Skapas krigen för att vidmakthålla och maximera den militära industrins vinster?

publicerad 7 oktober 2015
- K. Reporter
Isis fighters drive a US-made Humvee along the streets of Syria’s northern Raqqa province.

OPINION. USA:s skattebetalare har betalat mycket stora belopp som inkasserats av militärindustrin vilka i sin tur skapat krig, död, lidande och ofattbara mänskliga katastrofer i Mellanöstern. Amerikanska vapen för miljardbelopp lämnades av USA i Irak. ISIS kunde enkelt ta dem och har ISIS även vapen från Wallenbergkoncernen Saab Group? Allt fler röster höjs som säger att krigen egentligen skapas för att maximera vapenförsäjningen.

Text: K. Reporter

När USA lämnade kriget i Irak lämnade man bakom sig mängder av militärmaterial som nu finns inom terrororganisationen ISIS. Irak har medgivit att ISIS beslagtagit mängder av USA-tillverkade vapen inklusive 2300 amerikanske bepansrade militärfordon av modellen Humvee.

“In the collapse of Mosul, we lost a lot of weapons,” sade premiärminister Haider al-Abadi. “We lost 2,300 Humvees in Mosul alone.”

USA tjänar också pengar på att ISIS tagit över vapnen vilket skapat ett ökat behov av nya vapen i Irak.

I december 2014 gjorde Irak nya stora beställningar, bland annat 175 stridsvagnar till ett värde av 104 miljarder svenska kronor samt dessutom 1000 Humvees utrustade med maskingevär och granatkastare.

Den nye ledaren för Labour i Storbritannien Jeremy Corbyn har även pekat på att andra länder än USA förser ISIS med vapen och tjänar grova pengar på krigen och den humanitära krisen i mellanöstern.

Under sommaren konstaterade han att brittisk vapenförsäljning göder ISIS tillväxt och att tillgången till vapen i regionen som brittiska krigsindustrin tjänade mångmiljardbelopp på var en bidragande faktor till den pågående konflikten.

“ISIS kom inte från ingenstans, deras vapen kommer inte från ingenstans. Vi säljer enorma mängder vapen till Saudiarabien, Quatar, Bahrein och en lång rad andra länder. Hur många av dessa vapen hamnar i händerna på ISIS?“

Wallenbergkoncernen Saab Group säljer också enorma mängder vapen till regionen. Hur många av dessa vapen hamnar hos ISIS?

Text: K. Reporter

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • USA och de som “äger” har alltid haft krig som yttersta metod att skapa obegripligt stora inkomster som sen investeras i mera makt strukturer som sen hittar fiender som startar krig osv osv.

 • En av metoderna är att ockuperande stater som USA släpper ett sönderslaget land åt rövarband som tillåts råna, döda ,våldta, skada efter eget behag. Sedan kan man återkomma med nya trupper som åter ska skapa “ordning”. I fallet Isis/daesh i Irak och Syrien har man till och med varit med och finansierat terrorn tillsammans med saudier för att kunna fortsätta sitt evighetskrig.
  http://www.ibtimes.co.uk/mosul-seized-jihadis-loot-429m-citys-central-bank-make-isis-worlds-richest-terror-force-1452190

 • Utspelet om svenska begränsningar i vapenhandel är propagandajippon och slag i luften. Man gör sedan många år storaffärerna via den svenska vapenindustrins största operatör BAE i Storbritannien. Klart att det även finns politiker och opportunister lokalt som skor sej via de väl tilltagna mutorna. Det som sker är att man ger exportkrediter till köpare som garanteras med skattepengar vilket innebär att svenska skattebetalare bekostar krig ute i världen. http://www.corpwatch.org/article.php?id=9008

 • Det som är bra för USA är också bra för Sverige.

  “Ni krigar och vi får flyktingarna”, sade finansminister Anders Borg under ett anförande hos en amerikansk tankesmedja i Washington”.

  Hoppas att han har öppnat både sitt hjärta och sitt hem för åtminstone någon flykting.

 • Det är flera som hoppat på vinstmaskinen. Toyota i USA har skruvat ihop ett osäljbart överskott som man nu kan bli av med. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/how-isis-many-toyotas-treasury-6587010?ICID=FB_mirror_main
  Sedan kan man ju skapa en fiktiv fiende när alla andra tröttnat på att ha ihjäl varandra http://www.zerohedge.com/news/2015-09-30/new-patch-us-troops-fighting-isis%E2%80%A6-looks-isis-logo
  Skattebetalare står givetvis för notan av “beskyddet”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *