Studie: Mobiltelefonen kan förstöra ditt kärleksförhållande

0
713

Ju mer du använder mobilen när du är tillsammans med din kärlekspartner ju större är risken att din partner inte är nöjd med förhållandet. Smartmobiler orsakar konflikter i nästan ett av fyra förhållande. Det visar ny forskning från USA.

Forskare från Baylor University i USA har undersökt hur mycket vuxna distraherades av mobiltelefoner när de var tillsammans med sin kärlekspartner. 453 vuxna deltog i undersökningen.

Resultaten visade att mobilen orsakade konflikter och dålig stämning i kärleksförhållanden pga att den ena partner distraherades för mycket av mobilen. Detta ledde i sin tur till att personen kände sig mindre tillfreds med livet och till ökad förekomst av nedstämdhet och depression.

  • 46% rapporterade att deras partner blev mobildistraherad av smartmobilen när de var tillsammans
  • 23% svarade att mobildistraktionen orsakade konflikter i förhållandet

Endast 32% av de som deltog svarade att de var mycket nöjda med sitt kärleksförhållande. Ju mer ena partnern blev distraherad av sin smartmobil när paret var tillsammans, ju mindre var sannolikheten att den andra partnern var nöjd med förhållandet.

Text: K. Reporter

Relaterat

Källor

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here