Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Studie: Mobiltelefonen kan förstöra ditt kärleksförhållande

publicerad 9 oktober 2015
- K. Reporter
Surfplatta - Foto: FreePhotos.com. Licens: CC0, Pixabay.com

Ju mer du använder mobilen när du är tillsammans med din kärlekspartner ju större är risken att din partner inte är nöjd med förhållandet. Smartmobiler orsakar konflikter i nästan ett av fyra förhållande. Det visar ny forskning från USA.

Forskare från Baylor University i USA har undersökt hur mycket vuxna distraherades av mobiltelefoner när de var tillsammans med sin kärlekspartner. 453 vuxna deltog i undersökningen.

Resultaten visade att mobilen orsakade konflikter och dålig stämning i kärleksförhållanden pga att den ena partner distraherades för mycket av mobilen. Detta ledde i sin tur till att personen kände sig mindre tillfreds med livet och till ökad förekomst av nedstämdhet och depression.

  • 46% rapporterade att deras partner blev mobildistraherad av smartmobilen när de var tillsammans
  • 23% svarade att mobildistraktionen orsakade konflikter i förhållandet

Endast 32% av de som deltog svarade att de var mycket nöjda med sitt kärleksförhållande. Ju mer ena partnern blev distraherad av sin smartmobil när paret var tillsammans, ju mindre var sannolikheten att den andra partnern var nöjd med förhållandet.

Text: K. Reporter

Relaterat

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq