Massakrerna i USA – 294 masskjutningar på 274 dagar bara under år 2015 – Antidepressiva ofta orsaken?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

LA-Times: Massacre in Roseburg,  Oregon, 2015NOTERAT. Bara i år 2015 har minst 294 masskjutningar inträffat i USA och det är knappt 3 månander kvar på året.

Efter massakern i Roseburg, Oregon, vill många i USA skärpa vapenlagarna, men John Hanlin, som är polischef i området där massakern inträffade sågar hårdare vapenkontroller. Han anser att det går emot konsitutionen.

Vi har sett dessa massakrer passera revy. Alltid uppstår debatten om hårdare vapenlagar, men det finns något som utelämnas av mainstream media. Det är konstaterandet att de flesta personer som genomför massakrerna tar antidepressiva läkemedel (SSRI), varav många har självmord, våld, förlust av empati och aggressivitet som biverkningar.

Text: NewsVoice, uppd kl 07:20, 3 okt 2015

Läs mer om SSRI i NewsVoice

SSRI Stories: Läs mer om riskerna med SSRI

Corbett Report: Medicated to Death: SSRIs and Mass Killings

264 massaskrer USA 2015 bild Independent

Independent: Oregon shootings: The map that shows all 264 mass shootings in America this year


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Om läkemedelsverket sitter med det långa skägget i den gigantiska brevlådan inifrån och ut så gör ju livsmedelsverket en kovändning med sina aktuella köttvarningar och bekänner att matindustrin är minst lika förfärligt grotesk som läkemedelsindustrin. Hade inte KD lyckats göra vatten av ädelt vin så länge kunde man ju bli förvånad över undren..

 • “…likaväl som de kan reduceras.” Det funkar bäst utan medicin som förvränger, distorderar och ökar riskerna mat att leka med mänskliga sinnen för vinsternas skull. Så både kårandan och medicinen utgör att allvarligt hot mot mot folkhälsan och bestående lösningar. Eftersom de senare bekämaps med hull och hår av en industri benägen att gå dit fötterna och de hjärtlösa intressena pekar…

  Givetvis går destruktiviteten fortare i ett samhälle i händerna på vinstintressena, där skolorna ser ut som samhällen, där vinna eller förlora är de enda två medel som finns.. I den avgrunden ekar föraktet över de som inte klarar pressen och hjälper givetvis till att göra medicinen, det bristande ansvaret än mer riskabelt.. Det finns ingen seriositet i läkemedelsindustrin och om nu du befinner någonstans i strömmen kan ingen lita på dig heller. Det har du ju på flera sätt klargjort..

  Antidepressiva medel förvärrar en redan hotande situation.. Ett utvidgat självmord ,ett självmord by proxy, kommer mycket närmare och realiseras alltså med en makaber ordning under influenser av psykofarmaka.. Vem som är hönan och ägget, av industrin och branschen är kanske inte problemet utan hur ruttna de bägge till slut blivit.

 • Ove, vad intressant att du anser att korrelation är kausalitet tills motsatsen är bevisad. Jag hoppas att du inte sysslar med någon sorts seriös forskning inom något område. Nu var jag seriös och försökte inte ta hem någon sarkastisk poäng.

  Gällande de biverkningar du nämner: De känslorna och tillstånden är också vad människor som medicinerar för olika tillstånd upplever utan medicinering, därav står de garanterat med som biverkningar. Med det sagt är jag fullt med på att dessa känslor/tillstånd kan förstärkas av insatt preparat, likaväl som de kan reduceras. Det är ett problem.

  Just vad gäller mani och psykostillstånd så kan dessa utlösas av antidepressiva hos en bipolär person. Sådant händer emellanåt eftersom många allmänläkare är duktiga på att skriva ut antidepressiva men inte lika bra på att kolla igenom en patients anamnes och skicka denne vidare till psykiatrin. Det är heller inte helt ovanligt att människor med någon autismvariant som får i sig antipsykotiska läkemedel (komorbiditeten är hög vad gäller npf och psykisk sjukdom) upplever motsatt avsedd effekt och skickas in i mani/psykos.

  Jag är alltså väl införstådd med och medveten om problematik kring psykofarmaka. Men jag tror inte att det är så jävla enkelt som så många människor här verkar göra. Jag tror att det är betydligt mer komplicerat och att få bort all psykofarmaka är inte en helig ko som magiskt kommer förhindra vansinnesdåd etc. Om du bakar en chokladkaka är det de olika ingredienserna tillsammans vilka levererar slutresultatet (samt bakning förstås), inte en av dessa. Därför vidhåller jag att det är bäst att fortsätta skilja på korrelation och kausalitet.

  Liksom du frågar mig hur svårt det kan vara att förstå att ‘kausalitet är det naturliga steget…’; hur svårt är det för dig att förstå att problembilden är ofantligt mycket större och att antidepressiva endast är en del av många olika problem i kombination.

  Jag ska dock medge att jag inte har någon egen erfarenhet av antidepressiva, det har aldrig varit aktuellt för mig att testa och jag tror som sagt att det skrivs ut för lättvindigt samt att det behövs mer kontroll och expertis.

 • Thomas>>> Njae, om vi fastnar i korrelationer så dör fler människor! Förresten så anser jag att “korrelation ÄR kausalitet, tills dess tillverkaren motbevisat detta med upprepbara test”!

  Hur svårt ska det vara att förstå att kausalitet är det naturliga steget för en medicin där man beskriver biverkningar som: “aggression” “fientlighet” “domnad empati” “mani” “psykostillstånd”?

  Vill du vara snäll och förklara, vart och ett av ovan nämnda biverkningar, och hur de enligt dig INTE ger kausalitet till våld och mord?

 • Ända sedan “one flew over the cuckos nest” har läkemedelsindustrin på goda grunder kunnat ansetts ansvarig för de dåliga förhållandena i vården. Att de flyttat ut sina domäner i akt och mening att öka sina vinster och smörja sina ägare är väl ingen konstigt i börsvärlden. Den lyckas alltid i sin bubbla leva i otakt med resten av världen..

  Att på nära håll se hur åratal av dödsskräck, panikångest, depression på några månader förvandlades till rena självmordsplaner under inflytande av antidepressiv medicin är ju dels ingen slump och ett slående bevis för hur substansen förändrar personligheten på ett makabert sätt. Om man nu kan ägna sig åt medicinska experiment på riktigt sjuka så är ju inte steget alls avlägset till resten av mänskligheten. Det handlar ju tydligen allra mest om ett cyniskt förhållningssätt till “marknaden”……..

  Att den verkar som en modern men tyst ättestupa ska kanske tydliggöras med större emfas…. Detta samhälle har ju inte tid med sjuka, inte pengar till adekvat bot och släpar någon efter utgör de blott ett påhäng och en kostnad.. Sedan måste man ju undra om inte en hel del substanser med sina märkliga effekter på självmordsbenägna stammar från CIA’s obskyra tortyrlabb…

  Hur medicinen påverkar personer som är utagerande och våldsamma går ju enkelt att föreställa sig. Sedan tillkommer alltså faktorer av mobbing, pennalism och oerhörda krav på att lyckas och inte hamna vid sidan av i samhället. Där de som lyckas inte sällan låter som hyenor.. De är tydligen inte så glada över sin framgång.. Man kan ju tro att också de förtär destruktiv medicin. För inte kan väl lyckan vara så knal och skral att den inte ens räcker till den egna reptilen?

  Men som sagt man har flyttat ut sina tältpinnar i verkligheten och skyfflar lönsam medicin med mycket suspekta biverkningar in i folkhavet. Allt för att uppfylla sina ägares drömmar om lycka och där får lyckopillren sitt rätta namn och funktion.

  Om lobotomin lyckades tränga sig in tvångströjan “vetenskap och forskning” så lyckas säkert andra metoder göra sin kur inom denna för mänskligheten så dystra gren. Att resultat blott räknas i pengar medan objekten inte sällan luras på konfekten verkar inte bekymra de vinstsugna alls..

  Eftersom så få vill jobba inom psykiatrin måste det ju betyda att pillren svält ut de mänskliga metoderna.. Istället för att förbättra och ändra stänger man ner och vänder sig till grönare ytor..

 • Jag kom att tänka på denna artikel:

  Nu faller psykiatrins teori om den ”kemiska obalansen”
  https://newsvoice.se/2015/05/21/nu-faller-psykiatrins-teori-om-den-kemiska-obalansen/

  Om jag går till “avancerad sökning” på Google och söker på https://newsvoice.se på texten:
  “inflika att mentala sjukdomar inte heller finns”:

  Så blir det en träff, och då på den artikeln. Enligt Google publicerades de orden (är en del i en kommentar) den 15 maj. Artikeln uppges i artikeln vara publicerad den 21 maj, och den plus andra inledande kommentarer är borta.

  Vad är det som händer?

 • Låtom oss alla lära: Korrelation är inte detsamma som kausalitet.

  Det är så lockande att fastna i korrelationer, men gör vi det kan vi i slutändan konstatera att det förmodligen är förenat med livsfara att bära jeans eftersom 85% av masskjutningarna utförts av människor iklädda sådana.

  Ja, jag tog siffran direkt ur arslet men skulle inte bli förvånad om den ligger däromkring eller tillochmed är högre.

  Gräla vidare så trycker ja i mig lite litium så länge.

 • PER>>>>Visst har onlinediskussioner vissa begränsningar, men vi försöker ju LYFTA skulden ifrån de “psykiskt sjuka”. Ja masskjutaren i Finland åt SSRI, vad försöker du säga?

  Och nej, vi kan inte stoppa alla massmord och självmord, men vi kan garanterat minska dem!!!!

  Vill du vara snäll och peka på ett läkemedelsföretag som har en prickfri historia att visa upp vad det gäller deras forskning kring just SSRI? Det räcker med ett företag som du kan belägga har ett skrupelfritt förfarande angående skadorna från SSRI?

  I snart 30 år har alla de stora tillverkarna tystat ned och manipulerat bort biverkningar, från deras egen forskning till och med, med “medicinska skribenter” bland annat.
  Om du nu, mot förmodan, vill ändra din naiva syn på dem, så börja kolla hur mycket av “forskningen” som skrivits av forskarna själva? OBS! Du måste gå längre än bara namnteckningen på den publicerade artikeln. (Minst 50% säger British Medical Journals redaktör, vad säger du?)

  Eller du kanske tycker det är rätt att forskaren bara lämnar ett underlag till en “spin-doctor” som skriver den färdiga medicinska artikeln med all fokus på att hitta något positivt?

  Sen är det upp till oberoende forskare (finns knappt någon) att visa kausala samband till medicinen i efterhand…. Det blir en viss obalans i resurser där, att forska fram har alla resurser, men att finna biverkningar har INGA resurser…

 • Min sammanfattning är att notisen vi kommenterar och de som kommenterat den, vill svartmåla läkemedelsproducenterna och vårdgivare genom att påstå att massakrer och liknande är planerade och utförda av psykiskt sjuka människor vars tillstånd har förvärrats av den medicinering de har fått för sina besvär.
  När Anders Behring Breivik, den norska massmördaren, var aktuell önskade många att han skulle diagnostiseras Psykisk sjuk. Det blev han inte, han var mentalt i gott skick. Han var inte påverkad av något när han begick dåden.
  Massmördarna kommer inte att bli färre eller bli annorlunda behandlade för denna notis eller dess kommentarer, men resonemanget om den psyksjuka massmördaren slår mot alla de som har en diagnos och medicinerar för sin psykisk ohälsa. De är av tradition de som får skulden och detta belastar den särskilt utsatta grupp av människor.
  Inlagorna här påvisar en stark narcissism och total ovilja att verka för något annat än att peka finger åt läkemedelsproducenterna, att de svaga grupperna hängs ut och förvägras respekt möts av likgiltighetens navelskåderi och självförhärligande.

 • @castoropollux; Det var inte min mening att sätta myror i huvudet på dig men du går på som en elefant.
  Det som inte prövas förlorar sitt värde, det gäller sanningen såväl som åsikter.
  De mänskliga katastrofer som förorsakats av piloter som kraschar sitt eget flygplan eller den ensamma mannen som planera och utför sitt massmord för sedan själv bli dödad av en kula får idag sin förklaring i gärningsmannens brist på mental hälsa.
  Nu hakar en del på detta tåg genom att peka på en medicin och påstå att denna substans kan påverka och skapa en vilja hos människor till denna typ av dåd som nämnts.
  Det är, tror jag, en mycket mer komplicerad process än så.
  Att skuldbelägga psykiskt sjuka och demonisera deras behandling är vanligt igenom hela vår historia. Uttrycket vansinnesdåd är gammalt och väl rotad i vår kultur, vi har en definition på vansinnet. Lägg därtill att vi tar oss rätten till att försätta oss i ett milt vansinne eller rättare då kallas det vanmakt genom att inta droger främst alkohol här i väst.
  Kom ihåg att skolmassakrar har förekommit både i Finland och Tyskland.
  Det finns ingen lösning på problemet som situationen är idag och vi kommer passiva att möta ett antal katastrofer till. Men det är noll och intet i jämförelse med trafiken som dödar 1,2 miljoner människor varje år genom grovt våld.

  • @PerLarsen. Den enda elefanten i porslinsbutiken är du,,,

   Själv nära åskådare till hur panisk dödsskräck, panikångest och depression på några veckor förvandades till självmordsplaner varken vill eller kan jag inte jag förneka det faktum som talar för att man utsätter människor för stora risker, faror och synnerligen förvånande konsekvenser.. Till den erfarenheten ska givetvis läggas att utagerande personer utgör en än större fara för sig och andra och hur nonchalant man prånglar ut och på medcin är en annan elefantskock värd att begrunda inte bara för sin lönsamhet och aktiesvallens vågor. Sedan är en stor del av samhället sjukt och skulle må bättre av att vårda sina offer för framgången bättre så skulle fler kunna njuta av kakan..

   Om du tyckte jag skuldbelade psykiskt sjuka får du nog läsa en gång till.

   Ingen blir vanmäktig av alkohol eller tabletter… Grillerna är tydligen dina såväl som den hemtama lundsbergsanden..

   Du lärde inget av signaturen Ove’s inlägg?

 • I en så våldsbenägen kultur blir medicinens verkan och biverkan betydligt kusligare.. http://www.vox.com/2015/8/24/9183525/gun-violence-statistics

  En samhällspolitik som kräver medicin för att bli uthärdlig visar kanske att hellre än bota sjukdomen angriper man ständigt bara symptomen.. Till det kommer ju den kusliga faktorn att de usla lösningarna galenskapen till trots är lönsamma och i det står väl girigheten i det hörn den målat in sig i och försöker skjuta alla budbärare..

  Man måste käka hemskt mycket medikamenter för att komma på tanken att fortsätta sälja vapen i detta sammelsurium.. Dessutom med ett konstigt tillägg i konstitutionen underskrivet av någon anfader till John Wayne medlem i gatans parlament och jurisdiktion..

  Intervjuer med berörda efter Columbine sa väl om kroppsspråk kan betecknas som tydligt och ärligare att de oskyldiga offren inte alls var så oskyldiga.. Om våldet i sig är oförsvarbart så är mobbingen, föraktet och utslagningen inte en blygsam faktor. I landet där vinnare och förlorare ska försöka samsas är utgången given för den som riskerar halka efter i svallvågorna av framgångens förtjusta..

  Det är landet som ropar högt sin tro på gud men bryr sig hemskt lite om Jesus.. Det har gått tusentals år men knappt inte en dag på jorden. För allt är sig likt.. Det gammaltestamentliga arvet offrar ständigt nytt blod.

 • @Per Larssen.

  “@castoropollux; “I landet som det går att sälja allt är själen inte mycket värd” Är det landet Sverige? I ordet “allt” innefattar du både legala och illegala tjänster och varor? Vad är själen? Hur värderas själen?
  Vad är en Lundsbergare?”

  Det verkar vara du som är förskolelogikens mest aningslösa offer…. Då är det inget svårt att göra ett “ting” av själen såväl som mänskligheten. Det har man ju lyckats med där och håller på med här.

  Lundsbergare det är väl den smala grupp som vi i terapin lärde oss “kan skita ner allt”.. Även populära barnprogram.. Bara för att något är populärt behöver det inte vara dåligt eller sakna stil. Det finns det bara ett desperat radioprogram som gör.. Själv var jag för gammal för barnprogrammen då och du borde ju ha sett dem istället..

  “Kan detta påstående bevisas?
  Varför skulle det finnas en(1) gemensam orsak till flera dåd i massmördarbranschen?
  Tänk om gärningsmännen vaknar upp ur den medborgerliga villfarelsen och reagera helt sunt med att döda alla zombieliknande medborgare?
  Om det var fritt att låna ett automatvapen och få ammunition på alla bibliotek i Sverige, hur ofta skulle en massaker hända här i Sverige och varför?
  Om de styrande i ett land kunde manipulera människors aggressivitet så att de tog kål på de styrandes fiender, skulle de göra det då?
  Om det var möjligt för en skribent att väcka en falsk misstänksamhet hos läsarna, skulle han göra det?”

  Det är ju sedan länge bevisat utom för dem som är aningslösa offer för fem myrors “förskolepedagogik”, som du själv!

  Varför skulle det inte finnas en gemensam orsak till ett och samma hämningslösa våld?

  Kanske science fiction inte är din bästa källa till verklighetsuppfattning…!

  Fortsätter nedmonteringen av välfärden och omfördelningen av resurser till blott de bemedlades och till förtrycket lojala kommer “gated communities” vara lika vanligt här som där… Biblioteken kommer inte finnas kvar än mindre det fria ordet.. Kom upp ur bunkern.. !

  Du vet väl inte om att det är det man gör i parti och minut. Under falska förspeglingar och våldsamt förvriden propaganda..

  Nice try, but no cigar…

 • @Marta.. Vårdapparaten vanligaste kommentar efter ett våldsdåd av makabert slag har alltid varit ” det kunde vi inte ana”.. För att vara den organisation som ska värna om hälsa men talar och kommunicerar minst med sina klienter blir svaret givetvis elementärt i sitt fattigdomsbevis på adekvata metoder för att hjälpa och behandla människor med både lätta och svåra problem.. Istället bevisar sig vården dela in människor och än tydligare har det blivit med vidlyftiga medicinförskrivning som deras offentliga handtvagningar efter våldsdåden som härjat Sverige.. Pilatus hade ju i alla fall självbevarelsedrift nog att ta reda på vad som var sant medan vården hoppas att betraktarna är idioter eller medlöpare till den rådande ordningen vartill ju lönsamheten och effektiviteten sticker ut allra mest.

  Visst utmärker sig Uz med sin vapenromantik och våldsamma lösningar på alla problem.. Fast Sverige verkar haka på och utslagningen är redan igång och våldet matad av desperationen breder ut sig.. Inte heller är ju polis särskilt blygsam med sina slutgiltiga lösningar på nedskärningar av rättsväsende, domstolar och minskande resurser. Vården stänger avdelningar dörrar och gör luckorna så små som möjligt och rustar sig för motstånd och krig mot bättre hälsa.. Allt uppslukat av en gökungekultur läkemedelsindustrin format i lånta fjädrar av humanitet och omvårdnad… Så står man där med sitt smutsiga badvatten medan barnen fryser ihjäl..

  Många psykpatienter är inte våldsamma alls och det är väl hedersamt att understryka, men missbrukets gynnare och en del andra blir det under inflytande av underliga preparat med dokumenterade verkningar och biverkningar. Ovetande, aningslösa drabbas också eftersom medicinen är så effektiv i sin förvanskning och inskränkning av medvetandet.. Att skära en limpa i allt mindre bitar gör ju inte att den inte kallas limpa men blir ju allt svårare att leva av.. Läkemedelsindustrin framstår som ett hast och ett hafsverk. Donen efter person ser på samma gång dyrköpta och allt billigare ut..

  Sedan tillkommer sociala och kulturella faktorer, där vårdens effektivisering inte alls var så lönsam annat än för läkemedelsbolagens lobbyister och förmånstagare medan kostnadssidan ser ut som svarta hål.. Inte ens polisen undgick våldsspiralen när de effektiviserades.. Men det drabbade blott fattiga i ande, bildning, framgång och möjligheter.. Privatiseringen av vården, sjukförsäkringen har gjort vårdapparaten till en borg och ett skydd blott för de bemedlade och de som betalar dyrt.. Nog kommer de vara lojala till döds som man är i Uz. Ingen vågar annat..

  Den tysta revolutionen är inte alls så tyst utan skottsalvorna, paniken och skriken ekar mellan stadens husväggar.. Det som med otrolig frenesi kan upprepas i Uz har ju nått Europa med den omvandling “liberalismen” kallar frihet.. Det är inte så att jag tror det var bättre förr. Det vet vi att det var.. Dessutom kunde vi slängt ut badvattnet istället..

 • http://www.infowars.com/obama-goes-beyond-mere-gun-control-hints-at-confiscation/

  Saxat från IW, kommentarer:
  do not forget shitcago has some of the toughest gun laws in the United States, and the Highest Murder Rate, and Highest Rate of Shootings.

  “Four men were killed and at least 53 other people — including a 10-year-old girl — were wounded in shootings across Chicago between late Friday afternoon and Monday morning.” last weekend reported by CBS Chicago

  “Police said, through the first nine months of the year, they have recovered more than 5,419 illegal guns, and made 2,242 gun-related arrests.” CBS Chicago

 • @Ove; “Om några år så vet du med.”Det är ett påstående som inte kan bemötas. Återkom med ett relevant påstående!

 • @Marta>>>> Så vad blir din kommentar till att de människor som idag medicinerats för psykisk ohälsa, aldrig var påtänkta till sådan behandling förr, och att de tillstånd som medicineras aldrig visat en koppling till våld? Men om du har kopplingar mellan depression och våld eller ångest och våld skriven innan 1988, så läser jag den gärna?

  Eller de fall där våld är väldigt okaraktäristiskt, sett till gärningsmannens historik? Du vet när tidningsrubriken säger: “Granne: hon/han log alltid och var så snäll”

  Bara för att svenska forskare är envisa, behöver inte betyda att resten av världen är fulla av envisa forskare.

  Den “kemiska obalansen” finns inte, det finns ingen forskning som kunnat fastslå något samband mellan låg serotonin i hjärnan och depression. (Den senaste forskningen föreslår motsatsen, alltså för hög halt av serotonin, med hjälp av tomografi.) Inget blodprov eller biopsi som kan tala om hur en patient mår. Att förklara hur medicinen fungerar och påverkar hjärnan är fortfarande helt öppna frågor, teorier finns, men inget som är belagt.

  Inom psykiatrin så fungerar allt på “konsensus”, tillräckligt många/infytelserika tycker en viss sak, så accepteras det

  Se här hur man arbetade fram DSM-III runt 1980: https://www.youtube.com/watch?v=6JPgpasgueQ
  Där en modern psykiatriprofessor intervjuar de professorer som skrev DSM.
  Kanske dags att börja lyssna till patienterna istället?
  Och om du MARTA råkar jobba inom psykiatrin, ge gärna då en kommentar!!!

 • @PerLarsen>> Sambandet finns, men du står inte mitt i debatten, så du är ovetande just nu. Om några år så vet du med. Och de kopplingar som finns på ssri-sidan, är verifierade. Det finns väldigt många fler, men de har inte kunnat publicerats för att rättsläkare eller andra inte vill släppa toxikologiska dokument i de fallen.

  Så vad ser du framför dig när du ser tillverkare som uppger följande som biverkningar: agitation, fientlighet, aggression, mani, psykos os.v.????
  Japanska hälsomyndigheter ändrade sina bipacksedlar till SSRI 2009 till att innehålla: “går inte att utesluta ett kausalt samband vid våld mot andra”
  Tror du en tillverkare över- eller underdriver allvarliga biverkningar?

  Och i hur stor utsträckning skulle du behöva finna en gemensam nämnare i mord innan du känner dig tillfreds? Det är runt 90% just nu….

 • Angående den senaste masskjutnings false-flag attacken på “The Second Amendment”.

  “Watch: President Obama’s furious reaction to another mass shooting in America”

  https://www.vox.com/2015/10/1/9436809/obama-ucc-shooting-oregon

  Krutröken hinner inte skingras innan Obama återigen pushar för hårdare vapenlagar,men medborgarna har genomskådat detta för länge sedan. Då vapenförsäljningen alltid slår nya rekord i samband med detta skådespeleri.

  Men å andra sidan har USA bombat ett sjukhus i Afghanistan med en “still counting body-count” á 16 döda hitintills och än har Obama inte hållit något tal om en hårdare begränsning av deras militära operationer utomlands.

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-doda-i-flygattack-mot-sjukhus-i-afghanistan

  Men han får väl välja de slag som passar uppsatt agenda.

 • @ Birgitta, ja det kan man frågar sig, eller hur.
  Det finns gott om sådana exempel i det förgångna. Så tragisk som det är, verkar det vara bra iscensatt och syftet är sannerligen att avväpna folket för att förhindra att ett farlig och arg folk reser sig mot sina förtryckare.
  Så fattig som folket är nu ,i det förlovade land i vest, är det säkert ingen svårighet att hitta människor som ” trovärdig” för en summa pengar berättar vilken story som önskas, det finns också redan tillräcklig med exempel på det. Varför blev t.ex veteranen som ville hindra massakern hindrat att göra det?
  Det kan vara flera aspekter i detta beträffande SSRI preparat, men inte så enkelbottnad. SSRI preparat dämpar frontalloben och gör offret mer tillgänglig för yttre manipulation. Därmed kan man inscensätter vad man önskar. ” The Manchurian kandidat” har säkert inte lämnat de sjuka hjärnors våta drömmar

 • @castoropollux; “I landet som det går att sälja allt är själen inte mycket värd” Är det landet Sverige? I ordet “allt” innefattar du både legala och illegala tjänster och varor? Vad är själen? Hur värderas själen?
  Vad är en Lundsbergare?

 • @Per Larssen. I landet som det går att sälja allt är själen inte mycket värd.. Resten av mänskligheten har dyrt fått betala det som är borta bra men hemma bäst..

  Att sedan hypericum tar udden av en depression för att den aldrig mer ska komma tillbaka är inte alls så lönsamt som att bedöva och förändra sinnet..

  Ulkojärvi förträffliga Närradio träffade huvudet på spiken. “Förr var jag deprimerad, nu skiter jag i det…”.

  Per Larssen. Du får fundera över om Marinera inte bara är något att njuta av.. Eftersom du aldrig såg det folkkära fem myror är fler än fyra elefanter upptäcker du nog aldrig den senare eller de var de än klampar fram…

  Om sedan presidentvalen ser mer makaber ut än djurdressyr på cirkus så känner jag inte min skådespelarkarriär hotad av att uttala det.. Och jag ser att du delar in världen i ettor och nollor utan att reflektera.. Är du Lundsbergare?

 • @castoropollux; Utan att förneka dina paralleller eller kopplingarna du gör mellan medicin, skolor, vapen och politik så tar jag helt avstånd för den logik du påstår förenar dessa.
  “Fem myror är fler än fyra elefanter” har påverkat flera generationer svenskar till att skåda tingen med en förskolelogik.
  Skolmassaker är elefant, tiotusen människor, som får vardagen att fungera så att de klarar sig, är myror.

 • Anders. Absolut Jag skulle skrivit som jag menade.
  “Jag kan förstå att pillren kan UPPVISA en positiv effekt på kort sikt i en del fall. Men är man inte ute på riktigt okända vatten, som jag uppfattar det”
  Jag menar de som gett medicinerna observerat vad de uppfattar som en positiv effekt, hur farlig manipulationen än är. Annars skulle ingen ge medicinerna förstås.
  Läs artikeln i länken ovan i min kommentar och se filmerna. De är utmärkta dokumentationer och talar för sig själva.

 • Beware the leader who bangs the drums of war in order to whip the citizenry into a patriotic fervor, for patriotism is indeed a double-edged sword. It both emboldens the blood, just as it narrows the mind. And when the drums of war have reached a fever pitch and the blood boils with hate and the mind has closed, the leader will have no need in seizing the rights of the citizenry. Rather, the citizenry, infused with fear and blinded by patriotism, will offer up all of their rights unto the leader and gladly so. How do I know? For this is what I have done. And I am Caesar.” (Julius Caesar)

 • @per larssen.. Att kemiskt motverka tunga känslointryck har ett pris. Naturmedicinen med hypericum som huvudsakligt medel gör hål på bölden istället. Smärtan värker ut. Det läker depressionen med större utsikter att absolut inte förvrida/döva eller förvanska sinnesintrycket. Du tror inte det är farligt att eliminera en känsla av tyngd, döva sinnet och organisera en slags lättad kick?

  Sverige har väl fått en våldsam lektion i vad det betyder att öka nonchalansen, stänga dörrarna till vårdapparaten.. Alla går säkert inte på SSRI men görs ändå ansvariga för katastroferna trots att de kunde undvikits.. Hur det skulle vara lönsamt att göra så för samhället kan dess vise inte förklara..

  Utslagningen håller på att växa till sig även i vårt samhälle. Att desperationen är en siamesisk tvilling i ett Uz med skolor fyllda med 20-30 000 elever i lönsamhetens namn i sig skapar större förutsättningar för både kris och katastrof. Det råder en djungelns lag i sådana utbildningsinstanser och det får mycket tragiska konsekvenser.

  Ett samhälle som “lär” att konflikter i globala sammanhang bara löses med våld måste ju någonstans betala dyrt för sina principer.. Likaså är dödsstraffet en varningsklocka om vilka trauma man faktiskt odlar i sitt dystert cyniska och framgångsrika samhälle.. Fattas bara en organiserad vapenhandel för att dårskapen skall vara komplett. Det är nog hemskt att vara så fri att vem som helst kan hävda det på andras bekostnad.. Men sådan är vanligtvis landets politik och det började med Indianerna.. Då var religionen en medicin. Nu är det tvärtom.. Med viss förfärlig blandning och lika skrämmande biverkningar.

 • Ruben:
  “Jag kan förstå att pillren kan ge en positiv effekt på kort sikt i en del fall. Men är man inte ute på riktigt okända vatten, som jag uppfattar det?”

  En som studerar det mänskliga sinnet, Michael Tsarion, har hypotesen att när man kemiskt undertrycker negativa känslor så gör man samma sak med de positiva känslorna.

  En robotisering, om man vill sätta ett namn på det.

 • Det intressanta är att den senaste skjutningen i Oregon hände i en redan vapenfri zon.
  http://www.rawstory.com/2015/10/less-than-90-minutes-after-oregon-shooting-cnn-analyst-suggests-schools-gun-free-zone-to-blame/

  Det är intressant att studera brottsligheten där vapen är förbjudna och jämföra med ställen där det är tillåtet att försvara sig mot angrepp.
  Se Australien och UK. Chicago är ett exempel i USA som tydligen är både vapenfri och leder brottslighetsstatstiken.

  http://www.gunfacts.info/gun-control-myths/guns-in-other-countries/

 • “Det är konstaterandet att de flesta personer som genomför massakrerna tar antidepressiva läkemedel (SSRI), varav många har självmord, våld, förlust av empati och aggressivitet som biverkningar.”
  Kan detta påstående bevisas?
  Varför skulle det finnas en(1) gemensam orsak till flera dåd i massmördarbranschen?
  Tänk om gärningsmännen vaknar upp ur den medborgerliga villfarelsen och reagera helt sunt med att döda alla zombieliknande medborgare?
  Om det var fritt att låna ett automatvapen och få ammunition på alla bibliotek i Sverige, hur ofta skulle en massaker hända här i Sverige och varför?
  Om de styrande i ett land kunde manipulera människors aggressivitet så att de tog kål på de styrandes fiender, skulle de göra det då?
  Om det var möjligt för en skribent att väcka en falsk misstänksamhet hos läsarna, skulle han göra det?

 • Min syster nämnde för någon månad sedan om det det som hände i Sandy Hook varpå jag började forska i vad det hela egentligen handlade om. Efter endast 4 dagars forskning förstod jag, att allt det som från myndighetshåll i USA sägs ha hänt vid Sandy Hook aldrig hände. Det är en imaginär bild som har levererats till övriga världen – med god hjälp av involverad media. Det påstådda massmordet ägde aldrig rum. Liknande händelser i USA är bland annat det påstådda massmordet i en kyrka i Charleston och de iscensatta morden på de två TV-arbetarna i Virginia. Med erfarenhet från TV-branschen insåg jag ganska snabbt att något inte stämde med hela historien. Vad som nu har hänt på västkusten i USA följer samma mönster som de föregående. CNN tycks vara huvudrapportören, personer kopplade till offren berättar ganska omgående om offrens liv – ofta på ett överdrivet känslosamt sätt. Nu påstår jag inte att det som hänt i Oregon skulle vara ännu en i raden av iscensatta föreställningar men efter en snabb bedömning går det inte heller att påstå motsatsen. I förlängningen handlar detta förstås om att ta vapen ur händerna på det amerikanska folket före ett eventuellt inbördeskrig – något som många auktoriteter menar kommer förr eller senare. Denna kommande händelse kopplas ofta ihop med en kollaps av den amerikanska ekonomin.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *