Alliansen vill ge Gardasil till pojkar trots 352 misstänka dödsfall i Europa pga HPV-vaccin

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 november 2015
- Torbjörn Sassersson
Landstingsråden 2015 i Stockholms Läns Landsting - Foto: Anna Molander
Landstingsråden 2015 i Stockholms Läns Landsting - Foto: Anna Molander
Kollage av pressfoton av Anna Molander.

DEBATT. Alliansen i Stockholms läns landsting vill i en ny beslutad plan för cancervården att pojkar i region Stockholm/Gotland ska vaccineras mot analcancer trots att 13, 915 biverkningsrapporter inlämnats i Europa som visar att HPV-vacciner är mycket skadliga. Landstingsråden tror inte på det. Det kan bero på att landstingsråden inte är evidensbaserade politiker. 

Text: Torbjörn Sassersson | Samtliga landstingsråd 2015: Foto: Anna Molander (Annamolander.com) | Bilden är ett kollage skapat av NewsVoice.

Trots att 13,915 biverkningsrapporter inlämnats i Europa, varav 352 är misstänka dödsfall pga Gardasil, agerar inte våra politiker utifrån ny kunskap om HPV-vacciner. Det gör inte heller svenska myndigheter som väljer att ha förtroende för den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA som slog fast att HPV-vacciner är säkra med hjälp av en expertgrupp köpt av vaccinindustrin.

Trots de varningssignaler som finns kring HPV-vacciner är det ännu fritt fram för Merck Sharp and Dohme (MSD), som producerar Gardasil, att fortsätta sin marknadsföring genom kanaler som består av både Regering och svenska vård- och hälsomyndigheter.

Det började med att HPV-vaccinerna såldes in av lobbyisten Johan Thor som 2008 blev utsedd till Årets Lobbyist av tidningen Resumé. Sedan dess har marknadsföring, införsäljning och injicering obehindrat fått expandera.

HPV-vaccination med Gardasil säljs in med säljfrasen: “en av de mest effektiva förebyggande åtgärderna för att förebygga cancer”, vilken används av Ella Bohlin (KD), landstingsråd och med ansvar för cancervården i Sverige. Gardasil till pojkar anses förebygga analcancer, men det saknas övertygande bevis.

Gardasil – världens största läkemedelsbedrägeri?

Läkaren dr Bernard Dalbergue som arbetat för Merck Sharp and Dohme (MSD) varnade för att Gardasil kan vara ett enormt misstag. Han ställde prognosen i en fransk intervju i april 2014 att Gardasil kan vara det största läkemedelsbedrägeriet genom tiderna.

Den fd cancerforskare dr Ann-Charlotte Stewart har forskat på papillomavirus vilket ledde senare fram till Gardasil mot livmoderhalscancer. Stewart är idag mycket kritisk till den information som de svenska landstingen ger oss och menar att biverkningsdata är mer tydliga i tex USA.

Trots varningssignaler och indikationer samt avsaknad av bevis för Gardasils funktion och säkerhet fortsätter alltså en massiv marknadsföring av detta läkemedel.

SvD avslöjade 2013 att tre av sex experter hade tydliga kopplingar till vaccinindustrin. Trots det valde Socialstyrelsen att bortse från jäv när myndigheten tog ett av sina dyraste beslut någonsin, att införa HPV-vaccinering mot papillomavirus för 262 miljoner kr om året.

Danska tidningar skriver i november 2015 att den expertgrupp SAG inom EMA som friskrivit HPV-vaccinerna Gardasil och Cervarix såsom oskadliga visar sig vara köpt av industrin.

NewsVoice konstaterar vidare att varken Folkhälsomyndigheten eller Läkemedelsverket tar ansvar för läkemedelssäkerheten i Sverige utan de svenska myndigheterna avsäger sig allt ansvar gällande Gardasil. De väljer till och med att gå emot sina egna uppdrag, vilket redovisas i en separat artikel i NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq