Alliansen vill ge Gardasil till pojkar trots 352 misstänka dödsfall i Europa pga HPV-vaccin

publicerad 28 november 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Landstingsråden 2015 i Stockholms Läns Landsting - Foto: Anna Molander
Landstingsråden 2015 i Stockholms Läns Landsting - Foto: Anna Molander
Kollage av pressfoton av Anna Molander.

DEBATT. Alliansen i Stockholms läns landsting vill i en ny beslutad plan för cancervården att pojkar i region Stockholm/Gotland ska vaccineras mot analcancer trots att 13, 915 biverkningsrapporter inlämnats i Europa som visar att HPV-vacciner är mycket skadliga. Landstingsråden tror inte på det. Det kan bero på att landstingsråden inte är evidensbaserade politiker. 

Text: Torbjörn Sassersson | Samtliga landstingsråd 2015: Foto: Anna Molander (Annamolander.com) | Bilden är ett kollage skapat av NewsVoice.

Trots att 13,915 biverkningsrapporter inlämnats i Europa, varav 352 är misstänka dödsfall pga Gardasil, agerar inte våra politiker utifrån ny kunskap om HPV-vacciner. Det gör inte heller svenska myndigheter som väljer att ha förtroende för den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA som slog fast att HPV-vacciner är säkra med hjälp av en expertgrupp köpt av vaccinindustrin.

Trots de varningssignaler som finns kring HPV-vacciner är det ännu fritt fram för Merck Sharp and Dohme (MSD), som producerar Gardasil, att fortsätta sin marknadsföring genom kanaler som består av både Regering och svenska vård- och hälsomyndigheter.

Det började med att HPV-vaccinerna såldes in av lobbyisten Johan Thor som 2008 blev utsedd till Årets Lobbyist av tidningen Resumé. Sedan dess har marknadsföring, införsäljning och injicering obehindrat fått expandera.

HPV-vaccination med Gardasil säljs in med säljfrasen: “en av de mest effektiva förebyggande åtgärderna för att förebygga cancer”, vilken används av Ella Bohlin (KD), landstingsråd och med ansvar för cancervården i Sverige. Gardasil till pojkar anses förebygga analcancer, men det saknas övertygande bevis.

Gardasil – världens största läkemedelsbedrägeri?

Läkaren dr Bernard Dalbergue som arbetat för Merck Sharp and Dohme (MSD) varnade för att Gardasil kan vara ett enormt misstag. Han ställde prognosen i en fransk intervju i april 2014 att Gardasil kan vara det största läkemedelsbedrägeriet genom tiderna.

Den fd cancerforskare dr Ann-Charlotte Stewart har forskat på papillomavirus vilket ledde senare fram till Gardasil mot livmoderhalscancer. Stewart är idag mycket kritisk till den information som de svenska landstingen ger oss och menar att biverkningsdata är mer tydliga i tex USA.

Trots varningssignaler och indikationer samt avsaknad av bevis för Gardasils funktion och säkerhet fortsätter alltså en massiv marknadsföring av detta läkemedel.

SvD avslöjade 2013 att tre av sex experter hade tydliga kopplingar till vaccinindustrin. Trots det valde Socialstyrelsen att bortse från jäv när myndigheten tog ett av sina dyraste beslut någonsin, att införa HPV-vaccinering mot papillomavirus för 262 miljoner kr om året.

Danska tidningar skriver i november 2015 att den expertgrupp SAG inom EMA som friskrivit HPV-vaccinerna Gardasil och Cervarix såsom oskadliga visar sig vara köpt av industrin.

NewsVoice konstaterar vidare att varken Folkhälsomyndigheten eller Läkemedelsverket tar ansvar för läkemedelssäkerheten i Sverige utan de svenska myndigheterna avsäger sig allt ansvar gällande Gardasil. De väljer till och med att gå emot sina egna uppdrag, vilket redovisas i en separat artikel i NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Childrenshealthdefense.org (Sep 17, 2020 ): Lawsuit Filed Against Pharmaceutical Giant Merck on Behalf of Young Man Allegedly Injured by Gardasil

  “The law firm of Baum Hedlund Aristei & Goldman filed a lawsuit Wednesday against pharmaceutical giant Merck on behalf of a young man, Zachariah Otto, who was allegedly injured by Gardasil, Merck’s HPV vaccine. The complaint seeks damages, including punitive damages, for negligence; strict liability (failure to warn); strict liability (manufacturing defect); breach of warranty; common law fraud; and violation of California’s unfair competition law.”

  https://childrenshealthdefense.org/news/lawsuit-filed-against-pharmaceutical-giant-merck-on-behalf-of-young-man-allegedly-injured-by-gardasil/

  • Fantastiskt jobb de gör på Childrens Health Defense (Robert F Kennedy)! Väldigt bra organisation tycker jag och en intressant och faktabaserad hemsida med många artiklar med källhänvisningar i ämnet vaccin!! Anbefalles!! Följ de/honom på Instagram!

 • Hur okunniga är våra politiska partiers företrädare? Hur kan man där bara rakt av svälja vad t ex läkemedelsbranschen producerar i form av vacciner?
  Är det bidrag till partikassan, som gör dem både blinda och döva för all information om de allvarliga komplikationer och t o m dödsfall, som då och då presenteras i dessa sammanhang?
  Om vacciner är så väsentliga, varför skall ledande vaccinproducenter då och då avslöjas med att ha tvingats betala enorma skadestånd för korruption, med livshotande komplikationer som följd i det ena landet efter det andra?
  Varför skulle de behöva betala böter om verksamheten bygger på sann vetenskap i sin tur byggd på korrekt genomförd forskning och bevisade effekter?
  Varför skulle myndigheters vetenskapliga råd behöva få delar av sin lön från vaccinproducenterna?
  Det förefaller mest som att mutor behövdes för att få vaccinationsverksamheten att “fungera” på bästa sättet … Att detta inte betraktades som korruption framhöll Folkhälsomyndighetens förre chef Anders Tegnell när detta råkades att bli avslöjat i medierna …

  Skall man tro på sådant tal???

 • Lars T says:

  Jag skulle inte vilja vara med i det snygga bildkollaget av välbetalda förtroendevalda som Newsvoice så elegant lagt upp till sin analys av de hemligstämplade vaccinplanerna för stadens befolkning.
  Tack för all info, bästa NV.
  Och dessutom: mottag min beundran för orken i redaktörens engagemang. Vilken tåga!
  Jag, äldre medborgare, har börjat undra över hur länge denna styrning av info har pågått i vårt land.
  Vi har ju trott att vi stått över en korrupt omvärld, att vi levt i det schysstaste landet. Men vi har förmodligen blivit hemmablinda av präktighetens profeter, som lärt oss att här i lagomlandet går det mesta rätt till.
  Ursäkta detta utlägg av besvikelse. Avslutningsvis vill jag bara förundra mig över att andra medier inte bryr sig ett dugg om att informera om de avvikande synpunkter som finns på vaccinkampanjen.
  Det är ett av kvittona att vi lever i ett styrt rike, nästan som på den gamla goda DDR-tiden.
  Men – tack och lov för alternativmedia.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *