Anna Bäsén avslöjar Södersjukhusets fusk med hälsoskadlig smuts

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 november 2015
- NewsVoice redaktion
Anna Bäsén - Foto: Michaela Hasanovic

 

Expressen avslöjade den 18 oktober 2015 att Södersjukhuset i Stockholm är skitigare än toaletterna på Stockholms central. Journalisten Anna Bäsén wallraffade sjukhuset genom att ta jobb som städare och det började med att en läkare larmade att det är skitigt även i operationssalarna.

Anna Bäsén avslöjade Södersjukhusets fusk med den hälsoskadliga smutsen i vårdmiljön och de dåliga arbetsförhållandena. Stressen är hög och rum skulle städas med trasiga arbetsredskap på orimligt korta tider.

Eva Tillman, SödersjukhusetEva Tillman som är chefläkare på Södersjukhuset tycker att Bäséns frågor är orimliga och menar att de lokaler som Bäsén arbetade i nu är renoverade enligt planerna. Anna Bäsén påpekar att Södersjukhuset gör mycket stora vinster på bekostnad av patientsäkerheten och vårdpersonalens arbetsförhållande.

Även Ulf Sjöberg som är divisionschef på Södersjukhuset slår ifrån sig all kritik.

NewsVoice redaktör vistades på Södersjukhusets barnavdelning en hel vecka 2012 och kunde då konstatera att det var allmänt smutsigt utom i sängarna.

Läs mer i artikeln Bäséns avslöjande reportage

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq