Anna Bäsén avslöjar Södersjukhusets fusk med hälsoskadlig smuts

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 november 2015
- NewsVoice redaktion
Anna Bäsén - Foto: Michaela Hasanovic

 

Expressen avslöjade den 18 oktober 2015 att Södersjukhuset i Stockholm är skitigare än toaletterna på Stockholms central. Journalisten Anna Bäsén wallraffade sjukhuset genom att ta jobb som städare och det började med att en läkare larmade att det är skitigt även i operationssalarna.

Anna Bäsén avslöjade Södersjukhusets fusk med den hälsoskadliga smutsen i vårdmiljön och de dåliga arbetsförhållandena. Stressen är hög och rum skulle städas med trasiga arbetsredskap på orimligt korta tider.

Eva Tillman, SödersjukhusetEva Tillman som är chefläkare på Södersjukhuset tycker att Bäséns frågor är orimliga och menar att de lokaler som Bäsén arbetade i nu är renoverade enligt planerna. Anna Bäsén påpekar att Södersjukhuset gör mycket stora vinster på bekostnad av patientsäkerheten och vårdpersonalens arbetsförhållande.

Även Ulf Sjöberg som är divisionschef på Södersjukhuset slår ifrån sig all kritik.

NewsVoice redaktör vistades på Södersjukhusets barnavdelning en hel vecka 2012 och kunde då konstatera att det var allmänt smutsigt utom i sängarna.

Läs mer i artikeln Bäséns avslöjande reportage

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vart ska sjukhussjukan, verksamhetens trogne och mest omhuldade hyresgäst ta vägen då? Hur många kallbränder har du inte offrat lemmar och liv för, du dyra sjuka vård.

  Vart ska infektionen ta vägen, den hemlösa magsjukan bli av? Streptokocken den stackarn väntar ett liv i exil! Stafyloknocken den baddaren slår ingen längre i golvet, väger för lätt.

  Nog ana vi att du hellre skrämt bort alla de som stod i vägen, med liten lagom svensk skit i hörnen, för de bättre bemedlade som betalade fett för en plats längst fram i kön. Jämställdhetens plågoandar och kön(s)fördelningens paradis för de lyckligt lottade, enrummare, nystädade och prioriterade. Etagevåningarna på lasaretten gick till vårdplatser prinsar,sessor o celebriteter och det var långt till de skitiga hörnen och utedasslika villkoren..

 • Vad bra att Anna bäsen äntligen granskar den vanliga vården istället för det dumma korståget mot alternativmedicinen som hon hållit på med innan. Det känns hoppfullt och bra.

 • Kan det bli annat än “smittospridning” inte bara via ostädade toiletter! Borde inte även uppstädning ske bland makthavarna? – Byråkrater hos myndigheter, SKL, medicinskt och juridiskt okunniga politiker – när viktiga grundläggande samhällsfunktioner sedan länge klart misskötts?

  Då passar giriga företag på att sno åt sig pengar! Medlöpare finns givetvis alltid med i dessa sammanhang – samtidigt som välbetalda toppfigurer blundat för allt – som gått snett!

  Anna Bäséns berättelse avslöjar entydigt hur det ser ut – inte bara på sjukhusgolv och i toiletter utan även hur “smutsigt” det blir överallt – när “klättrarna” mot maktens topp saknar andra mål – än den egna fyllda plånboken …!

  När kulisserna rämnar bygger dessa “okunniga” upp sitt försvar med – “att det där hade jag ingen aning om”, eller frånsäger sig allt ansvar med “det var inte mitt bord …”.

  Det är dags att röja bland “ja-sägarna” oavsett om det rör sig om den elit av makthavare där “hållhakar” och “armkrokare” styr “utvecklingen” i “det egna egots önskade riktning”!

  Då går det – som det gått under ledning av mäktiga styrfunktioner som “SKL”, formellt ansvarigt för hur det gått i landstingsvärlden, skolan och omsorgen under senare år!

  – Makten “ser” vad den “vill se”, “hör” vad den “vill höra”, “tolkar” lagar och reglementen som djävulen läst bibeln!

  Domare utan “medicinsk” kunskap dömer i enlighet med hur försäkringsläkare manipulativt tolkat journaler och intyg – utan att ens ha fått träffa de skadade – vars ärenden skall avgöras!

  Det tycks räcka med vad de med “krönta” huvuden hävdade – oavsett hur illa det stämde med faktisk verklighet!

  När “vackra” ord, utan faktisk kunskap tillåts styra – ansamlas “smutsen” inte bara på sjukhusgolv eller i toilettutrymmen …!

  “Utan verklig granskning om lagar eller avtal verkligen följs uppe i regeringskansli eller hos ledande myndigheter – oavsett vad de heter … Försäkringskassan, Livsmedelsverket, Socialstyrelsen, Rättsliga Rådet, JO etc – blir gällande paragrafer “tolkade” i enlighet med berättelserna i trilogin författade av Bertil Lindqvist – där namnen “Haveristerna”, “Bödlarna” och “Förrädarna” beskriver vart det gammaldags, mycket hederligare Sverige tog vägen …

  Hur “smutsen” ansamlats i MAKTENS KORRIDORER … har precis nu avslöjats av Anna Bäsén!!!

  Önskad storstädning måste GENAST starta JUST DÄR!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *