Assads budskap: Frankrike måste sluta sponsra terroristerna i Syrien

-

GEOPOLITIK. Syriens president Bashar al-Assad intervjuades den 14 november av syriska journalister och han förmedlade då sina kommentarer om terroristattackerna mot Paris den 13 nov 2015 och vad Frankrike måste göra nu, vilket i klarspråk är att sluta stödja terroristerna som ska störta Assad.

Assad beklagar först djupt den tragiska händelsen i Paris. Assad hade vid intervjutillfället ingen information som bekräftade att terroristerna kom från Syrien. Han säger att folket i Syrien förstår hur det är att utsättas för terrorism eftersom de har erfarenhet av dessa sedan 5 år.

Assad säger att han varnade Europa 2012 om vad skulle hända om Europa förhandlar eller samarbetar med terroristerna. Det kan uppstå terrorism runt hela världen. (“Don’t mess with the fault line in Syria. It is going to be like an earthquake that will reverberate around the world”). Olyckligtvis lyssnade inte de europeiska representanterna. De trodde istället att Assad hotade dem och man lärde sig inte av vad som hände i Charlie Hebdo, säger Assad.

Bashar al-Assads varning bekräftas av de franska journalister som NewsVoice skrev om i artikeln: “Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris”.

När en syrisk journalist frågade Assad om Syrien är redo att bekämpa terroristerna med Frankrike svarade Assad att Syrien är redo att bekämpa terroristerna med alla som vill delta, men han menar att Frankrike inte är seriösa.

Frankrike måste förändra sin policy, säger Assad, eftersom Frankrike stödjer terrorister i Syrien. Det bekräftas av Hollande som säger att Frankrike stödjer rebeller – precis som USA – med avsikt att störta Assad.

Text och översättning: NewsVoice

Video: Syria Truth Network

Relaterat

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

13 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
lukas
lukas
Gäst
29 februari 2016 kl 20:11

israel är den som dirigerar usa bakom kullissen sprattelgubben usa kan inte annat

kao
kao
Gäst
23 november 2015 kl 18:14

Vi kan ju börja med att kolla vilka länder i Mellanöstern som INTE drabbas av Daesh (IS): Det är bl.a Libanon, Saudiarabien, Israel, Oman och en handfull till. Gräver man djupare inser man att dessa länder samarbetar politiskt med USA (Väst) och är sponsrade med bl.a vapen och andra business av och med USA. Det “naturligaste” vore ju att Daesh (IS) gav sej på Israel först av alla sina fiender(dvs resten av världen).

lukas
lukas
Gäst
23 november 2015 kl 15:07

usa/israel är dom verkliga terroristerna i mellanöstern

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
22 november 2015 kl 07:03

dessa “terrorattacker” har en gemensam nämnare (bland flera andra) – upphittade pass!!
Detta började synas på allvar vid 9/11 2001. Här sammanställt.
http://www.voltairenet.org/article189338.html

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
20 november 2015 kl 16:52

Ben Fulford har intressanta synpunkter på ISIL på sin betalblogg
http://benjaminfulford(,)net/ vilken senare ges ut fritt ,efter tre dagar, på
http://u-s.beforeitsnews(;)com/alternative/2015/11/text-benjamin-fulford-says-paris-psy-ops-is-part-of-ongoing-moves-towards-world-government-3244168.html
där det framgår att instigatorn till ISIL är Vangauard Corp.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
19 november 2015 kl 18:27

@Jolle
Stolle kan man bli om man betraktar den massmedia som ägs av fåtalet girigbukar insyltade i det militärindustriella komplexet. Du är vilseledd av massmedia.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 november 2015 kl 14:23

Enligt Wikipedia valdes Assad till Syriens president år 2000. Han fick över 97% av rösterna. Assad anklagas – mot hans nekande – till att han bombat sin egen befolkning.

Det kanske kan jämföras med Socialdemokraterna. Partiet hade regeringsmakten oavbrutet från 1932 till 1976. Svenska folket har de senaste 80 åren i princip alltid gett sina flesta röster till S. Åren fram till idag har S haft en stor del av ledningen av landet och särskilt på 80-talet när S återigen hade regeringsmakten.

Socialdemokraternas och andra partiers beslut ledde till bombningen 2011 av Libyen då svenska stridsflygplan deltog i valet av bombmål. Libyen som enligt FN var det mest lovande landet i Afrika totalförstördes, mellan 2,500 till 25,000 dog, varav många civila.

Socialdemonerna är med andra ord värre än Assad OM det som påstås om Assad är sant, vilket det förmodligen inte är…

Sture B
Sture B
Gäst
19 november 2015 kl 13:26

@Jolle

Kom inte dragande med den verklighetsuppfattning du fått via Aftonbladet/DN mm. Vi har våra egna ledare med klart despotiska och odemokratiska tendenser, vilket DÖ klart visar.

Sveriges riksdag har genom en helt odebatterad smygändring av grundlagen möjliggjort för att den svenska militären återigen ska kunna sättas in mot den egna befolkningen. Vår inrikesminister deklarerade så sent som igår att det förhöjda terrorläget belastar polisen så mycket att militären eventuellt ska komma in och “avlasta” dem. Har vi tur kan vi få militärfordon och små gröna män med maskingevär även på våra gator.

Bob
Bob
Gäst
19 november 2015 kl 12:28

Hur kan Jolle vara säker på att Assad använt kemiska stridsmedel och oljebomber mot den egna befolkningen? Det kan lika gärna vara “moderata rebellgrupper” som använt det på befolkningen. Det är svårt att veta den riktiga historien. Det är därför bra om alternativ media väljer att visa andras budskap och synsätt, även diktatorers oavsett om de är diktator enligt någon annan nation eller inte. Må hända att han gjort många oförrätter innan kriget bröt ut. Som är ett försvars krig mot terrorister och oppositionsgrupper. Situationen kunde lösts på ett helt annat sätt utan olagliga ingrepp och angrepp.

Linda
Linda
Gäst
19 november 2015 kl 11:28

Var det någonsin bevisat att Assad använde kemiska stridsmedel mot sin egen befolkning? Det sägs ju så mycket som aldrig bevisas i våra medier.

Jolle
Jolle
Gäst
19 november 2015 kl 09:35

Newsvoice fortsätter sitt okritiska omfamnande av diktatorer. Detta en man som använt kemiska stridsmedel och oljebomber mot den egna befolkningen. För att inte tala om alla oförätter innan inbördeskriget bröt ut.

anders
anders
Gäst
18 november 2015 kl 23:22

Genom att lyssna på många källor, inse att alla har en agenda, och inse vilken roll svensk media har i spelet. Och när källorna är sorterade och bedömda, göra en egen värdering baserat på sunt förnuft och frågan “vem vinner på detta”. Ett mödosamt jobb, men det måste göras. Alternativet är mer kaos och troligen allt mer på hemmaplan.

Tege Tornvall
Gäst
18 november 2015 kl 22:13

Vem är egentligen vem i detta sammelsurium? När Saddam resp. Kadaffi plockades bort från Irak resp. Libyen, blev det ju rent kaos med sins emellan stridande grupper. Detsamma märks i Afghanistan och hotar nu i Syrien. Med alla sina brister tycks Assad vara den minst oroliga av alla oroliga möjligheter i Syrien. Hur skall vi från vår fjärran position kunna bedöma detta?

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV