Assads budskap: Frankrike måste sluta sponsra terroristerna i Syrien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 november 2015
- NewsVoice redaktion
Assad intervjuades den 14 nov 2015 om terrorattackerna i Paris den 13 november 2015

GEOPOLITIK. Syriens president Bashar al-Assad intervjuades den 14 november av syriska journalister och han förmedlade då sina kommentarer om terroristattackerna mot Paris den 13 nov 2015 och vad Frankrike måste göra nu, vilket i klarspråk är att sluta stödja terroristerna som ska störta Assad.

Assad beklagar först djupt den tragiska händelsen i Paris. Assad hade vid intervjutillfället ingen information som bekräftade att terroristerna kom från Syrien. Han säger att folket i Syrien förstår hur det är att utsättas för terrorism eftersom de har erfarenhet av dessa sedan 5 år.

Assad säger att han varnade Europa 2012 om vad skulle hända om Europa förhandlar eller samarbetar med terroristerna. Det kan uppstå terrorism runt hela världen. (“Don’t mess with the fault line in Syria. It is going to be like an earthquake that will reverberate around the world”). Olyckligtvis lyssnade inte de europeiska representanterna. De trodde istället att Assad hotade dem och man lärde sig inte av vad som hände i Charlie Hebdo, säger Assad.

Bashar al-Assads varning bekräftas av de franska journalister som NewsVoice skrev om i artikeln: “Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris”.

När en syrisk journalist frågade Assad om Syrien är redo att bekämpa terroristerna med Frankrike svarade Assad att Syrien är redo att bekämpa terroristerna med alla som vill delta, men han menar att Frankrike inte är seriösa.

ArcanumSkolan 2024

Frankrike måste förändra sin policy, säger Assad, eftersom Frankrike stödjer terrorister i Syrien. Det bekräftas av Hollande som säger att Frankrike stödjer rebeller – precis som USA – med avsikt att störta Assad.

Text och översättning: NewsVoice

Video: Syria Truth Network

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vi kan ju börja med att kolla vilka länder i Mellanöstern som INTE drabbas av Daesh (IS): Det är bl.a Libanon, Saudiarabien, Israel, Oman och en handfull till. Gräver man djupare inser man att dessa länder samarbetar politiskt med USA (Väst) och är sponsrade med bl.a vapen och andra business av och med USA. Det “naturligaste” vore ju att Daesh (IS) gav sej på Israel först av alla sina fiender(dvs resten av världen).

 • Ben Fulford har intressanta synpunkter på ISIL på sin betalblogg
  http://benjaminfulford(,)net/ vilken senare ges ut fritt ,efter tre dagar, på
  http://u-s.beforeitsnews(;)com/alternative/2015/11/text-benjamin-fulford-says-paris-psy-ops-is-part-of-ongoing-moves-towards-world-government-3244168.html
  där det framgår att instigatorn till ISIL är Vangauard Corp.

 • Enligt Wikipedia valdes Assad till Syriens president år 2000. Han fick över 97% av rösterna. Assad anklagas – mot hans nekande – till att han bombat sin egen befolkning.

  Det kanske kan jämföras med Socialdemokraterna. Partiet hade regeringsmakten oavbrutet från 1932 till 1976. Svenska folket har de senaste 80 åren i princip alltid gett sina flesta röster till S. Åren fram till idag har S haft en stor del av ledningen av landet och särskilt på 80-talet när S återigen hade regeringsmakten.

  Socialdemokraternas och andra partiers beslut ledde till bombningen 2011 av Libyen då svenska stridsflygplan deltog i valet av bombmål. Libyen som enligt FN var det mest lovande landet i Afrika totalförstördes, mellan 2,500 till 25,000 dog, varav många civila.

  Socialdemonerna är med andra ord värre än Assad OM det som påstås om Assad är sant, vilket det förmodligen inte är…

 • @Jolle

  Kom inte dragande med den verklighetsuppfattning du fått via Aftonbladet/DN mm. Vi har våra egna ledare med klart despotiska och odemokratiska tendenser, vilket DÖ klart visar.

  Sveriges riksdag har genom en helt odebatterad smygändring av grundlagen möjliggjort för att den svenska militären återigen ska kunna sättas in mot den egna befolkningen. Vår inrikesminister deklarerade så sent som igår att det förhöjda terrorläget belastar polisen så mycket att militären eventuellt ska komma in och “avlasta” dem. Har vi tur kan vi få militärfordon och små gröna män med maskingevär även på våra gator.

 • Hur kan Jolle vara säker på att Assad använt kemiska stridsmedel och oljebomber mot den egna befolkningen? Det kan lika gärna vara “moderata rebellgrupper” som använt det på befolkningen. Det är svårt att veta den riktiga historien. Det är därför bra om alternativ media väljer att visa andras budskap och synsätt, även diktatorers oavsett om de är diktator enligt någon annan nation eller inte. Må hända att han gjort många oförrätter innan kriget bröt ut. Som är ett försvars krig mot terrorister och oppositionsgrupper. Situationen kunde lösts på ett helt annat sätt utan olagliga ingrepp och angrepp.

 • Var det någonsin bevisat att Assad använde kemiska stridsmedel mot sin egen befolkning? Det sägs ju så mycket som aldrig bevisas i våra medier.

 • Newsvoice fortsätter sitt okritiska omfamnande av diktatorer. Detta en man som använt kemiska stridsmedel och oljebomber mot den egna befolkningen. För att inte tala om alla oförätter innan inbördeskriget bröt ut.

 • Genom att lyssna på många källor, inse att alla har en agenda, och inse vilken roll svensk media har i spelet. Och när källorna är sorterade och bedömda, göra en egen värdering baserat på sunt förnuft och frågan “vem vinner på detta”. Ett mödosamt jobb, men det måste göras. Alternativet är mer kaos och troligen allt mer på hemmaplan.

 • Vem är egentligen vem i detta sammelsurium? När Saddam resp. Kadaffi plockades bort från Irak resp. Libyen, blev det ju rent kaos med sins emellan stridande grupper. Detsamma märks i Afghanistan och hotar nu i Syrien. Med alla sina brister tycks Assad vara den minst oroliga av alla oroliga möjligheter i Syrien. Hur skall vi från vår fjärran position kunna bedöma detta?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *