Avhoppad brittisk agent: Amerikanarna måste fatta vad USA gör mot oskyldiga människor

publicerad 11 november 2015
- K. Reporter

Annie Machon,   former MI5 - Foto: Brian SmithEn whistleblower från brittiska säkerhetstjänsten säger att det är dags att amerikanerna vaknar upp till vad deras regering gör mot oskyldiga människor. Annie Machon arbetade tidigare för den brittiska säkerhetstjänsten M15.

Machon hoppade av i slutet av 1990-talet och blev en whistleblower om bland annat säkerhetstjänstens brottsliga verksamhet. Hon är i dag en föredragshållare, skribent och PR-konsult samt direktör för LEAP Europé.

The Intercept har nyligen publicerat nya chockerande avslöjanden om USA:s drönarprogram i Mellanöstern. Upp till nio av tio dödade är missade ”targets” och de som utses som ”targets” som ska dödas utses utan rättegång och på mycket tveksamma grunder.

Läs mer: The Drone Papers

“People in the US and the UK should wake up to what their governments are doing in regards to drones programs where innocent civilians are being killed and whole regions devastated.”

Det har alltid krävts ett par modiga själar som tar på sig den stora risken att bli fängslade under många år för att bekräfta det som redan är känt och som redan har varit känt under många år utan att ha skapat upprördhet i Väst.

Det finns en organisation i Storbritannien ”the Bureau for Invstigative Journalism” som publicerar namn och på alla döda i Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien som dessa illegala drönarattacker orsakat. De handlar om tusentals civila. Det kan vara oskyldiga människor på bröllopsfest.

Chelsea Manning som avslöjade att amerikanska militärer från en gunship Hercules C-130 dödade helt oskyldiga människor även barn, vilket skapade upprördhet då. Manning fick 35 års fängelse som följd av sitt ”brott” att avslöja de brottsliga dödandet medan de som utförde morden gått fria. Annie Machon säger att det sedan dess inte blivit bättre utan bara ännu värre:

”It’s time that the American people did wake up to what their government is doing. And the UK people – because some of these drone strikes are coming from the UK. They are killing thousands of innocent people – not just based on the say so of junior intelligence officers who put the names forward for these CIA presidentially signed off kill lists every week, but based on very tenuous intelligence coming from electronic surveillance. The mistakes that can come out of that are horrific. Yet, they will devastate whole regions for life.”

Läs hela artikeln på RT

Annie Machons hemsida

Text: K. Reporter

Annie Machon is a former intel­li­gence officer for MI5, the UK Secur­ity Ser­vice, who resigned in the late 1990s to blow the whistle on the spies’ incom­pet­ence and crimes with her ex-partner, David Shayler. Draw­ing on her var­ied exper­i­ences, she is now a pub­lic speaker, writer, media pun­dit, inter­na­tional tour and event organ­iser, polit­ical cam­paigner, and PR con­sult­ant. She is also now the Dir­ector of LEAP, Europe. She has a rare per­spect­ive both on the inner work­ings of gov­ern­ments, intel­li­gence agen­cies and the media, as well as the wider implic­a­tions for the need for increased open­ness and account­ab­il­ity in both pub­lic and private sectors.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *