Concept 26 – Volvos förslag på autonomt bilkörande

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 november 2015
- Torbjörn Sassersson
Volvo Cars - Concept 26

Volvo Cars visar upp pendlandets och framtidens autonoma dvs självkörande bilar till en ny nivå under en bilmässa i Los Angeles, men allt befinner sig på ett tidigt idé- och prototypstadie. Volvos idémakare vill dela in körandet i tre lägen: “Drive”, “Be Creative” och “Relax”.

Volvos chef för interiördesign Robin Page säger att deras forskning visar att bilförarna helst vill ägna sig åt någon av dessa tre “modes” beroende på personlighetstyp och behov. En del vill bara sova, andra vill ha underhållning och några vill arbeta eller läsa en tidning. Därför är stolen viktig. Den har utformats som en lyxig flygplansstol i första klass, vilken fälls bakåt och förses med diverse tillbehör som en “transformer”.

Namnet Concept 26 kommer från beräkningar att den genomsnittliga pendlingstiden till jobbet är 26 minuter.

Text: Dieseltrim i Bromma | Bild och video: Volvo Cars

Källa: Maria Dahlin, Vi Bilägare

ArcanumSkolan 2024

Volvo Cars - Concept 26

Detta är betalt innehåll från Dieseltrim i Bromma, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq