Forskare lanserar modell för hur homeopatisk medicin fungerar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 november 2015
- NewsVoice redaktion

homeopatiHomeopatiska läkemedel arbetar på ett annat sätt än den konventionella sjukvårdens kemiska droger. Aktiva substanser i form av nanopartiklar i det homeopatiska läkemedlet stimulerar kroppens och organismens olika system i kroppen/organismen så att organismen återhämtar sig i sin helhet.

Text: Margot Granvik, journalist och klassisk homeopat

Iris Bell och Mary Koithan lanserar en sammanhållen modell för hur homeopatiska läkemedel verkar i levande organismer. De hoppas att framtida forskning läggs upp för att pröva hypoteserna i den teoretiskt beskrivna modellen som de förkortat kallar NPCAS. Det står för nanoparticle-allostatic cross-adaptation-sensitization.

Forskarduon konstaterar att en hel del olika hypoteser figurerat genom åren som försökt förklara hur homeopatiska läkemedel verkar men att ingen förklaring hittills vunnit ett erkännade. Deras förslagna modell tar med delar av tidigare förklaringar samt bygger på empiriska rön.

Läs mer på Svenska Akademin för Klassisk Homeopati


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Homeopati
Stöd NewsVoice 2024
 • Jag tror att det som ber om att bli debunkat är Martin Ovetenskap.

  Martin skriver:
  “I consider myself to be an awake person…”

  Men det är ju nonsens. Jag tror inte du någon gång påvisat annat än vanföreställningar.

  Martin skriver:
  “You can easily prove scientifically that it works on infections.”

  Något som håller på att ta nacksving på mänskligheten kan man inte säga att det “works” – istället bör man säga att man har låtit lura sig.

  Bakterier är mycket smartare än antibiotika, vitrockar och människor. Annars hade vi inte varit i det läget vi är i.

  Bakterier omformar sig i olika skepnader, transformerar sig, gömmer sig, gör sig “vilande” – och framför allt skapar sina enklaver, biofilm Det “byggs” (“Vi bygger landet”) i vävnader, i tänder, kring leder, kring implantat och metaller insatta i kroppen, osv. De har egna samhällen, som utbyter information, näring, kommunikation och försvar osv. Immunförsvaret kanske normalt inte ens ser det, för biofilmen integrerar även kroppens eget “material”, och det tas DNA från olika håll.

  Tänk att det alltid är som i det lilla så i det stora. Det är samma sak, fast i annan manifestation, när mänskliga samhällen/kulturer får intränglingar sin inte blir en genuin del av det de kom som gäst till, utan just har sina enklaver. Det fungerar alltid på samma sätt, att det leder till sådant vi kallar cancer mm, när det är inom oss – när det är i det yttre, då döljer eliten undergången med fina omskrivande etiketter, såsom “berikning”, “likavärde, “inkluderande”, “öppna sitt hjärta”, osv.

  Martin skriver:
  “homoeopathy is nonsense…”

  Ånej, du projicerar.

 • Håller med både Henning Witte och Maria Szöges om vatten och materia, och att den moderna västerländska vetenskapliga förklaringen gällande materia är långifrån komplett. Om man istället vänder på hela systemet och betraktar materia som en diffusion av energi ur ett subatomärt system (etern) så blir systemet kanske mera lättåskådligt. Universum är sfäriskt och allt rorerar i olika lager, det är vår perception som låter oss uppleva raka linjer. Plasma, gas, vätska och fast fas kan alla betraktas som olika densiteter bestående av varierande frekvenser i spinn. Vattnets spinnsystem kopierar alltså moderrtinkturen med hjälp av sina egenskaper.

 • Ja, etern är grejen. Vi behöver rehabilitera ordet eter. Men skurkarna som vill förhindra kunskapen att etern är nästa nivå som forskarna håller på att “upptäcka” (fast-flytande-gas-eter….) brännmärker ordet. Antagligen därför Benveniste blev sågad vid fotknölarna och Montagnier fick fara till Kina. De var farligt nära, för den dagen när sanningen om etern kommer ut, är vi fria. Grindvakterna håller ställningarna och misskrediterar och förlöjligar så fort de hör ordet eter.

 • Svårt att veta vad homeopatiska medel innehåller. Det vi vet, är att de innehåller energi av något slag. Och vi vet att homeopati har förmåga att bota både akuta och kroniska sjukdomar. Miljoner människor runt världen har återfått sin hälsa tack vare en homeopatisk behandling.

  Nu börjar forskare dyka ner bland nanopartiklar och vattenmolekyler och ser att det finns strukturer som tyder på att homeopatiska lösningar när de potentieras förändras i sin finare struktur. Exakt vad som hittas får framtiden utvisa. Personligen tror jag att varteftersom nya instrument uppfinns kommer man att se allt djupare ner i materien.

  Och grejen är att även energier är materia, fast av en finare form. Om forskarna får fortsätta forska en tillräklig tid, kommer de en vacker dag att hitta vattnets minne och skalärvågor.

  Men å andra sidan, vattnets minne och skalärvågor finns det redan kunskap om, men måste antagligen först ut till “den hundrade apan” innan vetskapen, blir var mans egendom.

 • Att besvara frågan om homeopatins funktionssätt med kemiska modeller leder ingen vart. Högre potenser än D30 har inga molekyler eller nanopartiklar längre. Vitsen med homeopatin är att den arbetar med frekvensmönster, då hela vår kropp är byggd av frekvensmönster, ett avancerat hologram helt enkelt. Läs mitt inslag: Homeopati botar genom fysik och inte kemi
  http://whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/1060-homeopati-botar-genom-fysik-och-inte-kemi.html
  Homeopati arbetar med vågor och deras interferens med de vågor våra kroppar använder. Det enda som är svårare att förstå är att livet använder en hemlighållen typ av vågor: skalärvågor:
  http://whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/652-technical-proof-scalar-waves-exist.html
  Vattnets minne arbetar också med skalärvågor.

 • Helt klart är att det är vattnets egenskaper och inte de syntetiska teorierna som är verksamma. Walter Bowman Russell som förutsade både deuterium och tritium på 1920-talet fann sjutton olika kombinationer av vattenmolekylen.

 • Läste hela modellen för hur homeopatiska medel fungerar.
  Man hittar på den ena hypotesen efter den andra och bygger ett luftslott utan grund.
  Det finns en mycket trovärdigare förklaring: Vattnet har ett minne, då själva vatten molekylen kan switcha mellan två lägen. Om detta finns det beskrivet i 2000-Talets Vetenskap nr 5-15 som kommer i brevlådan endera dagen. om man är medlem i SARA.
  Annars ser man till att bli det.
  Visst fungerar homeopati men när man ska försöka leta orsaker, blir det svårt.
  Samma problem ställs de erkända biomolekylära forskarna inför när de ska förklara t.ex fenomen som nyfikenhet, svartsjuka, förälskelse, hybris osv. Fenomenen fungerar även för forskarna, även om de saknar förklaring till dem på molekylnivå.
  Däremot kunde de klassiska homeopaterna mycket bättre säkerställa resultaten av sin behandling. Om det kan man också lära och läsa i sagda tidning.

  Ingemar Ljungqvist, chefredaktör 2000-Talets Vetenskap http://www.2000tv.se

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *