NATO och försvarsministrar träffas i Stockholm 10–11 november 2015

11

Fallon Hultqvist Stoltenberg

Under 2015 är Sverige ordförande i det nordiska försvarssamarbetet Nordefco. Sveriges Försvarsminister Peter Hultqvist är värd när de nordiska försvarsministrarna träffas den 10 november i Nacka, Stockholm. Mötet gästas även av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Finlands försvarsminister Jussi Niinistöö och Norges försvarsminister Ine Eriksen Søreide. Deltar gör även representanter från Island och Danmark.

Text: Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Efter pressträffen fortsätter Nordefcomötet med ett nordiskt-baltiskt försvarsministermöte. Utöver de nordiska ministrarna deltar Litauens försvarsminister Juozas Olekas, Estlands försvarsminister Hannes Hanso samt Parliamentary Secretary Andrejs Pantelejevs från Lettland. Ministrarna kommer att diskutera nordisk-baltiskt samarbete, säkerhetsläget i Östersjöområdet och partnerskapsfrågor med NATO.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är inbjuden att delta i de nordiska samt nordisk-baltiska försvarsministermötena. Generalsekreteraren kommer även att ha ett bilateralt möte med försvarsminister Peter Hultqvist.

Den 11 november träffas Norra gruppen. De nordiska och baltiska representanterna får sällskap av Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon, Director Internationals Affairs and Operations David Van Weel från Nederländerna samt representanter från Tysklands och Polens respektive försvarsdepartement. På agendan för Norra gruppen står bland annat säkerheten i närområdet.

Tid: Tisdagen den 10 novemberkl. 14.00
Plats: Hotel J, Nacka Strand, Augustendalsvägen 36
Samling: Kl. 13.30 i samband med säkerhetskontroll.

Föranmälan: Till pressassistent Dennis Abrahamsson, tel 08-405 25 30, 070-548 51 74.
E-post: dennis.abrahamsson[snabela]regeringskansliet.se. Senast fredagen den 6 november på grund av att presslokalen har begränsat antal sittplatser. Medtag giltig presslegitimation.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
10 november 2015 kl 07:19

Dessa NATO-hökar hetsar mot Ryssland, som egentligen bara behöver luta sig tillbaka och se när NATOs draksådd i mena-land nu förtär Europa.

shakespeare
shakespeare
Gäst
9 november 2015 kl 16:27

Förberedelser för ww3 och Sverige i krig, vi tar ju nu in en potentiell ökning av krigsarmen i landet, självklart existerar det en rationell tankegång bakom företeelsen att inga pass och handlingar är nödvändiga vid ansökan om asyl och krav på medborgarskap i landet Sverige

Sanningsministeriet..
Sanningsministeriet..
Gäst
9 november 2015 kl 10:57

Gissar att “politiskt lämpliga” journalister som inte ställer ovälkomna frågor fått förhandsinfo eller t.o.m. inbjudan.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
9 november 2015 kl 00:17

Det var fullsatt.

Kerstin
Kerstin
Gäst
8 november 2015 kl 14:54

KommerNewsvoice att närvara?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
8 november 2015 kl 12:40

En inte helt oviktig detalj i sammanhanget är att pressmeddelandet publicerades den 4 nov på Regeringens hemsida. Sista anmälningsdag för journalister som vill vara där är den 6 nov och pressträffen sker den 10 nov. Journalister hade alltså bara 2 dagar på sig att anmäla sig och de fick reda på om pressträffen endast 6 dagar innan.

Varför fick inte pressen kännedom om detta tidigare? Är det sannolikt att det här omfattande mötet – med extremt uppbokade nyckelpersoner – inte planerats i minst 1-3 månader innan det blir av? Vill inte Regeringen att journalister ska komma?

Julius
Julius
Gäst
8 november 2015 kl 12:20

Vilken påtryckning av en massa NATO länder för att vi ska gå med NATO.Tyvärr sannolikheten är stor att så ska ske eftersom våra länder styrs av landsföredare och de kommer ta beslut för NATO medlemskap.Har de missat verkligen vad Ryssland visade upp nyligen när de sköt missiler från deras fartyg i Kaspiska havet och träffade IS med 3-4 m precision IS mål i Syrien på 1.300 km längd.Hur ska NATO kunna försvara oss mot ett sådant angrep t.ex.Om vi går med i NATO då kommer Sverige också vara måltavla plus det kommer kosta oss skattebetalare si så där 40 extra miijlarder kronor / år.Säg inte att det är idioter som sitter runt bordet eftersom de är inte idioter men LANDSFÖREDARE ÄR DEALLIHOPPA om de röstar för NATO medlemskap.

Bo
Bo
Gäst
8 november 2015 kl 00:06

Sett ur ett fredsperspektiv att Sverige skulle gå med i NATO är så dumt att klockorna stannar…

Bo
Bo
Gäst
7 november 2015 kl 21:29

http://www.globalresearch.ca/media-coverage-of-europes-migrant-crisis-ignores-root-cause-nato/5458796

“The NATO modus operandi is clear. The pattern, repeated over and over, involves the complete destabilization of a region, to be swiftly followed up with another NATO-led ‘solution’ to the problem.”

Japp….

Bo
Bo
Gäst
7 november 2015 kl 20:29

Vilka har jämnat nästan 10 suveräna stater med marken de senaste 20 åren och destabiliserat dessa så att IS alias Al Qaida kunnat etablera sig. Vem har “missat” typ 10.000 gånger med sina bomber mot IS där Ryssland träffar med precision varje gång.

Svar: NATO/US

NATO kommer med ofred, de har en agenda som inte är för europas medborgare.
Fatta!

RED Undersök detta:
http://www.infowars.com/flashback-putin-openly-declares-obama-armed-isis/
vad är fakta här?

Sven Lidnäs
Sven Lidnäs
Gäst
7 november 2015 kl 12:08

http://prahlad.org/pub/berden/scalar_wars.htm scalarvågorna går fortare än ljuset.