NATO och försvarsministrar träffas i Stockholm 10–11 november 2015

publicerad 7 november 2015
- av NewsVoice

Fallon Hultqvist Stoltenberg

Under 2015 är Sverige ordförande i det nordiska försvarssamarbetet Nordefco. Sveriges Försvarsminister Peter Hultqvist är värd när de nordiska försvarsministrarna träffas den 10 november i Nacka, Stockholm. Mötet gästas även av Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Finlands försvarsminister Jussi Niinistöö och Norges försvarsminister Ine Eriksen Søreide. Deltar gör även representanter från Island och Danmark.

Text: Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Efter pressträffen fortsätter Nordefcomötet med ett nordiskt-baltiskt försvarsministermöte. Utöver de nordiska ministrarna deltar Litauens försvarsminister Juozas Olekas, Estlands försvarsminister Hannes Hanso samt Parliamentary Secretary Andrejs Pantelejevs från Lettland. Ministrarna kommer att diskutera nordisk-baltiskt samarbete, säkerhetsläget i Östersjöområdet och partnerskapsfrågor med NATO.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är inbjuden att delta i de nordiska samt nordisk-baltiska försvarsministermötena. Generalsekreteraren kommer även att ha ett bilateralt möte med försvarsminister Peter Hultqvist.

Den 11 november träffas Norra gruppen. De nordiska och baltiska representanterna får sällskap av Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon, Director Internationals Affairs and Operations David Van Weel från Nederländerna samt representanter från Tysklands och Polens respektive försvarsdepartement. På agendan för Norra gruppen står bland annat säkerheten i närområdet.

Tid: Tisdagen den 10 novemberkl. 14.00
Plats: Hotel J, Nacka Strand, Augustendalsvägen 36
Samling: Kl. 13.30 i samband med säkerhetskontroll.

Föranmälan: Till pressassistent Dennis Abrahamsson, tel 08-405 25 30, 070-548 51 74.
E-post: dennis.abrahamsson[snabela]regeringskansliet.se. Senast fredagen den 6 november på grund av att presslokalen har begränsat antal sittplatser. Medtag giltig presslegitimation.