Nu kommer Anders Jallais sjätte bok om Anton Modin: “Vetenskapsmannen”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 november 2015
- NewsVoice redaktion

Anders Jallai - Vetenskapsmannen,   2015“Det är nästan på dagen ett år sedan Anton Modin – i rikets tjänst kom ut. Nu är det dags för bok nummer 6 i Anton Modin serien: “Vetenskapsmannen”. I den här nya boken har jag valt att skriva mer åt det dokumentära igen”. Det skriver Anders Jallai.

Jallai fortsätter om boken som lanseras den 13 november 2015:

Anders Jallai“Boken har vissa likheter med min andra bok Landsförrädaren. Den utspelar sig på samma plats men den här gången handlar det om en vetenskapsman som försvann spårlöst i Grisslehamn 1986. Bara månader efter Palmemordet.

Jag har gått och grunnat på historien länge men haft svårt att kunna koppla den till det kalla kriget, även om det gått rykten på byn. Dessutom har jag känt att den kanske ligger lite för nära mig personligen. Jag bor bara en kilometer från Vetenskapsmannens hem här ute i Grisslehamn.

När utredningen släpptes av Norrtäljepolisen för något år sedan bestämde jag mig för att ta ett nytt krafttag och försöka lösa den här gåtan, inte minst för de anhörigas skull. Har den med det kalla kriget att göra? Och vart tog Vetenskapsmannen egentligen vägen? Han har inte setts till sedan den varma julikvällen den 29 juli 1986. Hans båt hittades drivande på Ålands hav några dagar senare.”

1986 skrev LA Times:

“A Swedish professor reported to be working on a top-secret invention to track alien submarines has disappeared without a trace in the Baltic.” Swede Working on Sub-Tracking Device Disappears, LA Times 1986

Läs mer på Jallai.se

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq