Om de ryska piloterna sköts ihjäl i sina fallskärmar har Turkiet begått ett krigsbrott

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 november 2015
- Torbjörn Sassersson
Putin comments on the downing of a russian fighter jet 24 Nov 2015 over Syria.

Putins uttalande var starkt efter att turkisk militär skjutit ned ett ryskt stridsplan av typen SU-24 över Syrien. Planet befann sig på 6000 meters höjd och en kilometer in i Syriskt luftrum när det sköts ned, enligt Putin.

De två piloterna överlevde beskjutningen, men sköts ihjäl av turkisk militär när de hängde i sina fallskärmar hävdar RT. Händelsen innebär att det är första gången ett västligt NATO-land skjutit ned ett ryskt stridsflygplan sedan andra världskriget. Om piloterna dessutom kallblodigt dödades hängandes i sin fallskärmar har ett krigsbrott enligt Geneve-konventionen begåtts av Turkiet.

Putin säger att relationen mellan Ryssland och Turkiet nu är allvarligt skadad.

RT: “Russian Su-24 pilots shot dead while parachuting over Syria – Turkmen militia”

Källa: RT.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag deltog i ett möte i går (25 nov.) i gamla riksdagshuset, under rubriken: Sverige-på väg in i Nato. Arrangörer var Kvinnor för Fred, Vänsterpartiet och Nej Till Nato. Talarna var alla emot Nato, det stor klart. Men att Nato styrs av USA blev vi inte upplysta om och namnet Obama nämndes aldrig i någon av talarnas anföranden. Däremot räknade jag till att Putins namn nämndes över tio gånger. Föreläsarna var: Hans Blix, Laura Lodenius (Finland), Maj-Britt Theorin, Jonas Sjöstedt, Valter Mutt,Gudrun Schyman och Hans Lindqvist. Det var minst sagt oroande med tanke på att Nato genomfört ett tiotal manövrar i norra Sverige och Nordnorge och i södra Sverige samt i Östersjön(BALTOPS) sedan 2006. Denna verklighetsbeskrivning är oerhört farlig och för mötesdeltagarna lämnades i stor ovetenskap om vad som föranleder Rysslands skarpare hållning under de senaste åren. Landet har pistolen riktad mot sig från nordområdena, Östersjön och Svarta Havet. Detta borde ha framförts.

 • Man kan bara hoppas att Putin och hans militär har mer sans och mänsklighet än många som kommentera denna event. Är det verkligen så lätt att hoppas att andra lider, när man vägar sig i säkerhet?
  Synd att de flesta fortfarande lever i Newtons och Descartes mekaniska värld och inte förstår att det som drabbar andra, drabbar oss alla.
  Med tanke på att svenska killar och tjejer dödar med droner i andra länder behöver man inte undrar om svenskorna blir våldtagen. ” What comes around, goes around.” även om de som drabbas inte var direkt inblandat, men vi hänger alla ihop, om här eller på andra sidan jorden, när vi kan inser detta, kanske de flesta kan besinna sig och ändra sin attitude.
  De psykopater som just nu dra i trådarna är inte kapabel till den typ av tankegång, då för känslolös och egen kär. Vi har alltid ett val, vilken väg vi vill följa.
  Man kan hoppas att de länder som är i Nato inte går med på att försvara Tyrkias oförsvarliga
  handling, för det betyder då WWWIII och de som har dragit i tråderna , blir bara glada för de får som de vill och kan tvätta sina händer i oskuld. Man provade det hela redan i förra Jugoslavien och Nato gick villig in i fällan. På den tiden hade de flesta ingen aning vad som verkligen pågick, men nu är världen lite annorlunda, vi har förhoppningsvis fått upp ögonen,
  då informationen är ute. Om vi alla ändra våra tankar kollektiv i en annan riktning än propagandan vill har oss, blir det en ändring.

 • Bara för att man kan är det inte säkert att det är ett bra val att göra.
  Var tog all sans o vett vägen.
  Det pratas om att förbjuda kamphundar
  Kolla videon som släppts från Ryssland
  https://www.youtube.com/watch?v=9Cs8jdJKSGo

  Information som skickades till FN om händelsen Wikileaks igen
  https://twitter.com/wikileaks/status/669204928984915968/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

  Måste vi låta vår gemensamma framtid ligga i politikers händer?
  Att föreslå , planera för eller diskutera ändring räknas som “samhällsomstörtande verksamhet” har jag hört..

 • Skall bli intressant att följa vad som kommer att hända. Har en magkänsla av att det mer eller mindre kommer passera förbi. Andra tongångar hade det varit om det, om det hade varit något annat land än Ryssland som var inblandat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *