Pojke i USA dog av Gardasil – Norsk pojke fick MS av trippelvaccin

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 november 2015
- Torbjörn Sassersson
"I love-me" - Reklam för Gardasil - Foto: Torbjörn Sassersson

 

NewsVoice rapporterar om två domstolsfall där unga personer avlidit eller skadats allvarligt av vaccin. I Norge beslöt högsta domstolen att en norsk pojke ska få ersättning efter att denne vaccinerats med trippelvaccin och kort därpå utvecklat MS. I USA avled en pojke av hjärtmuskelinflammation efter att denne injicerats med Gardasil.

Foto på Gardasil-reklam ”I Love Me”: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Den amerikanska pojken Joel Gomez fick en Merck Gardasil-spruta den 19 juni 2013 och ytterligare en injektion den 19 augusti 2013. Pojken avled i sömnen den 20 augusti 2013. Enligt en expertrapport fick pojken en hjärtinfarkt på grund av Gardasil, skriver SaneVax.

Fallet med den fjortonåriga pojken Joel Gomez är speciellt eftersom denne gått igenom regelbundna hälsokontroller sedan födseln som visar att pojken var kärnfrisk, inte tog droger och inte hade några hjärtproblem.

RelateratExpert Report in the Matter of Gomez v. US Department of Health (PDF)

Läkemedelsbiverkan kan ge hjärtmuskelinflammation – vaccin är ett läkemedel

Enligt obduktionen dog pojken av myocarditis (hjärtmuskelinflammation) som man misstänker uppstod på grund av den första sprutan. En läkare anser att en organskada i pojkens hjärta höll på att läkas och att den bör ha uppstått efter den första injektionen av Gardasil.

Enligt Myocarditis Foundation är orsaken till myocarditis okänd även om man vet att sjukdomen är kopplad till virus, miljögifter och reaktioner på läkemedel.

Dr Sin Hang Lee anser att det var aluminiumadjuvanten som orsakade dödsfallet. Den vaccinkritiska sajten SaneVax skriver att det är oklart hur många barn som utvecklat hjärtmuskelinflammationer på grund av vaccin.

Myocarditis Foundation skriver att 1000-tals personer får diagnosen myocarditis i USA varje år och att mellan 5-20% av alla plötsliga dödsfallen bland annars friska barn och unga människor beror på myocarditis.

Myocarditis Foundation skriver att 45% av alla hjärttransplantationer i USA är följden av hjärtmuskelinflammation och idiopatisk kardiomyopati (DCM) som kan leda till hjärtsvikt.

Läs mer om en man som botade hjärtsvikt med egenvård

Fall i Norge – Trippelvaccin gav MS

I Norge beslutade högsta domstolen att en norsk pojke som utvecklat den neurologiska sjukdomen MS strax efter en trippelvaccination (MPR) har rätt till ersättning, skriver norska Dagens Medisin. Det gick inte att bevisa att det fanns någon annan orsak till sjukdomen. Den drabbade parten kan få 800 000 norska kronor i kompensation för advokatutgifter. Norska Patientskadeersättningen (NPR) ska undersöka vilka konsekvenser detta fall får för andra vaccinskadefall.

Läs även: Expertgrupp bakom EMA:s beslut om HPV-vaccinernas ofarlighet var köpt av industrin

Text: Torbjörn Sassersson

Källor

Vaccine Injury Compensation Program: Fatality after Gardasil

Dagens Medisin.no: Fikk MS etter MMR-vaksine – får erstatning

Myocarditis Foundation om myocarditis


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq