Romelsjö: “Skönmålar USA sina insatser mot IS med ryska bilder och falska rapporter?”

2

USA och allierade rapporterar då och då att Ryssland inte eller knappast alls bombar ISIS, utan istället andra rebellgrupper som al-Qaida, som förre CIA-chefen föreslår att USA ska öppet samarbeta med. Det skriver Anders Romelsjö.

Daily Mail rapporterar nyligen:

”Russia has blasted 355 ISIS targets in just 48 hours as their bombing onslaught against the jihadis continues. The devastating raids – a total of 186 sorties – took place in the countryside of Aleppo, Idleb, Raqqa and Dir Ezzo. Targets blown up include 26 command-centers, 35 depots, 28 fortified sites, three training camps, eight explosive factories and 86 heavy-weapon. A total of 500 oil tankers, smuggling oil from Syria to Iraq, were also destroyed according to the Ahlul Bayt News Agency.”

Just förstörelsen av oljetankbilar är strategisk viktig. En betydande del av ISIS ekonomi baseras på försäljning av olja, via bl.a. Turkiet, bl.a. till länder inom EU. Att EU-länder köper olja från IS rapporterades av ansvariga EU-kommissionären förra året. Denna inkomstkälla lär vara viktigare än bidragen från USA-stödda oljediktaturer och vissa G20-länder.

USA har med världens mest avancerade satellitövervakning, som kan skilja Coca colaflaskor från ölflaskor från rymden inte ”sett” denna trafik fram till nyligen. 16 november förstörde fyra amerikanska attackplan och två attackhelikoptrar 116 tankbilar. Det var sedan Ryssland konfronterat USA med satellitbilder som dokumenterade det omfattande trafiken.

Läs mer på Jinge.se

Text: Anders Romelsjö

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
castoropollux
Gäst
23 november 2015 kl 22:43

En “declassified” video på liveleak för några dagar sedan visar det “enade väst” bombande isis-tankbilar? Fast ingenting visade att det inte var Syriska tankbilar bombade för länge sedan. Trovärdigheten för väst och dess allierade har passerat noll för länge sedan.

anders
anders
Gäst
23 november 2015 kl 14:45

Intressant om hur konvojen varnats i förväg och vidare antyds i artikeln att ryska bombningar som filmats används i media för att presenteras som amerikanska räder.
http://www.infowars.com/white-house-gave-isis-45-minute-warning-before-bombing-oil-tankers/