Sköt Turkiet ned det ryska planet som hämnd för bombningen av ISIS-oljekaravaner?

0

Lavrov-bombning-oljekaravan-SputnikNews-nov2015Turkiet blev nervöst när Rysslands stridsplan bombade ISIS karavaner med stulen olja i Syrien, uppgav Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Det skriver ryska Sputnik News. Frågan inställer sig om Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet den 24 nov 2015 var en vedergällning för att Ryssland hotar Turkiets affärer med ISIS.

Det här är knappast ett sammanträffande att våra turkiska grannar började bete sig mycket nervöst efter att vi startade bombardemang av Islamiska statens oljekaravaner, anmärkte Sergej Lavrov på en presskonferens med sin syriske kollega Walid Muallem.

Sputnik News citerar Lavrov som sa att två turkiska journalister greps för att de försökt avslöja vapensmuggling till IS:

“Detta faktum vittnar ju också om hur varsamt Turkiet är med att hålla tillbaka informationen om sina underjordiska transaktioner med islamister.”

Källa: Sputnik News


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelAlliansen vill ge Gardasil till pojkar trots 352 misstänka dödsfall i Europa pga HPV-vaccin
Nästa artikelAngiverijournalistiken – Socialdemokratisk Radio försökte få socialsekreterare sparkad
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer