Sveriges, NATO:s och USA:s strategi ökar risken för krig i Sverige

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 november 2015
- NewsVoice redaktion
Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press

Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press“Massmedia rapporterar att Sverige ska öka samarbetet med NATO än mer. Skälet är ”Rysslands annektering av Krim”. Men anslutningen till Ryssland baserades på en folkomröstning i Krim med stort deltagande, där över 95 % av invånarna på Krim röstade för anslutning till Ryssland.

Detta var ett starkt uttryck för folkviljan=demokrati, men formellt inte acceptabelt enligt folkrätten. Och detta föregick av en definitiv fascistinfluerade statskupp mot den regering som leddes av Janukovitjs, som valdes i ett av OSSE:s valobservatörer lovprisat val år 2010″. Det skriver Anders Romelsjö för Jinge.se.

“DN har en artikel över första sidan med titeln ”Den ryska upprustningen oroar oss”, följt av en förstående intervju. Men där nämns inte att USA rustat upp mycket mer tidigare, särskilt då det gäller kärnvapen, ej heller att USA spenderar ungefär 7 gånger mer på sin militär än Ryssland, och lika mycket som de 7 följande länderna. Desinformation kan innebära att felaktiga uppgifter nämns – eller att viktiga uppgifter utelämnas.

Försvarsminister Hultqvists och övriga regeringens enögdhet i denna fråga är skrämmande och utsätter Sverige för ökad krigsrisk.”

Läs mer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Obama talar om en Unipolärvärld. Dvs att införa en global regering och polismakt som styrs från Washington, kallas ibland den Nya Världsordningen.

  Putin talar om en Multipolärvärld. Dvs att länder och regioner har egna regeringar, med betoning på samarbete över gränser.

 • NATO bedriver en klar aggressions-politik. Det framkommer i många sammanhang. Att Ryssland försöker värja sig är naturligt.

  Stoppa närmandet av Sverige till NATO. Sverige måste börja agera som en neutral part och att medla för fred. Det absolut farligaste som Sverige som nation kan företa sig är att acceptera Värdlands-avtalet med NATO.

  Det moderna Ryssland är en helt annan sak än Sovjet-samhället. Det moderna NATO är en helt annan sak än det gamla NATO, som existerade under Kalla krigets dagar. Ryssland deklarerar att de är inte intresserade att gå in i de Nordiska länderna. NATO agerar klart aggressivt för att tvinga Ryssland in i ett krig, som Ryssland inte vill ha.

  Lyckas NATO starta detta WW3 kommer vår värld troligen att totalt utraderas.

 • Vad som glöms bort i diskussionen om Ryssland påstådda aggressivitet är de ständigt återkommande NATO/PfP-stridsövningarna i Norra Norge ,norra Sverige och södra Sverige(BALTOPS). Dessutom, USA har installerat Globus ll världens starkaste radar, mycket nära Ryssland, ett brott mot ABM- avtalet som slöts 1972. De omfattande stridsövningarna inleddes 2006 med Nordic Air Meet, och återkommande Cold Response -och Arctic Challenge Exercise,övningar, med ett 15- tal länder och USA ständigt närvarande aktör. Svenska folket borde ställa sig frågan: Vad används Esrange till i dessa stridsövningar? Esrange är världens största nedladdningsstation från satelliter. Esrange ligger inom North European Aerospace Testrange, NEAT, stort som Blekinge, där USA vapen av olika slag utprovas bl.a AMRAAM, en rymdstyrd raket som användes i Irak- kriget. Man bör även ställa frågan varför rader av USAs krigsfordon nu rullar ut från USAs fraktfartyg, som ankrar i Nordnorge. Krigsfordonen lagras i stora grottor i bergsmassiven. Dessutom bör frågan ställas varför USA har installerat flygbaser i Estland, Lettland och Litauen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *