Sveriges, NATO:s och USA:s strategi ökar risken för krig i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 november 2015
- NewsVoice redaktion
Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press

Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press”Massmedia rapporterar att Sverige ska öka samarbetet med NATO än mer. Skälet är ”Rysslands annektering av Krim”. Men anslutningen till Ryssland baserades på en folkomröstning i Krim med stort deltagande, där över 95 % av invånarna på Krim röstade för anslutning till Ryssland.

Detta var ett starkt uttryck för folkviljan=demokrati, men formellt inte acceptabelt enligt folkrätten. Och detta föregick av en definitiv fascistinfluerade statskupp mot den regering som leddes av Janukovitjs, som valdes i ett av OSSE:s valobservatörer lovprisat val år 2010″. Det skriver Anders Romelsjö för Jinge.se.

”DN har en artikel över första sidan med titeln ”Den ryska upprustningen oroar oss”, följt av en förstående intervju. Men där nämns inte att USA rustat upp mycket mer tidigare, särskilt då det gäller kärnvapen, ej heller att USA spenderar ungefär 7 gånger mer på sin militär än Ryssland, och lika mycket som de 7 följande länderna. Desinformation kan innebära att felaktiga uppgifter nämns – eller att viktiga uppgifter utelämnas.

Försvarsminister Hultqvists och övriga regeringens enögdhet i denna fråga är skrämmande och utsätter Sverige för ökad krigsrisk.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq