Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Ursula Flatters får utmärkelsen – ”Livslång gärning i humanismens tjänst”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 november 2015
- NewsVoice redaktion
Ursula Flatters, 2014 - Vidarkliniken pressfoto
Ursula Flatters, 2014 - Vidarkliniken pressfoto
Ursula Flatters, 2014 – Vidarkliniken pressfoto

Föreningen Humanism & Kunskap utnämnde den 8 november 2015 Ursula Flatters på Vidarkliniken till mottagare av utmärkelsen: ”Livslång gärning i humanismens tjänst” och priset ska delas ut den 12 december 2015. 

Text: NewsVoice, uppd. kl 16:42, 9 nov 2015 | Foto: Vidarkliniken pressfoto

Ursula Flatters är utbildningschef och läkare vid Vidarkliniken, ett antroposofiskt sjukhus i Järna. Hon är även styrelsemedlem i Vidarstiftelsen. Flatters var en av grundarna av Vidarkliniken år 1985.

“Sedan dess har hon under mer än 30 år verkat för att ge en god, effektiv och holistisk vård och samtidigt spritt kunskapen om komplementär medicin via media, där hon ofta fått försvara och förklara vad komplementär medicin är, eftersom den ofta blir angripen utifrån okunskap”, skriver Pia Hellertz för Humanism & Kunskap.

Ursula Flatters har blivit känd, för nya och äldre generationer av hälsointresserade svenskar, som en människa som står upp för fungerande alternativ- och komplementär medicin. Hon har intervjuats i TV och skrivit debattartiklar och har där visat en förmågan att besvara frågor och kritik på ett kärnfullt, balanserat, tålmodigt och insiktsfullt sätt även då angripare som försvarar den “tekniska medicinen” och läkemedelsindustrin använt skamgrepp.

Priset som Flatters får heter ”Universe Globe” som är en kristall-lampa formgiven av konstnären Staffan Lessner, Sweden Crystal Design.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq