Ursula Flatters får utmärkelsen – ”Livslång gärning i humanismens tjänst”

publicerad 9 november 2015
- av NewsVoice
Ursula Flatters, 2014 - Vidarkliniken pressfoto
Ursula Flatters, 2014 - Vidarkliniken pressfoto
Ursula Flatters, 2014 – Vidarkliniken pressfoto

Föreningen Humanism & Kunskap utnämnde den 8 november 2015 Ursula Flatters på Vidarkliniken till mottagare av utmärkelsen: ”Livslång gärning i humanismens tjänst” och priset ska delas ut den 12 december 2015. 

Text: NewsVoice, uppd. kl 16:42, 9 nov 2015 | Foto: Vidarkliniken pressfoto

Ursula Flatters är utbildningschef och läkare vid Vidarkliniken, ett antroposofiskt sjukhus i Järna. Hon är även styrelsemedlem i Vidarstiftelsen. Flatters var en av grundarna av Vidarkliniken år 1985.

“Sedan dess har hon under mer än 30 år verkat för att ge en god, effektiv och holistisk vård och samtidigt spritt kunskapen om komplementär medicin via media, där hon ofta fått försvara och förklara vad komplementär medicin är, eftersom den ofta blir angripen utifrån okunskap”, skriver Pia Hellertz för Humanism & Kunskap.

Ursula Flatters har blivit känd, för nya och äldre generationer av hälsointresserade svenskar, som en människa som står upp för fungerande alternativ- och komplementär medicin. Hon har intervjuats i TV och skrivit debattartiklar och har där visat en förmågan att besvara frågor och kritik på ett kärnfullt, balanserat, tålmodigt och insiktsfullt sätt även då angripare som försvarar den “tekniska medicinen” och läkemedelsindustrin använt skamgrepp.

Priset som Flatters får heter ”Universe Globe” som är en kristall-lampa formgiven av konstnären Staffan Lessner, Sweden Crystal Design.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *