Vi har ett lokalt “världskrig” i Mellanöstern eftersom världen styrs av psykopater

publicerad 30 november 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Syrien-bombs

DEBATT. Det pågår ett “lokalt världskrig” i Syrien och i landets grannstater. Flera stater från flera världsdelar deltar i en konflikthärd. ISIS-olja säljs och köps, oljekaravaner bombas, stöd av olika rebellgrupper sker, där många kan vara köpta legosoldater som kan byta sida beroende på vem som betalar bäst för dagen. Vad kan gå mer fel?

Text och sammanställning: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 22:36

Nu är fokus på Syrien:

Det viktiga att inse att allt detta händer inte bara av en slump. Bakom varje händelse tas beslut och bakom varje beslut finns intressen och intentioner. I en normal och fredlig värld skulle det som händer nu i Mellanöstern och Europa aldrig hänt eftersom ingen normal, ansvarsfull och empatisk politiker, beslutsfattare eller industrifamilj skulle tillåta allt detta kaos. Världen leds av psykopater som terroriserar och statsterroriserar medan skulden kastas på anonyma terrorister med maskerade ansikten.

Källor: RT, LA Times, Global Research, CNBC mfl

Text och sammanställning: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hur många tror att Erdogan hade vågat ge order om att skjuta ner ett ryskt bombplan över omstritt territorium, utan påmaning av Washington?

 • “Snälla ni, med redaktören i spetsen, jag vill be er att sluta kalla terroristerna för ISIS. ISIS är den egyptiska modergudinnan”. Tvärtom – bara bra att “gudinnan” Isis förknippas med IS. Bägge två är lika falska!!

 • Independent: Syria air strikes will only make Isis more determined to come to Britain to kill us, says Ken Livingstone

  “Extending British air strikes into Syria would only make Isis more determined to “come here and kill us,” Ken Livingstone has said.

  Ahead the crunch vote in Parliament tomorrow on whether Britain should join military action against Isis in Syria, the former Mayor of London warned that it would make the UK more at-risk of a terrorist threat. ”

  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/syria-air-strikes-will-only-make-isis-more-determined-to-come-to-britain-to-kill-us-says-ken-a6755386.html

 • http://www.di.se/artiklar/2015/12/1/tyskt-bidrag-till-insats-mot-is/

  “Tysklands regering har godkänt planerna på att ge militärt stöd till den USA-ledda allians som bombar jihadiströrelsen Islamiska staten (IS) i Syrien, enligt en regeringskälla.”

  Jag hade fått intrycket att det var Ryssland som ledde den här kampanjen. Kan någon vänlig själ förklara hur koalitionen mot ISIS plötsligt är USA-ledd.
  Och det är väl i så fall NATO och inte USA som leder detta?

 • Snälla ni, med redaktören i spetsen, jag vill be er att sluta kalla terroristerna för ISIS. ISIS är den egyptiska modergudinnan, lika helig som Maria för kristna. Det finns mörka agendan bakom att koppla ihop namnet på gudinnan och terroristerna. Det finns också många kvinnor som heter Isis, och dem är numera mobbade för det. Terroristgruppen kallas ju ofta IS eller ISIL i median numera, och den här annars suveräna nättidningen borde använda någon av dem namnen, tycker jag.

 • Det verkar att medeltiden är inte slut.
  Vi får hoppas att det blir som Mefisto sa till Faust:
  “Trots att jag hela tiden försöka göra ond, blir det bara gott av det.” ( fri översättning) Allt detta som har pågått i många år har ledd till att människor börjar vakna och möjligen först då förstå vad Demokrati egentligen är, nämligen ett ständig övervakande av “makthavare” att de inte tar över i sitt eget syfte.Detta hade gått förlorat för länge sedan. Även Hegel som verkar fått den tveksamma publiciteten med sin filosofi: “Tes – Antites- syntes” har medgivit att det goda segrar till slut. Vi får jobba på det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *