Homeopati botade patienter med vaccinskada, allergi, ulcerös kolit, eksem

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 december 2015
- NewsVoice redaktion

Gunnars-seminarium-1Homeopaten Gunnar Jansson i Norrköping arrangerde nyligen ett videoseminarium. Ett fall var ett barn som vid 18 månaders ålder efter en vaccination tappade all språkförstående, ögonkontakten försvann, slutade växa och började leva i sin egen värld. Barnets tillstånd förbättrades med homeopati.

Åhörarna fick följa barnets tillfrisknande under 8 uppföljningar. Vid sista uppföljningen är det ett helt annat barn som nu pratar, kommunicerar och har vuxit markant.

“Underbart både för barnet och familjen att se sådana resultat och få tillbaka kommunikationen som de förlorat så abrupt.”

Exempel på patientfall

En patient med gräsallergi, besvär från maj till augusti. Hade svårt att ta allergimedicin då denna gav svår trötthet. Vid första uppföljningen hade patienten hostat slem i ca 3 veckor, Gunnar ökade då på dosen och denna reaktionen försvann. Efter tre uppföljningar känner sig patienten frisk.

En patient med ulcerös kolit, såg vi tillfriskna på bara en uppföljning. Allmän oro i kroppen som gnagt under många år, svårighet att prata inför grupp försvann som en bonus och patienten är ”jättenöjd och mår bra i mage och tarm”.

En patient med eksem på händer, fötter, armar, vader och lår. Bröt ut i tonåren, men förvärrades kraftigt i samband med en skilsmässa för 1.5 år sedan. Vid första uppföljningen känner sig patienten mer stabil psykiskt, men eksemen är förvärrade. Vid den andra uppföljningen är patienten sjukskriven pga klåda, men trots detta mår hon bättre! Vid den tredje uppföjlningen är klådan nästan helt borta och även eksemen på armar och ben.

Läs hela artikeln på Dagens Homeopati

Text: Dagens Homeopati


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Anders Romelsjö 7 Jan, 2016 at 08:15

  Det är inte nödvändigtvis en merit att vara leg läkare professor emeritus och ha träffat 25 000- 30 000 patienter. Min erfarenhet är tvärtom att sådant alltför ofta utgör ett stort hinder mot att tänka klart. Dessutom skulle jag bli förvånad om det finns någon annan yrkeskår, som är lika duktiga på att ha orubbliga åsikter i frågor de inte är insatta i.

 • Anders Romelsjö , du vet inte vad du pratar om . Men fortsätt du att kurera dig med skräpet från Big Pharma och låt oss andra välja det vi själva tycker är bra .

 • Man kan inte dra någon slutsats av en fallbeskrivning som denna. Härom föreligger nog total vetenskaplig enighet. Förbättringen kan bero på något annat, kanske vara spontan. En stor andel av sjukdomstillstånd förbättras utan behandling eller någon insats. Plabeco-effekter är välkända.

 • Till er som har anser att homeopati och andra alternativa metoder inte har någon effekt. Vad har du för utbildning inom homeopati eller annan alternativ metod? Hur många har du behandlat med dina metoder i din praktik? – Svaret är som alltid – jag har ingen utbildning inom området, jag har inte någon erfarenhet av att behandla, jag har ingen praktik, men jag har läst att “studier” på internet säger motsatsen, eller min kompis provade en gång och han blev inte hjälpt. Gå då och ha era problem som ni inte kommer få bukt med inom den konventionella sjukvården.

 • @Anders Romelsjö

  Vad tycker du själv att dina inlägg tillför när du skriver att
  utan dubbelblindtest kan inga slutsatser dras när du bara
  några meningar tidigare hävdat att homeopati inte har någon effekt ?

 • Ja, homeopatin har ingen effekt. Att en del sjuka människor blir bra/bättre efter homeopatin. Dels har många sjukdomar ett varierande förlopp med perioder då den sjuke är helt bra, och dels/samtidigt kan andra orsaker förklara remissionen. Man behöver ha kontrollerade dubbelblindstudier för att kunna uttala sig. En annan sak är att många studier som finansierade av läkemedelsindustrin har dåligt kvalitet, vilket bl.a. framgår av P Goetsches bok. Detta är i sig in,get stöd för t.ex. homeopatin menar undertecknad som är leg läkare professor emeritus och har träffat 25 000- 30 000 patienter

 • Thomas ,

  Märkligt att det mesta inom “alternativmedicin” är bluff. Och speciellt eftersom du själv blivit bra av Alternativmedicin. Kan det vara så att du fått en Svenne-banan hållning av all propaganda du blivit utsatt för? Brukar generellt vara så att Svenne-banan saknar bollar för att kunna erkänna att man tycker annorlunda än majoriteten i landet.

  Testa och läs på om “majoriteten” av alternativmedicin i Världen dvs. : Ayur Veda, TCM , Homeopati, Naturopati. Där kommer du att finna att flera som blivit sjuka av “riktig medicin”(enligt läkarna då) har blivit friska igen.

  Du kommer att finna att för att bli en mästare inom riktig TCM(det finns numer moderna TCM baserade system som använder mer eller mindre verkningslösa doseringar) tar det många många decennier.

  Jag träffade på en läkare som skrivit en doktorsavhandling inom TCM på ett kinesiskt universitet i “konsten” att förbättra förlamade patienter med hjälp av långa nålar. Många sa han kom in i rullstol och kunde efter några behandlingar gå igen. Han visade bilder och sin bok. Och jag vill lova att det var inte på något sätt bluff.

  Se gärna filmen och ta en funderar på om det är bluff.

  https://www.youtube.com/watch?v=f8JlJyJOl0M

 • Jag är en man som är skeptisk till naturen. Jag vill se empiriska bevis på allt innan jag tror på något. Jag tror det mesta inom alternativmedicin är bluff, många är lurendrejare och lögnare men jag hade ganska svår astma mellan fem till femton. Var starkt beroende av astmasprayen. Vid femtonårsålder gick till en homeopat och fick en behandling som varade i ca tre månader (tror jag). Jag blev helt frisk och är idag i trettioårsåldern.

  Fick ett återfall med spray en gång under en vinter då det var väldigt kallt, men det var enda gången. Det återfallet varade i ca en månad. Men från att ha tagit spray nästan tio ggr om dagen ibland mer till att icke behöva använda den igen är för mig mirakulöst.

 • Homeopati innebär att medlet är garanterat utan effekt. Många sjukdomar har spontan förbättring, och det finns placeboeffekter. Utan randomiserade kliniska prövningar kan ingen slutsats dras.
  En annan sak är att en del läkemedel har föga effekt, och kan ha allvarliga biverkningar. Vidare att läkemedelsindustrin påverkar forskningen så att resultaten blir mindre tillförlitliga. Läs gärna “Fusk i medicinsk forskning är vanligt och ofta läkemedelsindustrins fel” (http://jinge.se/hjartat/fusk-i-medicinsk-forskning-ar-vanligt-ofta-lakemedelsindustrins-fel.htm)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *