John Perkins berättar på 2 min hur ekonomiska torpeder tar över ett land

8

John Perkins berättar om hur ekonomiska torpeder från USA är första ledet för att ta över länder. Perkins menar att Mellanöstern och Europa nu är utsatta för exakt dessa metoder. Videon är extremt aktuell.

Hur amerikansk viruskapitalism fungerar:

  1. En ekonomisk torped erbjuder regeringsledarna stora investeringslån för att utveckla deras land. Pengarna kommer ofta från Världsbanken. Nyckelpersoner inom regeringen mutas med enorma belopp.
  2. Pengarna går dock inte till landet utan till stora amerikanska företag som ska utveckla tex infrastrukturer.
  3. Eftersom lånen är enorma klarar inte landet att betala skulderna. De ekonomiska torpederna kommer då tillbaka och begär att få utvinna landets naturresurser extremt billigt.
  4. Om regeringen vägrar samarbeta skickar amerikanarna in lönnmördare för att döda och försöka ersätta regeringschefen med en USA-vänlig ledare.
  5. Om det misslyckas startar USA ett krig med landet under förevändningen att en diktator måste tas bort för att skapa demokrati.

Amerikansk viruskapitalism

John Perkins menar att ett exempel på en statsledare som vägrat böja sig för amerikanarnas vilja var Saddam Hussein. Om Perkins har rätt var alltså den amerikanska viruskapitalismodellen den egentliga orsaken till Irakkriget.

Perkins menar att Mellanöstern och Europa nu är utsatta för exakt dessa metoder. Perkins var framför allt verksam i Sydamerika där denna infekterande viruskapitalism utvecklats och förfinats de senaste 40-50 åren.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
10 januari 2016 kl 07:55

Som komplement till Perkins så titta på John Pilger (reporter internationell) och se hur dessa fångade stater i ett senare skede hanteras på folkets nivå. Det förklarar till en del dessa flyktingströmmar.

J.A
J.A
Gäst
17 december 2015 kl 12:26

Nato har redan rätt att verka från Svea Rike:

En bit ner i länken http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Nato/Sverige–Nato/Sveriges-samarbete-med-Nato-sys1/ kan vi läsa:

“I tillägg har Sverige undertecknat ett samförståndsavtal med Nato om värdlandsstöd (Host Nation Support). Avtalet syftar till att säkerställa att värdlandet kan lämna effektivt stöd för militär verksamhet på sitt territorium i samband med övningar, krishanterings- eller andra insatser. Ett avtal om värdlandsstöd skapar förutsättningar för att öka Försvarsmaktens förmåga att ge och ta emot civilt och militärt stöd i linje med den solidariska säkerhetspolitiken.”

Matilda
Matilda
Gäst
16 december 2015 kl 23:19

Se gärna komedin War.Inc http://www.imdb.com/title/tt0884224/?ref_=nv_sr_1 , en politisk satir med bl.a Ben Kingsley, Dan Aykroyd och John Cusack. Lite klichéaktig, men de vågar dra saker till sin spets och visar på precis de Perkins talar om.

Birgitta
Birgitta
Gäst
16 december 2015 kl 20:43

redhawk har helt rätt. Min livsstil har anammat “bojkott” sedan några år tillbaka.

Förmodar att regeringen snart kommer att annonsera att Nato ska etablera en bas i Sverige för vår “säkerhet”. Det kommer ju att förklara en hel del betr den kulturmarxistiska förstörelsen av Sverige som de ägnat sig åt.

redhawk
redhawk
Gäst
16 december 2015 kl 12:31

Det enda sättet att bekämpa detta är att bojkotta alla dessa kooperationens. Att förlita sig på att hjälpa varandra, konsumera t.ex närproducerat. Vara medveten och inte följer hela tiden konsumerism. Det blir en dyster tid under en viss period men efteråt kommer det att bli bättre, det är som att avgifta sig från beroendeframkallande medicin. Om vi inte ändra kurs kommer vi ändå att fara väldig illa och vi inser då att vi har levt i en illusion.

Agneta Norberg
Gäst
16 december 2015 kl 11:59

Läs gärna John Perkins bok Confessions of an Economic Hitmen,2004. Där fick jag svaret på en fråga jag länge haft obesvarad: Hur kom det sig att USA kunde etablera militärbaser i länder i hela världen? På sid.15 i boken fick jag svaret: Perkins: I would work to bankrupt the countries that received loans so that they would be forever beholden to their creditors, and so they would be easy targets when we needed favours, including MILITARY BASES, UN votes, access to oil and other natural resourses.