Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Migrantrelaterad våldsvåg att vänta i Sverige – Tyskarna hamstrar vapen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2015
- Torbjörn Sassersson

FLYKTINGAR

Tyskarna köper vapen för att försvara sig mot den våldsvåg som drabbat Tyskland. Orsaken är att flyktingströmmarna omfattar grovt kriminella män som våldtar, rånar och gör inbrott. Det sker över hela landet, rapporterar Gatestone Institutet (GS) som hänvisar till tyska tidningar. 

Tyska myndigheter försöker samtidigt låta påskina att tyskarnas plötsliga vapenintresse inte har någonting alls med massinvandringen att göra, trots talrika bevis på motsatsen, skriver Soeren Kern i artikeln “Germans Stock Up on Weapons for Self-Defense”. Kern är Senior Fellow på New York-baserade Gatestone Institutet.

Den omfattande brottsvågen bekräftas av en hemligstämplad polisrapport som läckt ut till media. Rapporten gör gällande att så många som 38 000 asylsökande misstänks ha begått brott i Tyskland bara under 2014. Siffran motsvara över 100 brott om dagen, men mörkertalet är stort.

“Den som frågar varför vapenförsäljningen ökar möts av tystnad.” / Süddeutsche Zeitung.

Över en miljon asylsökande 2014 i Tyskland

Inflödet av asylsökande till Tyskland är enormt. Det handlar om över en miljon asylsökande från Afrika, Asien och Mellanöstern. Vapnen som köps in är främst icke-dödande vapen som pepparspray, luftpistoler, signalpistoler och elchockvapen. Ökningen ligger på upp till 600% och det är långa köer utanför butiker som säljer vapen och larm. Tyskarna ansöker också om vapenlicens i aldrig tidigare skådad omfattning, skriver Soeren Kern.

Tyska tidningar varnar för utvecklingen. Några exempel:

Det krävs tillstånd i Tyskland för vissa ickedödande självförsvarsvapen. Myndigheter i alla Tysklands 16 delstater har rapporterat en kraftig ökning av den typen av tillståndsansökningar. I delstaten Schleswig-Holstein i norra Tyskland har nu nästan 10 000 människor ett sådant tillstånd, en “rekordhög nivå” enligt regionala myndigheter. Nu är lagren slut på många vapenprodukter. Det skriver Maria Celander i en svensk översättning av Soeren Kerns artikel.

Andreas Reinhardt, ägare till en vapenaffär i den nordtyska staden Eutin, säger:

“Det är tydligt att det är oron i samhället som driver på rusningen efter självförsvar” … “Jag trodde aldrig att rädslan skulle sprida sig så snabbt.” / SHZ.de

En ny tysk opinionsundersökning visar att 55% av tyskarna är pessimistiska inför framtiden. Det är en ökning på 31% sedan 2014 och 28% sedan 2013. 79% av den tyska befolkningen tror att ekonomin kommer att försämras 2016 på grund av migranterna och flyktingkrisen.

NewsVoice kommentar: Sverige några steg efter Tyskland

Den stora frågan för oss svenskar är hur det kommer att utvecklas i Sverige. Inget tyder på att Sverige på något sätt skulle vara undantaget risker och den händelseutveckling som sker i Tyskland. Vi vet att flyktingströmmarna inte bara består av välutbildade kvinnor och män, hederliga familjer och ensamkommande barn. Inbäddat i strömmarna finns även grovt kriminella individer, ISIS-krigare och arbetssökande legosoldater, de senare två grupperna är med andra ord, samvetslösa massmördare.

Våldet ökar inte bara mot den ordinarie tyska befolkningen. Våldet är även riktat mot de asylsökande. Det finns många rapporter som visar att tyska medborgare angriper flyktinganläggningar.

Vi får inte glömma att flyktingströmmarna är resultatet av Västs destabiliseringspolitik i Mellanöstern och Afrika. Här spelar svensk vapenförsäljning och deltagande i europeiska och amerikanska krig samt neokoloinsering av tredje världen en väsentlig roll. Dessa interventioner leds av industrier under förevändningen att det handlar om allt från utvecklingsprojekt till terroristbekämpning.

Det finns skäl att följa vapenförsäljningen och licenssökandet i Sverige samt om antalet migrantrelarerade våldsbrott ökar i landet, som mått på eventuella negativa förändringar. 

Text, re-write och kommentar: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Spiegel: Asylum Shelters in Germany Struggle with Violence

DW: Refugees targeted in violent attacks across Germany

The Guardian: Lorry drivers warn of escalating violence with refugees in Calais


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq