NASA levererar rekordskarpa foton av Pluto

2
1335

PLUTO NASA dec 2015

De nya fotona som har en upplösning som är tio gånger högre än tidigare foton på Pluto släpptes av US Space Agency i fredags den 4 december 2015. De visar att Pluto täcks av slätter, berg och isfält.

Foto: NASA

Sonden som heter New Horizons startade från Jorden i januari 2006. Nästan tio år senare gör den en förbiflygning på nära håll.

”Images and measurements previously sent back from New Horizons changed scientists’ understanding of Pluto, which is smaller than Earth’s moon. Once considered an icy, dead world, it has yielded signs of geological activity, with evidence of past and possibly present-day tectonics, or movements of its crust.”

Läs mer: New Horizons probe beams back sharpest ever images of Pluto


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Håller med Lisa. Welcome to Hollywood! Det enda som är sant här är att NASA har levererat en skarp bild. Vi kan inte veta något om sanningshalten i deras utsaga. Vi har all anledning att hålla oss skeptiska till allt som kommer från NASA. Hitintills har de bara levererat en massa astronomiskt relaterade bilder som skapats av kreativa tecknare.

    Har sett pixelerade bilder på Pluto som en oregelbunden klump som flyger omkring i rymden, inte olikt de tillika oregelbundna satelliter som rör sig runt ”moderklumpen”.

    https://www.youtube.com/watch?v=P2gB367GU2I

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här