Vad du bör veta om Rockefellers och läkemedelsindustrins investeringar på sjukdomar

publicerad 31 december 2015
- av NewsVoice

Dr RathVissa människor menar att läkemedelsindustrin inte kan vara så bedrövlig. Tyvärr är den det, men lyckligtvis är det mycket lätt för alla att förstå varför denna industri har en sådan skadlig effekt på miljontals människoliv. Det handlar inte om enskilda mediciner eller enskilda företag. Det handlar om de principer, de lagar, som styr läkemedelsindustrins syn på affärsverksamhet och sjukdom, ”business with disease”.

Så inleder dr Matthias Rath sin analys av Rockefellers inflytande på hela läkemedelsindustrin i Väst och vad du bör känna till om bedrägerierna kring läkemedelsföretagens investeringsverksamhet och vinster på sjukdomar. Författaren och skribenten Pia Hellertz har översatt Raths artikel från 2007. 

Text och foto (th): dr Rath | Översättning: Pia Hellertz

Principerna för läkemedelsindustrins syn på sjukdom

Vissa människor menar att läkemedelsindustrin inte kan vara så bedrövlig. Tyvärr är den det, men lyckligtvis är det mycket lätt för alla att förstå varför denna industri har en sådan skadlig effekt på miljontals människoliv. Det handlar inte om enskilda mediciner eller enskilda företag. Det handlar om de principer, de lagar, som styr läkemedelsindustrins syn på affärsverksamhet och sjukdom, ”business with disease”.

De viktigaste av dessa lagar kan sammanfattas på följande sätt:

 1. Läkemedelsindustrin är inte en “hälsoindustri”, utan en “investeringsverksamhet” som bygger på att sjukdomar måste fortsätta och även utvidgas.
 2. Läkemedelsindustrin har mer än 500 miljarder dollar i vinst varje år [2007] – men bara så länge som sjukdomar fortsätter existera som marknader.
 3. Läkemedelsindustrin har byggt den största bedrägeriverksamheten i mänsklighetens historia: den lovar hälsa för miljoner människor, men – i stället för att ge hälsa – levererar läkemedelsindustrin allt fler sjukdomar, eftersom sjukdomar är den ekonomiska grunden för existensen för läkemedelsföretagens verksamhet.
 4. För att skydda sin mångmiljarddollarmarknad när det gäller sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, aids och andra sjukdomar, gör läkemedelsindustrin allt för att behålla dessa sjukdomar och för att undvika deras utrotning.
 5. Mångmiljardsprodukterna från läkemedelsindustrin är syntetiska droger som är patenterade, i syfte att säkerställa enorma vinster från patentavgifter. Endast nyuppfunna syntetiska molekyler kan patenteras, vilket förklarar dessa läkemedels toxicitet och dödsfall hos människor
 6. Genom att bygga upp denna verksamhet ”business with disease” under det senaste århundradet, har läkemedelsindustrin håvat in så mycket pengar från sina organiserade bedrägerier, att det har blivit en av de största och mest lönsamma industrierna på vår planet idag.
 7. Läkemedelsindustrin satsar strategiskt flera vinstmiljarder från sin globala bedrägeriverksamhet på att infiltrera alla samhällssektorer och påverka den allmänna opinionen runt om i världen.
 8. För att dölja folkmordsdimensionen av sin bedrägeriverksamhet är läkemedelsindustrins utgifter för att manipulera den allmänna opinionen för att dölja sin ”business with disease” genom att sprida falska löften om helande mediciner, dubbelt så stora som dem man satsar på forskning.
 9. Vitaminer, spårämnen och andra naturliga hälsometoder är ärkefiender inom läkemedelsindustrin, eftersom de inte är möjliga att ta patent på. Ännu viktigare – de bidrar effektivt till att förebygga och kontrollera sjukdomar, eftersom de rättar till fel på miljontals celler i våra kroppar, vilka är den primära orsaken till sjukdomen. Ett halvt dussin Nobelpris har delats ut för vetenskapliga genombrott inom vitaminforskning – men all denna kunskap har blivit bannlyst från att tillämpas som medicin till förmån för patenterade läkemedel för flera miljarder dollar.
 10. Varje land har att besluta om man vill behålla ett läkemedelsorienterat sjukvårdssystem som bygger på ökad utbredning av sjukdomar – eller om man vill utveckla ett nytt hälso- och sjukvårdssystem som bygger på en effektiv, naturlig hälsa med målet att förebygga och så småningom utrota sjukdomar.

Läkemedelsbedrägerierna är naturligtvis inte en naturligt utvecklad verksamhet. Från allra första början, för ungefär ett sekel sedan, skapades och konstruerades läkemedelsindustrin som ett jättestort organiserat bedrägeri som livnärde sig på varje mans och kvinnas hälsa och liv på den här planeten.

Skrupelfria arkitekter i detta största bedrägeri i mänsklighetens historia är listade nedan. Dessa aktörer i läkemedelskartellen och deras marionetter inom medicin, media och politik, är aktiva ännu i denna dag och är ansvariga för flera dödsfall än i alla mänsklighetens krig tillsammans.

Den stora bilden – en översikt

Det är ibland svårt att förstå de komplexa relationer som finns mellan de viktigaste internationella organen, regeringarna, branschorganisationerna och andra som sysslar med hälsa. Medvetenheten om hur dessa organ passar ihop och deras respektive funktioner är dock grundläggande för att förstå helheten och den fulla omfattningen av det hot mot hälsan som orsakas av denna väv av intressegrupper.

Historien om Pharma-kartellen – 15 maj 1911

John D RockefellerHögsta domstolen i USA fann John Rockefeller och hans ”Trust” skyldiga till korruption, illegala affärskontakter och utpressning. Som en följd av detta beslut dömdes hela Rockefeller Standard Oil-Trust, världens största bolag i denna tid, till nedmontering, men Rockefeller var redan ovanför högsta domstolen och brydde sig inte om detta beslut.

Foto på John D Rockefeller

Rockefeller Foundation grundades 1913

För att minska det offentliga och politiska trycket på honom och andra rövarbaroner använder Rockefeller ett trick som kallas “filantropi”: Han använde olagliga vinster från sin rövarverksamhet i oljebranschen och startade Rockefeller Foundation. Detta skatteparadis användes för att strategiskt ta över hälso- och sjukvårdssektorn i USA.

Rockefeller Foundation var frontorganisation för en ny global företagssatsning för Rockefeller och hans medbrottslingar. Denna nya satsning kallades verksamhet för läkemedelsinvesteringar (”the pharmaceutical investment business”).

Rockefeller Foundation hemsida
Rockefeller Foundations hemsida

Donationer från Rockefeller Foundation gick bara till medicinska skolor och sjukhus som hade blivit missionärer för patenterade läkemedel och som utvecklats till en ny typ av företag – tillverkare av patenterade, syntetiska droger.

Detta var också den tid, då de första vitaminerna upptäcktes. Det stod snart klart att dessa naturliga molekyler hade läkande och livräddande hälsofördelar och kunde förhindra många kroniska sjukdomar. De första böckerna som förmedlade kunskap om bortglömd forskning om hälsoeffekterna av vitaminer började dyka upp. Dessa nyupptäckta molekyler hade bara en nackdel: de var inte patenterbara.

Redan under sina första år stod Rockefellers investeringsverksamhet inför ett ödesdigert hot: vitaminer och andra mikronäringsämnen som marknadsfördes som folkhälsoprogram skulle hindra utvecklingen av en betydande investeringsverksamhet baserad på patenterade läkemedel.

Avskaffandet av denna oönskade konkurrens från naturliga mikronäringsämnen blev således en fråga om liv och död för läkemedelsbranschen.

1918

Rockefeller Foundation använde den spanska influensaepidemin, spanska sjukan, och de media som de redan vid denna tid kontrollerade, till att starta en häxjakt på alla former av mediciner, som inte omfattades av deras patent.

Inom de närmaste 15 åren blev i stort sett alla medicinska skolor i USA, de flesta sjukhus och American Medical Association, ”bönder i ett schackspel” för Rockefellers strategi för att lägga hela hälso- och sjukvårdssektorn under sitt monopol på läkemedel.

Förklädd till en “Moder Theresa” användes Rockefeller Foundation också för att erövra främmande länder och hela kontinenter för sin läkemedelsverksamhet – på samma sätt som Rockefeller hade gjort sedan ett par decennier med sin petrokemiska investeringsverksamhet (raffinering av petroleum och naturgaser, övers. anm.).

1925

IG Farbens huvudkontorPå andra sidan Atlanten – i Tyskland – bildades den första kemiska-/ läkemedelskartellen för att kunna konkurrera med Rockefellertrusten och sträva efter kontrollen av den globala läkemedelsmarknaden. Ledd av tyska multinationella Bayer, BASF och Hoechst, bildades IG Farben-kartellen med över 80,000 anställda. Tävlingen för global kontroll hade startat.

Bild: IG Farbens huvudkontor

1929, den 29 november

Rockefellerkartellen (USA) och I.G. Farbenkartellen (Tyskland) beslutade att dela upp hela jordklotet mellan sig i intressesfärer, precis samma brott som Rockefeller dömts för 18 år tidigare, när hans trust hade delat upp USA i “intressezoner”.

1932-1933

I.G. Farbenkartellen, lika omättlig, beslutar sig för att inte längre vara bunden av 1929 års begränsningar. De stöder en upprorisk tysk politiker, som lovar I.G. Farben att militärt erövra världen åt dem. Med miljontals dollar i donationer i valkampanjen, tog denna politiker makten i Tyskland, vände den tyska demokratin till en diktatur och höll sitt löfte om att starta sitt erövringskrig, ett krig som snart blev känt som det andra världskriget.

I varje land som Hitlers försvarsmakt invaderade var den första åtgärden att lägga beslag på den kemiska, petrokemiska och läkemedelsindustrin och ge den – gratis – till I.G. Farbens imperium.

1942-1945

För att befästa sitt globala ledarskap med patenterade läkemedel, testade I.G. Farben sina patenterade läkemedelssubstanser på koncentrationslägerfångar i Auschwitz, Dachau och på många andra platser. Arvodet för att få genomföra dessa inhumana studier överfördes direkt från bankkonton hos Bayer, Hoechst och BASF till bankkonton i SS, som drev koncentrationslägren.

1945

I.G. Farbens plan att ta kontroll över de globala olje- och narkotikamarknaderna misslyckades. USA och de allierade styrkorna vann andra världskriget. Många amerikanska och allierade soldater förlorade sina liv – deras belöning var liten jämfört med belöningen för andra. De förlorande företagens andelar, I.G. Farbens, gick till Rockefellers Trust (USA) och till Rothschild och JP Morgan (U.K.).

1947

I Nürnbergs krigsförbrytelsedomstol åtalades 24 chefer från Bayer, BASF, Hoechst och andra befattningshavare i I.G. Farbenkartellen för brott mot mänskligheten, inklusive ansvar för anfallskrig, slaveri och massmord. I sin sista inlaga sammanfattade US-chefsåklagaren Telford Taylor brott som begåtts av dessa företags brottslingar med följande ord:

“Utan IG Farben skulle andra världskriget inte ha varit möjligt”.

Otroligt nog fick de verkliga gärningsmännen för dödandet av 60 miljoner människor under andra världskriget – I.G. Farbens chefer – de mildaste domarna. Även de chefer som var direkt ansvariga för brotten i I.G. Farben i Auschwitz fick högst tolv års fängelse. Förvånad? Egentligen inte.

Nelson Rockefeller

Nelson Rockefeller - Wikimedia CommonsRedan 1944 hade Nelson Rockefeller kommit in i den verkställande delen av USA: s regering. Han började som Under-Secretary of State och avslutades några år senare som Special Adviser of President Truman for Special Affairs. Med andra ord tog han direkt hand om Rockefellers intressen vid kritiska tidpunkter på 20-talet, formandet av efterkrigsvärlden och fördelningen av världens rikedomar.

Bild: Nelson Rockefeller – Wikimedia Commons

Under påverkan av utrikesdepartementet kan domarna i Nürnberg mot I.G. Farbens chefer enkelt förklaras. I gengäld för att ta över företagens aktier i I.G. Farben och därmed global kontroll av oljan och läkemedelsverksamheten, gjorde Nelson Rockefeller att de verkliga gärningsmännen i andra världskriget inte hängdes. I själva verket behövdes de.

1949

Förbundsrepubliken Tyskland grundades. Detta var första gången i historien som konstitutionen och samhället i en industrialiserad nation skulle kunna planeras och modelleras som en fästning för läkemedelsindustrins verksamhet – en transatlantisk utpost av Rockefeller intressen.

Inom några år släpptes de I.G. Farbenchefer som dömts i Nürnberg från fängelset och kunde sättas tillbaka på sina tidigare positioner som intressenter för Rockefellers intressen.

Fritz Ter Meer, dömd till tolv års fängelse för sina brott i Auschwitz, var tillbaka som ordförande i styrelsen för Tysklands största läkemedelsföretag, multinationella Bayer. Redan 1963!

1945-1949

WTO och WHODen roll som Rockefellerbröderna hade var inte begränsad till att ta över det globala monopolet på kontrollen över den globala olje- och läkemedelsverksamheten. De behövde också på den politiska arenan. Under deras inflytande hade FN grundats redan år 1945 i San Francisco. För att ta den politiska kontrollen över efterkrigsvärlden, använde de tricket att bekämpa andra länder, tre av dem var ledande nationer för läkemedelsexport, medan 200 andra nationer var uppgivna åskådare.

Organisationer grundades som påstods tjäna folkets välbefinnande i världen, FN:s underorganisationer, såsom,

 • Världshandelsorganisationen (WTO) och
 • Världshälsoorganisationen (WHO),

… som snart visade de sig inte vara något annat än bara politiska instrument för de globala olje- och läkemedelsintressena.

1963

På uppdrag av Rockefellers intressen, gick bananrepubliken Tysklands regering i spetsen för en av de mest ökända farmaceutiska insatser som någonsin gjorts inom FN. Under förevändning av konsumentskyddet, lanserade de ett fyra decennium långt korståg för att förbjuda vitaminterapier och andra naturliga, icke-patenterbara hälsometoder för alla medlemsländer inom FN. Målet var att helt enkelt förbjuda all konkurrens mot det flera miljarder dollar värda företaget med patenterade läkemedel.

Planen var enkel: Kopiera för hela världen vad de hade åstadkommit i Amerika på 1920-talet – ett monopol på hälsovård för sin investeringsverksamhet med patenterade läkemedel.

Eftersom marknaden för läkemedelsverksamheten är pågående sjukdomar, var de läkemedel de utvecklade inte avsedda för att förebygga, bota eller utrota sjukdomar. Målet för denna övergripande strategi för att monopolisera hälsa för miljarder människor var således piller som täcker symptomen, men nästan aldrig tar itu med orsaken till sjukdomen.

Att beröva miljarder människor att få tillgång till livräddande information om hälsofördelarna med naturliga hälsometoder samtidigt med inrättande av ett monopol på i stort sett ineffektiva och ofta giftiga patenterade läkemedel orsakade sjukdom och död i folkmordsomfattning. Denna epidemi av invaliditet och onödiga dödsfall på grund av läkemedelsindustrins principer omkring sjukdomar saknar motstycke i historien.

Linus Pauling och andra framstående forskare förtjänar hedersomdöme för att ha hållit kunskapsdörrarna om hälsoeffekterna av vitaminer och andra effektiva fysiska hälsometoder öppna. Om det inte vore för dem, skulle vi leva i ett hälsofängelse redan idag, bevakade av läkemedelsbranschens vakter över dess affärer omkring medicin, politik och media.

Linus Pauling får också hedersomdöme för att ha identifierat betydelsen av min tidiga forskning på vitaminer och hjärt-kärlsjukdomar och har erbjudit mig att få gå med honom under hans sista år och att fortsätta hans livsverk.

1990-92

Åren kommer att gå till historien som början på slutet för läkemedelsindustrins affärer omkring behandling av sjukdomar. I en serie vetenskapliga publikationer – i några av dem bjöd jag in Linus Pauling som medförfattare – kunde jag identifiera mikrobrist som den primära orsaken till sjukdomar.

Dessa sjukdomar inkluderar:

 • hjärtattacker
 • högt blodtryck
 • cirkulationsproblem på grund av diabetes
 • cancer
 • sjukdomar som beror på immunbrister, inklusive AIDS

Som en Sherlock Holmesforskare spårade jag den verkliga orsaken till dessa sjukdomar och fann att dessa orsaker medvetet hade dolts och gömts undan från miljontals människor för ett enda syfte: att tillfredsställa läkemedelsföretagens omättliga girighet.

Text: dr Rath | Översättning: Pia Hellertz