Skeptikerorganisationen “Sense About Science” fick pengar från Coca Cola för att kritisera sockerstudie

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 december 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Sense about scienceNättidningen Dagens Homeopati rapporterade för några år sedan att skeptikerorganisationen ”Sense About Science” fick 2, 5 miljoner kr åren 2004-2009 från läkemedelsindustrin. Astra Zeneca och Glaxo Smith Kline donerade 1, 5 miljoner kr. Pengar användes för att smutskasta homeopati. Det skriver Marina Szöges redaktör på Dagens Homeopati. 

Hans G Schrauder på ”The Homeopathic Medical Association” avslöjade redan 2011 att ”Sense About Science” fick pengar från läkemedelsindustrin. Han berättade även att skeptikerattackerna mot homeopati är välorganiserade, fortsätter Szöges.

Nu avslöjas att ”Sense About Science” fått pengar från Coca Cola. Organisationen fick 200 000 kr för att misskreditera en studie som visade att socker skadar hälsan.

Rewrite: Torbjörn Sasserson

Källor

Dagens Homeopati

Coca-Cola’s spin doctor quits after emails leaked


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • VoF styrelsemdlemmen Dan Larhammar har satt sitt namn på svenska grenen av ILSI(SNF)s
    propaganda skrift om socker.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *