Turkietexperten Halil Karaveli analyserar Turkiets roll i flyktingkatastrofen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 december 2015
- NewsVoice redaktion

Turkietexperten Halil Karaveli från “Institute for Security and Development Policy” förklarar vad han anser om Turkiets roll när det gäller flyktingströmmarna i Europa.

Halil Karaveli var tidigare verksam som författare och ledarskribent i Östgöta Correspondenten.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Gösta Lilja. Rätt!.

  Som Pessimistkonsult gjorde Ronny E succé. Däri föll “Det är inte en fråga om vilken politik vi vill ha. Utan vem som ska föra den” i den sinnliga jord som senare ledde till en allt mörkare utveckling. Det är inte lätt att vara humorist i land där befolkningen sover.. Nu drömma samma folk om frihet som om vi aldrig haft en… Med en opposition som får motvalls käring att blekna och att verka vara en dyster bananimport.

  I Turkiet som den mördande politiken alla måste acceptera behöver inte Stay Behind göra någonting.. Stay beheaded. Förbli huvudlös, går som en löpeld. Ett rid i natt fast i en morbid version. Hata intellektet, pennan, ordet och människans frihet och självständighet.

  Visa att svärdet är fegt och maktlöst..

 • Halil Karaveli klargjorde att trots att Turkiet gjort allt EU inte vill, så har de återfått en positiv relation och belönats…

  Informationsflödet in i parlamentet måste ta vida omvägar för att tolkas så galet som Turkiets insats för Terrorism och IS. Vi skåda verkligen att de smutsigaste blodigaste händer alltid sitter fast på de finaste stålgrå kostymerna..

  Inslaget med Karaveli i Agenda är borta på SVT_Play, var det redan så gammalt?

 • Att Sverige skall vara alliansfria tycker jag är en självklarhet. Att gå med i Nato kan bli förödande med krav, som vi inte vill eller kan uppfylla. Utan medlemsskap är vi en stabiliserande geografisk avspänningszon och dessutom, inget kan då tvinga Sverige delta i tveksamma militära insatser. Varför ändra på ett framgångsrikt recept? Det finns inga utrikespolitiska förändringar, som kan motivera stater att militärt alliera sig egentligen. Om de mänskliga rättigheterna gäller, så hjälps man åt utan medlemsskap, när det behövs. Om mänskilga rättigheter råder, sker inga militära angrepp heller. Nordiska samarbetet kan gärna öka både civilförsvars- och säkerhetsmässigt. Det verkar, som att Turkiet spårat ur helt, eller kanske endast visar sitt ansikte? Ingen vet var de står i någon fråga. Är det en Nato-strategi eller något eget? Turkiet ville ju bli EU-medlem, det har dom väl diskvalificerat sig från nu?

 • Man kan behandla människor hur vidrigt som helst. Palestina har utvecklats till en normal för Mellanöstern och så småningom blir det en normal för hela mänskligheten. Och nu ska vi gå med i terrororganisationen Nato. Det gäller förstås att skaffa sig så många medbrottslingar som möjligt. Något som liknar förstånd är svårt att finna bland våra makthavare. Och dom som betraktas som kloka överlämnar ändå till syvende och sist kärnvapen och andra helvetesmaskiner i händerna på politiska dagsländor som möjligen borde tillåtas att leka med pinnar. Under överinseende av muslimska och andra mormödrar förstås. Det är bara att hålla med Ronny Eriksson “Det är aldrig för sent att ge upp”.

 • Just nu är det tydligen Erdogans tur att spela gossen Ruda. Det hela går ju ut på spelet att hålla befolkningar på olika håll i ett ständigt fiendskap. Förra månaden var Putin busen och sedan offret, nu hjälper han världen mot IS som också är en välregisserad gatuteater i miljardklassen som repeterat under flera decennier. Alla som deltar verkar spela sina roller väl när herr Bankir står för regin.

 • Erdogan´s son är inblandat i den illegala Oljehandeln mellan ISIL och Israel. Därifrån fraktas efter raffinering oljan till flera europäiska länder till ett underpris. Det vad Eu länder säger och vad dom egentligen gör är två skilda ting. Alla är i maskopi med ISiL direkt eller indirekt.
  Befolkningarna har tydligen fått de politiker de förtjänar, pga av sin egen flathet. Mest drabbat är naturligtvis befolkningen. Hur kan vi med god samvete titta på hur städer bombas till stenhögar. Det verkar så att våra hjärnor genom Tv och dataspel är okänslig för andras lidande, bara när det kommer till oss själva då är det ett hallå.
  Det blir dags att vi samlar oss igen till en etisk och moralisk samfund utan alla dessa bedrägerier,lögner och maktövergrepp.

 • VARFÖR är det så tyst här i tråden ifrån alla USA- och NATO-anhängare? Beror det på att ni äntligen börjar fatta att USA stödjer allt som NATO-landet Turkiet ställer till med i Syrien, liksom USA stödjer diktaturstaten Saudiarabien och deras folkmord i Jemen? Begriper ni äntligen att Sverige blir tvunget att stödja Turkiet ifall vi går med i NATO?

 • Nej och åter nej, som medlem i NATO blir vi ju automatiskt “fiender till Ryssland” med allt vad det innebär.

 • Välkommen att börja inse vilken stat som USA har hållit under armarna allt sedan inträdet i NATO. Eftersom T. är så oerhört viktig som porten in mot Svarta havet via Bosporen och plattform för USAs kontroll av mellanöstern brukar man kalla Turkiet för Pentagons vakthund vi Bosporen. USA har ett 20-tal militärbaser i Turkiet, den allra viktigaste är INCIRLIK utanför Adana, där USA har kärnvapen typ B-61 ett hundratal. Turkiet blir, när Sverige går med i NATO ett land som vi ska försvara. Vill vi det?

 • EU ger Erdogan 25 000 miloner kr efter Turkiets nedskjutning av ryska bombplanet i Rysslands försök att stoppa ISIS.oljeflöde.

  Vad föreslår Bo Sonnsjö, skall ske?

 • När blir Halil Karaveli nedskjuten på öppen gata?

  Frågan bör ställas efter att ha lyssnat på inspelningen!

  Minns vad som hände med den amerikanska journalisten Serena Shim, som avslöjade att Turkiet medvetet sköt ner det ryska flygplanet – oavsett om det var sant eller inte …

  Rykten går om att det ryska planet bombade oljetransporter till Turkiet, vilket skulle ha skett med hjälp av ISIS!

  Var det sanning eller ej! – Tänk om det var sant? Vad betyder väl det då???

  Det kan ingen av oss lyssnare eller åskådare till vad som medierna presenterar – veta vad som är sant eller ej …

  En sak är dock säker! – Inga normala människor skulle fly under sådana uppseende-väckande former, som det mesta har skett senaste tiden –

  där de allra flesta tycks ha lämnat hus och hem vind för våg – för att ta sig någon annan stans …. under ytterst vidriga omständigheter

  Hur många svenskar skulle inte fly från en ort, där skövling och plundring äger rum; där ingen polis hjälper dem vilka drabbas … Där kaos råder och livet är hotat …

  Och vad gör EU-ledarna då?????

  Stämmer det som Halil Karaveli berättar – borde väl något annat göras – än vad som nu tycks ske…

  Brukar man inte räcka ut en hand till den, som håller på att drunkna eller förgås av annat skäl?

  Vilka kan sanningenligt se sig i spegeln och hävda att jag/vi har gjort allt vi kan i denna sak …

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *