Turkisk parlamentsledamot: ISIS fick kemiska vapen från väst via Turkiet – Assad fick skulden

publicerad 20 december 2015
- av K. Reporter
Eren Erdem - Foto från Erenerdem.net

Turkiets president Erdogan anklagar parlamentsledamoten Eren Erdem för förräderi. Orsaken är att Erdem för några dagar sedan berättade för RT att ISIS fått saringas från Turkiet. Giftet kom ursprungligen från västländer. 

Den 14 december berätttade parlamentsledamoten att han ansåg sig ha bevis för att ISIS fått saringas från Turkiet vilken ursprungligen kommit från Väst.

Leveransen skedde endast kort tid före saringasattacken i Syrien, då Väst anklagade president Assad för att ha dödat sin egen befolkning i en attack.

Upprörda västledare krävde militär intervention mot Syrien och mot Assad-regeringen på grund av händelsen.

Eren Erdem - Foto från Erenerdem.netErdem berättade i intervjun med RT att en påbörjad brottsutredning om leveranser av saringas via Turkiet från väst till ISIS (då Al-Quaeda) år 2013 abrupt avbröts av Turkiska myndigheter. Erdem berättade att en stor mängd bevismaterial hade hunnit insamlas.

Erdem misstänker att denna saringas användes i attacken i Syrien som Assad fick skulden för.

“Despite the detailed evidence available, the 13 suspects arrested in raids in connection with the plot were released and the case was closed after merely a week. Erdem speculated that the Ghouta chemical weapons attack in Syria, which took place in August 2013 shortly after the case wrapped up, was most probably carried out by jihadists with the sarin gas smuggled through Turkey.”

Eren Erdems hemsida Erenerdem.net var nedstängd eller ej möjlig att nå när NewsVoice försöker besöka den. Den finns i en tidigare version på Web Archive.

Text: K. Reporter

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • INDEPENDENT: Robert Fisk: Syrian war of lies and hypocrisy

  “Has there ever been a Middle Eastern war of such hypocrisy? A war of such cowardice and such mean morality, of such false rhetoric and such public humiliation? I’m not talking about the physical victims of the Syrian tragedy. I’m referring to the utter lies and mendacity of our masters and our own public opinion – eastern as well as western – in response to the slaughter, a vicious pantomime more worthy of Swiftian satire than Tolstoy or Shakespeare.”

 • Historia upprepas med jämna mellanrum. Turkiet ingår i AAA, Anglo-American-Axis som en vasallstat till Washington DC och gör som dom blir tillsagda. NATO är världspolisen med Pentagon i täten som sprider ut bankirmaffians gifter i sökandet efter maximal ekonomisk vinst. En stor del av områdets understöd till ISIL kommer från den turkiska Natobasen Incirlik som också verkar som bas för motståndet. Ett perfekt proxyskojeri med lurendrejeri från alla håll för världspressen.
  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/why-britain-backed-down-on-banning-saddam-husseins-chemical-weapons-during-iran-war-10361917.html
  http://www.commondreams.org/headlines02/0908-08.htm

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *