Äldreomsorgen – Mormor och Stockholms Stad är i alla fall överens om en sak: ju snabbare hon dör, desto bättre

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 januari 2016
- NewsVoice redaktion

aldre-person-dodsfall-vardmisstag-sjukvard

“I reklamfilmen för ett mobilföretag har gamlingarna disko på sitt ålderdomshem och i en film kliver hundraåringen ut från hemmet för egen maskin och försvinner. Men att få välja ålderdomshem på livets höst är en myt. Verkligheten är inte sällan i stället isolering och ensamhet i ett hem som för länge sedan blivit ett fängelse.” Det skriver Joakim Bergman på DN Åsikt i en debattartikel där 97% av läsarna håller med honom.

“Min mormor är 94 år och bor i en fin liten lägenhet i Hagsätra. Hon är halvblind och halvdöv och kan inte gå utan rullator. Hon saknar sällskap och vänner eftersom de flesta som en gång fanns där nu är döda. Vi i familjen har naturligtvis kontakt med mormor dagligen och vi träffas ofta. Men hur det än är så sitter mormor där ensam och tittar in i väggen större delen av tiden.”

“Avsaknaden av ett socialt sammanhang, hennes alla krämpor och psykiska utsatthet till trots så får hon ingen plats på ett ålderdomshem eller omsorgsboende och hon är fullständigt förkrossad. Där sitter min fina mormor som plikttroget och utan ett knyst bidragit till vårt gemensamma ett helt liv och som på allvar trott att hon aldrig skulle behöva bli så ensam och deprimerad på ålders höst att hon vill inte leva längre.

Man kan lite drastiskt säga att mormor och stockholms Stad i alla fall är överens om en sak: ju snabbare hon dör, ju bättre. För alternativet är ju att mormor blir sämre och sämre och tvingas lida under tiden och att hon sedan när hon blir sängbunden fullständigt ändå kommer att uppta en plats på hemmet. Det vill varken mormor eller Stockholms stad.”

Läs hela debattartikeln på DN Åsikt

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Detta är nog en högst relevant fråga! Hur ser det ut idag i svensk “myndighetssamhälle” när “makten” inte längre “har råd”? – Tillskapas då kanske “nya och bättre” behandlingsmodeller?

  Nyligen framfördes krav på “obligatorisk vaccinering av alla” av ledande politiker – tydligen utan egen kunskap om medicinska konsekvenser – oberoende av hur mycket kvicksilver och aluminium svenska folket redan fått i sig – via Folkhälsomyndighetens försorg!

  Samtidigt som mycket tydliga indikationer finns hur skadliga dessa ämnen är på många olika sätt – både för människor, djur, växter – men inte minst för DNA hos allt levande!

  Hur det gick till under Stalins tid i Sovjet visades på AXESS TV senaste dygnet. Grupper inte längre önskvärda omhändertogs på snabbast tänkbara sätt i hastigt uppgrävda gropar på åkrar och i skogar … Liknande skedde senare i Maos Kina!

  Vilket obligatorium kommer NU införas i det av “myndigheter och politiker” styrda samhället – för dem vilka inte “dör i rättan tid” – för att inte i onödan belasta “deras samhälles” ekonomi?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *