Gruppsexöverfallen “taharrush gamea” har kommit – Varning för starkt innehåll

publicerad 12 januari 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Taharrush gamea - gruppsexöverfall

Flera tyska tidningar varnar i dagarna för att det groteska våldtäktsbeteendet “taharrush gamea” har kommit till Tyskland. Det var vad som hände under nyårsfirandet i Köln, enligt nya uppgifter. En korrekt översättning av begreppet är “sex flash mob” och på svenska gruppsexöverfall. Fenomenet påstås vara mycket vanligt i arabvärlden.

Text: Torbjörn Sassersson, publ. kl 01:08, uppd. kl 00:40, 16 jan 2016 | Video och foton från medier, video och TV

I videon ovan ser man hur ett övermäktigt stort gäng av män tillfångatar en kvinna. De sliter ned henne på marken. Enligt de tyska tidningarna utför sedan männen under en typisk “Taharrush gamea” diverse sexuella övergrepp som kan gå hur långt som helst. Ju råare övergreppen är desto mer “poäng” ger männen varandra. Det behöver inte sluta med en enskild våldtäkt utan kan sluta med en serie våldtäkter på kvinnan som sedan lämnas med avslitna kläder, sönderslagen och blödande på asfalten.

Vad triggar männen att välja en specifik kvinna? Ett svar är att hon bär västerländska kläder. De mest farliga platserna för kvinnor med västerländska attribut är stora folksamlingar som tex: demonstrationer, folkfester, sporthändelser.

Taharrush gamea ska inte blandas samman med antastningsattacker som oftast genomförs av Nordafrikanska män på besök i Europa, skriver vissa medier. De syftar oftast till att – endast – stjäla plånböcker och mobiltelefoner.

Våldsvåg följer tyvärr flyktingströmmarna

NewsVoice varnade för en analkande våldsvåg i artikeln: “Migrantrelaterad våldsvåg att vänta i Sverige – Tyskarna hamstrar vapen”, publicerad den 25 december 2015 en knapp vecka innan de tyska och svenska städerna drabbades av denna gruppkriminalitet. Problemet är att flyktingströmmarna innehåller kriminella individer och gäng från många kulturer och olika länder. Problemet är också att den vanliga samhällsmedborgaren och politikern förlorat förmågan att se analkande faror, förrän den står i farstun.

Kritiker till dessa uppgifter menar att allt är iscensatt av skådespelare och statister för att bygga upp ett hat mot svarta, araber och särskilt mot den muslimska kulturen, den senare visserligen redan känd i Väst för sina dödsbestraffningar genom stening och avrättningar med sabel, ofta utförda på offentliga platser.

Vissa svenska högervända, subkulturella nättidningar och poddar menar att “taharrush gamea” har genomförts i tyska Köln, Stuttgart och Hamburg, men även i svenska Kalmar på nyårsafton.

Men detta är mer än rykten och försök att svartmåla främmande kulturer. Det här sker i verkligheten. Die Welt skriver i artikeln “Das Phänomen taharrush gamea ist in Deutschland angekommen” (Fenomenet “taharrush gameâ” har kommit i Tyskland) den 10 januari 2016, att den tyska federala kriminalpolisen Bundeskriminalamt (BKA) annonserat att de nu sätter in rikstäckande åtgärder för att stoppa fenomenet “taharrush gamea”. I Tyskland har fenomenet varit okänt fram till flyktingströmmarna kom. I vissa länder i Mellanöstern är fenomenet vanligt förekommande.

Foto på Lara Logan från 2013, Wikimedia Commons
Foto på Lara Logan från 2013. Foto: Steven Young, Wikimedia Commons

Gruppsexöverfallet på den amerikanska journalisten Lara Logan i Kairo 2011

Ett av de mest kända exemplen på vad som klassats som ett exempel på “taharrush gamea” är fallet Lara Logan. Överfallet skedde natten den 11 februari 2011 då Hosni Mubaraks styre föll. Mer än 100,000 människor fanns på Tahrir-torget i Kairo, en perfekt plats för män som vill utföra en kaotisk gruppvåldtäkt. På plats fanns CBS-reportern Lara Logan som då arbetade för “60 Minutes”. Hon var omgiven av livvakter, men folkmassan bestående av män var för stor.

Den första maj 2011 valde Lara Logan att beskriva gruppsexövergreppet i en intervju “Lara Logan breaks silence on Cairo assault” på den amerikanska kanalen CBS News. Hon berättar att när hon kom till Tahrir-torget var det en enormt festlig stämning. Folkmassorna sjöng sånger och ropade slogans, men den positiva stämningen var falsk. Hennes team, förutom henne själv, som bestod av 6 stycken män, varav tre hade säkerhetserfarenhet blev överrumplade.

Överfallet inleddes med att en man skrek: slit av hennes byxorna! Sekunderna efter blir hon antastad från flera håll. Det var män som antastade henne över hela kroppen och stoppade in sina fingrar i alla kroppsöppningar. Ju mer hon skrek desto mer blev männen upphetsade i den mycket täta folksamlingen.

“And it’s like suddenly, before I even know what’s happening, I feel hands grabbing my breasts, grabbing my crotch, grabbing me from behind. I mean – and it’s not one person and then it stops – it’s like one person and another person and another person. And I know Ray is right there, and he’s grabbing at me and screaming, Lara hold onto me, hold onto me.”

Hennes team blev snabbt splittrat och hon höll fast sig allt vad hon orkade vid Ray, som var hennes mest erfarna livvakt. Hon satte allt hopp till honom, utan Ray skulle hon dö, tänkte hon.

“I’ve lost everybody except him. And I feel them tearing at my clothing. I think my shirt, my sweater was torn off completely. My shirt was around my neck. I felt the moment that my bra tore. They tore the metal clips of my bra. They tore those open. And I felt that because the air, I felt the air on my chest, on my skin. And I felt them tear out, they literally just tore my pants to shreds. And then I felt my underwear go.

And I remember looking up, when my clothes gave way, I remember looking up and seeing them taking pictures with their cell phones, the flashes of their cell phone cameras.”

“I felt at that moment that Ray was my only hope of survival. You know, he was looking at me and I could see his face and we had a sea of people between us, obviously tearing at both of us, beating us. I didn’t even know that they were beating me with flagpoles and sticks and things, because I couldn’t even feel that. Because I think of the sexual assault, was all I could feel, was their hands raping me over and over and over again.”

CBS News intervjuar Lara Logan

Folksamlingen som uppskattningsvis bestod av mellan 200 och 300 män slet bort Ray och i det läget trodde Lara Logan att nu var hennes liv definitivt slut.

“They were tearing my body in every direction at this point, tearing my muscles. And they were trying to tear off chunks of my scalp, they had my head in different directions.” …  

“…not trying to pull out my hair, holding big wads of it, literally trying to tear my scalp off my skull. And I thought, when I thought I am going to die here, my next thought was I can’t believe I just let them kill me, that that was as much fight as I had.”

Det som var Lara Logans sista livsgnista var tanken på sina två små barn. Hon fick kraft från den rena viljan att överleva för deras skull. Hon var redan våldtagen, och när hon accepterade det, fann hon kraft i att bara överleva.

“I had to fight for them. And that’s when I said, “Okay, it’s about staying alive now. I have to just surrender to the sexual assault. What more can they do now? They’re inside you everywhere.” So the only thing to fight for, left to fight for, was my life.”

Hon beskriver hur några helt svartklädda kvinnor slöt sig runt henne och skyddade henne. De aggressiva männen har fortfarande respekt för sina egna äldre kvinnor från sin egen kultur (red anm).

“And I almost fell into the lap of this woman on the ground who was head to toe in black, just her eyes, I remember just her eyes, I could see.” … “And she put her arms around me. And oh my God, I can’t tell you what that moment was like for me. I wasn’t safe yet, because the mob was still trying to get at me.

But now it wasn’t just about me anymore. It was about their women and that was what saved me, I think. The women kind of closed ranks around me. And I remember one or two, maybe three men standing with them and throwing, the women were throwing water in the crowd.”

Lara Logan berättar att hon slutligen räddades av en grupp egyptiska soldater som slog sig igenom folkmassan för att nå henne och sedan fick de även slå sig tillbaka med batonger till en väntande stridsvagn. Hon fick strax därpå kontakt med sitt team som var förkrossat, de såg hur Lara Logan såg ut.

“By the time producer Max McClellan saw Lara, she was in the arms of one of the drivers, dangling as if her legs were broken.

Max McClellan: She looked like a rag doll. She looked completely limp. She looked like someone who was physically, emotionally and mentally spent. Overwhelmed.”

Soldaterna körde tillbaka TV-teamet till deras hotell där en läkare gjorde en första undersökning. Logan var i princip naken, sårig över hela kroppen, från topp till tå, som om hon hade körts igenom en kvarn.

Nästa dag flögs hon tillbaka till USA där hon omedelbart togs in på ett sjukhus. Hon stannade fyra dagar för vård och observation.

“And I stayed there for four days, which was hard. My muscles were so unbelievably sore, because they were literally stretched from the mob trying to tear my limbs off my body. My joints, every joint in my body was distended. And then they, the more intimate injuries, the injuries, the tearing inside. And the mark of their hands, their fingers all over my body, cuts and everything you could imagine.”

De hade slitit i alla hennes kroppsdelar, lederna var utdragna och skadade. Hennes hår hade rivits av. Hon var nästan naken. Hon var riven, slagen och tagen. Alla kroppsöppningar var penetrerade. De hade släpat hennes i smutsen. Hon var svart av smuts. Hennes kropp var sargad. Vad hade fått de arabiska männen att sluta om inte de svartklädda kvinnorna och de egyptiska soldaterna stoppat dem och fritagit henne?

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Sofia 13 Jan, 2016 at 13:46

  Den här unge killen är förstörd, en fara för andra. Vem bär skulden? De som styr västvärlden.

  Medpassagerarna på bussen i Göteborg fattar inte att det han säger är sant, de tror att han är korkad.

  Inte konstigt att han är hatisk när ingen vill förstå hans svåra situation, inta konstigt att han är hatisk efter allt vad västvärlden har åsamkat den region i världen som han kommer ifrån.

  Vi måste göra det som inte ens SD vågar eller har som politisk uppgift att föreslå: Sätta stopp för USA/NATO/EU:s eviga krig mot andra länder, endast på det sättet kan roten till immigrationsproblematiken utplånas.

  Därefter skall de som ligger bakom den ofattbara förstörelsen av dessa länder bekosta återuppbyggnaden av desamma och ge dess traumatiserade befolkningar allt materiellt och psykologiskt stöd de behöver för att kunna börja leva värdiga liv.

 • Denna företeelse hände gång på gång vid de stora demonstrationerna på Tahirtorget i Kairo, där muslimska egyptiska kvinnor råkade mycket illa ut. Två av dessa, skådespelerskor och kvinnorättsaktivister, var med i en föreställning på Folkoperan i maj 2014, där de framförde texter till musik. De försöker sprida sitt budskap till övriga delar av världen.
  Läs vidare: http://humanismkunskap.org/2014/08/11/kvinnovaldet-pa-tahirtorget-en-opera/

 • Tror nog du menar undertecknad i din svarskommentar, Torbjörn. Du verkar undvika frågor?

  Du tror inte att människor kopplar övergreppen till islam?

  Kan du svara på min andra fråga: om det hade hetat ”talmud gamea” och det hade varit judar som utfört övergreppen, hade du då vågat skriva om det?

 • Torbjörn Sassersson: om det hade hetat “talmud gamea” och det hade varit judar som utfört övergreppen, hade du då vågat skriva om det?

  Vad du nu gör är att spä på den anti-islamiska propagandan. Jag har i många år studerat islam och aldrig hört talas om begreppet tidigare. Hade det existerat så hade vi nog hört talas om det för länge länge sedan, eller hur?

 • Har precis tittat på intervjun med Lara Logan…. Fy tusan vad berörd jag blir.

  Är det denna typ av förövare som Mona Salin menar att vi kan hjälpa och “konvertera” genom samtal och terapi???

  Good Luck i så fall…

 • Knivmordet i Göingeskolan i skånska Broby har även det en helt annan sanning än, vad som rapporterats i Svenska tidningar.
  “Svensk press skriver att Arminas misshandlade (den arabiske eleven). Men det stämmer inte, berättar pappan i en intervju med den litauiska tidningen lrytas

  Det var tydligen ett planerat sk. “hedersmord” och som det verkar, uppmuntrad av sin förälder ur “sin gängse kulturs” synvinkeln ( hedern kränktes när han inte okritiserad fick sextrakassera i fred ) för att Armina ( den dödade pojken ) försvarade en flicka, när mördaren tidigare sextrakasserade henne. Fallet visar att det inte är någon lek.
  Hur många hederliga försvarare av människovärde, skall bli mördade innan tidningar någonsin kan bli hederliga undrar jag? PK-media verkar tycka det är bättre att fortsätta mata sextrakasserier och dess utövare, hellre än politiska partier man inte håller med.

  För den som kan språket eller använder översättningsverktyg
  ( http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/prabilo-svedijoje-nudurto-15-mecio-tevai.htm )

 • Jag för står onte varför du anser det vara ett försök att förmildra brotten genom att avskriva att det skulle röra sig om någon organiserad lek/spel?

 • Spelar det egentligen någon roll om grupptrakasserierna, som inkluderar misshandel och gruppvåldtäkt, är en lek eller inte? Kom igen… Ingenting i denna sexuella gruppvåldsgärning kan förmildras om det ordmässigt inte är en “lek”.

 • En av de få korrekta artiklarna i Metros “Viralgranskning” som annars mest brukar vara damage control:
  http://www.metro.se/nyheter/taharrush-inte-en-valdtaktslek-som-kommit-till-europa/EVHpam!ky03nah4hIw/

  “Är det en våldtäktslek?

  – Nej, det är inte en lek, det är orden för trakasserier i grupp, säger Senni Jyrkiäinen.

  Noora Flinkman på Harassmap håller med.

  – Att det skulle handla om någon slags specifik ritual eller “våldtäktslek” stämmer inte, säger hon.

  Taharrush är arabiska för trakasserier. Om man lägger till “el-ginsy” (eller bara ginsy) så blir det sexuella trakasserier och ordet “gamea” betyder “grupp” (جماعي, kan skrivas game’i eller gama’i också).

  Forskaren Senni Jyrkiäinen tror att missförståndet beror på ordet “gamea” som liknar engelskans “game”, lek.

  – Det är västerländska medier som missförstått, säger hon.”

  Jo, viljan ATT missförstå för egen agenda är märkligt stor bland de obildade stackarna.

 • METROs senaste Viralgranskning: Taharrush inte en “våldtäktslek som kommit till Europa”

  “Taharrush är ett uttryck som fått spridning på nätet i samband nyhetsrapporteringen om de sexuella trakasserierna av kvinnor på nyårsnatten i Tyskland och i Sverige. En arabisk våldtäktslek påstår en högerextrem sajt – men det stämmer inte, enligt experter som Viralgranskaren pratat med.” skriver Åsa Larsson på Metro

  Metro har sitt eget sätt att se på världen. Alla som tror att Taharrush Gamea kommit till Europa är klassad av tidningen som högerextrem. Ok, säg det till CBS journalisten Lara Logan eller menar Metro att Taharrush Gamea inte ens finns eller har stannat kvar i Kairo?

  Nyheter Idag: Ännu en oseriös “viralgranskning” i Metro med anledning av “taharrush gamea”

  “Tidningen Metro gör ikväll en så kallad “viralgranskning” av en artikel som jag skrev tidigare i veckan för Nyheter Idag. Tyvärr måste jag konstatera att Metro ännu en gång misslyckas i sitt journalistiska uppdrag och inte ägnar sig åt seriös journalistik.” skriver Chang Frick

 • Torbjörn,

  Vore intressant med en artikel om det ungerska motståndet mot den trojanska hästen som kallas för invandringen.
  Den här videon måste du se:
  https://youtu.be/TKpe4swiVOc

  Bry dig inte om trollen som inte törs nämna ordet invandring.Använd Newsvoice för att rädda Sverige……

 • veresej detta är orkestrerat av nån elit eller inte är det oacceptabelt, kanske jag var lite hård tidigare efter att ha sett filmen ovan men om inte ledare för sekten fördömer beteenden som dessa blir de ju medskyldiga.

 • Den s.k. kritiken behöver inte vara så förenklad/dum och endimensionell. Destruktiva och reaktionära krafter är något västländer stödjer och har stöttat för egen vinnings skull (som vanligt) i evigheter. De stora motreaktioner till hur mainstream media berättar om det som har skett är väldigt enkel, bollen är uppkastad, smash! -Det som åskådligörs nu är söndra och härska i dess nuvarande praktik.

  http://www.proletaren.se/inrikes-jamstalldhet-ovrigt/patriarkal-valdtaktskultur-bakom-overgrepp

 • Historia: På 1200-Talet införde Birger Jarl,höga böter till och med dödsstraff på att ger sig på kvinnor !

  [RADERAT]

 • Att tala i klartext: Det är ju koordinerade övergrepp av islam mot kristna i Europa, förövarna lyssnar på sina imamer, hade imamerna inte tyckt detta var bra hade de förbjudit dessa psykopatiska övergrepp. men de har uppmuntrat detta.

  Hur tydligt ska detta vara innan folk fattar vad majoriteten av muslimerna har för agenda.
  bort med stenåldersreligionen islam från Sverige och deras följare annars blir detta regeln.

  Har du nånsin hört en imam som fördömt detta dårskap, nej tänkte väl det.

 • Nu är det krig. ingen ska röra våra nordiska ungdomar för att de är vita. Jag kastar första stenen…

  Mediterar för fred några timmar om dagen men det innebär inte att jag är tredje världens djävla dörrmatta!!!

  Vill skriva mera men det blir censurerat.

 • @Torbjörn Sassersson
  “I vissa länder i Mellanöstern är fenomenet vanligt förekommande.”

  Finns det någon historisk verifikation på det? Du får det att låta som att det är något som är socialt accepterat och inte något som några enskilda svinpälsar ligger bakom.

  @”Gunilla Bengtsson”
  “Jag förmodar att Du också tror på [KÄNSLIGT ORD RADERAT] protokoll ?!
  Men vet Du världen har gått vidare sedan Tsarens polis ljög ihop den.”

  Jahadu, märkligt att alla dess delar trots det genomförs!

 • Johanna

  Jag förmodar att Du också tror på [KÄNSLIGT ORD RADERAT] protokoll ?!
  Men vet Du världen har gått vidare sedan Tsarens polis ljög ihop den.
  Nazismen och fascismen har prövats, vägts och funnits för lätta, utom för de tappra små människor som fortfarande pratar om de olika “familjerna ” som skall förslava världen.

  Näe, Johanna med flera, hem och vädra ut era nattståndna åsikter.

  [FÖRSÖK HÅLLA GOD TON I DEBATTEN / MODERATOR]

 • Lästips på Independent:

  In light of the Cologne attacks we need to face facts – not all refugees are saints

  “By now it’s painfully clear that over a hundred women were harassed and attacked by men, primarily of North African and Middle Eastern appearance, outside Cologne station on New Year’s Eve. The fact that some of them were recent refugees makes the situation even more volatile and open to exploitation by the anti-refugee far-right.”

  Cologne sex attacks: Refugees living in fear of backlash as Justice Minister warns of anti-foreigner pogrom

  “Muslim groups say they have been inundated with abusive calls after New Year’s Eve assaults on women in German cities, while Justice Minister warns of potential anti-foreigner pogrom. Tony Paterson reports from Cologne.”

 • Sverige har också kulturberikats med taharrush gamea. Politikerna (inte folket) har beslutat att Sverige är ett mångkulturellt samhälle. Lagen föreskriver också att svenskarna ska lära sig tolerans för det mångkulturella. Svensk kultur är bara en av många andra kulturer i landet. Vad har då vi (svenskar) att sätta emot när vi möts av sådana här “kreativt” liberala, nyskapande och gränsöverskridande sätt att bejaka sin sexualitet på – inte minst om man betraktar den som en slags käck honnör till den nyliberala globaliseringen.

  Girighet är högst normalt säger nyliberalerna eftersom det är denna känsla som driver dem till ekonomisk flash mob där resurser, folk och territorier beslagtas “över en natt”. Om grabbarna genom sex flash mobs girigt bejakar sin sexualitet så kan detta inte stämplas som något fel. Felet är våra fördomar (bedrägliga sinneskonstruktioner) om vad sexualitet är och hur denna bör utövas. Traditionella uppfattningar om sexualitet och uttryck är lika hopplöst förlegade då de ingår i det nationalistiska ramverket som, av globalisterna, dömts till sotdöden.

  Nej, vi har föga hopp om att politiker, media eller poliskår kommer till vår undsättning. Sverige är världens mest kulturmarxistiska samhälle där det mest aparta och normupplösande har höjts upp till högsta lag. Botten är inte nådd.

  I ett helt normupplöst samhälle har ingen rätt att fördöma någon/något eftersom det inte finns någon sanning och därför kan det heller inte existera ett för alla gemensamt etiskt och moraliskt förhållningssätt. Att ha åsikter om grabbgängens uppföranden kan därför komma uppfattas som kränkande och diskriminerande.

  Sex flash mobs verkar ge gruppen en sexuell kick som neurologiskt kommer att prägla dem för livet. Vad har traditionella sexuella umgängesformer att sätta emot dessa kickar? Kan vi få komma se professionella som säger att vi ska öppna våra hjärtan för dessa unga mäns “lekfulla” bejakande av sin sexualitet?

  Frågan är också hur snart sex flash mobs kommer in i populärkulturen (bl a barnböcker) för att normalisera denna importerade praktik.

 • Ja , det och annat.

  Som jag länge påtalat är detta en del av Kallergiplanen där eliten är fullt medveten om att detta kommer att ske. Det är en kultur och människor som inte är kompatibla med vårat samhälle.

  Senast igår mördade ett flyktingbarn en pojke i Broby. Givetvis rapporterar inte media att Gärningsmannen kom ifrån Syrien och att föräldrar förgäves varnat rektor och politiker för att 150 flyktingbarn bland Svenskar skapar en extrem otrygghet.

  Nej jag är inte rasist eller nazist eller nått annat fjantigt skälsord. Jag vill bara bevara Sverige och inser att det finns en plan för att sänka Svea Rike.

  Allt medans “gammelmedia” hejar på , som ägs av 2 familjer av viss folkgrupp som tillhör samma folkgrupp som har skrivit Kallergiplanen – planen för att sänka Europa till stenåldern genom bedrägeri och propaganda.

  Dags att vakna nu serru före Sverige är Syrien och vi Svenskar måste fly.

 • DN: Övergreppen i Köln – det här har hänt

  “Polisen i Köln har nu fått in över 500 anmälningar om trakasserier under nyårsnatten. DN:s korrespondent Jan Lewenhagen reder ut vad som har hänt.” … “Bilden har klarnat efterhand. Polisen kallades till den öppna platsen mellan järnvägsstationen och Kölnerdomen eftersom uppemot 1 000 män befann sig där och fyrade av raketer och smällare. Flera av männen var rusiga av alkohol och andra droger.”

  DN: Otal sexuella ofredanden i Kalmar

  “Minst nio unga personer har anmält sexuella trakasserier under nyårsnatten i Kalmar. De till synes organiserade brotten för tankarna till vad som hände samtidigt i Köln.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *