Vissa immigranter begår sexuella hatbrott mot svenskar – Sosseregeringen borta 2018 om de inte agerar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 januari 2016
- Torbjörn Sassersson

Not-My-Daughter---Stop-Sex-flash-mobs-in-SwedenLEDARE. Vi kan vara säkra på att mammor i Sverige har mycket gemensamt med muslimska, hinduiska och arabiska mammor. Ingen vill att deras döttrar ska utsättas för sexövergrepp. När Sverige nu får se hur grupper av unga migrerande män utsätter flickor för sexuella övegrepp skakar hela vår frihets- och jämlikhetsälskande kultur, men svenskarna första reaktion är förnekelse. Det kan väl inte vara så farligt?

Text: Torbjörn Sassersson | Bilden är ett montage baserat på en affisch från filmen “Not without my daughter”

Jag minns i december 2004 när tsunamin drabbade Indonesien och Thailand. Över 500 svenskar dog. Den svenska och allmänt stöddige statsministern gick och gömde sig. Istället klev den svenska kungen fram och agerade landsfader inför hela svenska folket. Vi gillade det.

En flat regering kan bli utbytt av folket efter kriser

Den inrikespolitiska kommentatorn Margit Silberstein skriver i en analys från 15 december 2014 att regeringsdugligheten, som då var Socialdemokraternas varumärke, hade fått sig en rejäl törn och en bild av maktens arrogans blev tydlig.  Silberstein konstaterar att de inrikespolitiska händelserna efter tsunamin bidrog till Persson-regeringens fall.

Kung Carl Gustaf bröt tystnaden i en intervju i Dagens Nyheter där han uppfattades som kritisk mot regeringen. ”I vissa lägen är det bättre att agera än att inte göra nåt alls”, sa Kungen.

“Först efter kungsorden vågade de borgerliga partiledarna ta bladet från munnen. Efter att den nationella samlingens tystnad var bruten rämnade Göran Perssons statsmannafasad och fram tonade istället en bild av handfallenhet och inkompetens att hantera katastrofen. Göran Persson lade skulden på tjänstemän i UD för att regeringen reagerat långsamt på det oerhörda som hänt i Asien.” / Analys: Regeringen handfallen efter tsunamin, SVT

Vi har nu precis som då en socialdemokratisk regering och en lika tafatt statsminister. Vi kan vara säkra på att om Stefan Löfven inte tar tag i “tsunamin” av vissa inkommande unga män som anser att kvinnor är mindre värda och därför kan våldtas, kommer den Socialdemokratiska regeringen att falla i valet 2018. De unga svenska flickorna får betala priset. Vissa av dem kanske inte ens överlever fram till 2018. Vi kommer att få ett första facit i hand redan sommaren 2016 då svenska tjejer klär sig sommarlätt.

Läs mer: Prognos: Våldtäkterna kan nå rekordnivåer sommaren 2016 i Sverige

En immigrant kan begå ett hatbrott mot “en svensk”

NyaDagbladet om hatbrottNättidningen Nya Dagbladet går idag ett steg längre i artikeln: Svenska myndigheten om övergrepp mot svenskar: ”Det är inte allvarligt”. Nya Dagbladet konfronterade myndigheten Forum för levande historia, som är ansvarig för att arbeta mot rasism och intolerans, och drar slutsatsen att myndigheten bryter mot sitt uppdrag och tesen om alla människors lika värde samt man ignorerar även rasistiska övergrepp som “infödda svenskar” utsätts för.

Med uttrycket “infödda svenskar” menar sannolikt Nya Dagbladet “blonda” svenskar som sedan många generationer bott i Sverige. För många är detta uttryck förenat med obekvämlighet och kan föra tankarna till en nedsättande särskiljning.

När Nya Dagbladet frågar vad ett hatbrott mot en svensk är svarar en projektledare på myndigheten:

“Vi har inte tittat på det. Det är frågan vad ett hatbrott mot en svensk är? Det vet inte jag hur man definierar. Om det skulle finnas någon invandrare som slog ihjäl svenskar, ja det är möjligt att det skulle definieras som hatbrott, det har jag faktiskt inte funderat på. Jag tror inte det varit ett problem ens, säger Scheele.

Myndigheten verkar alltså inte veta. Det gör Nya Dagbladets fråga än mer intressant.

Ett teoretiskt exempel på ett hatbrott mot en kvinna i Sverige, en kvinna som delar de svenska frihets- och jämlikhetsvärderingarna, är när tex en grupp av män från en region av världen, som inte respekterar landets värderingar, attackerar och våldför sig på denna kvinna (se taharrush gamea). Motiveringen för dådet kan vara att flickan har enkla västerländska sommarkläder. Motivet är att skada henne. Attityden är att: “hon får skylla sig själv”.

Så här definierar Brottsförebygande rådet (BRÅ) ett hatbrott:

“Hatbrott innebär att någon angriper en person eller en grupp av människor på grund av deras uppfattade ras, hudfärg, etniska bakgrund, trosbekännelse, sexuella läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck.”

“Även om oenighet råder om vad som bör inkluderas i begreppet hatbrott råder internationell enighet om att händelsen är ett resultat av bristande respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde.”

Enligt BRÅ:s definition finns inget angivet om att brottet måste utföras av en person på någon särskild plats, eller i något särskilt land, i relation till förövaren eller offret. Det står inte att ett hatbrott enbart gäller en fientlig person som utför brottet mot en person i det land som förövaren är medborgare och samtidigt är det land offret (imigranten) söker asyl eller uppehållstillstånd.

Det betyder rimligen att en migrant från ett annat land kan utföra ett hatbrott mot en inhemsk person i det land som migranten besöker eftersom denne – i sin gärning – uttrycker bristande respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde.

Ogenomtänkt emotionalitet i debatten på EU-nivå

Svårigheterna att hantera sexgruppsöverfall och trakasserier mot kvinnor är ett problem för hela Europa. När ungerska Krisztina Morvai som sitter med i “Women’s rights and Gender Equality” (FEMM) frågar EU-parlamentet hur kvinnor ska skyddas mot övergreppen kallas hon rasist av socialisten Mary Honeyball.

Morvai kallar nonchalansen för ett absolut svek mot de europeiska kvinnorna. Honeyball anser att Morvais fråga är rasistisk, men kan inte motivera angreppet på Morvai speciellt bra. Framför allt erbjuder inte Honeyball någon lösning utan förnekar snarare allvaret i situationen för europeiska kvinnor, som om flyktingströmmarna bara handlar om en homogen grupp av flyende personer från krig.

Vad som krävs i hela Europa är att sluta med förnekelse och att sluta peka finger med invektiv. Framför allt måste folk börja tänka istället för att reagera emotionellt. Europa måste skydda europeiska kvinnor. Europa måste värna om västerländska frihets- och jämlikhetsvärderingar. I Sverige måste Stefan Löfven ta tag i rodret.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

SvD: Utvisa grova brottslingar

NewsVoice: Analys: Stefan Löfven svamlar om säkerheten vid svenska gränserna

NewsVoice: Politiker: Hjälp kvinnor försvara sig mot taharrush-överfallen

NewsVoice: Gruppsexöverfallen ”taharrush gamea” har kommit till Tyskland – Varning för starkt innehåll

NewsVoice: Prognos: Våldtäkterna kan nå rekordnivåer sommaren 2016 i Sverige

Expressen: Så svek de offren för tsunamin

International Business Times: India Rape Crisis Sees Mob Castrate Alleged Sex Attacker in Shocking Scenes

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq