Vissa immigranter begår sexuella hatbrott mot svenskar – Sosseregeringen borta 2018 om de inte agerar

47

Not-My-Daughter---Stop-Sex-flash-mobs-in-SwedenLEDARE. Vi kan vara säkra på att mammor i Sverige har mycket gemensamt med muslimska, hinduiska och arabiska mammor. Ingen vill att deras döttrar ska utsättas för sexövergrepp. När Sverige nu får se hur grupper av unga migrerande män utsätter flickor för sexuella övegrepp skakar hela vår frihets- och jämlikhetsälskande kultur, men svenskarna första reaktion är förnekelse. Det kan väl inte vara så farligt?

Text: Torbjörn Sassersson | Bilden är ett montage baserat på en affisch från filmen “Not without my daughter”

Jag minns i december 2004 när tsunamin drabbade Indonesien och Thailand. Över 500 svenskar dog. Den svenska och allmänt stöddige statsministern gick och gömde sig. Istället klev den svenska kungen fram och agerade landsfader inför hela svenska folket. Vi gillade det.

En flat regering kan bli utbytt av folket efter kriser

Den inrikespolitiska kommentatorn Margit Silberstein skriver i en analys från 15 december 2014 att regeringsdugligheten, som då var Socialdemokraternas varumärke, hade fått sig en rejäl törn och en bild av maktens arrogans blev tydlig.  Silberstein konstaterar att de inrikespolitiska händelserna efter tsunamin bidrog till Persson-regeringens fall.

Kung Carl Gustaf bröt tystnaden i en intervju i Dagens Nyheter där han uppfattades som kritisk mot regeringen. ”I vissa lägen är det bättre att agera än att inte göra nåt alls”, sa Kungen.

“Först efter kungsorden vågade de borgerliga partiledarna ta bladet från munnen. Efter att den nationella samlingens tystnad var bruten rämnade Göran Perssons statsmannafasad och fram tonade istället en bild av handfallenhet och inkompetens att hantera katastrofen. Göran Persson lade skulden på tjänstemän i UD för att regeringen reagerat långsamt på det oerhörda som hänt i Asien.” / Analys: Regeringen handfallen efter tsunamin, SVT

Vi har nu precis som då en socialdemokratisk regering och en lika tafatt statsminister. Vi kan vara säkra på att om Stefan Löfven inte tar tag i “tsunamin” av vissa inkommande unga män som anser att kvinnor är mindre värda och därför kan våldtas, kommer den Socialdemokratiska regeringen att falla i valet 2018. De unga svenska flickorna får betala priset. Vissa av dem kanske inte ens överlever fram till 2018. Vi kommer att få ett första facit i hand redan sommaren 2016 då svenska tjejer klär sig sommarlätt.

Läs mer: Prognos: Våldtäkterna kan nå rekordnivåer sommaren 2016 i Sverige

En immigrant kan begå ett hatbrott mot “en svensk”

NyaDagbladet om hatbrottNättidningen Nya Dagbladet går idag ett steg längre i artikeln: Svenska myndigheten om övergrepp mot svenskar: ”Det är inte allvarligt”. Nya Dagbladet konfronterade myndigheten Forum för levande historia, som är ansvarig för att arbeta mot rasism och intolerans, och drar slutsatsen att myndigheten bryter mot sitt uppdrag och tesen om alla människors lika värde samt man ignorerar även rasistiska övergrepp som “infödda svenskar” utsätts för.

Med uttrycket “infödda svenskar” menar sannolikt Nya Dagbladet “blonda” svenskar som sedan många generationer bott i Sverige. För många är detta uttryck förenat med obekvämlighet och kan föra tankarna till en nedsättande särskiljning.

När Nya Dagbladet frågar vad ett hatbrott mot en svensk är svarar en projektledare på myndigheten:

“Vi har inte tittat på det. Det är frågan vad ett hatbrott mot en svensk är? Det vet inte jag hur man definierar. Om det skulle finnas någon invandrare som slog ihjäl svenskar, ja det är möjligt att det skulle definieras som hatbrott, det har jag faktiskt inte funderat på. Jag tror inte det varit ett problem ens, säger Scheele.

Myndigheten verkar alltså inte veta. Det gör Nya Dagbladets fråga än mer intressant.

Ett teoretiskt exempel på ett hatbrott mot en kvinna i Sverige, en kvinna som delar de svenska frihets- och jämlikhetsvärderingarna, är när tex en grupp av män från en region av världen, som inte respekterar landets värderingar, attackerar och våldför sig på denna kvinna (se taharrush gamea). Motiveringen för dådet kan vara att flickan har enkla västerländska sommarkläder. Motivet är att skada henne. Attityden är att: “hon får skylla sig själv”.

Så här definierar Brottsförebygande rådet (BRÅ) ett hatbrott:

“Hatbrott innebär att någon angriper en person eller en grupp av människor på grund av deras uppfattade ras, hudfärg, etniska bakgrund, trosbekännelse, sexuella läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck.”

“Även om oenighet råder om vad som bör inkluderas i begreppet hatbrott råder internationell enighet om att händelsen är ett resultat av bristande respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde.”

Enligt BRÅ:s definition finns inget angivet om att brottet måste utföras av en person på någon särskild plats, eller i något särskilt land, i relation till förövaren eller offret. Det står inte att ett hatbrott enbart gäller en fientlig person som utför brottet mot en person i det land som förövaren är medborgare och samtidigt är det land offret (imigranten) söker asyl eller uppehållstillstånd.

Det betyder rimligen att en migrant från ett annat land kan utföra ett hatbrott mot en inhemsk person i det land som migranten besöker eftersom denne – i sin gärning – uttrycker bristande respekt för mänskliga rättigheter och människors lika värde.

Ogenomtänkt emotionalitet i debatten på EU-nivå

Svårigheterna att hantera sexgruppsöverfall och trakasserier mot kvinnor är ett problem för hela Europa. När ungerska Krisztina Morvai som sitter med i “Women’s rights and Gender Equality” (FEMM) frågar EU-parlamentet hur kvinnor ska skyddas mot övergreppen kallas hon rasist av socialisten Mary Honeyball.

Morvai kallar nonchalansen för ett absolut svek mot de europeiska kvinnorna. Honeyball anser att Morvais fråga är rasistisk, men kan inte motivera angreppet på Morvai speciellt bra. Framför allt erbjuder inte Honeyball någon lösning utan förnekar snarare allvaret i situationen för europeiska kvinnor, som om flyktingströmmarna bara handlar om en homogen grupp av flyende personer från krig.

Vad som krävs i hela Europa är att sluta med förnekelse och att sluta peka finger med invektiv. Framför allt måste folk börja tänka istället för att reagera emotionellt. Europa måste skydda europeiska kvinnor. Europa måste värna om västerländska frihets- och jämlikhetsvärderingar. I Sverige måste Stefan Löfven ta tag i rodret.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

SvD: Utvisa grova brottslingar

NewsVoice: Analys: Stefan Löfven svamlar om säkerheten vid svenska gränserna

NewsVoice: Politiker: Hjälp kvinnor försvara sig mot taharrush-överfallen

NewsVoice: Gruppsexöverfallen ”taharrush gamea” har kommit till Tyskland – Varning för starkt innehåll

NewsVoice: Prognos: Våldtäkterna kan nå rekordnivåer sommaren 2016 i Sverige

Expressen: Så svek de offren för tsunamin

International Business Times: India Rape Crisis Sees Mob Castrate Alleged Sex Attacker in Shocking Scenes

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

47 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Sofia
Sofia
Gäst
14 februari 2016 kl 10:44
Bengt
Bengt
Gäst
5 februari 2016 kl 21:40

Birgitta – här kommer fakta om vad staten är då du tycks sakna kunskaper om det och påstår saker som: “Vilka/vem som utgör staten, är det nog väldigt få som vet”. Hmm om inte annat verkar iaf wikipedia veta det:

“Stat (av lat. status, ställning, fast ordning) är en grupp av institutioner som innehar auktoriteten att upprätta reglerna för att regera folket i ett eller flera länder, och som innehar intern eller extern suveränitet över ett givet geografiskt område. Redan Aristoteles påvisade att människor alltid levt i samhällen, men dessa saknar hos primitiva folk utbildad statskaraktär. Staten kräver kontinuitet och dess rättsordning gäller över det område där statsmedlemmarna är bosatta, oavsett deras härstamning. När personer tar rättvisan i egna händer, i strid mot staten, enskilt eller genom icke-statliga arméer, betraktas detta som statsförfall.

I internationell rätt brukar andra staters erkännande av en stats oberoende betraktas som nyckeln till suveränitet. Eftersom en stat har flera åtaganden som måste förvaltas och finansieras, har stater bland annat beskattningsrätt, och fungerar som arbetsgivare (den offentliga sektorn)”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Stat

Bengt
Bengt
Gäst
5 februari 2016 kl 21:27

Birgitta – jag kan förstå helt att du vill avsluta vår diskussion då dina argument faller ihop som ett korthus och blir bra obegriplig när man synar och bemöter dom med verklighetsbaserade och solida faktakunskaper. Och jag kan även förstå att inte ens du kan förklara hur du ibland kan säga emot dig själv i saker du framför i olika inlägg, för du svajar då hejvilt från att framföra liberala, socialdemokratiska, vänsterpartiska , miljöpartiska och SD – liknade ståndpunkter i en salig blandning, speciellt i ditt senaste inlägg.

Tex framför du att du har inget över för Åsa Romson , sedan i nästa mening framför du ”Vi måste skala ner våra ekonomier betänkligt genom att skala ner våra liv genom en bytes-och reparationsekonomi”?? Ursäkta mig, med sånt är det ju just det MP själva har föreslagit i alla tider att vi ska göra, där man t.o.m klubbat igenom ett kongressbeslut att man vill ha noll ekonomisk tillväxt i landet!! Sedan i nästa andetag påstår du i negativa ordalag just att sossarna medvetet håller på att ”montera ned välfärden med uppdrag från sin uppdragsgivare”…eeh..jaha..men är det då isf inte bara bra då enligt dig när du samtidigt just som sagt framför nu senast att” vi måste skala ner våra ekonomier……..”??? Snacka om helt toksnurrigt resonerande som slår knut på sig själv!

Sedan undrar jag på vilket sätt ”Löfven och co har skämt ut oss i hela världen och gjort oss till åtlöje” och på vilket sätt han skulle vara nättroll/shill/desinfo agent isf?? Om du beskyller vår statsminister för såna saker, som nästan gränsar till förtal Birgitta, för du faktisk presentera bevis och källfakta som stödjer dina grova påståenden!

ruben
ruben
Gäst
5 februari 2016 kl 02:55

Väl formulerat Birgitta! Som exempel “Helt kort: Folket äger landets resurser och har med sitt arbete själva tjänat ihop till sin välfärd.”
Hur närmare kan man komma?
Regeringen verkar inte vara insatt i sitt eget folks historia.

castoropollux
Gäst
4 februari 2016 kl 12:24

“George Bernard Shaw som var medgrundare av Fabian Society skrev att syftet med ”välfärd” var att göra samhällen bankrupta, för att leda dom till ekonomisk kollaps och sedan har vi kommunismen.”

Var och i vilket sammanhang skrev Shaw detta. Kan du återge källan? I annat fall måste det betraktas som gripet ur både luften och kontexten. Shaw kan ju inte motsäga sig själv utom möjligtvis i ditt sinne. Transparensen i din desinformation är flagrant. Öppna fönstren!

Dessutom kan man efter kort info på https://sv.wikipedia.org/wiki/George_Bernard_Shaw konstatera att inte bara Hollywood kontinuerligt vanställde allt G.B. Shaw stod för..

Hans egna uttalande borgar för att även den tidens konspiratörer på allvar försökte blanda bort korten, såväl som folkets enighet och sammanhållning.. Ett arv och mörk mantel nutiden också bjuder..

castoropollux
Gäst
4 februari 2016 kl 12:21

@analemma.

“George Bernard Shaw som var medgrundare av Fabian Society skrev att syftet med ”välfärd” var att göra samhällen bankrupta, för att leda dom till ekonomisk kollaps och sedan har vi kommunismen..”

Var och i vilket sammanhang skrev Shaw detta. Kan du återge källan? I annat fall måste det betraktas som gripet ur både luften och kontexten. Shaw kan ju inte motsäga sig själv utom möjligtvis i ditt sinne. Transparensen i din desinformation är flagrant. Öppna fönstren!

Dessutom kan man efter kort info på https://sv.wikipedia.org/wiki/George_Bernard_Shaw konstatera att inte bara Hollywood kontinuerligt vanställde allt G.B. Shaw stod för..

Hans egna uttalande borgar för att även den tidens konspiratörer på allvar försökte blanda bort korten, såväl som folkets enighet och sammanhållning.. Ett arv och mörk mantel nutiden också bjuder..

castoropollux
Gäst
4 februari 2016 kl 12:01

@analemma.

“George Bernard Shaw som var medgrundare av Fabian Society skrev att syftet med ”välfärd” var att göra samhällen bankrupta, för att leda dom till ekonomisk kollaps och sedan har vi kommunismen.”

Var och i vilket sammanhang skrev Shaw detta. Kan du återge källan? I annat fall måste det betraktas som gripet ur både luften och kontexten. Shaw kan ju inte motsäga sig själv utom möjligtvis i ditt sinne. Transparensen i din desinformation är flagrant. Öppna fönstren!

Dessutom kan man efter kort info på https://sv.wikipedia.org/wiki/George_Bernard_Shaw konstatera att inte bara Hollywood kontinuerligt vanställde allt G.B. Shaw stod för..

Hans egna uttalande borgar för att även den tidens konspiratörer på allvar försökte blanda bort korten, såväl som folkets enighet och sammanhållning.. Ett arv och mörk mantel nutiden också bjuder….

castoropollux
Gäst
4 februari 2016 kl 11:54

@analemma.

“George Bernard Shaw som var medgrundare av Fabian Society skrev att syftet med ”välfärd” var att göra samhällen bankrupta, för att leda dom till ekonomisk kollaps och sedan har vi kommunismen.”

Var och i vilket sammanhang skrev Shaw detta. Kan du återge källan? I annat fall måste det betraktas som gripet ur både luften och kontexten. Shaw kan ju inte motsäga sig själv utom möjligtvis i ditt sinne. Transparensen i din desinformation är flagrant. Öppna fönstren!

Dessutom kan man efter kort info på https://sv.wikipedia.org/wiki/George_Bernard_Shaw konstatera att inte bara Hollywood kontinuerligt vanställde allt G.B. Shaw stod för..

Hans egna uttalande borgar för att även den tidens konspiratörer på allvar försökte blanda bort korten, såväl som folkets enighet och sammanhållning.. Ett arv och mörk mantel nutiden också bjuder..

Birgitta
Birgitta
Gäst
3 februari 2016 kl 23:19

[email protected] Du har kanske inte förstått att staten och regeringen är två helt skilda maktkonstruktioner? Regeringen arbetar för staten. Oavsett vilken färg som styr för stunden är staten densamma. Konstigt va? Vilka/vem som utgör staten, är det nog väldigt få som vet. Vi känner bara av den osynliga handen som styr oss alla med ett järngrepp. Om jag tycks tala emot mig själv tidigare så är det bara schimärt. Utrymmet här är för litet för att jag ska kunna breda ut mig och lösa upp ev upplevelser av motsättningar i argumentationen. Helt kort: Folket äger landets resurser och har med sitt arbete själva tjänat ihop till sin välfärd. Vi ska ha bra betalt för att vi tigande tvingas utstå olika umbäranden på våra undermåliga arbetsplatser. Staten kan inte sälja ut landets resurser och privatisera dessa som tar all vinst själva och som då lämnar väldigt lite tillbaka till samhället/folket. Staten ska heller inte ta stora lån och sätta landets invånare i skuld som t ex i fallet med migrationen. Du är själv en liten lustigkurre som kallar mig för både troll som shrill. Shrill passar bättre på Bilderbergaren och driftkuckun Löfven och co som med sin politik skämt ut oss inför hela omvärlden och gjort Sverige till åtlöje. Läser du inte utländsk media? Mina akademiska studier har fostrat mig till att ventilera åsikter genom andra. Personligen har jag inga auktoriteter förutom naturen. Är mycket bekant med PISA och har andra åsikter än de du och OECD företräder. Vi kan få en annan och bättre typ av ekonomi och samhälle när våra barn inte svarar på skolans indoktrinering. Det finns annat i livet som är mer värt att veta än det som OECD efterfrågar. Vi har inte kommit till livet för att dansa efter OECD:s eller någon annan avig grupps pipa. Du har också uppfattat mig helt korrekt när det gäller pipiga Åsa Romsom och co. Vi kan inte lösa våra problem med än mer av det som orsakat dem, dvs scientism. Bättre vore om vi lyssnade på ursprungsbefolkningar för att ta lärdom om hur vi ska leva hållbart. Vi måste dra ner våra ekonomier betänkligt genom att skala ner våra liv genom en bytes- och reparationsekonomi. Det här är naturligtvis inget som faller OECD på läppen utan de vill tralla på som förut under nyspråket ”hållbar utveckling” som bara innebär ännu mer shit. Härmed är vår konversation helt avslutad för… Read more »

Bengt
Bengt
Gäst
3 februari 2016 kl 20:02

Johanna Nilsson – det då påstår kommer aldrig hända och en ”världsregering” av totalitära syften kommer INTE skapas, det faller på sin egen orimlighet. Det är inte heller i samklang med den ”framtidsplan” för planet jorden som redan har börjat implementeras där frid, fred och frihet kommer råda och bli varje människas självklara vardag, och där vi kommer leva i kärleksfull gemenskap med varandra inom en snar framtid. Och den framtiden börjar vi redan se bevis för då sånt som tidigare kunnat pågå i det fördolda av mörk negativ karaktär i allt snabbare och eskalerade grad kommer upp på ”bordet” till allmän beskådan så det kan ”städas bort” och just genom det förändras till något mycket bättre. Som jag även skrev i ett annat inlägg håller ”iluminatis” makt stadigt på att minska i en allt snabbare takt och inom kort bara kommer vara ett minne blott. Vilket i sin tur kommer markera slutet för alla mörka destruktiva krafter som vill påverka mänskligheten negativt i någon riktning.

Ibland förundras man över hur de som förmedlar åsikter i olika forum är mycket snabba och precisa i att ständigt peka ut allt man personligen tycker är dåligt och negativt i samhället/världen, men samma personer är då minsann inte alls lika villiga att samtidigt framföra några som helst idéer eller lösningar på hur saker skulle kunna bli bättre.

Så frågan till dig Johanna, vilka är då dina personliga lösningar, tankar och idéer som skulle kunna hjälpa till att förhindra det du påstår dig tro kommer hända av negativ karaktär och vad är du själv villig att positivt bidra med för att mycket mer av frid, fred och frihet ska råda på jorden?

Birgitta
Birgitta
Gäst
3 februari 2016 kl 14:14

[email protected] Har politiker och media ensamrätt att att peka ut rasism? Själv känner jag mig kränkt för den rasism som politiker och media utsätter majoriteten av det svenska folket för. Vi uppfattas inte kunna tänka själva och fatta självständiga beslut utan betraktas som undermåliga människor med en tillika undermålig kultur. De enda som tycks vara kapabla till att “tänka” är vetenskapsmän som, med hjälp av skattemedel, producerar olika produkter som politiker sedan använder sig av för att rättfärdiga olika övergrepp på i grunden fria människor. De flesta forskningsprojekt är målstyrda av politiker. Staten/kapitalet använder olika vetenskapliga traditioner för att få makt över och disciplinera människor; 1) postmodernism för att lösa upp allt som de inte gillar, dvs det som har med människor, tradition, moral och etik att göra och 2) naturvetenskap för att legitimera allt som de gillar bl a teknik, robotar, krig och en artificiell värld. Naturvetenskapen ska försantliggöra “objektiva” fakta och kunskaper som ska hjälpa till att “strypa snaran kring våra halsar” – är inte detta en effekt av rasism? Alternativ media och dess redaktörer ses som hot som kan skada elitisternas bekämpning av olika “hot”. Elitisterna skapar olika hot med ena handen och skapar en lösning med den andra. Det är självklart att de känner sig ledsna över att allmänheten har åsikter om både konstruerade hot och hur dessa “man made-hot” ska lösas. Vi ska ju bara, som i kyrkan, tro på allt de hittar på. Vi förutsätts bara “ta vårt ansvar vid kriser”, dvs bara nicka och säga amen till alla tokigheter som hittas på. Kriser är en gudagåva för makthavare. Om de inte uppstår av sig självt måste sådana skapas för att transformera människor och samhällen. Migrations-“krisen” är ett bra exempel på en politiskt skapad kris. “reporters and editors who think it is appropriate to publish unfounded claims with no supporting information whatsoever. The Daily Mail is not known for its quality of reporting but it is a newspaper with a very large readership, both in print and online. Mail Online, the website of the Daily Mail has over 11.4 million daily visitors, and by all measures Russia Today is widely viewed as well, given that the article has been shared close to 15,000 times on Facebook. Achieving such a large reader base comes a degree of responsibility which increases greatly during a time of crisis, when the need for information is extremely high. Giving… Read more »

ruben
ruben
Gäst
3 februari 2016 kl 12:42

Här är vad Svenska tidningar borde rapportera, men vägrar. Nu vill en del Svenska elitister döma ut Daily Mail som rasistisk, för att tidningen inte selekterar fakta efter deras önskan.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3423090/Swedish-police-reveal-dealt-5-000-incidents-involving-migrants-October-say-problem-increasing.html

Sedan fick man inte ha en minnesstund för sin mördade kollega på ett flyktingboende. Det störde de asyl-sökande påstod man. Borde inte även de asyl-sökande känna lika stort behov av en hedrande minnesstund över att en som var där för att hjälpa dem blev mördad?
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3426793/Migrant-centre-banned-holding-memorial-Swedish-social-worker-stabbed-death-Somali-boy-15-case-upsets-refugee-children.html

castoropollux
Gäst
3 februari 2016 kl 12:15

“Nu snabbar de dåliga krafterna upp agendan. Muren i Öst revs då den inte behövs. Aktivister trodde att det var genom folks frihetslängtan den revs…”

Kamprad hade nytta av muren. Den gav otroligt billig arbetskraft. Nu kan Kamprad få det var som helst. Subventionerad företagsflytt och lokal sysselsättningskatastrof är enklare med Eu’s försorg.

Omflyttning av kapital till dem som inte behöver mer har aldrig gått så enkelt som med Alliansen och särskilt när SD stöttade dem i de hårda tiderna.. Om SD kan väl sägas att de hade behållit muren, STASI och hela balunsen. SD framstår i själ, skäl och hjärta med mer kontroll, övervakning som kommunister än Åsa.

johanna nilsson
johanna nilsson
Gäst
3 februari 2016 kl 07:00

Mycket fantasier om lokalpolitik. Detta är inget lokalt fenomen.

Vad är den minsta gemensama nämnaren:

– Tage Erlander
– Olof Palme
– Fredrik Reinfelt
– Mona Sahlin
– Carl Bildt(mer frekvent)
– 2014 – Stefan Löwfen
– Bonnier familjen(varje år)
– Wallenbergarna (varje år)
– Hela världens toppskikt inom näringsliv, politik, media

Givetvis är det ingen slump att det är totalförbjudet för alla stora mediahusen att rapportera om denna MGN.

Det var därifrån som Fredrik Reinfelt kunde förutspå redan 1 ÅR I FÖRVÄG att vi bara skulle ha råd med flyktingar och inget annat. Han visste om planen.

Båtfärden över kan kosta upp till 20.000 kr , vem i ett krigshärjat land utan välfärd och jobbmöjligheter tror ni har råd med det + fickpengar i eurosedlar i massor. Det är NÅGON SOM FINANSIERAR DETTA.

George Soros har pekats ut av ingen mindre än hans landsman Viktor Orban. Ungern har för övrigt demoniserats dag ut och dag in sedan “flykting”-vågen började för att dom står upp för sina gränser och sitt land.

Varför? Därför att dom vet att hotet från muslimerna är verklighet. Svenskarna kommer att få ett rejält uppvaknande som vi bara sett början på än så länge. Planen är att skapa muslimskt jihad i västeuropa för att försvaga västeuropa till att smältas ihop till en enda smältdegel. Landsgränserna ska suddas ut för att kunna skapa en lättkontrollerad och icke suverän europeisk befolkning. – En del av världsregeringen.

Så kom gärna med lokalpolitiska referenser men det är jibber jabber på riktigt om du inte klarar av att förklara varför BONNIER hejar på detta dag ut och dag in tillsammans med GOLDMAN SACHS (AFTONBLADET SVD)

Birgitta
Birgitta
Gäst
2 februari 2016 kl 23:59

[email protected] Min syn ”utflippad”? Inget mot våra politikers lol. Vilken värld lever du själv i egentligen?

Det är helt uppenbart att vi, sedan storkommunreformen på 40-talet, fått en allt tunnare liberal form av demokrati. Denna förknippas med fri marknad, vidsträckt privat äganderätt med en begränsad stat samt att den inte vill släppa för mycket makt till icke-eliter och icke-experter. Vårt medlemskap i EU kommer att göra demokratin ännu tunnare då denna organisation gynnar näringsliv och ekonomism mer än parlamentarism. Om EU skulle råka försvinna ner i ett avgrundsdjupt sunkhål skulle inga bli gladare än icke-eliter och icke-experter.

För humanistiskt bevandrade är det inte särskilt kontroversiellt att säga att ensamhet, självmord och depression är en del av svenskheten, vilket är effekter av moderniteten och därför mindre vanligt förekommande i andra, mindre exploaterade länder.

Göran Hägg säger i artikeln “Individ och gemenskap i svensk litteratur” att ofriheten är och har alltid varit stor i vårt land och att “Frihetens höga värde i svenskt kulturliv tycks således snarast i stället vara en avspegling av att den saknas i vardagslivet”.

Ofrihet kommer också till uttryck i den starka traditionen i landet när det gäller inskränkning av individuella rättigheter i folkhälsans namn. Maktutredningen talar om att svensken känner en tyst vanmakt pga få möjligheter till någon konkret makt i förhållande till välfärdsstaten – demokratins svarta hål enligt Bo Rothstein.

Eftersom du så starkt avvisar tanken på att det skulle råda ofrihet i landet kan det tolkas som att du tillhör en privilegierad grupp som inte delar icke-eliters och icke-experters vardagsbekymmer.
Vi behöver inte fästa oss särskilt mycket på vad OECD säger i sin rapport då det bara är 1048 personer som svarat. Intersektionella studier behövs för att värdera hur statistiskt signifikanta svaren är för hela befolkningen sett till genus, etnicitet, religion, handikapp, ålder, yrke, sexuell profilering, inkomst, bostadsort, studier, politisk åsikt, sjukdom eller andra identitetsgrunder…

Den manifesta och latenta tankekontrollen hindrar såväl mig som andra att framföra vilka tankar vi vill i både detta forum och i annan social media i Sverige – det nya Nordkorea. Vad som får lov att sägas är blott en bråkdel av vad som tänks. Det är blott i tanken och i naturen man är helt fri.

Bengt ”dear, go back and re-check your data and do you´re homework much better instead of state incorrect desinfo here please”

http://www.miljomagasinet.se/artiklar/demo22.htm

Bengt
Bengt
Gäst
2 februari 2016 kl 20:16

Birgitta – din syn på världen och samhället känns återigen otroligt ”utflippad” i ditt nya inlägg och som saknar all förankring i hur verkligheten faktiskt ser ut. Det känns som du varken har varit utomlands eller knappt har några insikter alls om hur saker är i världen utanför Sverige, där att leva i terror, skräck och övergrepp med noll demokratiska rättigheter i länder som tex Syrien, Afghanistan, Irak, Libyen etc såklart inte kan jämföras med att få ett nytt tryggt hem i Sverige – som f.ö återigen DE FACTO ÄR ett av världens mest fria, demokratiska, generösa och öppna länder som finns i världen oavsett vad du så än må tycka om det. Om individer i det svenska samhället sen ibland och i vissa fall blir ”ensamma, deprimerade, självmordsbenägna..m.m” har det isf inte ett jota med den ”svenska kulturen” att göra utan beror enbart på dom SJÄLVA att dom tyvärr hamnat i en sådan tuff jobbig personlig situation, för faktum är att den allra största majoritet av svenska folket faktiskt mår väldigt bra! Vilket även kan checkas rent faktamässigt i otal mätningar som gjorts genom historien, bla av OECD mfl organisationer, där mätning efter mätning visat på att Sverige är en av de allra bästa länderna i världen att bo, leva, åldras i och där människor i allmänhet mår som allra bäst. Det du framför känns mest därför som egna upplevelser, där du själv personligen varit i jobbiga tuffa situationer i livet – inte som OBJEKTIVA faktabaserade kunskaper om hur saker faktisk ÄR. Sen är det ju även ren nonsens att Sverige inte skulle ha öppnat sitt hjärta för att flyktingar skulle få det bättre här , svenska politiker står ju t.o.m i direktsänd tv och gråter för att vi inte kan ta emot flera och göra mera för att hjälpa de som flyr från krig och terror. Att det är näringslivet som skulle ha intierat att flyktingar skulle komma hit för att få ”lågavlönad arbetskraft som kan konkurrera mot låglöneländer” är ju bara rent blablabla jibberjabber kära Birgitta. Är du inte ens inte medveten om att det just pågår en stor diskussion t.o.m i riksdagen om att Sverige har alldeles för HÖGA ingångslöner mot andra västländer så lågutbildade knappt har en chans att komma in på arbetsmarknaden här, och att moderaterna föreslår att det just ska skapas mer enkla låglönejobb som varken skulle sänka lönen för någon annan yrkesgrupp,… Read more »

Birgitta
Birgitta
Gäst
2 februari 2016 kl 17:57

[email protected] Du säger “vi lever i utan ett av världens mest demokratiska, fria, generösa och öppna länder som finns!”.

Jag förstår inte varifrån du har fått denna vrångbild ifrån? Om man bara skrapar lite på ytan på orden ser man bara ekande tomhet. Det finns alltså väldigt lite innehåll eller substans i orden. Ett o- framför varje ord skulle däremot bättre representera hur det förhåller sig i verkligheten.

När politiker använder sådana här värdeladdade ord skapar de bilder som håller oss fångna i bedrägliga tankekonstruktioner som vi pga av konsensus inte vågar ifrågasätta.

Jag tycker synd om alla människor som “vallfärdat hit för att få ett bättre liv”. Några av dessa kommer säkert att få det bättre men dessvärre inte majoriteten. Migranter är nog inte medvetna om att den Svenska kulturen gör människor väldigt ensamma, deprimerade, självmordsbenägna, sekulära och uppmuntrar HBQTI med hjälp av kulturmarxism som en överideologi.

Sverige har inte öppnat sitt hjärta för att migranter ska få det bättre här utan för att näringslivet behöver ha outbildad arbetskraft som kan arbeta för extremt låga löner och därmed stärka landets konkurrenskraft mot låglöneländer.

Migrationen kommer att leda till generellt lägre löner och ökad konkurrens om låglönejobb när stora delar av medelklassen sänkts i samband med ökad digitalisering och robotisering.

Bengt
Bengt
Gäst
2 februari 2016 kl 17:01

Castoropollux . håller med dig i dina två senaste inlägg.

Bengt
Bengt
Gäst
2 februari 2016 kl 16:48

Analemma – sedan så påstår du: ”Nu snabbar de dåliga krafterna upp agendan. Muren i Öst revs då den inte behövs. Aktivister trodde att det var genom folks frihetslängtan den revs… nu behövs inte Kuba på samma sätt, i samma roll, utan det kommer en annan växel. Länder i Europa länkas mer till Kina – men aktivister tror att Illuminati håller på att förlora… – de inser inte att då vi nu har massupplösning av Europa, så har en del av syftet med EU nåtts, och det blir ny fas.” Tvärtemot vad du påstår är det som händer i världen just ett bevis för att allt det som tidigare varit dolt under ytan och där folk på många ställen i världen varit förtryckta utan mod och kraft att förändra sin egen situation, kraftigt håller på att förändras. Tidigare kunde ”Iluminati” likväl som regeringar hålla folk i strama tyglar där människor i ”kina-mässig anda” bara köpte och trodde på allt vad myndigheter, stat, stats-TV och makthavare påstod var SANT. I dessa ”miljöer” kunde ”Iluminati” härja fritt, manipulera och styra världen obehindrat. Men sedan några år håller allt detta på att förändras, bla genom att människor i olika delar av världen öppet börjat kräva sina rättigheter offentligt i allt större grad och på andra sätt vill förändra de korrupta stater/makthavare som fått styra helt över deras egna liv. Även i Sverige märks det genom tex all ny alternativ media som uppstått i kontrast till de statliga kanalerna av information som finns, där människor i allt större grad börjar ifrågasätta vad som är SANT eller inte av det som framförs av olika makthavare, ”experter”, organisationer etc. Faktum är att du själv just är ett bevis för att den makt som ”Iluminat-is” tidigare haft håller på att stadigt minska och snart vara ett minne blott, och ett bevis för det är tex att du fritt här i detta forum kan framföra tankar om saker DU tycker är ”rätt” eller ”fel” i världen. Och genom din frihet och rätt att själv kunna framföra dina åsikter utan att någon hindrar eller censurerar dig, har ju DU då även den fulla makten att också kunna PÅVERKA världen på olika sätt att bli mer av det DU vill att den ska vara. EU är INTE under upplösning, dock för att kunna implementera frid, fred och frihet för alla människor i världen inom en snar framtid MÅSTE det som… Read more »

Bengt
Bengt
Gäst
2 februari 2016 kl 16:38

Analemma – jag la ingen värdering i hurvida ökade skatter är ”bra eller dåligt” utan jag ville bara framföra det felaktiga i påståendet att den nuvarande regeringen har som ”mål” av dess uppdragsgivare” (?) att montera ner välfärden, när deras mål de facto faktisk är det helt motsatta i klassiskt socialdemokratiskt anda.

Liksom Birgitta tycks du se tillvaron genom ”mörkerhetsfilter” och där du inte OBJEKTIVT vill/kan se sammanhanget i olika komplexa saker och skeenden. Oavsett om man gillar mer skatter eller mindre skatter så är FAKTA att över 140.000 nya människor kom till Sverige bara föra året, där det tex bara under en vecka kom ca 2000 st ensamkommande barn till en mindre stad i Skåne. 2000 barn räknat på en klass med normalt 20 barn, betyder att bara under en vecka så måste vårt land i närtid börja ordna undervisning för 100 nya klasser med minst 100 nya lärare bara för bara dessa barn. Med tanke på att skolan, vården och omsorgen redan i många år gått på knäna , förstår väl då vem som helst att staten och kommunerna på något sätt MÅSTE få in så pass mycket intäkter att man kan driva dessa skolanläggningar och kunna ge de anställda lön för utfört arbete så barn kan få undervisning?

Det du också glömmer att berätta är att allt inte är bättre i USA, där kan bla de med liten inkomst t.o.m nekas vård om dom inte har någon sjukförsäkring, och om dom är så sjuka att dom ändå MÅSTE ha akut läkarvård för att överleva, så blir dom sedan oftast fast i livslånga skulder för den läkarvård dom fått. Självklart är det optimala att alla ska kunna behålla så mycket det bara går av det man själv tjänar, men det finns alltid en gräns för hur lite man kan betala i skatt och samtidigt ha kvar en gemensam välfärd och jag tror ingen vill att man ska behöva betala typ 5000 spänn ur egen plånbok bara för att en läkare ska kolla om man har en vaxpropp i örat under två minuter…

forts följer…

Bengt
Bengt
Gäst
2 februari 2016 kl 16:22

Birgitta – det känns som du har sett alla filmer av ”Terminator” lite för många gånger och blivit påverkad av innehållet i dessa i det du framför i ditt senaste inlägg. Visst kommer alla människor i en framtid av 50-100 år säkert ha en och annan robot i hemmet som förenklar vardagssysslorna, men att dessa ska ”ta över världen och utrota mänskligheten” kommer aldrig någonsin hända kan jag lugna dig med och händer bara i manusförfattares fantasi i Hollywood.

Mänsklighetens fortlevnad är nämligen redan garanterad i evighet men återigen så blockerar ditt eget ”domedags tankesätt” din egen förmåga att OBJEKTIVT ta in och få tillgång till oändlig mängd info om planeten jordens framtid, och därför har du tyvärr inte tillräckliga kunskaper för närvarande att göra korrekta antagande om framtiden, iaf att döma av det du framför i dina inlägg här. Genom det är du inte heller mottaglig just nu för de kunskaper som finns att inhämta om HUR frid, fred och frihet kommer bli alla människors självklarhet i en snar framtid, vilket gör att jag avstår att utveckla det mer i detalj ”här och nu”.

Vidare så finns det ingen som hindrar dig (eller någon annan) att uttrycka sig och de positiva lösningar man ev sitter inne med för att göra jorden en bättre plats att leva på för alla. Det finns en plentoria av möjligheter att fritt uttrycka sig genom, då detta inte är Kina eller Ryssland vi lever i utan ett av världens mest demokratiska, fria, generösa och öppna länder som finns! Något som även medborgare i andra länder vet om och sedan i höstas vallfärdat hit för att få ett bättre liv och för att få ta del av våra mänskliga fri och rättigheter – såna som inte finns ett skvatt av i terrorns Syrien eller Afghanistan tex. Du skulle t.o.m kunna starta ett eget parti, ”Positiva Lösningar Partiet” (PLP) och skapa opinion plus t.o.m kunna missionera i Almedalen 2016 för alla positiva lösningar du vill dela med dig av för att göra livet bättre för alla människor. Så att ”någon” skulle hindra dig (eller någon annan) att framföra POSITIVA lösningar faller på sin egen orimlighet, för ingen hindrar dig väl NU i motsvarande grad att få framföra vilka tankar du så än vill i detta forum, eller i någon annan social media i Sverige? 😉

castoropollux
Gäst
2 februari 2016 kl 11:46

“I flera av fallen är de utsatta flickorna födda i länder utanför Norden och i vissa fall är de även medborgare i dessa länder.”

Länken kom inte med i ett tidigare inlägg. Ptsd är lite avigt..
http://unvis.it/www.expressen.se/nyheter/har-ar-anmalningarna-fran-we-are-sthlm/

Det är polismyndigheten som ska agera på trakasserier, våldsbrott, våldtäkt, gruppvåldtäkt. Men inte ens handgripligen finns resurser än mindre viljan. Inte ens när de sitter på nätet. Istället polerar man ytan, framställer polisarbetet som en hollywoodprodukt. Ja som om den var av exklusivt trä.

Varför är inte Jimmy Åkesson ute och räddar alla eller åtminstone några tjejer från sexövergrepp? Den spöklikt märkliga feminismen i SD skulle få ett uppsving om tjejer kvinnor verkligen blev sedda.. Men politisk korrekt är ju inte deras melodi.

castoropollux
Gäst
2 februari 2016 kl 09:43

Det är roligt att se hur välfärdens raserande de facto hyllas och backas upp av sd-anstrukna. Vilken mur revs inte här med att konkurrensutsätta produktion, arbetskraft, livsmedelshantering, transport, arbetsrätt, trygghetsavtal och välfärd!

Arbetarklassen behöver inga fiender med vänner som du och SD.

Birgitta
Birgitta
Gäst
1 februari 2016 kl 23:43

[email protected] Har du rökt på? “Däremot kommer en enighet om total frid, fred och frihet för alla världens människor inom bara några få år implementeras och där den totala motsatsen till saker du framför kommer vara alla människors ”standard”.

Du får det att låta precis som när FN talar om “singularity”, “building peace in the minds of the humans” bl a genom standardiserad global utbildning och i förlängningen invasiv bioteknik; chipning, AI cyborgs, human+ m m som resultat av en transhumanistisk agenda.

Självklart är det viktigt med positiva lösningar! För att få lov att genomföra dessa måste vi först få lov att uttrycka våra tankar om en annan och bättre värld och sluta fred med naturen istället för att bekämpa, övervinna och omskapa den (judeo-abrahamistisk ideologi). Tyvärr räknas alla tankar och åsikter, som står i konflikt med rådande hegemoni; “the economic man” och “rational choice”, som tecken på farlig extremism. Handelsmännen har tagit sig rätten att sätta sig själva i högsätet.

Självklart tycker jag mig ha rätt att berätta vad jag ser i min “kristallkula”. Det jag ser i samhället idag och i makthavarnas framtidsutopier stämmer inte överens med mina egna visioner om hur en bättre och uthållig värld ska se ut. Elitisterna i FN, EU försöker att inordna massorna under sina egna intressen. Att massorna hållit sig passiva så länge beror inte på att elitisterna lyckats med sin ideologiska indoktrinering. Politisk passivitet och uteblivna uppror beror inte på att vi skulle vara sämre funtade intellektuellt utan att vi fruktar repressalier av olika slag.

Inom en snar framtid kommer vi att nå ett tröskelvärde; tipping point, där vi mangrant kommer att kämpa, inte bara för vår egen överlevnad utan, för hela mänsklighetens fortlevnad. Visst är det något oerhört ruttet och patologiskt när elitisterna inte är nöjda med vare sig människor eller med naturen som dessa uppenbarar sig utan allt ska transformeras. Vem ska bestämma vad och vilka som är satta till utrotning? Just nu pågår en kapplöpning mellan mänsklig frihet och maskinkulturens förslavning och totala ödeläggelse av världen som vi känner den idag.

Skulle vara intressant om du ville berätta mer om vad du ser i din kristallkula om hur den totala friden, freden och friheten kommer att implementeras.

castoropollux
Gäst
1 februari 2016 kl 13:16

De flickor som utsattes för sexövergrepp under “we are Stockholm” var ju till större delen av utländsk härkomst. Det är ju inte mindre otrevligt för dem att bli sextrakasserade här men att dra växlar om att svenska tjejer hotas osv är att se förbi själva problemet. Det sköter di svenske underbarnen helst själva. Att reklamjippot kapsejsade mer eller mindre pga att arrangörerna mörkade, polisen bara kunde leda några få till åtal, medan vakterna kanske gjorde så gott de kunde med små resurser eller helt enkelt negligerade problemet, är ju det som kanske aldrig blir klarlagt. Arrangemanget hade onekligen inte råd med en skandal, så viktigt var det för Stockholm.. De är väl lite Karolinska allihopa däruppe i den huvudlösa staden.

Trakasserier över nätet utreds så dåligt av polis sedan 20 år så att det är väl dem detta problem handlar om. Deras resurser och vem som skar ned dem vet väl alla. Samma partiallians som SD sedan stöttade i vått, torrt, dyngsurt och man missade inte ens en träsklik politisk agenda…

Hur någon ska kunna reda i detta inferno privatiseringen tycker kan offras för att de ska få erhålla godkännande och framstå som räddande änglar har vi inte sett slutet på..

Att det är axelmakter och deras lakejer som låter regimen bli måltavla för något de svårligen kan förhindra är ju synd och skam. Sittande fågel är väl liksom en underdrift. Vi får känna oss lite Ukrainska och Venezuelanska. Vi ska ju med i NATO och bli en krigisk demokrati.

(Neo)-liberalismen är ett evigt skelett som ständigt återgår till sin ursprungliga form hur ridderliga de än vill framställa sig som räddande svensk ekonomi med piskan SD vinande över (be)svikna ryggar..

Birgitta
Birgitta
Gäst
1 februari 2016 kl 11:30

EU har talat:

“there is ‘NO LINK’ between the migrant crisis and New Year sex attacks in Cologne – and vow to bring about an end to ‘false accusations'”

Löfven har alltså gaddat ihop sig med ledare i EU.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3423959/No-link-migrant-crisis-wave-New-Year-sex-attacks-Arab-North-African-men-women-Cologne-say-EU-leaders.html#ixzz3yuVhzLQR

Birgitta
Birgitta
Gäst
1 februari 2016 kl 00:27

[email protected] Jag har också en gång i tiden, liksom du, svävat i det blå. Jag är vaken och hämtar min information från hästens egen mun; FN, EU, WHO, regeringen, forskningsartiklar m m. EU säger bl a i en rapport 2030-2050 att det inte finns någon pensionering då det inte finns pengar för detta. Om man läser Centerpartiets bruna partiprogram, som rapats fram av Timbro, kan man ju förstå att det inte kan bli någon välfärd i framtiden.

Bara för att det står i Sveriges grundlag att det ska hållas val var 4e år är det ju ingen sanning. Där står väl också något om demokrati och frihet och andra floskler. Vi kan inte hänga upp oss på vad det står och förlita oss på att det är det som gäller. Vi ser idag alltför många tomma ord och begrepp utan att de har någon verklig mening. I en verklig demokrati skulle inte politiker, dvs 2% av Sveriges befolkning, sitta och diktera för folket vad vi ska tycka och tänka. De har helt enkelt inte förstått sitt uppdrag – makten utgår från folket – och inte tvärtom.

Olof Palme sade i DN 1985 att han ”var emot kulturell isolering och ville ha assimilering så att de [invandrarna ] kan fungera i det svenska samhället.” Vidare; “Naturligtvis är det mångkulturella samhället en revolution, den är oundviklig. Men eftersom jag är reformist vill jag att den ska ske gradvis”.

Du kan ju fundera på om hela svenska folket är intresserade av en revolution.

I dagens samhälle (utbildning, politik, ekonomi) finns det inga sanningar bara rå pragmatism som inte skyr några medel för att nå målet – skapande av en totalitär världsstat.

Läs gärna på om Frankfurtskolan och kulturmarxism.
http://smashcm.blogspot.se/2013/01/the-frankfurt-school-western-subversion.html

Bengt
Bengt
Gäst
Reply to  Birgitta
1 februari 2016 kl 20:52

Birgitta – det känns som du blandar ihop olika saker med varandra och drar mycket förhastade slutsatser av omvärldsläget genom den tillsynes begränsade info du tar del av för att forma dina åsikter från. För din information så styrs världen på olika sätt sedan slutet på andra världskriget REDAN av framförallt två grupper, Bilderberg gruppen i Europa och Rothschild gruppen i USA med förgreningar i resten av världen. Förutom det finns det sk. ”black ops” grupper som är opererar med diverse false flagg händelser för att påverka världen på olika sätt. Dessa opererar oftast fristående från och utan kännedom av regeringar, men i vissa fall även med deras kännedom, som 9/11 tex. Dessa tre olika falanger som redan styr händelser i världen på ett eller annat sätt kallas ibland även för ”illuminati”, som du säkert känner till. Till vår allas glädje har deras makt och medel stadigt försvagas och kommer inom en snar framtid vara ett minne blott, vars garantier finns att finna i oändlig mängd info av det slag du just nu inte har tillgång till Birgitta. Därav finns det även 100% garantier att någon slags diktatorisk totalitär ”världsstat” ALDRIG kommer skapas, f.ö skulle varken Kina, Ryssland, Frankrike, England eller USA heller någonsin stödja något sådant. England som f.ö redan hotar med att dra sig ur EU för att man tycker de lägger sig i FÖR MYCKET hur England ska styras och vilka lagar som ska råda i landet….

Däremot kommer en enighet om total frid, fred och frihet för alla världens människor inom bara några få år implementeras och där den totala motsatsen till saker du framför kommer vara alla människors ”standard”. Dvs alla människor kommer ha precis allt det dom drömmer om att ha i form av resurser, lycka, glädje och kärlek. Just därför kan vi med direkt insyn och påverkan i saker som sker ”under ytan” lätt upptäcka sk. ”domedagsprofeter” som antingen mycket illa informerade människor med inkorrekta uppfattningar/påståenden färgade genom personliga ”mörkhetsfilter” om livet/verkligheten eller har ett medvetet uppdrag att vilja ingjuta rädsla, osäkerhet, negativitet, kamp, motstånd, hat och osämja mellan olika grupper . Det sistnämnda precis detsamma som ”illuminati gänget” just också har som mål att göra…

Forts följer…

Bengt
Bengt
Gäst
Reply to  Birgitta
1 februari 2016 kl 20:54

Birgitta – sedan påstår du ”I en verklig demokrati skulle inte politiker, dvs 2% av Sveriges befolkning, sitta och diktera för folket vad vi ska tycka och tänka. De har helt enkelt inte förstått sitt uppdrag – makten utgår från folket – och inte tvärtom” Ja nu är det faktiskt inte så de parlamentariska system vi har i Sverige fungerar Birgitta, utan väldigt mycket mer och ofta behåller faktiskt våra valda riksdagsmän samma uppfattningar de gick till val på att driva och förändra, och som de sökte FOLKETS STÖD FÖR i demokratiska riksdags, kommunal – och landstingsval för att få genomföra. Sen är det självklart att partier genom alla tider mellan två riksdagsval sett över och ändrat i sitt partiprogram pga ständigt föränderliga händelser och skeende i landet såväl som utomlands som politiken måste anpassa sig efter och ”följa med i”. Men att Sverige (och dess makthavare) ändå är bland det mest genomreglerade, offentligt granskade och demokratiska landet i världen råder det väl ändå inget tvivel om.

Jag förstår dock om du är trött på den nuvarande regering, för det är många som är, men ett mycket bättre sätt än att använda sin tid till att skriva ”domedags inlägg” vars innehåll/påståenden ändå inte kommer förverkligas IRL, så är ju tipset att istället ägna tid till att positivt bidra med förslag till positiva lösningar för att rätta till de tillfälliga ”problem” vi har i samhället i dag. Tycker du inte? 😉

Bengt
Bengt
Gäst
Reply to  Birgitta
2 februari 2016 kl 16:12

Birgitta– det känns som du har sett alla filmer av ”Terminator” lite för många gånger och blivit påverkad av innehållet i dessa i det du framför i ditt senaste inlägg. Visst kommer alla människor i en framtid av 50-100 år säkert ha en och annan robot i hemmet som förenklar vardagssysslorna, men att dessa ska ”ta över världen och utrota mänskligheten” kommer aldrig någonsin hända kan jag lugna dig med och händer bara i manusförfattares fantasi i Hollywood.

Mänsklighetens fortlevnad är nämligen redan garanterad i evighet men återigen så blockerar ditt eget ”domedags tankesätt” din egen förmåga att OBJEKTIVT ta in och få tillgång till oändlig mängd info om planeten jordens framtid, och därför har du tyvärr inte tillräckliga kunskaper för närvarande att göra korrekta antagande om framtiden, iaf att döma av det du framför i dina inlägg här. Genom det är du inte heller mottaglig just nu för de kunskaper som finns att inhämta om HUR frid, fred och frihet kommer bli alla människors självklarhet i en snar framtid, vilket gör att jag avstår att utveckla det mer i detalj ”här och nu”.

Vidare så finns det ingen som hindrar dig (eller någon annan) att uttrycka sig och de positiva lösningar man ev sitter inne med för att göra jorden en bättre plats att leva på för alla. Det finns en plentoria av möjligheter att fritt uttrycka sig genom, då detta inte är Kina eller Ryssland vi lever i utan ett av världens mest demokratiska, fria, generösa och öppna länder som finns! Något som även medborgare i andra länder vet om och sedan i höstas vallfärdat hit för att få ett bättre liv och för att få ta del av våra mänskliga fri och rättigheter – såna som inte finns ett skvatt av i terrorns Syrien eller Afghanistan tex. Du skulle t.o.m kunna starta ett eget parti, ”Positiva Lösningar Partiet” (PLP) och skapa opinion plus t.o.m kunna missionera i Almedalen 2016 för alla positiva lösningar du vill dela med dig av för att göra livet bättre för alla människor. Så att ”någon” skulle hindra dig (eller någon annan) att framföra POSITIVA lösningar faller på sin egen orimlighet, för ingen hindrar dig väl NU på något sätt att få framföra vilka tankar du så än vill i detta forum, eller i någon annan social media i Sverige? 😉

Birgitta
Birgitta
Gäst
30 januari 2016 kl 20:46

Redaktören har satt rubriken “En flat regering kan bli utbytt av folket”. Kan vi verkligen vara säkra på att detta är möjligt? Vissa befarar, helt riktigt, att det kanske inte alls går att rösta år 2018. “Demokratin” med dess parlamentarism kan ha kapsejsat innan vi når september 2018.

Bengt
Bengt
Gäst
Reply to  Birgitta
31 januari 2016 kl 20:14

Birgitta – parlamentariska riksdagsval vart fjärde år är inskrivit i Sveriges grundlag och det finns inget parti i Sverige som driver att den demokrati frågan ska rivas upp överhuvudtaget. Så att vi alla kommer kunna rösta senast 2018 är lika säkert som att solen kommer gå upp i morgon!

Att demokratin skulle “kapsejsa” bara för vi har en stor invandring just nu med individer som tyvärr begår brott eller att “systemet” håller på att bygga upp något som skapar en “minimal stat med minimal välfärd” m.m som du framförde ovan är ju bara nonsens. Om du inte är medveten om det höjer regeringen intäkterna till staten med +38 MILJARDER bara i ÅR genom olika skatter och pålagor för vanligt folks likväl som för företag just för att för att de vill använda pengarna till att BYGGA UT välfärden. Så att Stefan Löfven har ett “uppdrag” att köra Sverige i botten som du framför är ju så långt från sanningen som det bara går att komma.

Det är ju bra om man har någon slags förankring i verkligheten när man kommenterar här, än att bara sväva i väg i helt flummiga tankegångar utan minsta förankring som bara har som syfte att alienera människor Birgitta, istället för att vilja sprida hopp, tro,positivitet, fred, kärlek och verkliga SANNINGAR som stärker människor och för olika grupper av människor samman.som gör att vårt land kan bli ett än mycket bättre land att leva i för alla. Både nu och i framtiden.

Sofia
Sofia
Gäst
30 januari 2016 kl 12:29

@ Birgitta
Exakt så är det!

Birgitta
Birgitta
Gäst
30 januari 2016 kl 11:21

[email protected] Löfven är feminist och därmed inte karl för sin hatt. Han varken kan, eller vill försvara landet mot de fiender som pekats ut av den breda allmänheten. Dessa fiender är inte systemets fiender. Allt som befruktar förverkligande av systemets “omställningsplaner”, dvs brytning med invanda föreställningar och normer är välkommet.

Folkhemmet och välfärden har drabbats av sotdöden. Nu bygger systemet sakteligen upp det nya “gröna folkhemmet” som innebär en minimal stat med låga skatter och därmed minimalt med välfärd. Staten fixar inga jobb i det gröna folkhemmet utan vill folk komma på “grön kvist” får man ordna det själv som entreprenör.

Staten har under lång tid metodiskt odlat fram en extrem individualism som innebär att olika beroenden mellan makar, föräldrar och barn skurits av till förmån för en stark beroendeställningar till staten. Staten har agerat som den “goda och närande familjen”. I en alltmer globaliserad värld finns det inget berättigande för begrepp som nation, kärnfamilj eller andra traditionella gemenskaper.

Sociala medier ska se till att individer knyts samman i olika föreställda gemenskaper som befruktar systemet. Den globala FN-gemenskapen är default. Via den patriarkala nätkoden 404 ser systemet till att individer inte deltar i olämpliga nätgemenskaper.

Systemet agerar nu, via Löfven, för nästa revolutionerande steg där landets invånare ska kapas från familjen; staten. Kvar blir bara individer som hänvisas till marknaden för att få sina behov uppfyllda som kunder och ej som medborgare. Det är bara politiker och makthavare som är medborgare i systemet – alla andra är dess slavar.

Löfven har, av sina uppdragsgivare, fått uppdraget att köra Sverige i botten; ett uppdrag som han sköter elegant. Systemet kan troligen inte vänta till 2018 innan ett nytt parti förs fram som förvaltare av territoriet/regionen Sverige. Centerpartiet ligger bra till då de, i sitt partiprogram, inkorporerat alla de målsättningar som systemägarna kräver.

Birgitta
Birgitta
Gäst
30 januari 2016 kl 10:46

[email protected] Du talar bl a om “Jan Eliassons sympati för asylmördaren i veckan”. Något annat var inte att vänta med tanke på att Jan Eliasson representerar FN som är extremt vålds- och sexualradikalt. Under FN:s ledning har antalet krig bara ökat i världen, vilket antagligen varit en central del i deras dolda agenda. Anders Kompass, som hjältemodigt larmade om FN-soldaters sexuella övergrepp på pojkar i Centralafrikanska Republiken, blev avstängd och uppmanades att säga upp sin tjänst hos FN. Trots att Jan Eliasson fick vetskap om övergreppen tog han ingen kontakt med Anders Kompass.

Vi ser ett långtgående moraliskt förfall; effekter av ett nyliberalt systemskifte där man i nihilistisk anda sympatiserar med våldsverkare och mördare. Pornografi, övergrepp, våld, mord och krig är globalisering i ett nötskal; dess fingeravtryck syns överallt i det lokala, regionala som globala.

Politiker beskär yttrandefriheten allt mer. Politiker har gudaförklarat sig själva och det är endast det som kommer ur deras munnar som är rätt och riktigt. Alla avvikande åsikter riskerar numera att stämplas som “hate speach”. Snart får vi kanske böter eller häktas om vi har sympatier med våldsoffer?

climbhome
climbhome
Gäst
29 januari 2016 kl 21:05

Jag tror att man måste betrakta att hela vår gammelmedia ägs av ett par tre företag som styrs av makteliten i världen, tex Bilderberg/Illuminati och vidare uppåt. Det som jag insett är att hela Sverige styrs av medias härskare som utpressar våra politiker och myndigheter till att begå förrädiska handlingar mot folket. Tex DNs mörkande av Kungsträdgården i somras visar att svenska folket är medias stora fiende. Jan Eliassons sympati för asylmördaren i veckan och Löfvéns stämpling av svenska män som lika våldtäktsbenägna som en grupp kriminella afghaner i förra veckan visar på samma sak. Detta är bara tre snabba exempel på svekfulla handlingar som ingen svensk ens reagerar över och konklusionen är att Sveriges härskare krigar mot det svenska folket och vill krossa landet. Den kommunistiska andan börjar med “upp till kamp” och fortsätter med att riva alla gränser mellan länderna. I Sverige har media krossat traditionell svensk kultur, statsreligionen, skapat alla former av konflikter mellan kvinna-man för att krossa familjerna i Sverige, genomföra fri barnuppfostran för att försvaga barnen, massvaccineringar, modern teknologi, samt propaganda för mångkultur och modern kultur mot traditionerna. Samtidigt trycka ned svenskarna och skapa en lögnaktig PK-kultur där ingen opposition tillåts. Resultatet är enkelt att kolla: världsrekord i skilsmässor, ateism, ensamboende, psykisk ohälsa bland unga och massinvandring för att skapa konflikter mellan svenskar och muslimer. Detta är vad svensk kommunism leder till. Att söndra och härska över folket, kommunismens essens. Det är därför härskaren vill krossa vår kultur, religion, traditioner och historia, då blir folket svagt och rotlöst och han kan införa sin demoniska kampkultur som gör människor deppiga och hopplösa. Nu nämner jag bara några fakta här, våra dolda fakta är bara för mycket… Vi talar inte ens om Säpo, MUST, FRA etc.. Sverige är paradiset på jorden säger undersökningarna, vem har skapat den rankingen?.. Vilket land har någonsin kunnat överleva utan kärnfamiljer, kultur, religion och friska barn? Är härskarna inte väldigt stolta och kaxiga över hur de kunnat förstöra Sverige? Högmod går före fall. Målsättningen för eliten?? Skapa konflikter via massinvandring och sen införa undantagstillstånd och ta bort yttrandefriheten… När svensken ser sanningen i vitögat tror jag att han långsamt kommer att vakna upp. Likaså de stackars grundlurade muslimerna som också förstörs i rekordfart i denna sjuka kulturen. Jag citerar Voltaire och Franklin: “To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticise.” “Rebellion against a tyrant… Read more »

ruben
ruben
Gäst
29 januari 2016 kl 18:36

Undrar om migrationsverket vet att Kristna eller “icke-muslimer” som flyr från muslimskt styrda länder oftare har starkare skäl till asyl än de muslimer, som flytt från muslimskt styrda länder. Här en bra beskrivning:
http://sv.gatestoneinstitute.org/7326/turkiet-kristna-flyktingar

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 januari 2016 kl 15:33
ruben
ruben
Gäst
29 januari 2016 kl 13:04

Dessa ensamkommande flyktingbarn är ofta en bluff. De lönar sig att ljuga om sin ålder och bli klassad som ensamstående barn. De blir tilldelade iphone och surfplatta samt får förtur i asyl-ärendet. De som kommer har ofta fullständig koll på reglerna.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3422000/Just-old-think-migrant-children-Alarming-pictures-shed-light-growing-scandal-amid-asylum-crisis.html
Jag tycks minnas att jag läst redan på slutet av 1970-talet hade immigrationens årskostnad överstigit hela Svenska försvarets ( då var försvaret fortfarande ganska stort ). Man har bytt ut nationella försvaret mot gränslöst generös immigration. Då rekvirerades fullstora flyttbilar till Ikea att köpa ut komplett ny möblering, video, tv-spel och tv till invandrares tilldelade lägenheter med skattepengar. Många vanliga människor reagerade redan då med misstro och undran, jag minns hur snacket gick bland de som hade låglönejobb, vilket jag kunde förstå. De som inte jobbat en sekund, får nymöblerat i sitt gratis boende medan vi inte har råd byta soffa? De som jobbade inom försvaret blev frikallade och fick flytta ut till billigaste boendet, många av dem i lång arbetslöshet. Alltför många av dessa invandrares barn är nu indragna i kriminella klaner av egna släktingar, landsmän, nytillkomna eller andra generationens, och roar sig med att bränna bilar i upplopp och kasta sten på brandmän och ambulans när de måste rycka ut.
Det är nog dags att städa upp och få ordning innan vi tar in fler utan kontroller. Om myndigheten nu inte redan bestämt att välta det sista vacklande förtroendet och den lilla stolthet som är kvar i den Svenska ansvarstagande, självgående, integrerade befolkningen.

Kerstin
Kerstin
Gäst
29 januari 2016 kl 09:08

Det finns uppgifter om att ensamkommande flyktingmän snart kostar lika mycket som Sveriges hela rättsväsende. Det finns nu fler män än kvinnor i landet när det normala var ett kvinnoöverskott. Detta är inget annat än ett stort bedrägeri och plundring av statskassan. Ska vi verkligen betala skatt överhuvudtaget?

Sofia
Sofia
Gäst
28 januari 2016 kl 17:43

Intressant diskussion om en orsak till immigranternas våld mot värdlandets befolkning kan vara att de europeiska männen har blivit mindre maskulina?!?!

Bengt
Bengt
Gäst
28 januari 2016 kl 16:08

Frågan som bör ställas är inte OM regeringen kommer falla efter valet 2018, utan vilket datum under 2017 ett nyval kommer hållas. Jag tror faktiskt inte svenska folket kommer tolerera så värst mycket längre till att regeringen missköter sitt uppdrag som de gjort sista tiden, utan kommer kräva dess avgång om inte många problem rättas till väldigt snart i samhället. Bl.a de uppenbara problem som massinvandringen för med sig som tas upp i artikeln, men även sånt som har med skola. vård, bostäder och arbetsmarknaden att göra. När flera miljöpartistiska kommunalråd på deras snart stundande kongress dessutom (enligt TV4) kommer kräva att man river upp överenskommelsen av ID kontroller, sluta med gränsbevakningen och utöka anhöriginvandringen igen m.m ,så står vi inför en potentiell regeringskris redan under 2016! Att sossarna verkligen måste börja leverera resultat av sin förda politik och vända runt skutan nu mot bättre farvatten är helt uppenbart, annars är risken överhängande att dom kommer krympa till ett 10-15% parti vid nästa val..

Birgitta
Birgitta
Gäst
28 januari 2016 kl 15:52

[email protected] Håller med dig fullständigt. Det kan dock bli lite problematiskt med ny lagstiftning då denna måste förhålla sig till äldre lagstiftning som t ex proposition 1970:125 om ändringar i tryckfrihetsförordningen. En ny sexualliberal lag antogs 1971. Sverige blev det 2:a landet i världen som legaliserade publicering av pornografi.

Klara Arnberg har skrivit en mycket bra artikel om “Synd på export”. Hon beskriver Sveriges väg från ett sexualmoraliskt till ett -liberalt land.

Under 50- och 60-talen växte en svensk internationaliserad press fram som odlade fram bilden av Sverige och en svenskhet i form av “den svenska synden” och “den svenska flickan”. Inte konstigt om migranter kommer hit och känner sig sexuellt vilseförda om inte svenska kvinnor uppför sig som Lena Nyman i någon av Vilgot Sjömans filmer. Kanske florerar Vilgot Sjömans film 491 fortfarande utomlands med Lena Nyman i en intim situation med en schäfer?

Jag tror inte att folk utomlands tycker speciellt synd om behandlingen av svenska kvinnor. Inte minst då den nationella, institutionaliserade, identiteten är så starkt knutet till fri och ohämmad sexualitet över alla HBQTI-gränser.

Politikernas flathet i att ta tag i migranternas sexuella våld mot kvinnor kan nog bero på den reklam som Sverige får utomlands. Sex och nationell identitet säljer. Sverige har tagit på sig rollen att vara världens mest extrema framtidsland. Att ta i med hårdhandskarna mot ensamkommande barns sexlekar står i strid med Sveriges värderingar och image som det “gränslösa landet”.

http://www.historisktidskrift.se/fulltext/2009-3/pdf/HT_2009_3_467-486_arnberg.pdf

Hesham
Gäst
28 januari 2016 kl 13:27

Det behövs en ny lagstiftning och att nå fram till dessa ungdomar för att klara av detta problem. Men ingenting görs, som vanligt. Sådant beteende är ju ett resultat av porrindustrins lättillgängliga produkter tack vare nätet. Den enda uppfattning många av dessa unga människor har av väst hämtas via porrsidorna. Beteendet var fullständigt okänt för tio år sen, innan porren gjorde sin invasion på allas mobiler och datorer. Man skördar det man sår, som det heter. Men det är ingen ursäkt, förstås. Jag tycker att minsta ansats till ofredande bör bestraffas mycket hårt, med definitiv utvisning, helt enkelt. Och det måste också sägas tydligt och på det språk de förstår, inte svamlande som det görs nu.

Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
28 januari 2016 kl 09:46

Med en rad inkompetenta myndigheter.
Vem ska utföra nödvändiga åtgärder?