NSNBC: Turkiet och EU köper olja från ISIS

3

NSNBC-ISIL-fighters-with-US-weapons-2015

ISIS har massakrerat 300 människor i byn al-Bghailiye i Syriens östra provis Deir Ez-Zor och dödat ytterligare 400. De flesta döda är barn, kvinnor och äldre. Området tillhör de mest oljerika i landet och är tillsammans med Golanhöjderna som ockuperas av Israel de regioner som har störst olje- och gasfyndigheter i landet. Det skriver NSNBC.

Största delen av den olja som ISIS smugglar ut till Turkiet kommer från Deir Ez-Zor. Striderna i provinsen ökade kraftigast efter att EU den 22 april 2013 lyfte förbudet av import av olja från de rebellkontrollerade områdena i Syrien, vilket alltså var områden kontrollerade av ISIS.

Den brittiske utrikesministern uttryckte tillfredsställelse över att olja nu kunde börja flöda till EU från det rebellkontrollerade oljerika området och den tyske utrikesministern tyckte det var bra att rebellerna får hjälp, skriver NSNBC.

Sedan 2013 har ISIS växt som en cancersvulst och Rysslands militära ledning har bevisat att ISIS smugglar enorma mängder stulen olja från Syrien till Turkiet som låter smugglingen flöda fritt, fortsätter NSNBC.

Källa (text/foto): NSNBC: ISIL Commits Worst Massacre Since Beginning of Syria War

Reservation: NSNBC ska inte blandas samman med NBC eller MSNBC.

Text: K. Reporter

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
30 januari 2016 kl 22:04

Håll ett öga på Pan Sahel initiative. Centrala Sahara bygger tydligen upp för nya äventyr.

Pia Lindqvist
Pia Lindqvist
Gäst
30 januari 2016 kl 14:23

Och syrier köper falska pass ifrån ISIS i Turkiet trots att de bombat sönder deras hem.

Henning Witte
Gäst
20 januari 2016 kl 06:06

Varför skriver du inte att Israel är den största köparen av ISIS-olja?

http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1422-israel-central-roll-i-haeleri-med-isis-stulen-olja.html