NSNBC: Turkiet och EU köper olja från ISIS

publicerad 19 januari 2016
- K. Reporter

NSNBC-ISIL-fighters-with-US-weapons-2015

ISIS har massakrerat 300 människor i byn al-Bghailiye i Syriens östra provis Deir Ez-Zor och dödat ytterligare 400. De flesta döda är barn, kvinnor och äldre. Området tillhör de mest oljerika i landet och är tillsammans med Golanhöjderna som ockuperas av Israel de regioner som har störst olje- och gasfyndigheter i landet. Det skriver NSNBC.

Största delen av den olja som ISIS smugglar ut till Turkiet kommer från Deir Ez-Zor. Striderna i provinsen ökade kraftigast efter att EU den 22 april 2013 lyfte förbudet av import av olja från de rebellkontrollerade områdena i Syrien, vilket alltså var områden kontrollerade av ISIS.

Den brittiske utrikesministern uttryckte tillfredsställelse över att olja nu kunde börja flöda till EU från det rebellkontrollerade oljerika området och den tyske utrikesministern tyckte det var bra att rebellerna får hjälp, skriver NSNBC.

Sedan 2013 har ISIS växt som en cancersvulst och Rysslands militära ledning har bevisat att ISIS smugglar enorma mängder stulen olja från Syrien till Turkiet som låter smugglingen flöda fritt, fortsätter NSNBC.

Källa (text/foto): NSNBC: ISIL Commits Worst Massacre Since Beginning of Syria War

ArcanumSkolan 2024

Reservation: NSNBC ska inte blandas samman med NBC eller MSNBC.

Text: K. Reporter

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq