Nya Dagbladet: Utbredd rädsla för nya medier som har ”fel” perspektiv

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 januari 2016
- NewsVoice redaktion

gammelmedierI en rad artiklar i de stora dagstidningarna den senaste tiden har en stor oro uttrycks för hur man tappar läsare till nya medier som avviker ifrån den likriktade rapporteringen som man själv ger uttryck för. Det skriver Nya Dagbladet som har granskat utvecklingen.

”Samtidigt som de gamla mediehusen tappar både förtroende och läsare, sparkar man också nyhetsreportrar och ersätter dem med inköpt färdigt material ifrån nyhetsbyråer som TT. I praktiken går det att läsa i stort sett samma nyheter med samma inriktning i alla de gamla tidningarna. Perspektiven blir smalare och källorna färre. Ett förhållandevis litet antal reportrar producerar därför en stor del av nyheterna i de svenska medierna.”

”DN:s chefredaktör Peter Wolodarski har upprepade gånger förfasats över utvecklingen i medielandskapet där hans egen och andra gamla dagstidningar tappar både läsare och förtroende till nya medier som rapporterar utanför den egna värdegrundssfären.”

Läs hela artikeln på Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: DNmediehusen