Nya Dagbladet: Utbredd rädsla för nya medier som har ”fel” perspektiv

6
302

gammelmedierI en rad artiklar i de stora dagstidningarna den senaste tiden har en stor oro uttrycks för hur man tappar läsare till nya medier som avviker ifrån den likriktade rapporteringen som man själv ger uttryck för. Det skriver Nya Dagbladet som har granskat utvecklingen.

“Samtidigt som de gamla mediehusen tappar både förtroende och läsare, sparkar man också nyhetsreportrar och ersätter dem med inköpt färdigt material ifrån nyhetsbyråer som TT. I praktiken går det att läsa i stort sett samma nyheter med samma inriktning i alla de gamla tidningarna. Perspektiven blir smalare och källorna färre. Ett förhållandevis litet antal reportrar producerar därför en stor del av nyheterna i de svenska medierna.”

“DN:s chefredaktör Peter Wolodarski har upprepade gånger förfasats över utvecklingen i medielandskapet där hans egen och andra gamla dagstidningar tappar både läsare och förtroende till nya medier som rapporterar utanför den egna värdegrundssfären.”

Läs hela artikeln på Nya Dagbladet


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
LJJ
LJJ
Gäst
19 januari 2016 kl 12:30

Vad den fine Peter Wolodarski BORDE förfasa sej över är eftermälet att ha tillhört de chefredaktörer som inte stöttade sanning och rättvisa utan valde fortsätta svika och bedra sina läsare.

Julius
Julius(@gyula)
19 januari 2016 kl 13:06

– där hans egen och andra gamla dagstidningar tappar både läsare och förtroende till nya medier – Mycket märkligt.Jag undrar VARFÖR ???? :-)))

Julius
Julius(@gyula)
19 januari 2016 kl 13:12

Ahaa,ny kom jag på varför.Kan det vara så att fler och fler börjar bli medvetna och vakna upp ur den djupa Törnrosa drömmen och börjar inse hur fruktansvärt de har blivit lurade och missleda av sådana som her Wolodarski och COMPANY :-))))

Eiwa
Eiwa
Gäst
19 januari 2016 kl 16:55

Instämmer fullständigt med dig Julius , ju mer utländsk media man läser desto mer förstår man att Svensk Gammelmedia har lurat skjortan av oss. Men nu är det slut på det

castoropollux
Gäst
19 januari 2016 kl 17:18

Ska man ta den senaste fackskandalen så framstår Aftonbladets hetsjakt på Wallström som en storm i ett vattenglas. Ett hyreskontrakt som ingen av parterna tyckte vara mer värt än att vara överens om sas vara “ogiltigt” “olagligt”? I vilket perspektiv då? Wallström kunde och tänkte aldrig använda sin besittningsrätt och hade ju med sitt dubbla boende inte tänkt flytta till Stockholm. Kommunal hyrde ut tillfälligt och tänkte heller inget annat göra. Som fastighetsägare och förvaltare är det de som förbigått lagens krav om den saken stått på spel. Det enda Wallström inte bevakat är sin besittningsrätt. Så vad lyfter Schibstedt på sin svans om?

Vad gäller reportaget så drabbades väl Frankrike av hat och förakt för att de inte följde med USA’s krig in i Irak.. Blev det inte bojkott av franska varor..?

Aftonbladet hade ju det svårt med sin blogg, eftersom många rasade över nyhetsrapporteringens lättfotade ihålighet. Likaså hade man en hälsosida men tryckte skrämselpropaganda på nyhetsplats och skvätte åt VoF som när de hängde upp Annika Dahlqvist med en bild på en förtvivlad läkare i djup livskris.. Löpsedlarnas svärta har övergått allt förnuft och har onekligen gått på instinkt och hormonernas väg.. Stamtavlan har Aftonbladet glömt bort sedan länge.. Det dröjer inte länge så kan Vilks i några smala bleka streck sammanfatta ägarskapets skälvande inneboende sprängkraft..

När nu 5000 medlemmar har lämnat kommunal verkar Aftonbladet ha hjälpt SKL mest.. Dömt hunden efter den hårresande pälsen.

Själv lyckades undertecknad komma till klarhet i att skulle sanningen fram stod Aftonbladet ofta i vägen..

castoropollux
Gäst
19 januari 2016 kl 19:04

Den sk krisen inom pressen har ju skyllts för och ursäktat utspädningen av journalistiken till den utslätade och ytliga grad vi nu har. Sparkandet av resurser, kunnigt folk har sett ut som etisk rensning. Kvar är mest bara klicken de som svärmas och befruktas av mest besök men knappast tillfört medvetenheten något av värde annat än undantagsvis..

De djuplodande, grävande reportagen kommer aldrig störa malströmmen och rycka medvetenheten ur den lagoma drömmen. Minimjölkens fetträdsla har gett journalistiken motsvarande anorektiska nyheter berövat sinnet och samhällskroppen allt vad adekvat information kunde bidra med..

Valet, kunskapen och sanningen har aldrig varit så långt borta och främmande som när friheten och nyliberalerna äntrade scenen.. Ska vi tro de nya krafterna kan demokratin vara det skelett de mest fräcka håller fram och kallar demokratin..