Nya SVT Opinion live som ersätter SVT Debatt behöver fler tittare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 januari 2016
- NewsVoice redaktion
SVT Opinion Live, 2016

SVT Opinion Live,   2016SVT Debatt gick i graven i december 2015 efter att fler än 500 program sänts. Ur askan stiger SVT Opinion live som premiärsände den 14 januari 2016. Första programmet fick usla tittarsiffror skriver GP. Ikväll kl 22:00 sänds det andra försöket.

SVT Debatt kritiserades för att vara snuttifierat, skrikigt, fördummande. Nu lovar SVT: “mer fördjupning, mer fakta, nya perspektiv och möten mellan beslutsfattare och de som påverkas av deras beslut”, skriver SVT på sin hemsida i artikeln “Opinion live ersätter Debatt”.

SVT förklarar hur de vill ha sin nya debattkanal:

“I en tid med ett snabbt föränderligt medielandskap, där åsikterna flödar i sociala medier, finns ett behov av ett mer fördjupande opinionsprogram. SVT:s Opinion live kommer att bjuda på spännande närgångna samtal, intervjuer och debatter om ämnen som ligger nära tittarna.”

GP påpekar att premiären inte levde upp till förväntningarna.

“Enligt mätföretaget Mediamätning i Skandinavien, MMS, sågs premiären av 277 000 tittare. För ett år sedan hade säsongspremiären av Debatt 425 000 tittare.”

Katarina Sahlin, projektledare för Opinion live, tror att de låga tittarsiffrorna beror på att de missat i marknadsföringen av det nya programmet.

Programledare är Olle Palmlöf och Belinda Olsson.

Live sändning via webben

Text: NewsVoice | Bild: faksimil från SVT, foto pixelerat för att skydda upphovsrätten

Relaterat

SVT: Opinion live ersätter Debatt

GP: Usla tittarsiffror för Opinion live

GP: Opinion live – ett fall framåt

Dagens Media: ”SVT Debatt” läggs ner

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq