Nya SVT Opinion live som ersätter SVT Debatt behöver fler tittare

3
583

SVT Opinion Live,   2016SVT Debatt gick i graven i december 2015 efter att fler än 500 program sänts. Ur askan stiger SVT Opinion live som premiärsände den 14 januari 2016. Första programmet fick usla tittarsiffror skriver GP. Ikväll kl 22:00 sänds det andra försöket.

SVT Debatt kritiserades för att vara snuttifierat, skrikigt, fördummande. Nu lovar SVT: “mer fördjupning, mer fakta, nya perspektiv och möten mellan beslutsfattare och de som påverkas av deras beslut”, skriver SVT på sin hemsida i artikeln “Opinion live ersätter Debatt”.

SVT förklarar hur de vill ha sin nya debattkanal:

“I en tid med ett snabbt föränderligt medielandskap, där åsikterna flödar i sociala medier, finns ett behov av ett mer fördjupande opinionsprogram. SVT:s Opinion live kommer att bjuda på spännande närgångna samtal, intervjuer och debatter om ämnen som ligger nära tittarna.”

GP påpekar att premiären inte levde upp till förväntningarna.

“Enligt mätföretaget Mediamätning i Skandinavien, MMS, sågs premiären av 277 000 tittare. För ett år sedan hade säsongspremiären av Debatt 425 000 tittare.”

Katarina Sahlin, projektledare för Opinion live, tror att de låga tittarsiffrorna beror på att de missat i marknadsföringen av det nya programmet.

Programledare är Olle Palmlöf och Belinda Olsson.

Live sändning via webben

Text: NewsVoice | Bild: faksimil från SVT, foto pixelerat för att skydda upphovsrätten

Relaterat

SVT: Opinion live ersätter Debatt

GP: Usla tittarsiffror för Opinion live

GP: Opinion live – ett fall framåt

Dagens Media: ”SVT Debatt” läggs ner


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ruben
ruben
Gäst
21 januari 2016 kl 23:27

Jag tyckte det var riktigt bra. Kunde vara minst 30 minuter längre tyckte jag. Det var bra att minska antal debatterande, så alla fick prata till punkt. Bra även att Suzanne Osten hyllade Birgitta Andersson med det tal hon förtjänade.

Marleen
Marleen
Gäst
21 januari 2016 kl 23:54

Ja, det är bättre än förut när alla pratade i mun på varandra! Mer ordning och reda och Belinda är bra! Synd bara att Inga-Britt Ahlenius inte fick prata färdigt.

Bengt
Bengt
Gäst
22 januari 2016 kl 20:19

Tycker nya programmet är mycket sämre än gamla debatt. Där var fokuset på de som debatterade, inte på programledaren, men med nya Opinion blir det mer som Agenda av programmet, där programledaren ställer specifika frågor till de olika medverkande. Det var speciellt hettan och nerven mellan de debatterande i det gamla programmet som gjorde det så intressant och bra att titta på. Det nya programmet är som ett enda sömnpiller i jämförelse, inte undra på att tittarna sviker programmet då….