Politiker: Hjälp kvinnor försvara sig mot taharrush-överfallen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 januari 2016
- Torbjörn Sassersson
Taharrush gamea - gruppsexöverfall

Philip Michel Frans “Filip” Dewinter är en politiker i Belgium och en av de ledande medlemmarna i högerpartiet Vlaams Belang. I detta framförande begär Dewinter att kvinnor bör få hjälp med att försvara sig mot de män som deltar i taharrush gamea, gruppsexöverfall. Han föreslår pepparspray.

Geert Wilders som skriver för den New York-baserade tankesmedjan Gatestone Institute är inne på samma linje. Han skriver i en analys:

“Taharrush är det arabiska ordet för fenomenet då grupper av män omringar kvinnor och trakasserar dem sexuellt – genom överfall, tafsande och våldtäkter. En kultur som har ett särskilt ord för sexuella överfall på kvinnor av grupper av män är en fara för alla kvinnor.”

Wilders skriver i artikeln i svensk översättning “Ge kvinnor rätt att försvara sig” att efter den taharrush som inträffade i Köln på nyårsafton 2015, har många kvinnor köpt pepparspray, och man kan förstå dem, skriver han.

Anklagelserna riktas åt alla håll

Kritiker menar att denna typ av uttalanden är rasism och endast sprider islamafobi trots att taharrush inte har med varken “ras” eller islam som religion att göra. Andra röster har höjts om att taharrush inte enbart är ett arabiskt fenomen utan att det även förekommer i tex Indien.

ArcanumSkolan 2024

Feminister menar att det handlar om sjuka män från en kvinnofientlig kultur och de mest extrema feministerna anser att det inte är ett kulturfenomen alls utan ett strikt manligt beteende som måste kuvas.

Filip Dewinter har anklagats för att vara rasist och Gatestoneinstitutet har anklagats för att vara islamafobiskt. De som kritiserar Gatestoneinstitutet har i sin tur anklagats för att vara antisemiter.

Text: NewsVoice

Filip Dewinter om taharrush gamea

Relaterat

Gruppsexöverfallen ”taharrush gamea” har kommit till Tyskland – Varning för starkt innehåll

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq