Assanges framtid kan avgöras av FN-grupp 5 februari 2016

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 februari 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Assange, Sverige

Assange,  SverigeFN:s “Working Group on Arbitrary Detention” (WGAD), alltså FN:s arbetsgrupp för olagliga arresteringar, ska under fredagen den 5 februari besluta om Sverige och England begått ett brott mot de mänskliga rättigheterna när Julian Assange tvingades söka skydd på Equadors ambassad i London.

Om det förekommit brott mot de mänskliga rättigheterna ska Assange omedelbart släppas och även kompenseras, skriver sajten Justice for Assange. Julian Assange lämnade in en anmälan till WGAD mot Sverige och England den 12 september 2014.

WGAD har tidigare beslutat i ärenden som resulterat i frigivningar. Sverige förekommer alltså i samma sammanhang som de mest maktfullkomliga staterna i världen, stater som fängslar journalister och politiker.

 • Myanmar. WGAD fann att Aung San Suu Kyi (2007) var olagligt arresterad när hon befann sig i husarrest. Regimen frisläppte Suu Kyi 2010. Förra året fick hennes parti 86% av rösterna vid ett demokratiskt val.
 • Iran. Iran hade olagligt arresterat Washington Post-journalisten Jason Rezaian. Iran släppte honom den 16 januari 2016.
 • Egypten. Landet fängslade olagligt fd president Mohamed Morsi. Han har nu släppts.

Se fler exempel

Aung San Suu Kyi berättar om olagliga arresteringar i världen

Relaterat

FN – Working Group on Arbitrary Detention


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • castoropollux
  Cass Sunstein är ju den kognitiva infiltrationens officielle representant.
  Men du ignorerar tydligen det. Svårt att komma vidare då.
  Du verkar inte kritisera Tarpley för hans politiska uppfattningar. Jag nämnde det för att det skulle göra dig mer mottaglig för hans resonemang kring Assange. Men det hjälpte inte.
  John Youngs uppfattning då?
  Nå vi får som sagt vara eniga om att vi är oeniga.
  Tarpley är väl insatt i ihjältigna men viktiga delar av historien och betonar kampen mellan läror som fördunklar å den ena sidan och läror som lyfter fram utvecklingsmöjligheter.
  Exempel finns sen tusen år.
  Fabianerna tillhör dem som fördunklar med syfte att försvaga angloimperiets konkurrenter.
  De har lyckats influera vänsterfolks uppfattningar sen länge.
  Jag har i ngn kommentar kallat dem falska socialister för att förkorta. Men förrädisk är en bättre term ty utgångspunkten är att angloimperiet dominerar finansvärlden och beräkningen var att denna storfinans skulle sitta i orubbat bo när den globala socialistiska världsregeringen genomdrivits (NWO). Deras socialism är i själva verket den konventionella.
  Planen var att eliminera alla nationalstaters konkurrenter till den angloamerikanska storfinansen. Det förrädiska ligger inte i deras socialism för dom söker samverka med alla andra varianter utan det förrädiska ligger i att de i det fördolda samverkar med imperiets övriga maktfunktioner.

 • Cass Sunnstein som kritiker av republikaner och ultrahöger i bokform går att klargöra på en minut. Där borde nätet vara din vän även nu och denna andra gång jag nämner mina omedelbara fynd.

  Om tar allt du fordom kallade mig, poet och allt vad det var så verkar Tarpley vara mer av den sorten måste menat. Svamlet broderas med en effekt jag inte avundas alls.

  Tarpley skriver bl.a. “After all these months, there are still no US indictments against Assange”

  Nej, vet du varför! Marianne Ny’s förhör och kommande åtal skulle framstå som en ickehändele med en gång. Hon vet ändå att hon slipper stå i rampljuset med detta åtal eftersom det är en baggis jämfört med vad US vill anföra och kommer kräva honom utlämnad till åtal för.

  Så är nog reglerna nu för tiden att ett ohållbart våldtäktsmål på flyktiga bevis aldrig behöver bli en skandal eftersom spionageanklagelserna och blodtörsten står långt över feministisk klappjakt alá sossemodell.. Här är det flundran en bottenlevande fisk som kanske besjälar verksamheten. Vad vet okunniga jag. För Ny en helt riskfri skenmanöver och tumskruv.

  Vidare om Tarpleys kvarn. Inte ens Pirate bay kan den “fria” delen av internet stänga ner än mindre NSA, militären eller någon annan slå igen Wikileaks. Det är inget svårt för något man inte förstår och som för länge sedan slank ur händerna och blev okontrollerbart, har vuxit dem över huvudet.. Tekniken hann inte med sin egen utveckling. Det är väl som med kärnkraften, krigen osv..

  Är Tarpley Fabian? En sådan där förrädisk socialist?

 • Kanske är det blott de sansade mot de sanslösa? Det räcker om man jagar kommunister..

  Hade man mördat Aung San Suu Kyi hade nog själva mordet lyst upp de verkliga skälen.. Nu blev det ett status quo som vinnarna kunde kamma vinster i.. Precis som Thailand var ett sexköparnas, pedofilernas mecka tack vare stödet till militärens diktatur från USA.

  Menar du återigen att vi inte är överens? Assange kan ju inte styra flödet av visselblåsare på annat sätt än på det material som kommer Wikileaks till del. Du har anfört att han ingen säger om Israel eller depleated uranium. Kan det inte vara så enkelt att de inte fått sådant material i sina servrar.

  Jag kan iaf inte sätta tilltro till grova anklagelser, särskilt inte mot en organisation som profilerar sig som visselblåsarnas… Han och organisationen kan ju inte arbeta med annat än det som poppar upp i mejlboxarna.. Önska går ju men dra det till grova anklagelser gör ju sammanhanget och anklagelserna till en fars..

  Den psykologiska insikten står väl företagen i USA för som numer ska ta hand om visselblåsarna själva. Det låter ju lovande.. Vi kommer läsa mycket om depleated uranium och Israels krigsförbrytelser med. Det är ju inget dåligt företag att ägna sig åt krigsförbrytelser i snart 70 år och undgå Argus öga, domstolar, Haag och gud vet vad. Ja utom att Assange är sämre än krigsherrarna..

 • castoropollux
  Vi har redan diskuterat detta tidigare. Vi är överens om att han troligen är oskyldig till anklagelserna. Och att Sverige spelar med Usa (som vanligt). Men det motsäger ju inte att han är en kognitiv infiltratör som är till för att kunna dra till sig en beundrarskara och därmed underlätta för eliterna att kontrollera oppinionen så den inte blir för farlig för dem.
  När ‘skandalen’ inträffade var han redan avslöjad av de mer observanta. Skandalen drog bort uppmärksamheten från dessa berättigade misstankar och gjorde honom till martyr. Så arbetar eliterna. De skapar nya verkligheter och styr med psykologisk insikt de lättrörda massorna. Faktum är att mycket mer avslöjande tillkännagivanden kommit från etablissemanget självt. Tex om de 7 länderna som skulle bli föremål för regime change som en känd amerikansk general avslöjade och som bekräftats av senare händelser. Trots detta dramatiska samband nämns det sällan av msm. Men däremot av altmedier. Jmf tigandet om detta med ‘hypen’ kring Assange.

 • Under tiden Aung San Suu Kyi satt i husarrest fortsatte USA’s korporationer göra affärer med landet. Man behöll sin handelsattaché närvarande.. Politik är som idrott, bara när det passar de politiska eller ekonomiska intentionerna.

  @peter_g.

  Krigsförbrytelser är verkligen ett ämne som drar till sig uppmärksamhet, men bara när USA står för anklagelserna.. US & Co behöver inte Assange för att komma till tals.. Malströmsmedia levererar obekymrat och snart sagt ohejdat.. Den hotande opinionen finns redan på löpsedlarna när politiker ska tvingas fatta beslut. Kanske kallas de sedan länge för drakar av synnerligen väsentliga skäl?

  Dessutom måste dina slutsatser om Assange misskreditera Snowden. Eftersom Wikileaks drog hela underrättelseindustrin vid näsan när de och Assange hjälpte Snowden fly.

 • Är man observant i ordets bemärkelse passar skandalen/sexanklagelserna och de halvdana anklagelserna inte alls. Är någon kontrollerad opposition är det väl Reinfeldt och SD. “Det sovande folket” du vet… Ett rejält övergrepp i mörkret. f.ö. Sveriges mest försvunna bok.

  Dessutom hade ett riktigt underbyggt åtal varit verklighetstroget, istället är det en chimär och ett skandalöst skådespel.

  Däremot krockade Assange med kontrollerad opposition. Dvs broderskapsrörelsens diverse förmågor med samarbete till Miamimaffians “demokrater”. Smaskigt Grafström..

  Assange får jättemycket uppmärksamhet. Det är verkligen orättvist.

 • Innan Assange tvingades in i exil var det uppenbart för de mer observanta inklusive nära samarbetspartners att Assange var kontrolled opposition. För att få sånt stort mediastöd måste man vara uppbackad av oligarkin via underrättelseetablissemanget.
  I exil behöver han inte förklara ngt så glorian finns kvar. Efter frisläppandet har han i de naivas ögon hjältestatus och kan leva länge på det med givna boksucceer mm.
  Så länge ni omisstänksamt tar honom till ert hjärta behöver Wikileaks inte producera mkt av intresse. Om ni förkastar det måste de plocka fram några smakliga slamsor så ni hoppar på tåget igen. Men det förblir kontrollerad opposition.

 • Anette Ryden Ahlenius tipsade via Facebook om denna artikel från 2013 i The Guardian. Här framkommer varför Assange inte litar på Sverige.

  Julian Assange reveals GCHQ messages discussing Swedish extradition

  “WikiLeaks founder uses subject access request to access British agency chatter, which allegedly calls extradition ‘a fit-up’.”

  “A message from September 2012, read out by Assange, apparently says: “They are trying to arrest him on suspicion of XYZ … It is definitely a fit-up… Their timings are too convenient right after Cablegate.”

  “A second instant message conversation from August last year between two unknown people saw them call Assange a fool for thinking Sweden would drop its attempt to extradite him.”

  “The conversation, as read out by Assange, goes: “He reckons he will stay in the Ecuadorian embassy for six to 12 months when the charges against him will be dropped, but that is not really how it works now is it? He’s a fool… Yeah … A highly optimistic fool.”

 • Var kan Assange leva tryggt – för det är väl egentligen den verkliga frågan!

  För den som är riktigt mäktig och blivit avslöjad inför hela världen – den vill nog ändå alltid hämnas! För att varna andra – vilka skulle kunna tänkas göra detsamma som Assange!

  Alla dem. vilka avslöjat svenska myndigheters korruption torde kunna leva förhållandevis trygga … men Assange som avslöjat hur det verkligen ser ut med avlyssning av ledande personer runt om i världen – HAN torde nog aldrig slippa undan – vad än WGAD än må anse!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *