Därför hoppade Brandy Vaughan av läkemedelsindustrin och tron på vaccin

publicerad 8 februari 2016
- Gästskribent
Brandy Vaughan. Foto: LearntheRisk.org
Brandy Vaughan. Foto: LearntheRisk.org
Brandy Vaughan. Foto: LearntheRisk.org

Som mor vägrar idag Brandy Vaughan att låta vaccinera sitt eget barn. Hon förklarar hur läkemedelsföretagen prioriterar vinsten före folkhälsan. Vaughan var tidigare läkemedelssäljare för Merck. Den pensionerade sjuksköterskan Margareta Lundström har översatt Brandy Vaughans text när hon med egna ord varnar andra från att lita på läkemedelsindustrin försäljningsmetoder och löften.

Översättning: Margareta Lundström

Brandy Vaughan: Min första involvering i läkemedelsindustrin var som läkemedelssäljare för MerckVioxx kom ut på marknaden. Jag sålde då Vioxx för Merck när det kom ut att Merck förfalskat säkerhetsdata och att Vioxx faktiskt fördubblade hjärtinfarkt och stroke. Det fick mig verkligen att inse att det fanns en hel del korruption bakom kulisserna och att bara för att något är på marknaden – att ett läkemedel finns på marknaden, betyder inte att det är säkert.

Läs mer om Vioxx: Researchers Expand on Dangers of Vioxx, Drugs in Same Class – Washington Post

Efter att ha arbetat för Merck, var jag ganska desillusionerad efter den skandalen. Jag bodde i New York i 8 år och jag fick min son där. Jag tog honom ovaccinerad vid 6 månaders ålder med mig till San Francisco.
När jag gick på en hälsokontroll tryckte man på om vacciner. Vid den tidpunkten hade jag inte forskat så mycket på detta, men jag visste tillräckligt för att inte lita på preparat från läkemedelsindustrin.

Aluminium i vaccin är mycket skadligt

Jag bad att få se bipacksedeln till vaccinet och läkaren blev mycket förargad på mig och hävdade att jag inte litade på honom. Han stormade ut ur rummet och sköterskan lät mig förstå att jag egentligen inte längre var välkommen tillbaka till denna klinik. Det fungerar som en stor röd flagga för mig, att veta vad jag visste från att tidigare vara en läkemedelssäljare. Jag började göra min forskning på vacciner, om innehållet och de falska säkerhetsdeklarationerna.

Det som uppdagades var många saker, men ett av dem var att aluminium är den huvudsakliga adjuvansen i vacciner – barnvacciner. Jag har erfarenhet och har undersökt toxiciteten av aluminium, eftersom min mormor hade bröstcancer.

När läkaren gjorde en biopsi på hennes vävnad och fann han höga halter av aluminium. Han uppmanade henne att sluta använda traditionella deodoranter och berättade att aluminiumet i dessa är kopplat till bröstcancer. Det är cancerogent.

Då signalerade det rött när jag insåg att det fanns i barnvacciner. Jag kunde faktiskt inte tro det. Sedan började jag forska mer och jag insåg att USA har dubbelt så många vacciner på barnvaccinationsprogrammet än de flesta andra utvecklade länder och den verkliga hälsokrisen är det faktum att våra barn är sjukare än i något annat land i den utvecklade världen. Detta trots att vi spenderar mer per capita på hälso- och sjukvård. Vi har höga antal fall av SIDS (plötslig spädbarnsdöd) astma, födoämnesallergier, ADHD, barnleukemi, diabetes typ ett. Detta är för mig den verkliga hälsokrisen.

Ju mer jag grävde i detta och vad jag då förstod så vaccinerar man inte för folkhälsan. Det handlar i verkligheten om profit – läkemedelsföretagens profit.

Säkerhetsstudier inte lika noggranna som för andra läkemedel

Det speciella med vacciner är att man inte behöver göra samma rigorösa säkerhetsstudier som man gör med andra läkemedel eftersom vaccinering räknas som en folkhälsoåtgärd i motsats till vanliga läkemedel.

Vacciner genomgår en helt annan typ av säkerhetsstudie med mycket kort varaktighet. Det är inte en dubbelblind och placebojämförande studie, som är ”gold standard” för läkemedel. Vacciner genomgår inte samma stränga säkerhetsstudier.

Om du analyserar studierna, så ser man att det är väldigt lätt att manipulera data och presentera det som något som är säkert. Om du verkligen analyserar studierna och tar reda på toxiciteten av adjuvans och tillsatser, inser du att dessa säkerhetsstudier inte alls har bevisad säkerhet. I själva verket finns det en hel del studier utförda av ”andra sidan” som visar att en hel del av tillsatserna i vaccinerna är mycket giftiga, särskilt för barn som har mycket omogna immunsystem.

När jag grävde ytterligare i säkerhetsstudierna och såg hur bristfälliga de var. Min son är nu fyra och en halv år och han är ovaccinerad. Jag blev verkligen motiverad att gå med i denna kamp när jag såg de obligatoriska vaccinationslagförslagen som sveper över landet, över 100 i 38 delstater.

Vacciner är läkemedelsindustrins vinstmaskiner

Läkemedelsföretag har inte något ansvar för vacciner, i själva verket [en av] de enda produkterna i USA som man inte tar något ansvar för – så man kan inte kan stämma företagen om det sker skador eller dödsfall.

Sätt dessa två saker tillsammans – man har ett vaccin som är ett farmakologiskt läkemedel med den högsta möjliga vinstmarginal. Om man dessutom gör dem obligatoriska och man fortsätter att utöka vaccinationsprogrammet, är det i grund och botten ett sätt att profitera på våra barn.

Läkemedelsföretaget använder vacciner som den nya vinstmaskinen. Detta är verkligen bakom de obligatoriska vaccinations-lagförslagen .

En av de saker som man ofta frågar mig är: Varför får vi inte höra talas om detta, om det är sant?

Gränslös reklam

En av de saker jag har funnit i min forskning är att USA är ett av endast två länder i världen som tillåter läkemedelsföretagen att göra reklam direkt till konsumenterna.

Jag är säker på att vi alla har sett media göra reklam för läkemedel. Det händer att man tillåter läkemedelsföretagen att i princip diktera vad som visas i media. För när läkemedelsindustrins reklam ger media 30 till 40% i intäkter, så kan man i princip styra innehållet [översättarens anmärkning: För närvarande är siffran närmare 70%].

Journalister och visslare censureras

Många journalister och artiklar har censurerats, däribland en whistleblower [William Thompson] på CDC som trädde fram i slutet av 2014 och som i princip säger att CDC har dolt data som visar att MPR-vaccinet faktiskt orsakar neurologiska skador som autism.

Nyligen har det hänt att länder stämmer vaccintillverkare för skador och dödsfall, och även drar bort vacciner från vaccinprogrammet, som Gardasil i Japan och Prevnar i Kina, rotovirusvaccin i Frankrike. Spanien har också lämnat en stämningsansökan mot Merck för Gardasil.

Vi har ett väldigt skamfilat system. Vårt vaccinsystem i USA är ruttet. Vi kan inte stödja något som det finns så många obesvarade frågor kring och med så många saker som pågår bakom kulisserna som folk inte är medvetna om, bland annat om innehållet i vacciner som barnläkaren inte ville visa mig. Det fanns goda skäl för det.

Giftiga och skadliga tillsatser i vaccin

De innehåller aluminium, formaldehyd, fetala celler, djurceller. Det finns en hel del saker i det som andra länder A, förbjuder att intas och därför använder vaccin utan dessa ingredienser, och B, har okända konsekvenser som vi inte vet något om just nu. Det är i grund och botten som att spela rysk roulett med våra barn.

Läkemedelsindustrin talar om att det handlar om allmänhetens skydd och säkerhet. Jag frågar: varför har vi inte fler uppgifter om vad detta verkligen leder till, som långtidsstudier på vad som händer i våra kroppar och i våra barn? Vi har för närvarande de sjukaste barnen i den utvecklade världen. Något pågår här.

Det handlar nog inte bara om vacciner. Det handlar också om en kemisk cocktail av bekämpningsmedel och föroreningar i våra vatten och i luften, men vacciner blir ofta en utlösande faktor eftersom vi genetiskt behöver en trigger för att uttrycka dessa typer av sjukdomar och hälsoproblem som drabbas oss. Vacciner är ofta det som är avgörande eftersom det handlar om kemikalier som injiceras direkt i vår kropp, de passerar inte vissa organ och får genomgå en naturlig detox-process. De går direkt till hjärnan, förbi blod-hjärnbarriären.

Vi måste ställa dessa svåra frågor. Innan vi har mer information, kan vi absolut inte tillråda vacciner. Det måste finnas ett val. Om det finns en risk, det måste finnas ett val.

Text och översättning: Margareta Lundström, pensionerad sjuksköterska som alltför sent i livet börjat förstå att min man underhöll en diabetes industri i 15 år, att mina barnbarn sköljer tänderna med fluor därför att aluminiumindustrin i USA vill bli av med sitt farliga avfall, att vi har en läkemedelsindustri som behöver oss mer än vi behöver dem, att mina barnbarn får margarin och avfettad mjölk i skolan därför att vuxna högutbildade människor lider av fettskräck. Margareta finns på Kostdemokrati.se

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq