Manipulerade tidsangivelser vid Palmemordet – Möjlig okänd hitman observerades

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 februari 2016
- NewsVoice redaktion
Gösta Söderström

Gösta Söderström

Nya spaningsgruppen har tagit till sig den kritik som framkommit de senaste 30 åren. ?Ett 80-tal iakttagelser av personer med “walkie talkies” i området kring mordplatsen har dokumenterats. Enligt spaningsledare Dag Andersson måste dessa observationer tas på allvar. Det skriver Maj Wechselmann.

Text: Maj Wechselmann | Bild: Gösta Söderström

Alla vittnen som sett män med walkie talkies som följde efter paret Palme redan från Gamla Stan, avfördes under första utredningen av Länspolismästare Hans Holmér som tagit över den utan att ens att dra in polisens mordkommission. ?

Dessa vittnen intervjuas däremot i den tyska-franska dokumentären ?”Mordplats Stockholm” från? 1996, där man låter alla vittnen som sett män med walkie talkies röra sig kring och förfölja paret Palme från Gamla Stan till biografen Grand på Sveavägen. Det var alltså 80 iakttagelser!

Under länspolismästare Holmérs första mordutredning  kom man med de mest pompösa utspel. Som att låta Viggenplan flyga lågt över Stockholm för att fotografera alla hustak IFALL mördaren hade gömt mordvapnet på taken.

Av 44 vittnen kring mordplatsen föredrog man att inte ta med några av de viktigaste i den rekonstruktion man gjorde, bl. a tog man inte med en man som kom inspringande till mordplatsen 20 sekunder efter skotten.

Kulorna man påstod använts vid mordet är ett bra exempel på en mordutredning som utvecklar sig till ett rent skämt. Jag stannar vid denna detalj i mängden av egendomligheter som tillsammans mest ser ut som ?Kejsarens nya kläder?. Båda kulorna hade hittats av privatpersoner.

Avspärrningen av området kring mordplatsen var nämligen ovanlig liten ?för att inte säga minimal. Den kula, som ansågs hade dödat Palme, återfanns fyra meter från mordplatsen dagen efter en omfattande dammsugning av just detta område, så noggrann att man fann en knapp till Olof Palmes skjorta – men alltså missade kulan som låg fullt synlig ovanpå snömodden.

Experter anser det omöjligt att kulan stannat så nära utan att göra rikoschettmärken i murarna i området och i och med rikoschetten totaldemolerats. Kulan låg en meter innanför avspärrningen. Man började med att tvätta bort allt humant material på kulorna. Man undersökte inte först om det fanns rester eller fragment av sådant som blod, kroppsvävnader eller textilfibrer på kulorna. Sedan skickades kulorna till Bundes-Kriminalamt i Tyskland, och sedan till FBI.

Sedan satte man Riksmuseet att göra en isotopundersökning av kulorna, vilket aldrig skett förr eller sen i något annat land. ? Nu är kulorna avförda från utredningen, äntligen! Den nya utredningen har avfört en mängd andra ?synvillor? från utredningen ? som t. ex fantombilden.

Manipulerade tidsangivelser

Kvarstår så mystiska ting som frågan om NÄR polisen kom till platsen. 2 mars 1986 är första sidan på DN täckt av en bild på kriminalinspektören Gösta Söderström, med undertexten: Gösta Söderström, första polis på plats vid mordet.

Han säger i bildtexten: ?

“Vi kom mycket sent till mordet!”?

Mordet registreras till 23:21:30. Första larm går till polisen trettio sekunder senare. Söderström kommer som första man till platsen ?23:31, nästan 10 minuter senare. Under de följande åren krymper underligt nog denna tid successivt. Nu står det i DN och alla andra tidningar att polisen kom nästan med en gång, ja, bara 1 minut efter mordet. Det hade i och för sig varit fullt möjligt att komma så fort eftersom det stod två piketer på c:a 1 minuts avstånd från mordplatsen, hörnan Tunnelgatan och Sveavägen (Sergels Torg och Järntorget).

Gösta Söderström hade då 39 års tjänstgöring i polisen bakom sig och betraktades av åtskilliga poliser som en av kårens mest erfarna och korrekta. Han fryses nu ut och begär förtidspensionering.

Han begär och får se tidsregisteringen av när polisen är på plats. ?Den 3 mars 1986 anlitade Gösta Söderström sin kollega Göran Hellgren för att från dataterminalen på Östermalms polisstation ta fram mordnattens ingripandemeddelande från Stockholmspolisens sambandscentral, SBC. Det som visade sig på dataskärmen var att sju polisfordon fanns registrerade på mordplatsen före hans egen kommissariebil.

Den första tidsangivelsen var 23:23. Det fanns bara den lilla detaljen att alla dessa präktiga snabba polisbilars tidsregistreringar  hade en asterisk efter sig var och en på dataskärmen, vilket betyder att de inregistrerats manuellt I EFTERHAND. 

Söderströms egen bil 2520 fanns angiven  kl 23:31, UTAN asterisk, vilket gav Söderström bekräftelse på att hans egna tidsangivelser var korrekta.?

Vem sköt Olof Palme?

Vittnet ?musikläraren? Inge Morelius sitter i sin bil 30 meter bort på andra sidan Sveavägen, medan hans flickvän och hans vänner tar ut pengar från en bankautomat. Som åskådare på förta parkett ser han mördaren under hela förloppet. Han talar om mördarens, inte bara lugna, utan iskalla beräkning och effektivitet. Han beskriver en ?hitman?, en yrkesmördare. Motiv?

Text: Maj Wechselmann


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Palmemordet
Stöd NewsVoice 2024
 • @ Har Baal Der

  Cased closed säger jag om detta
  Lisbeths SÅG aldrig mördarens ansikte.
  Fylking och HACHberg tjänade massor på CP det har ju kommit fram senare.
  CP som behövde pengar till sitt knarkande och supande gick såklart med på det.
  Jag är övertygad att CP inte erkänt åt någon av dom för hade han verkliogen gjort det hade dom såklart smygfilmat skiten med dodl kamera och mikrofon och hovat in 50 millar ghur har du missat det faktumet?
  Samma gäller ju sagan om flickvännen en seglivad MYT som är allt annat än sann
  Men visst han kan i nåt väldigt konstigt som var det jag jo kanske kanske inte hög som ett höghus och då fick dåranra det till ATT det var han.
  Jävla svammel tror du på TOMTEN och JESUS också?
  Fylking och HACHberg är en SKAM för svensk media och dom borde spärras in för att ha utnyttjat en missbrukare.

  Detta är det starkaste beviset för att CP INTE är gärningsman tyvärr likt Osmo Vallo (Ifall du vet nåt om det MORDET för det var ett MORD där två poliser friades det fanns hela 13 vittnen INGEN dög WOW säger jag och fyller i med case closed) fallet DÖG inte dessa vittnen av nån anledning VG hade också ALIBI vittnen och dom dög jävla underligt.

  Förutom Jeppson så är dessa ALIBI vittnen som INTE fick vittna i rättegången hur fan är det möjligt i ett rättssamhälle?

  Båda vittnena gav sig till känna först under sommaren -89, Algot Å mycket motvilligt sedan en bekant slagit larm till polisen om vad han hade att berätta.

  Algot Å arbetade som vaktmästare vid stadsmissionen i Östersund men hade bott i Rotebro vid tiden för mordet och kände igen Christer Pettersson till utseendet. Han hävdade nu att han sett Pettersson sittande på en bänk på pendeltågsstationen i Märsta någon gång omkring klockan 23.20, kort tid innan det gick ett tåg söderut mot Rotebro. Var det sant innebar det rimligtvis att det var som Pettersson sa: han hade tagit 22.46-tåget från Stockholms Central, somnat och fortsatt till Märsta. Polisutredningen visade nämligen att pendeltåget kom in till Märsta 23.25 och vände söderut igen 23.35.

  Enar H var en sjukpensionär som bodde i Upplands Väsby, en förort längs samma pendeltågslinje som Rotebro men lite längre norrut. Han kände Christer Pettersson. Hans vittnesmål gick ut på följande: sent på mordkvällen hade han varit på hemväg från centrala Stockholm med pendeltåget men fått impulsen att hoppa av i Rotebro för att besöka en bekant och kräva in en skuld. Han hittade dock ingen dörr med bekantens namnskylt – senare visade det sig att denne blivit vräkt från sin lägenhet. När Enar H gick tillbaka till stationen mötte han Christer Pettersson, dock utan att ta kontakt med honom. Klockan var då uppskattningsvis 23.45-23.50. Det stämde också bra med Petterssons egna uppgifter om att han klivit av pendeltåget först under dess väg tillbaka mot Stockholm. Den aktuella pendeln från Märsta kom nämligen in till Rotebro klockan 23.49.

 • Ja ja, och som sprang uppför trappan med “grace” – äntligen börjar jag fatta. Att jag inte tidigare begripit. Vad har min långvariga erfarenhet av trappor och polsk blomster egentligen varit till för nytta? (:

  Jag har aldrig trott att CP var mördaren. Mordet passade C:s exhibitionistiska drag som handen i handsken och gav honom därigenom mellan varven en hel del ångestlindring.

  Och mördaren? Kanske Östling et consortes. Kanske någon som inte ens är namngiven i sammanhanget. Men i det här fallet påverkar man ju inte verkligheten med sin tro. Vi bara markerar de revir vi redan investerat i och/eller anser vara politiskt korrekta gentemot den “ideologi” som känns smidigast att falla in i – detta senare en vanligtvis mycket naiv, trist och förenklad svart-vit historia som ofta leder vilse. Men intressant som fenomen betraktat.

 • Baal Der
  Vittnet Lars Jeppsson ur förhöret:
  J: Skulle jag känt igen honom så – det var ingenting – inga detaljer jag kände igen.
  F: Men du måste ju ha stått väldigt nära den här personen?
  J: (Ohörbart) ja, det – jag har aldrig sett honom förut.

  Vart vill du komma? Lars kommer fram till att han aldrig sett mannen förut?! CP skulle han ju då känna igen om det varit han!
  Skamligt att du stirrar dig blind på smått och pytt? De stora svaren om icke igenkännande det utesluter du och pyttsar runt CP som skyldig som bevisligen är frikänd efter att LP påskjuten bakifrån omöjligen sett gärningsmannen eftersom det måste dröjt minst 10 sek efter skottet och gärningsmannen enligt flera vittnen genast stoppat vapnet i fickan. Förstår varför du vill vara anonym.

 • Och jax gjorde sorti med “grace” – eller var det “som en atlet”. Det var ju den knepiga distinktionen som intresserade mig. Vad menade jax med den??? För övrigt var jag ironisk, och den tioöringen föll tydligen på plats…

 • @Lars Lundborg
  Det går inte ta dig på allvar när du frågar om jag grundar min erfarenhet av personer som CP baseras på hårfärgen. I den händelse du verkligen är så fantasilös som du framställer dig så kan jag avslöja att människotypen CP kan sorteras i facket för den våldskriminella missbrukaren.

  En typ som annars är vanligare bland trollen än bland rövare är herr Bror duktig ja-sägaren som i vått och torrt alltid håller med chefen.

  Med det sagt låter jag Leif GW Perssons krönika i expressen avsluta mitt bidrag i denna debatt.
  http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/uttalandet-om-palme-mordet-ar-obegripligt/

 • Christer Pettersson har två alibivittnen för mordnatten. Christer satt på pendeltåget från Märsta till Rotebro när mordet ägde rum. Det erkänner till och med Gunnar Wall.

 • jax – så din “ganska långvariga erfarenhet av personer som CP” – vaddå? långa? mörkhåriga? amfetaminister? blandmissbrukare? vältaliga? storskrävlare? mytomaner? psykopater? rånare? mördare? eller kanske allt-i-ett? – sanktionerar den av dig påstådda skillnaden mellan att springa uppför trappstegen med antingen “grace” eller “som en atlet”. Jag tror jag smäller av eller mal sönder käkleden… Och så enkelt allt blir om man tillåts generalisera, har du tänkt på det?

 • Magnus: “tycker inte vi ska glömma bort de två ”finska flickornas” vittnesmål om att ha sett Anti Avsan på mordplatsen minuterna innan mordet, utrustad med både walkie-talkie och revolver!”

  Men det tycker t.ex. Dagens Nyheter att vi inte ens ska få höra talas om. DN räknade i sin specialbilaga med anledning av 30-årsdagen av Olof Palmes död upp viktiga händelser kring mordet men tog naturligtvis inte med observationen av den så kallade Dekorima-mannen. Anti Avsan är sedan 2009 av Sven Anér utpekad som Dekorima-mannen men väljer att inte kommentera saken alls och vill absolut inte anmäla Sven Anér för förtal.

 • Min förra kommentar släpptes igenom av admin långt efter att senare kommentarer syntes, så det är svårare att hitta ut ur konspirationer.

  Jax, om vittnet Lars Jeppsson var “vän” med CP, borde man då inte också fundera på att han i förhör skulle ha någon slags sjävbevarelsedrift – att vara mån om att inte säga något som skulle medföra att HAN orsakade att CP kunde pekas u? Eller hur tänker ni, om jag nu får kalla det så?

  I förhör av honom… “mumlar”, tala högre… (ofta så är det så)

  Förhörsledare: Vad ser du då?
  Jeppsson: Jag ser en figur som springer.
  F: Vad är det för en figur? Känner du igen honom?
  J: Jag skulle inte känna igen honom. Jag ser bara en kraftig ryggtavla.
  F: Är det någon som du känner igen?
  J: Det är ingen som jag…
  F: Det är ingen person som du känner igen?
  J: Nehej.
  F: Det är ingen bekant till dig eller någon annan människa som du känner igen?
  J: Nehej… det är inte nån som jag sett förut.
  F: Aldrig?
  J: Nehej.
  F: Är du säker på det?
  J: Skulle jag känt igen honom så – det var ingenting – inga detaljer jag kände igen.
  F: Men du måste ju ha stått väldigt nära den här personen?
  J: (Ohörbart) ja, det – jag har aldrig sett honom förut.
  F: Men det kan ju inte har varit många meter ifrån honom. Han måste ju ha kommit och sprungit förbi dig bara ett antal meter ifrån dig.och samma, igen och igen.

  Jeppsson är noga med att “inget ha sett, och inget kunna beskriva” och “inte kunna känna igen” vad gäller utseende och kläder, jag tar inte upp om kläderna. Han nämner “nån typ keps”, alltså något som man/han visste att CP INTE bar. Han får femtioelva frågor om det kepsliknande.

  J: Ja. något framåtlutad, ja.
  Detta var från förhör flera år innan CP alls kom på tapeten.

  Enligt Stening hade ett vittnesmål som Lisbet Palmes tveklöst räckt till en fällande dom i ett mindre uppmärksammat mål.
  http://www.dn.se/arkiv/nyheter/vittnesmal-forsvarar-rattslig-losning-inte-narmare-mordaren-maste-vara-lik

  Vittne tyckte att LP, OP och en tredje person gick i bredd och samtalade. Att mannen höll sin arm om OP, som om de samtalade. En engelsktalande man… då skulle inte LP pekat ut CP, och spår mot utlänska agenter eller liknande faller. Talade han ordinär svenska? Skulle LP då pekat ut CP?

  Efter mordet eldade CP upp kläder på sin balkong. Antagligen gjorde han så regelbundet, istället för att tvätta kläder, sedan skaffade han nya – eller hur 😉

 • Djupdykningen är utifrån egen ganska långvarig erfarenhet av personer som CP. Jeppsson kände CP och säger att det inte var CP han såg. Jag har uppfattningen att om Jeppsson fann CP obehaglig och normalt undvek personen så har han sannolikt heller inte misstagit sig vid mordplatsen.
  Jag har aldrig brytt mig om leta upp och läsa in på vittnesförhör så jag saknar åsikt om följdfrågorna. På tal om CP rörelsemönster så har jag aldrig träffat CP, men med tanke på att han var ca 40 år när Palme sköts så har jag svårt att tro att det livet han levt inte satt tillräckligt tydliga spår vid det laget.

  Det är ändå inte vittnesmålen som avgör min uppfattning. Med bakgrund av vad historien kan berätta för oss om maktspelet och med tanke på att Palmeutredningen är så in i bänken illa skött att det helt saknar motstycke, så pekar de allra flesta indicier i en annan riktning än CP.

 • jax – Du definierar en skillnad som handlar om att springa uppför trappor antingen “med grace” eller “som en atlet”. Intressant djupdykning. Vad skulle en förhörsledare ha haft för följdfrågor till en sådan vittnesiakttagelse, tror du?

 • Det verkade inte ge något att CP blev fälld. Han hade inget att komma med om hur det gått till. Däremot hade enarmade Lennart en berättelse, som givits ut, men aldrig offentliggjorts.

 • @ Baal Der
  Först och främst, det är kul och insiktsfullt att läsa väl argumenterat kritisk bemötande.

  “Stockholms tingsrätt var övertygad. Precis som Lars Hamrén”
  Ska man vara noga så var tingsrätten oenig. De juridisk tillsatta nämndemännen ville fria.

  Ang LH uppfattning så kan jag inte undvika att associera med Lambertz inställning om Quicks skuld.
  “– Men det var inget fel på den konfrontationen. Den var godkänd av alla våra chefer, kommenterar Lars Hamrén.”
  Ang just den konfrontationen påstås den idag användas som skolexempel i polisutbildningar om hur det inte får gå till. Men enligt LH:s uppfattning så var dem godkänd av chefen och därmed också korrekt.

  Befinner man sig i LH:s skor finns det en massa prestige i den exempellöst illa skötta Palmeutredningen. LH är väl heller inte ensam om att försöka övertyga sig om CP:s skuld, för sin egen sinnesro och eftermäle.
  De fyra vittnesmålen såsom dom presenteras av dig låter som kunde varit sammanfattade av någon som LH.

  Med detta sagt tillägger jag att jag inte utesluter att CP faktiskt kunnat vara mördaren, jag finner det bara osannolikt och har svårt att övertygas av de svaga argument de som tror på CP:s skuld har.

 • Ja hade man brunnit för att söka gärningsman så borde de tagit tag i det ärendet. Om de inte gjorde det, på något sätt, vad kan det bero på?

  — Att de ändå kunde matcha uppgifter kring den enarmade till alla andra uppgifter, som antagligen inte hade något som alls av vittnesuppgifter och annat, där det gick att baxa in en enarmad person.

  — Att de redan var säkra på vem som var gärningsman.

  — Att det satts lock på: arbeta fram stora spår, kurd etc – rikets säkerhet… bla ha bla ha – på grund av att det misstänktes, eller att de visste, att det fanns kopplingar till rikets topp, poliser, säkerhetsfolk, riksdagsmän,och andra. Även om de inte var involverade, så skulle situationen bli ohållbar, för det fanns väldigt mycket komprometterande information, och även med kopplingar till tex Sydafrika – allt det hat som var – fast det aldrig blev något attentat därifrån de hållen, men där ffanns mycket som ändå skulle kunna medföra att i slutänden så skulle spår och huvudansvariga skymtat fram, och de var inom politiker, och de andra nämnda. Men de kanske var involverade när det kom till kritan, och de hade upplägget att sy in CP i det.

  I slutänden måste han nog frias, för att trygga spåren uppåt.

 • Menar Balder ( Baal Der ) i nordiska mytologin betyder “den lysande”. Historien om mordet är tänkt att förstöras. Det visar all historik om vad som hänt efter. Därför blir tron på att CP är mördaren inte så trovärdig. Det må vara för att man önskat så, för att det är så eller för att man vill så. Jag vet inte.

 • Baal Der ( den lysande 🙂 Jag tackar för historiken. Tror själv inte något i speciell riktning. Har däremot frågetecken om varför inte Lennart ( den enarmade ) undersökts mer. Han blev avfärdad väldigt enkelt med ett alibi, som är grövsta jäv enligt all juridik.

 • Conny Larsson och hans enarmade patient “Lennart”. Det här blir ju allt bättre spåning… suck

  Jag tror inte folk vill ha det löst, det verkar inte så, utan det mest osasnnolika kan plötsligt “övertrumfa” ALLT som pekar mot CP. VoF VoF…

  Jag tro heller inte att man kan lösa det, framför allt inte om man inte på något sätt får in CP i bilden.

  Jag kan rada upp 100 andra saker som tyder på CP:s involvering, men vad tjänar det till?

  80% möjlighet att CP är inblandad.
  20% att det var Christer Andersson.
  Varierande 0,1 – 3% för de andra teorierna.
  Sydafrikaagent ~ 0,7%

  Ja Ruben, det kan också vara, tycker jag, att man drog in CP, men samtidigt hade andra/annan person där som också skulle kunnat “göra sin del” om det strulade med CP.

  Kanske fångade man tillfället som dök upp, och hade någons slags tidigare etablerad kontakt med CP – alltså någon från typ Baseballigan – och på något sätt kontaktade honom och sa att OP var nu där på Grand… och ta dig in till stan, eller en bil hämtar dig.

  Många säger, såsom i USA, att det var inget proffs som sköt. Andra skottet missade, vilket antagligen skulle vara mot Lisbet.

  CP hade provskjutit ett vapen några månader tidigare ute på Ingarö hos “chefen” Tingström”/Bombmannen.

  Gärningsmannen maskerade sig inte. Det skulle jag gjort vid planläggning. Man har bara en sådan mössa som man kan dra ned, om man vill, för ansiktet.

  Det fanns en artikel i Skånskan, men den är borttagen nu, så även om det blir långt, här är en del:

  “Han följde de första rapporterna om mordet på Olof Pame i en sovsäck på repövningen i Dalarna. Veckan därpå ingick Lars Hamrén som utredare i den legendariska Palmegruppen. De följande åren levde han med mordet i tankarna dygnet runt.
  I dag bor Lars Hamrén i Laholm och har sitt jobb i Halmstads polishus. Han är säker på sin sak:
  – Mordfallet är redan löst.

  Ärendet, mordet på statsminister Olof Palme, låg på våldsrotelns bord. Det var Lars Hamréns arbetsplats, där han jobbade i en grupp som utredde post- och bankrån.
  Första veckan i mars förändrades allt som hade varit vanligt arbetsliv.

  – Vi hamnade i Palme-utredningen och arbetade efter en inövad modell, den så kallade Mordbibeln. Grundregeln är att alla mordfall ska behandlas lika, men det blev snabbt ett otroligt tryck runt vårt arbete. Vi upplevde något helt unikt, konstaterar Lars Hamrén.
  Ingen möda sparades, varje sten skulle vändas på. En oändlig rad av förhör inleddes.

  1989 dömdes Christer Pettersson för mordet på Olof Palme. Stockholms tingsrätt var övertygad. Precis som Lars Hamrén. Domen överklagades till hovrätten. Under häktningsperioden lärde Hamrén känna Pettersson närmare.
  – Jag ingick i den grupp av poliser som agerade fångvaktare åt honom på Österåkersanstalten. Vi pratade, vi spelade kort. Idén var att vi skulle lära känna honom bättre, förklarar Lars Hamrén.

  Christer Pettersson antydde ofta att han visste något mer. Men han berättade aldrig vad. Vid den här tiden, precis som i dag, är Lars Hamrén helt övertygad om att Pettersson var den skyldige. Att mordet på statsministern redan är löst.
  – Ja, så är det. Och jag är säker på att ingen annan någonsin kommer att bli dömd för det.
  Att en “vanlig buse” skulle vara den skyldige verkar kanske för enkelt. Men enligt Lars Hamréns filosofi är det ofta i det enkla man hittar sanningen.

  I november samma år friades Christer Pettersson i hovrätten. Det talades om en illa genomförd vittneskonfrontation med kronvittnet Lisbet Palme.
  – Men det var inget fel på den konfrontationen. Den var godkänd av alla våra chefer, kommenterar Lars Hamrén.
  Faktum kvarstod dock. Den tidigare dömde släpptes på fri fot, och hade han någon hemlighet så får ingen veta det. Christer Pettersson dog 2004.
  Lars Hamrén och hans närmaste kollega kände att motivationen att jobba vidare med fallet försvann.”

 • Jag tror inte CP var helt oförmögen utföra mordet och försvinna enkelt uppför trapporna på den tiden. LP:s vittnesmål tror jag faktisk på. Att den hon såg stämde tillräckligt bra med CP för att tro att det var han vid en senare konfrontation. Men om man planerar ett sånt dåd som att döda statsministern, så har man säkert noggrant planlagt en hel del förvillande spår. Några hade enligt Conny Larssons bok tidigare tydligen sökt efter en dubbelgångare till CP och lyckats. Därmed betyder det inte att det inte kan finnas en tredje person, som verkligen utförde mordet. Om jag får spekulera lite, vissa kan bli en bricka i spelet och behöver inte ens veta varför de skall befinna sig på viss plats vid viss tidpunkt. Uppdraget kan bara vara att bli sedd utan att de vet om orsaken, lockade av ett större parti droger eller pengar? Kanske CP. som han sa, somnade på tåget och dubbelgångaren var där och skulle bli sedd, kanske tvärtom? Sedan var det ändå en tredje person som utförde dådet?

  Den person, som figurerar i Conny Larssons bok ( en som behandlats på Conny L:s behandlingshem för kriminella och missbrukare ) kanske amfetaminbrukare, men var vältränad, ringde Conny L. vid 5-tiden på lördagmorgon efter mordet och nämnde ungefär: “är du nöjd nu? Det är klart nu … han är dö nu… vem är död? frågade C.L. Palmefan förstås. Var är du någonstans frågade C.L. Skit i det du, nu är det klart i alla fall. Slå på teven så får du se! sa han skrattande.”
  Det bevisar inte något, men engagemanget och övriga indicier i boken borde vara ett hett uppslag för Palme-gruppen att rota i.

 • Hade det inte funnits kameraövervakning på NK så hade mordet på Anna Lindh varit olöst – och folk hade fått ännu en grej att kunna använda för sina egna syfte, och utifrån konstiga vänstervridna synsätt, överförda till storpolitik. Då hade det funnits 47 böcker och 77 privatspanare. Man diskuterar om de där två männen som sågs på första plan samtidigt aom AL, varför de senare syntes på varsin sida om en disk på annat plan, strax efter att AL kommit dit. 67 vittnen säger att de såg ut att komma från balkan. Ustasja!

  Alla walkie talkies som sågs omkring NK… oj oj oj. Vad spelar det för roll att det ofta är knarkspan och annat civilpolisspan. Ingeting i det sammanhanget – för det var en komplott!

  Att sanningen är enkel passar inte skorna, då ska sanningen bankas till nonsens.

  Angående alibi för CP som Kjell H tar upp. Nej, han hade inget alibi. Tog han fram en person själv? Nej.

  Först var det en person, har inte nu namnet, men kallades för “lillbrorsan”. Han gick först ut och sa att CP kommit hem kl 01 på natten, för att senare (efter CP:s ilska mm mot honom) säga att CP kom hem kl 00, som CP sagt till polisen. Ingen trodde överhuvudtaget på vad han sa. Efter CP:s död sa han att han ljugit, vilket varit uppenbart hela tiden.

  Det “alibivittnet” talade efter CP:s död om att han ljugit då han gett CP alibi, vilket alla förstod hela tiden.

  Kjell H skriver: “Det viktigaste av dem är Algot Åsell.”

  “Hovrätten resonerar på liknande sätt som tingsrätten och hänvisar också till ett annat vittne, Lars-Gunnar E – Algots bekant som gick till polisen. Denne har sagt att Algot är ”en skrytsam person” som ljugit i andra sammanhang.”

  Algot Åsell (hörd 890609 kl 14.19) – det s k alibivittnet som underkändes av rätten säger att han såg CP klockan 23.35 den 28 februari på 15 meters avstånd. CP hade en blå jacka och ingenting på huvudet.

  Du vet knappast varför Algot gjorde som han gjorde, ett antal år efter mordet. Men kunde ju vara skönt för honom att ge en person han fruktade “alibi” – om du tänker efter.

  Det är tur du inte är domare, Kjell.

 • CP var vid den tiden ganska spänstig, och kunde garanterat springa. Jax och andra har ingen aning om i vilket skick CP var i just då. Lätt för de som är felkonspiratoriskt insnöade att först sätta etiketter på tex CP, för att ha det som hävstång till sina annars svaga omöjliga argument.

  Maj skriver “langaren” om CP, som ett argument att han kan det då inte vara… – mycket av sådan retorik är bara raserande från skribenterna själva.

  I den riktiga världen så sa dessa fyra vittnen så här:

  IM sa i första förhöret att han var för långt borta för att kunna känna igen mannen, men i tingsrätten sa han att mannen var mycket lik CP;

  LL sa i första förhöret att han inte såg mannens ansikte, men anser idag att mannens sätt att springa var mycket typiskt och liknar hur CP springer;

  LJ tyckte att han borde ha känt igen CP om det var han, men medgav att mannens sätt att springa liknade det sätt på vilket CP sprang;

  LP såg aldrig vem som sköt, men anser att CP var lik en av dem hon såg omkring sig.

 • @ lars lundberg
  Med tanke på din avslutande rad om att mörda vederhäftiga påståenden så måste jag bara påpeka att “C P:s allmänna rörelsemönster” visst är något att hänga upp sig på.

  Amfetaminmissbrukare rör sig på ett utmärkande vis. Har man tillräcklig med erfarenhet av personer med dylika vanor ser man direkt om en person rör sig som en ‘tjackis’. De rör sig stolpigt och ryckigt.

  Förvisso hade en påtänd CP hade kunnat springa dessa trappor, men i så fall hade han tagit trapporna med en grace likt den tjackis han var, och inte som den atlet som vittnen beskriver.

 • Angående C P (och Ales återigen så eminenta utsagor):

  Att påvisa psykopatiska drag hos C P var inte särskilt svårt. Han levde ju inte efter någon moralisk/empatisk karta i sitt sociala samspel och såg ofta till att komma i främsta rummet på bekostnad av andra. Av den orsaken var det dåtida lögndetektortestet inte på något sätt utslagsgivande; en person med antisocial personlighetsstörning uppvisar inte de stressrelaterade reaktionsmönster som en konfrontation i normalfall ger vid handen. Detta är ett känt faktum och borde i synnerhet vara allmänbildande för någon som påstår sig ha arbetat inom rättspsykiatrin, men man kan ju inte assimilera och integrera allt som sägs…

  Att C P skulle ha kunnat se P-paret gå in på biografen och därefter handlat amfetamin, väntat och sedan placerat sig ”på chans” med lånad revolver är inte alls omöjligt. Amfetamin grumlar situation och omdöme och kan vara en delförklaring till att det andra vittneseliminerande skottet kan ha missat, vid sidan av redan sönderknarkad förmåga till muskelkoordination. Att drogen rättdoserad höjer den fysiska prestationsförmågan gör sedan de 90 trappstegen tämligen överkomliga, bortsett behovet att för första gången i livet behöva springa riktigt fort. C P:s allmänna rörelsemönster är därför inte heller något att fästa sig vid i detta sammanhang.

  ”Saknade den exekutiva förmågan” – ja, det låter lika trovärdigt som Ales resonemang angående ”upmärksamhet” under mitt inlägg om artificiell intelligens. Ta gärna del av den!

  Jag menar inte härmed att C P var mördaren; det är bara så roligt att mörda galna och/eller låtsat vederhäftiga påståenden.

 • Det finns ju även offentliga personer som talar ut om hur vittnesuppgifter mörkats eller ignorerats. Dessa personer borde ju vara extra trovärdiga för allmänheten (speciellt när man lägger dem samman). Det skulle krävas väldigt mycket för en offentlig person att ljuga om sina vittnesuppgifter och polismörkläggningar. Polisen skulle ALDRIG bete sig som de gjort i dessa tre fall nedan, om de var genuint intresserade av sanningen!

  -Komikern Robert Gustavsson berättar hur en genuint ointresserad polis ringde upp en och en halv vecka (!) efter mordet för att ta Roberts vitnessuppgifter då han befann sig på samma biograf på mordkvällen, och hur kopiorna på förhöret han fick i efterhand inte stämde överrens med vad han sagt. Han hade bland annat sett en bil med tonade rutor och flera walkie talkie-män. Han tycker polisspåret verkar mest sannolikt.
  Intervju av Ulf Elving: https://www.youtube.com/watch?v=37mJ5NX7R0Q
  Intervju av Filip och Fredrik: https://www.youtube.com/watch?v=jJ4NpND5QEo

  -Polisen Åke Rimborn, som identifierade mördade Palme och höll de första förhören med Lisbeth berättar om hur hon sett två gärningsmän. Dessa vittnesuppgifter “togs bort” snabbt när när spaningsledaren Hans Holmér tog över. Extra anmärkningsvärt eftersom Christer Petterson dömdes (innan han friades i Högsta Domstolen) som ensam gärningsman, trots dessa initiala uppgifter från Lisbeth.
  Ringborn talar ut i Expressen efter 30 år: http://www.expressen.se/nyheter/ake-teg-om-mordet-pa-olof-palme-i-30-ar/

  -Racingprofilen Janne ”Flash” Nilsson var på mordplatsen innan polisen kom. Han talade ut i Värmlands Folkblad om sina vittnesuppgifter efteråt men polisen kallade honom ALDRIG till förhör. Han hade bland annat sett två män i en liten bil. Han tycker det är märkligt att polisen inte är intresserad av hans vittnesmål.
  Janne ”Flash” Nilsson i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22347826.ab

  (Jag har klistrat in denna sammanställning även i kommentarsfält till annan artikel.)

 • Det finns åtskilliga, som tystats. Bertil Wedin ( underrättelseofficer inom kontraspionage ) lämnade in en rapport till UD om de fakta han hade. Den blev sekretessbelagd osedd. Han har skrivit ned dessa fakta som förvaras i säkerhet, för att offentliggöras efter sin död.
  Erik Axel Eriksson, reservofficer hade stämt möte med DN:s Olle Stenholm för att berätta om vilka som låg bakom Palme-mordet. Eriksson hittades skjuten samma dag med 5 skott i ryggen.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10989252.ab
  Den ene efter den andre som på ett eller annat sätt varit inblandade eller vetat “för mycket” har dött i olyckor, mord självmord eller “naturlig död”, fast vissa varit onaturligt unga för naturlig död.
  http://www.scribd.com/doc/62282243/Doda-kring-Palmemordet#scribd+
  Så visst pekar det mot en konspiration.

 • Baal Der är väldigt tvärsäker när det gäller CP som kallhamrad mördare vid ett statsministermord? Misstaget vid konfrontationen var inte gjort av vem som helst. Åklagare J. Almblad var den som satte LP på ”rätt” spår när det gäller identifikationen av CP som dessutom stack ut rejält när det gäller klädsel och skobeklädnad. Det är långt ifrån ovanligt att vittnen helt säkert pekat ut en person men som sen visat sig vara totalt fel. Det finns flera kända fall i USA där även poliser varit med och sänt folk till livstids fängelse genom sina ögonvittnesiakttagelser men där de senare friats via DNA. Ett aktuellt exempel är det från netflix-serien ”Making a murderer” där en våldtagen kvinna med 100% säkerhet pekar ut Steven Avery. Något som sen visar sig vara felaktigt när DNA-tekniken kommit tillräckligt långt för att fria honom.
  Ögonvittnesexperiment: https://www.youtube.com/watch?v=rSzPn9rsPcY
  LP konstaterar att ”Han stämmer på min beskrivning”. Hon försöker alltså istället för att känna igen någon, passa in den bild hon har i huvudet på en person. Det är inget igenkännande i det skedet, den säkerheten kommer först i tingsrätten.
  Detta menar jag pekar starkt på att LP leds av åklagaren att peka ut CP, detta är inget misstag av åklagaren JA! Ett sådant nybörjar fel anser jag är omöjligt. Nej han leder LP med flit till rätt person? Nog om detta.

  Sonen Mårten Palme pekar ut CP som mannen utanför biografen Grand och menar på att därför är det CP som är vid korsningen Sveavägen – Tunnelgatan. CP skulle då ha följt efter makarna Palme och skyndat förbi för att sedan invänta paret vid korsningen utanför butiken Dekorima? Sanningen är ju att paret sneddade över Sveavägen för att titta i skyltfönster. Hur skulle CP kunna veta att de skulle befinna sig utanför eller en bit från Dekorima, eftersom enligt många vittnen mördaren inväntade paret när han dök upp bakom paret Palme och avlossade 2 snabba skott mot Palme. (Om mördaren följt efter paret hela vägen skulle han andfådd slutit upp bakom paret för att utföra dådet. För att klara detta måste ju gärningsmannen snabba på stegen vilket inte stämmer med vad vittnena sett. Det mest utförliga vittnet Inge säger är att GM ”lugnt går fram mot paret, från att ha inväntat paret utanför Dekorima och lägger vänster arm på axeln och skjuter 2 skott, lugnt backar GM några steg.)
  Vad man kan konstatera är att ingen i första förhören beskriver någonting märkligt med mördarens rörelsemönster i jämförelse med vad många senare beskriver. Man kan i förhören skönja hur minnet av hur han ”springer som en elefant” eller ”rör sig klumpigt” har växt fram enligt vetenskapen kring hur falska minnen skapas under tidens gång.
  Vittnet Lars Jeppsson som står mellan barackerna på Tunnelgatan. Han känner Christer Petterson, otroligt nog, och berättar i förhör att det inte var honom han såg springa förbi!
  Mordet präglas av kyla. Precis så beskrivs det också av vittnen som sett stora delar av skeendet. Inget som en påtänd eller amfetaminknarkare är känd för!
  Leif Ljungqvist som befinner sig i en bil strax intill mordplatsen säger i ett förhör:
  ”…han står och tittar en stund och iskallt sen tar han det lugnt och lunkar iväg in i gränden…”
  Till sist CP har alibi, vilket polisen inte utredde eller lade ner speciellt mycket tid på. Inte heller MSM och dess geléryggar till journalister har velat beskriva CP alibi.
  Christer Pettersons alibi, om man väljer att tro på hans två alibivittnen. Det viktigaste av dem är Algot Åsell. Han har sett CP ”otaliga gånger” och känner väl igen honom. Han har bland annat sett CP bråka på torget i Sollentuna och har sen dess byggt upp en rädsla för honom. Därför reagerar han när han på kvällen den 28/2 ser CP sitta på en bänk på Märsta pendeltågsstation just då när CP själv säger att han var där. En tid som styrker att han inte kan ha haft någonting med mordet att göra. Märk väl att detta är ett alibi från ett vittne som är rädd för CP? Nog vore det väl skönt att ljuga och eller bara hålla käft när det gäller ”galningen” CP? Men det gör inte Algot han ger CP alibi!

 • Ang. CP som mördaren:
  Om man anser det avgjort att CP är mördaren därför en flickvän till honom har vittnat om att CP erkände mordet på sin dödsbädd, så har man förmodligen väldigt begränsade erfarenheter av personer i missbrukarkretsar, deras uppriktighet och hur de går tillväga för att tjäna en extra slant om tillfället ges.
  Tror man att CP säkert är mördaren pga LP’s utpekande, är man förmodligen en kombination av dåligt påläst om omständigheterna under identifieringen samt okunnig om grunderna i vittnespsykologi.
  Att CP blev friad i hovrätten samt att såpass många meriterade utredare vägrar tro på hans skuld talar sitt tydliga språk.
  För den sansade så förefaller det långt mer troligt att polisens osannolikt värdelösa insats kan förklaras av förekomsten av en konspiration, än att dådet skulle vara en alkoholiserad tjackpundares verk.

 • Baal Der, du bortser även från polisens förhör med Lars Jeppsson, som såg mannen som sköt Palme kuta upp för trapporna. Lars Jeppsson kände CP och har dessutom sett hur CP springer. Han gick i förhöret ed på att det inte var CP som sprang upp för trapporna.

  En individs typiska rörelsemönster är unikt för var och en av oss, om man inte är tränad att springa fort vill säga, viket CP inte var. CP hade ett stolpigt, klumpig och elefantliknande sätt att röra sig på. Typiskt för missbrukare är just stela benleder. De böjer inte på knälederna på samma sätt som topptränade alter gör. För detta krävs träning, teknik och muskler. Jämför med alkoholisters stela gångstil – de så kallade fyllebenen vid rörelser framåt.

 • Palmes gravsten är förmodligen ingen grav, den bär hans autograf men inga årtal. Han påstås ha blivit mördad men bevisen för detta är mörklagda eftersom fotografier av liket och obduktions protokollet är hemligstämplat. Hans död är således obevisad för alla de som inte har tillgång till detta källmaterial!

  Läkaren har tystnadsplikt. Försenad ankomst för OP,s ambulans. Andra ambulanser inblandade. Lisbeths ankomst i fel polisbil efter den sena ambulansen. Förfalskade tidsrapporteringar och med kappan utbytt. Hennes vittnesmål togs aldrig. Hon förhördes bara upplysningsvis som hastigast. Alltihop som designat för att bli värdelöst, förvirrande och en gåta men kan också ses som flyktiga ögonblick då skriptet inte ville stämma överens med verkligheten och floret över sanningen lyftes.

  Sedan mordet har man gjort allt för dölja sanningen, helst under ett kolossalt berg av papper.
  Listan på indikationer om att Palmemordet var fejkat kan emellertid göras mycket lång och teorin kan förklara de flesta märkligheter: t.ex. varför var regeringen överens om att sanningen aldrig fick komma fram, att den skulle skada Sverige så enormt?

  Palme, (välbärgad och överklass, på halvårs rundresa efter studier i USA1948, året då CIA skapades) skall ses som den skicklig skådespelare och spion han var, dessutom besatt av iden att manipulera massan genom mind control som var populärt då och även nu.

  När tiden var kommen för Palmes (marionettens, skådespelarens) sorti var det naturligt att fejka ett mord och sedan dra nytta av hans vida berömmelse att skapa det trauma som landet försattes i. Ett stort steg närmare NWO var plötsligt möjligt och en ny tidsanda kunde inledas. Det var förmodligen en mycket stor operation som inte fick misslyckas, med många inblandade med varierande insikt. Man hade säkert flera syndabockar på lut, tror inte CP var med från början, iallafall inte som första alternativ, han kom in senare.

  Förmodligen var det en Palme-lookalike som mördades eftersom Palme och Lisbeth hade blivit utbytta under promenaden från Grand. Eller så var blodet på gatan lika fejkat som mordet på Palme. Räkna med att en stor del av vittnena var betalda. Kunde man sortera bort dessa så kunde man komma sanningen lite närmare.

 • Om vi nu befinner oss postum statstkupp bör man nog hålla ögonen öppna på riksdagen (punkt se) och spana på vad för partier som arbetar för minskad insyn och mer övervakning samt mer överstatlighet och cetralisering av makt. För fascister är en orolig skock, liksom femtekolonnare. Hemska sanningar kan ju komma fram i ljuset. Arbeta för att få in nya kandidater, våra kandidater i riksdagen. Och småpartierna måste få komma upp, vi måste lyfta upp dom. Och om ni inte tror på det så har ni gett upp vårt starkaste vapen mot våld och förtryck.

  JFK : “Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable”
  http://www.youtube.com/watch?v=dXRG7yiqR3I

 • @Erika!

  Sanningen kommer fram till slut…som du skriver! Denna sanningen förhoppningsvis kommer från en högst stående Politiker som var aktiv under den tiden och sitter på fakta. När ålder, sjukdomar för en närmare döden finns också behov att lätta på samvetet!

  Här tänker jag på Ingvar Carlsson som inom några timmar har avgått som statsminister. Natten innan har två personer klättrat upp på taket och -vet ej exakt- var på väg in i statsministern bostad. Ingvar Carlsson har uttalat sig några veckor innan att Palme-mordet måste utredas och alla andra aspekter som “inte diskuterades tidigare” skall upp på ytan! Hoppsan………det skulle han inte sagt! Men som klok man har han också förstått “varningen”! Han -med stor sannolikhet- vet mer än vad han berättat någonsin och han visste att varningen betyder att: antingen tiga eller…….

 • [Kommentaren raderades eftersom du pekar ut andra som konspirationsteoretiker. Detta är fel forum för den typen av tilltag. – – – moderator]

 • Här är ett förord skrivet av Gösta Söderström som är hämtat från Ole Dammegårds bok “Statskupp i slowmotion”
  ”Alltsedan jag natten den 28 februari 1986, i egenskap av polisens insatsledare på mordplatsen där vår statsminister just mördats, hamnade mitt i en av nittonhundratalets största svenska politiska rättsskandaler, har jag undan för undan konstaterat att de ansvariga myndigheterna främst ägnat sig åt att mörklägga händelsen….forts. http://lightonconspiracies.com/newsite/forord

 • Efter att ha sett filmen ovan – och många andra liknande – har det väl uppenbarats hur det gick till? Man är inte sanningsenlig om man inte går in i detalj och på motsvarande sätt – som i filmen – är lika noggrann och metodisk, och på punkt efter punkt visar vad som inte stämmer. Och med välgrundade argument och dokument redogör för hur det annars skulle ha gått till. Allt annat är bara spekulationer. Någon med makt och inflytande, och som tydligen vet vem/vilka det var, har yttrat att “det skulle skaka Sverige i grundvalarna om sanningen kom fram”. Fastän man tycks ha gjort allt för att förhindra det, har sanningen ändå krupit fram bit för bit. Och Sverige har skakats i grundvalarna, fast inte på det sätt som de tror. Nu har vi det hårda och omänskliga klassamhälle som Olof Palme ville förhindra och kämpade emot. Nu ser vi tydligare vad han stod för och hur modern han var. I spåren efter Palme har människors förtroendet för rättsväsendet och samhället både skadats och skakats om. Men det är en gammal sanning: Sanningen kommer alltid fram till slut…

 • @Baal Der: Jo, de exekutiva funktioner är helt avgörandet för ditt beteende – hur du fungerar och inte fungerar. En påtänd psykiskt störd missbrukare av rang som CP beter sig inte som mördaren gjorde. CP hade en skada i frontalloben som gjorde honom bland annat utagerande. CP klarade också lögndetektortest. Att ljuga är nämligen en mycket mer komplext vad vi först kan tro, samt att en bra lögnare har tvärtom mot CP förstorad och mer aktiva frontallob. Planering runt Palmemordet är inte heller typisk för människor som har CP skallskador. Än mindre med personer med tilläggsmissbruk.

 • OK, låt oss anta att det var en konspiration. Villka skulle i så fall ha haft motiv? Och hur skulle denna grupp ha klarat av att komma fram till beslutet och sen beställa mordet?

  Socialdemokratiska partiet?
  En högerextrem konspiration inom polisen?
  Främmande makt?

  PS. Från mycket högt uppsatta källor har jag fått höra att: Paret Palme hade precis innan mordet ansökt om skiljsmässa, men att alla bevis för detta “suddades bort” efter efter mordet. Under mordnatten dök det upp högt uppsatta poliser (som i normala fall aldrig är där) till ledningscentralen, vilka körde ut ordinare personal.

 • Så många vittnesförhör pekade på en professionell mördare. Att då låtsas att Christer Pettersson överhuvudtaget skulle kunna vara en tänkbar mördare, vittnar om ren desperation hos polisen. Polisen hade kuppats av ett litet gäng högerextrema, de var in POLISEN. Men istället för att avslöja rötan inom kåren föredrog man att ta fram ett spår som hade lika lite med mordet att göra som PKK och kurderna.
  Att i efterhand se den stackars knarkaren apa sig fram för TV-kamerorna är så miserabelt att ett helt lands heder smutsas. Med hänsyn till den utlovade dusören på 50 miljoner, pekar en del på att den professionella hitmannen var utländsk, annars hade han förmodligen röjts

 • Ja det finns konstiga “fakta” och som det verkar efterhandskonstruktioner.
  C.P. kan ändå ha ingått i planen och varit sk. lämplig vilseledande lockfågel. Han tjänade tydligen massor från media på att hålla dörren öppen för att det var han. Det finansierade hans amfetamin-missbruk t.ex. och dessutom sinkades spaningsjobbet förmodligen. Han kanske fick ersättning från “beställar”-sidan också? Kanske var även hans dubbelgångare en viktig vilseledande spelare i planen? Om konspirationen var omfattande, så förstår man att det aldrig lösts. Enligt boken av Conny Larsson, så hade regeringen redan den 1 mars 1986 meddelat UD att mordet aldrig skulle lösas, eftersom det kunde skada Sverige. Att så tydliga tecken enligt boken aldrig utretts eller har gömts undan i utredningen, säger mycket. Mördare, beställare och vissa utredare, verkar ha haft gemensamt intresse och när spåren blev för heta, så måste det avledas. Många gick säkert på order för sin egen överlevnad? Mönstret av den misslyckade utredningen i JFK-mordet verkar gå igen. Det borde vara dags att det avslöjas, för nu kan det väl knappast skada Sverige, om det ens skulle ha gjort det då?

 • Ingen verkar ens tänka på att det möjligen inte var inkompetens inom polis etc, snarast en mörkläggning.
  Visserligen kan man undrar varför svenska skattebetalarna fortfarande skall betala för en Palme kommission 30 år efter mordet. Är det ett test hur dum svenskarna är eller hur lydig dom följer uppdragen dom får?

 • Kan hålla med en del Max Pont. Men angående Anna Lindh så vet jag inte. Om hon hade följt den väg som utgått från henns omgivning och anknytning, så tror jag inte alls att något hade blivit bättre.

  Tänk på vems biologiska dotter hon var!

 • Är inte denna enorma soppa mest en indikation på den totala nivån av inkompetens inom svensk polis och rättsväsen? Jag tror helt enkelt inte att en svensk “konspiration” (inom polisen, IB, MUST, Socialdemokratiska partiet?) skulle klara av att genomföra en vattentät konspiration, få alla att hålla tyst och dessutom lyckas att lägga ut graverande falska ledtrådar som pekade ut Petterson & bombmannen.

  Palmemordet är den totala förnedringen av den S-märkta svenska samhällsmodellen. Och vad som är ännu värre var den härskande klassens arroganta vägran att inse att detta kunde inträffa igen, Och sen blev Anna Lindh mördad, vilket var en enorm katastrof för Sverige. Om Lindh fått efterträda Göran Persson hade inte S-partiet imploderat under ledning av en massa hönshjärnor och tokstollar. Med Lindh som S-ledare hade aldrig de senaste årens tokstolle-politik kring massinvandringen inträffat.

 • Mordet var uppklarat, men som man säger så “gjorde en polis en miss”… och vips så är det ouppklarat… Om hans fällande dom stått kvar, om missen inte hade blivit av – hade han då varit felaktigt dömd?

  Chevaamnnen Leif Ljungqvist stannade vid rödljuset. Han skulle hämta sina barn vid Citykyrkan, de hade varit på läger. (Hans far var pastor där). Han var först vid mordplatsen och först att larma SOS. Han är företagare och kristen, och faktiskt hovleverantör… Han har också varit i media i dagarna:

  “Jag såg gärningsmannen springa iväg. Han hade ett mycket speciellt rörelsemönster och jag är övertygad om att det var Christer Pettersson jag såg. Jag kände igen rörelsemönstret när jag såg honom springa i en videoupptagning. Det stämmer som ett fingeravtryck” Han blev övertygad om att det var CP som var mördaren.

  Vad har Leif GW:s ord för betydelse, Maj? Han pratar om att CP isåfall skulle begett sig till Sigge och hämtat revolvern. Men CP hade kanske redan den revolvern i jackfickan. Leif GW säger att CP skulle ha suttit 150 meter bort på Oxen och supit. Men CP kanske gick dit och tog sig några… och slapp stå ute och vänta på Palme så länge, innan han gick ut för att inte missa tillfället. Eller så gick CP och hämtade pistolen från ett gömställe, för den var redan snodd från Sigge

  CP hotade ofta folk, och sa att han hade en pistol på sig. Han var fascinerad av vapen.

  Dessutom sa tidigare statssekreteraren Ulf Dahlsten för en vecka sedan att CP ett par år FÖRE mordet hade varit inne på statsrådsberedningen och frågat personalen om Palmes vanor. Pettersson hade bl a frågat en person ur personalen hur ofta Palme besökte lokalerna och därutöver hade starkt kritiska åsikter om Palme och dennes politik utbytts. Det går alltså helt emot vad kanske CW och andra ibland spridit i sin förvirring, att CP gillade Palme. Det vara bara sådant CP senare kunde säga. CP snodde ett foto på Palme dagen efter mordet, och sedan höll han sig hemma i veckor.

  CP var torped för Tingström. Förstår ni hur sådant folk ofta är. De kanske inte har så mycket heder och etik åt ett håll, men “kompenserar” det med att vara väldigt lojala åt ett annat. Det finns exempel på att CP just var sådan. Han hade ett löfte att göra detta, och mer pengar kunde också hägra, stora pengar.

  En medpassagerare till Chevamannen, Leif L – Jan A (tillika gammal klasskamrat med Christer Pettersson) – fick även han associationer till Christer då han såg rörliga bilder på denne i TV-programmet Kalla Fakta 1996 (Christer hade samma rörelser som mördaren).

  Två vittnen såg vid en tidpunkt omedelbart efter mordet, oberoende av varandra, en springande man ovanför trapporna till Tunnelgatan – en man de senare mer eller mindre identifierade som Christer Pettersson.

  CP hade redan tagit den flyktvägen uppför de trapporna tidigare, då han bajonettdödade en person i hörnet av Sveavägen/Kungsgatan.

  Jag förstår mycket väl att det kan vara tråkigt för vissa, såsom admin och Maj – om allt redan finns “in plain sight” – det vore väl mycket roligare om man kunde få mordet inbaxat in i högervänstertänk och onda (västerländska) makters agerande. Så vi kan peka finger! Men gör det i en spegel.

 • Var med en kvinna som lämnade över ett foto på en person som liknar CP så min kropp rös när jag såg att det inte var CP. Fotot lämnades till Åke Röst personligen som satt brevet i en pärm bakom sin rygg. Någon månad senare begärde kvinnan ut diariet som inlämnats men fick något helt annat. Mörkläggning här också inte bara tidsangivelser.

 • Nu när man sett det mycket trovärdiga vittnet Inge Morelius kan man konstatera att Pettersson helt kan uteslutas. Inge beskriver en vältränad yrkesmördare som handlar mycket rationellt och effektivt, och som har god fysik. Inge betonar speciellt att det absolut inte är någon missbrukare. Jag upplever att advokaten och journalisten Henning Witte på Whitetv beskriver det mest trovärdiga och sannolika scenariet:

  http://whitetv.se/en/the-murder-of-palme/1493.html

  Inge Morelius vittnesmål måste ses, det är en ögonöppnare, åtminnstone för mig!

 • @Baal Der! Är du på riktigt? Eller bara på låtsas? Tror du verkligen att det finns fortfarande intresse för en viss CristerP som ensam mördare?

 • @ Baal Der

  Det är ju inte så att ju mer hörsägen du berättar kring CP gör det mer sant.

  Hur troligt är det att CP , ivrig på att få det utlovade knarket , får syn på Palme
  och tänker att ; “Äh , skit i knarket , jag väntar här i två timmar så skjuter jag
  Palme istället.” Hur mycket polare han än var med Tingström och med det
  också ansåg sig förpliktigad att infria sitt ev. löfte så kan den som har en
  gnutta inblick i en vaneknarkares personlighetsstörning vittna om att dennes
  lojalitet i allt överskuggas av just knarket.

  När det gäller mord på betydande politiker så är jag bara benägen att hålla
  med GW Persson ; Dessa utförs med politiska motiv utav gruppering/ar
  som sett till att engagera kollaboratörer som eg. är satta att skydda det
  tilltänkta offret.

 • Att vara “utredd” – vilket strunt. Det finns väl ingen “poäng” där att hämta, som skulle säga att han inte kunde trycka av en revolver och ta sig upp för lite trappor!

  Du verkar inte ha läst det som var en rubrik i mitt första inlägg:
  ”Ögonblicket gör tjuven”

  “Exekutiva förmågor”… – varför skriver du om det?

  Tingström, som var hatisk mot samhället, hamnade på Kumlaanstalten – där också Christer Pettersson satt. De blev vänner. Advokat Pelle Svensson, som företrädde “Bombmannen”, uppgav vid Tingströms död att han lämnat efter sig ett testamente där det stod att Christer Pettersson nu hade fått uppgiften att hämnas samhället.

  – Christer Pettersson berättade flera gånger om hur mordet gick till. Knarklangaren Sigge Cedergren (avliden) var förbannad på Christer Pettersson. De satt i bilen och Cedergren sa, på hösten före mordet, att “du måste lämna tillbaka min revolver.” Det var en stor, kromad Smith & Wesson. Pettersson hade puffran, men jag har ingen aning om han ständigt och jämt gick omkring med den.

  – På mordkvällen skulle Pettersson träffa Cedergren på spelklubben Oxen, där han skulle få tjack (knark) av Cedergren. Han väntade och väntade, men Cedergren kom inte, så Pettersson gick ned till biografen Grand för att ringa från en telefonautomat. Där såg han Palme gå in på biografen, och ögonblicken gör ju tjuven. Sedan väntade han utanför Grand.

 • @ Baal Der

  Det faktum att CP erkänt mordet är enligt dig alltså starkt bindande.
  Jag ska väl påminna om att det finns minst 130 andra som gjort samma sak.
  Lägg därtill att CP också hävdat motsatsen.

  Lisbet Palmes vittnesmål väger väldigt lätt om man tar i beaktande vad forskning
  kring vittnesmål gör gällande. Stressande situationer som detta handlar om
  påverkar omdöme och minne i hög grad. Att påstå att det hon utsattes för
  var stressande är knappast en överdrift.
  Två revolverskott från ett par meters håll och hennes make som hastigt segnar
  ner livlös bringade nog en del kaos i hennes huvud.

  Vid konfrontationen säger hon ju inte spontant ; “Honom känner jag igen”.
  Det hon säger är istället : ” Det ser man ju vem som är missbrukare”.
  Borde vara tillräckligt med info för att omedelbart lägga ner.

  Återkommer senare…

 • Att det skulle vara CP vet alla som känner honom är en orimlighet. Från min tid på rättspsyk hörde jag av äldre kollegor att han där utretts fem gånger. Två gånger sjukförklarad och tre gånger friskförklarad – eller tvärt om! Poängen är att han saknar förutsättningarna att dels ta sig hela vägen upp för Biblioteksgatans alla trappor i den hastighet som förövaren försvann i dels saknar han de exekutiva förmågorna att planera och genomföra detta. Därför är Baal Der angreppssida (en ensam galning) ett begåvat sätt att kringgå det hela.

 • Ja eller spräcka skallen vid fall i S:t Görans sjukhus.

  Lisbeth P är än idag helt säker på vem som sköt maken. Är man helt intill CP så glömmer man det nog inte, eller kallar sig säker sedan.

  Jag hade inte haft något emot om det varit en stor plot, istället. Konstigt är det att om man studerar eller läser olika böcker och teorier om mordet, så kan man se logiken i just det scenariot man för tillfället läser – det är väldigt märkligt.

  “Är du en mördare?” frågade jag. “Ja!” svarade han. Nästa fråga var avgörande. Hur skulle jag formulera den? Bara rätt fråga skulle få rätt svar. Jag sköt från höften: “Släckte du Palme?” “Ja!” sa Christer.

  Nu är han död.

  Mannen som mördade Olof Palme på öppen gata i Stockholm för 20 år sedan. Han sköt och lämnade platsen. Sprang uppför trapporna mot Malmskillnadsgatan, vek av till vänster och stod och tryckte på Johannes kyrkogård medan de två polisbilarna körde på tjutande däck mot mordplatsen. Tog sig ner till Sigges lägenhet på Tegnergatan, dumpade revolver och skyndade vidare mot Centralen där han tog pendeln hem till Rotebro.

  Efter år av fel fick polisen slutligen tag på honom. Han dömdes för mordet i tingsrätten. Men friades i hovrätten. Ett gruvligt misstag hade begåtts av en glappkäftad polis vid konfrontationen och Lisbet Palmes vittnesmål tvangs att strykas. Det som var det mest avgörande för hela rättegången och utfallet. Utpekandet!

  “Det var han, nummer 8, som var på mordplatsen. Det var han, nummer 8, som sköt min man.” Man tvangs släppa mördaren. Statsminister Olof Palmes mördare. Mitt råd till den så kallade Palmegruppen är: “lägg av nu.”

  Nu är till och med mördaren död. Han dog på Karolinska sjukhuset utav en stor blödning i hjärnan efter att ha spräckt skallen vid ett av många besök på alkoholkliniken vid S:t Görans sjukhus.

  https://www.flashback.org/t1939008

 • Det avgörande svaret återstår. Hur visste gärningsmannen att Palme skulle gå på bio den kvällen – och på just den bion? I svaret på den frågan ligger lösningen till mordet på Olof Palme.

 • Baal Der, kan du förklara det underliga dödsfallet för Pettersson? Krossad skalle i hemmet dagarna efter han hävdade att han inför Aschberg skulle avslöja vem om mördade Palme? Eller minns jag fel kring det? (jag är inte djupt insatt i alla Palmemordets turer och spår)

 • tycker inte vi ska glömma bort de två “finska flickornas” vittnesmål om att ha sett Anti Avsan på mordplatsen minuterna innan mordet, utrustad med både walkie-talkie och revolver!

 • Varför krångla till det.

  “Ögonblicket gör tjuven”

  – Alla vet ju att det var Christer Pettersson som mördade Olof Palme. Polisiärt är fallet avslutat, då är det lika bra att berätta vad jag kommer ihåg från vårt möte.

  Gert Fylkings berättelse får stöd av den pensionerade Palmespanaren Thure Nässén:

  – Jag känner till att Christer Pettersson vid tidigare tillfällen har berättat om mordet för Gert Fylking.
  http://www.expressen.se/nyheter/har-erkande-han-mordet-pa-olof-palme/

  ————

  Kvinnan som hade ett förhållande med Pettersson i ett antal år lovade honom att offentliggöra ett 40-tal brev efter hans död den 29 september 2004.
  Nu berättar hon vad Christer Pettersson berättade för henne, strax innan han dog.

  – Det var jag som sköt Olof Palme… det blev nåt fel med andra skottet, var Christer Petterssons ord till flickvännen.

  Kvinnan ska i närvaro av en mordutredare hos polisen ha överlämnat breven, skrivna av Christer Pettersson, till Aftonbladet och i dem finns enligt fästmön flera anspelningar på Palmemordet.

  Motivet var enligt Pettersson att göra det som bombmannen Lars Tingström aldrig lyckades åstadkomma.

  – Jag gjorde det för bombmannen. Han blev helt fel dömd till livstid. Jag gjorde det för hans skull, ska han ha sagt till kvinnan.

  Christer Pettersson som tidigare erkänt mordet 1999 och 2001 har både blivit dömd och friad för statsministermordet.
  http://www.svd.se/pettersson-erkande-mordet-till-flickvan

  Case closed 😉

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *