Neurokirurgen Eben Alexander berättar om sin nära döden-upplevelse – Djup mening väntar oss

publicerad 13 februari 2016
- av NewsVoice
Eben Alexander

I detta intima och kraftfulla föredrag berättar neurokirurgen Eben Alexander om sin nära döden-upplevelse efter att han drabbats av en dödlig bakterieinfektion i spinalvätskan. Upplevelsen förändrade hela hans liv och han inspirerar 1000-tals människor över hela världen genom föredrag och sin bok "Proof of Heaven".

Vid ett tillfälle gav läkarna honom 2% chans att överleva och de förberedde de anhöriga för hans bortgång. Eben Alexander låg i koma i sju dagar med en dysfunktionell hjärna som badade i varbildning med alla lober infekterade av bakterier. Trots det kunde han återge hela händelseförloppet i en annan, högre organiserad, verklighet som badade i kärlek, djup mening och samhörighet. Han överlevde och blev även helt återställd, vilket starkt förvånade hans läkare.

Eben Alexander försöker koppla sin andliga upplevelse till kosmologi och och fysik. Han är övertygad om att den subjektiva upplevelsen ligger i linje med den teoretiska forskningens framkant.

Föredraget var en del av det Teosofiska sällskapets 128:e sommarträff år 2014 i USA. Temat för konferensen var "Science and the Experience of Consciousness". Gäster under konventet var bla forskarna Amit Goswami, Dean Radin, Russell Targ och många fler.