Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Bankerna skapar pengar ur ingenting och har byggt upp värdens största pyramidspel

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 mars 2016
- NewsVoice redaktion
Banker - Foto: Crestock

Banker - Foto: Crestock

Andreas Obenius, FB-fotoDEBATT. Våra fyra storbanker sysslar med ett systematiskt bedrägeri när de lurar kunderna att de faktiskt har pengar att låna ut. Ingenting kan vara mera fel. Bankerna har ingenting, inga sedlar i bankvalvet inget silver eller guld för den delen. Allt bygger på en stor bluff som är så finurlig och genomtänkt att få människor genomskådar bluffen, skriver Andreas Obenius som tidigare fått artikeln publicerad i Gefle Dagblad.

Text: Andreas Obenius, Miljöpartiet, Gävle | Foto (ovan): Crestock

Enligt Basel 1 o 2 som är EU:s regler för bankernas buffert = kapitaltäckningskravet = hur mycket pengar bankerna måste ha för att få låna ut – är denna 0,0028%. För att förtydliga: banken behöver bara ha ett egentligen värdelöst papper där det står att banken har 2800 kronor i tillgångar. Till exempel lite aktier i sin egen bank. Då får de genast låna ut 1 miljon kronor.

Så följ med nu: banken har inga pengar, de lurar dig/kunden att de har det, och det är detta som är det stora bedrägeriet. Banken har systematiskt byggt upp system där du vaggas i tron att de förvaltar dina pengar. Ditt lönekontos pengar använder bankerna till att spela på börsen, investera i kemikalieindustrin utomlands eller något annat som de kan tjäna pengar på. Sedan vill banken gärna att du ska ha flera betalkort och kreditkort för dem tjänar miljarder på kortbetalningarna och du får vackert betala för varje kort och konto.

Tillbaka till lån, när du lånar pengar på banken så skriver du på ett skuldbrev och banktjänstemannen som inte vet att han/hon just nu begår ett bedrägeri knappar nu in på datorn summan som du ville låna, utan att det fanns några pengar att låna ut.

Om man säljer en bil som man inte har och tar betalt av kunden kallas det bedrägeri, samma sak är det när banken lånar ut pengar till privatpersoner, företag, kommuner, landsting: de bluffar.

Banken har inga pengar utan lurar dig att skriva på skuldbrev och betala tillbaka = amortera – men dessutom får du betala ränta på någonting som banken aldrig haft. Detta blir det största bedrägeri världen skådat. Ett otroligt pyramidspel där kunderna längst ner i pyramiden blir de som får betala det mesta av kakan.

Vi måste stifta nya lagar och reglera bankerna samt att endast staten får skapa pengar genom riksbanken. Så är det inte i dag 97 procent av alla pengar är digitala och de vanliga bankerna får skapa i princip hur mycket pengar som helst genom skuldbrev. De skapar pengar ur luft.

Text: Andreas Obenius, VD redovisningsbyrå


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: banker