En halv miljon muslimer i Sverige fram till 2030 måste integreras

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 mars 2016
- Torbjörn Sassersson red.

Sultan Omar Ali Saifuddin Mosque

Soeren Kern på den New York-baserade tankesmedjan Gatestone-institutet (GS) skriver att Belgien är ett centrum för jihadister och går så långt som att kalla landet för: “Europas paradis för jihadister”. Anledningen till terrorattacken i Bryssel beror på att Belgien har en bred bas av lättrekryterade muslimer som är arbetslösa. 

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 11:59, 25 mars 2016 | Bild: Sultan Omar Ali Saifuddin-moskén i Brunei – Foto: Sam Garza

Soeren Kern: De unga är lätta att få med på jihadism mot Väst

Enligt GS förväntas Belgiens muslimska befolkning att nå 700 000 personer i år och det motsvarar drygt 6% av hela befolkningen, att jämföra med 4,9% i Sverige, 2010. Uppgifterna kommer från en ny studie av Pew Research Center. Uppskattningsvis bor tex 100,000 muslimer i Brysselstadsdelen Molenbeek, ett område som blivit ett centrum för belgisk jihadism, skriver Koern.

Notera skillnaden mellan jihad och jihadism:

Jihad betyder “strävan” eller “kamp” och ordet kommer ytterst från jahada, att anstränga sig, vilken är en religiös plikt för muslimer. Jihad betyder för en msulim, självrannsakan och en strid mot frestelser och det förbjudna.

“I västvärlden är “jihad” ofta översatt som “heligt krig”, vilket muslimer och muslimskt lärda ofta poängterar är en felaktig översättning då dessa ord inte är synonyma med varandra.”

Jihadism däremot är en term som syftar på en beväpnad jihad inom islamisk fundamentalism. Termen myntades på 1900-talet och kan syfta på terrorism.

Prognos: Sverige får fördubblad muslimsk befolkning 2030

Studien från Pew Research Center visar även att Sverige förväntas fördubbla den muslimska andelen av befolkningen mellan 2010 och 2030, mer exakt från 451,000 till 993,000 individer. Siffrorna är uppskattade.

MDII-graphics-webready-85

Belgien

Soeren Kern beskriver ett parallellsamhälle, en segregation mellan den mer ursprungliga befolkningen och muslimer som en följd av tidigare politik. Det började på 1960-talet. Belgiska myndigheter uppmuntrade då till massinvandring från Turkiet och Marocko, eftersom man ville ha in billig arbetskraft. Fler migranter kom sedermera från Egypten och Libyen.

“Ett växande antal belgiska muslimer lever isolerade i getton där fattigdom, arbetslöshet och kriminalitet grasserar. I stadsdelen Molenbeek ligger arbetslösheten på runt 40 procent. Radikala imamer trålar aggressivt efter håglösa ungdomar som kan rekryteras för jihad mot Väst.”

Soeren Kerns artikel som översatts av Maria Celander poängterar sitt budskap bla med följande citat:

“När vi måste ha kontakt med dessa människor [europeiska myndigheter] eller skicka vårt folk att tala med dem, pratar vi i allt väsentligt med människor som är … barn. De är inte förutseende, de vet inte vad som pågår. De är i total förnekelse. Det är en skrämmande sak att erkänna att ens land håller på att övertas.” / Amerikansk underrättelsekälla

NewsVoice kommentar

Det framkommer i artikeln att radikaliseringen av muslimer och rekryteringen av jihadister som blir terrorister beror på att dessa människor inte integrerats i det belgiska samhället, för att de lever i utanförskap och fattigdom.

Sverige måste alltså integrera upp till halv miljon immigrerande muslimer fram till år 2030 för att inte riskera aggressivitet mot vår kultur. De måste känna sig välkomna och uppskattade, även om det kanske inte innebär en moské i varje stad och en “annan” kvinnosyn.  Integrering innebär trots allt att den inkommande kulturen respekterar värdkulturens värderingar och normer. 

Läs hela artikeln på Gatestone-institutets svenska hemsida

Text: Torbjörn Sassersson

The Gatestone Institute, formerly Stonegate Institute and Hudson New York, is a conservative think tank based in New York City that specializes in strategy and defense issues. Gatestone was founded in 2012 by Nina Rosenwald, who serves as its president. Former U.S. Ambassador to the United Nations John R. Bolton is its chairman. / Wikipedia


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Redhawk! Du undrar “vari ligger rädslan”?
  Blindheten är bedövande och här ett av otaliga exempel.
  http://www.gd.se/gastrikland/gavle/gd-s-chefredaktor-dodshotad-av-nara-slakting-till-gavleimamen-ett-direkt-hot-mot-pressfriheten
  Korten måste läggas på bordet om vad allt handlar om. Det hjälper inte att lägga våtomslag på händelser som gått för långt.
  De, som är invandringskritiska är ofta de, som står för det praktiska jobbet och de är inte kritiska till mångfald de är överbelastade. Men andra som inte är konfronterade sätter gärna 20 pers i en båt som är byggd för 5 och skickar ut den till havs ( in i välfärdens kranka blekhet att dela på underskottet ), medan de själva står trygga kvar på torra land.

 • Jag førstår inte vad som ær så svårt i den hær debatten. Vari ligger rædslan? Ligger rædslan i att blir øvermannat av en annan kultur? Det kan bara vara farlig nær man ær så svag førankrat i sin egen kultur att man lætt låta sig påverkas. Det kan visst vara berikande att se hur andra klara mænniskor tænker, lever och kænner. Det ær frivillig hur mycket man vill ta øver av det nya. De mænniskor som kommer til Sverige har en viss aning om vad det land betyder i grova drag och Vilja att anpassa sig før att leva ett bra liv och om de inte har det, så måste vi læra dom vad våra verdien ær før annars hade vi inte det land som Immigranter vill så gærna komma till.
  @ Ulla Premmert har en utmærkt inlægg i detta forum! Om svenskar hjælper til på det sætt blir landet och dess invånare respekterad. Svenskarna behøver inte blir muslimer før att vara ett bra værdland.
  Mænniskor øver hela værlden har liknande drømmer och ønskningar, næmligen att lever i trygghet med sin daglige brød och god kontakt till sina medmænniskor.
  De som inte har dessa ønskningar och snarast vill førstøra, borde ha ingen plass och borde utvisas med omedelbar verkan.
  Det vad Sverige dærfør inte skall acceptera ær kriminella handlingar, æven sådanna som inte anses kriminell i det ursprungsland de kommer ifrån, før så ær inte lagen i Sverige. Mjuka man opp detta blir det kaos, och segregerade celler som i Belgia med misær och missnøje oppstår.
  .Har man deremot en wischi waschi politik och kan inte stå før sina verdien, blir det svart att klara sin kultur och då hjælper man till att førstøra sitt eget land, men det ær kanske lættare att skylla på Invandrare. Ær det dærfør man ær så rædd i Sverige før man har ingen stark og egen kulturførståelse? Medmænsklighet och grenssættning går hand i hand. Toleranse ær inte att ændra sig selv, det ær att acceptera den andre i sitt annorlunda sætt och detta bør vara en ømsesidig process.

 • I Danmark vill man deportera muslimska extremister.
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/df-religioes-raadgivning-i-strid-med-loven-skal-straffes/6006908

  Bakgrunden till det nya lagförslaget är en dokumentärserie som sändes i danska TV2 tidigare i månaden i vilken två muslimer besöker danska moskéer med dold kamera. I dokumentärserien skryter smygfilmade imamer om hur islam är på väg att erövra Europa och uppmanar muslimer att inte arbeta utan istället roffa åt sig så mycket bidrag som möjligt.”
  Jag ser inga fel i att deportera den typen av extremister fortare än kvickt. I en del flyktingläger pågår förföljelse, våld och hot om våld från muslimer mot kristna eller icke muslimer. Det bör man också ha koll på, men där är migrationsverket döva. Befrielse-kampen mot dogmatisk kultur har pågått flera hundra år i Sverige och den kampen skall aldrig skänkas bort till dödens budbärare ( presumtiva terrorister ).
  Om nu Sveriges skattebetalare skall stå för notan, så skall de få bestämma också. Att tvinga kommuner är ett stort svek. Riktiga krigs-flyktingar är en helt annan sak och det skulle vi nog klara, men hur skall Sveriges skattebetalare klara notan av jättelån pga. alla välfärds-flyktingar?

 • I dessa diskussioner om visst religiöst våld tycks en faktor saknas. Omskärningen!
  Det är ju känt att fraser och ord som yttras i samband med smärtupplevelse blir en integrerad del av själva smärtan. På cellnivå försöker cellerna sedan att undvika smärta och vid påminnelse om minneslagrad smärta sker en reaktion för att undvika smärtan. Eftersom fraser/ord är en del av smärtan reagerar cellerna även på dessa fraser/ord eftersom de “är” själva smärtan. Detta syns tydligt i att folk som upplevt smärta har motstånd i att prata om det eller riskera att återuppleva det..
  Så, vad kan predikanter ha yttrat vid omskärelse som får den senare uppväxta personen att reagera obetänkt?

 • @ varför tiger alla

  Det är en omöjlighet att föra diskussioner utan att trampa vissa på tårna om
  än aldrig så oavsiktligt. Att vara kritisk till den nuvarande situationen med
  invandring / integration betyder ju inte automatiskt att man är rasist ,
  men som sagt , det kommer alltid finnas de som feltolkar budskapen.

 • Självklart avsågs inte att alla dvs 1 miljon muslimer måste integreras utan den inkommande halva miljonen som enligt prognosen kommer till Sverige fram till år 2030. Bra att du påpekade detta. Artikeln är nu justerad.

  Artikelns slutkläm avser alltså INTE att öka främlingsskap utan precis tvärtom att MINSKA främlingskapet. Artikelns inledning varnar för den utveckling som skett i Belgien. Syftet med hela artikeln är att se till att vi i Sverige inte gör samma misstag som i Belgien dvs inte integrerar.

  Som jag skrivit fler ggr tidigare i NewsVoice måste krigen stoppas eftersom de är orsaken till flyktingströmmarna. Sedan har vi orsakerna till krigen [Västs aggressioner mot och predation på Mellanöstern, Nordafrika] och det har också avhandlats tydligt i NewsVoice.

  Fotot var dock illa valt och det är nu borttaget eftersom det inte representerar muslimer i allmänhet utan [militanta] jihadister el likn, vilka trots allt faktiskt existerar.

  / red

  [kommentaren är redigerad]

 • Som Bo Sonnsjö säkert vet så är Zbig ledande strateg inom Bilderberggruppen dit även Stefan Löfvén, Reinfeldt, Anders Borg och Mona Sahlin hör. Liksom chefsideologen på SvD.
  De vet alltså om vad som pågår, men de undviker att berätta det för oss andra.
  Vad gör ni åt saken?
  Jag har bett om er medverkan, men ni väljer att inget göra. Skyll er själva då!

 • Ni kan ju börja med att ställa er frågan hur många av den påstådda 1 miljonen som redan är fullt integrerade Svenskar. Snacka om att göra främlingsskap av muslimska svenskar som är födda i Sverige eller har bott här sedan årtionden tillbaka. helt oberoende om de definierar sig som sekulära eller inte.

  Artikeln pekar ut en muslimsk befolkning som ett problem för Sverige.

 • Hur var det som den amerikanske strategen Zbigniew Kazimierz Brzeziński, förutspådde i en bok om vilken strategi som skulle komma kunna leda till amerikanskt övertagande av makten i världen? – Knäcka land efter land – genom spridande av oro och flyktingströmmar överallt

  Det tycks som om ingen än så länge velat eller vågat ta upp den ”kastade handsken” som “Zbig” skulle ha beskrivit – som den geostrateg och statsman, nationell säkerhetsrådgivare till president Jimmy Carter 1977-1981- beskrev i en bok för ett antal år tillbaka i tiden!

  Fega EU-politiker har tydligen inte vågat att ifrågasätta vad ”storebror” på andra sidan av Atlanten styr och ställer med! I Bryssel pågår tydligen en form av utpressning (TTIP), vilket juridiskt skall knäcka de småstater vilka styrs av politiker med stort ego, men egen usel tankeförmåga….

  Ledande svensk politiker med hopp om en framtida karriär nere i Bryssel lär förhindra att varje spår om sanningen om vad pågående ”övertalning” kommer att innebära! – ”inte på något sätt får delges de EU-representanter, vilka ännu inte vet något om vad framtiden då skulle komma kunna att innebära!

  – Om inte EU-representanterna inte skall få veta vad det är de skall rösta på i den kommande omröstningen som lär vara på gång … Vilka konsekvenserna skulle då kunna komma att bli … hur skall det då kunna bli något annat än en katastrof framöver …

  – Hur kan detta få genomföras under s g s total tystnad? – Om detta NU är sanningen gällande ”framtiden” … för oss i EU – i första hand …

  När ett korthus ramlar … hörs inget brak, men när en union faller sönder sker någonting helt annat …

 • Sekteristiska religioner/ideologier går inte ut på ömsesidig respekt, tolerans eller integration.
  Integration och assimilation är endast möjligt för sekters apostater. Resterande sektmedlemmar, även sekulära sådana kommer i svåra situationer, när de vill se sig själva som offer, alltid utgöra rekryteringsbas för radikal sekterism.

  Det kommer gå för varje land som det gått i andra länder där sekten dragit fram. Det är i princip bara en matematisk fråga om när.

  Extremkapitalismen inkl. arbetslöshet och välfärdsrace mot bottnen och de horder av vuxna icke-flyktingar med terrorism-tendenser som redan finns kommer givetvis förvärra det hela.

  När populationen växer kommer komforten oomkullrunkeligen att sjunka:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/01/15/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus/

  De politiker och de människor som inte gör något åt saken är naturligtvis en del av problemet.

 • Ja, det finns naturligtvis risk för radikalisering och också att någon/några fullfjädrade jihadister slinker med i flyktingströmmen hit. Ju mer vi kan göra för integration desto mindre blir riskerna. På flera orter i Sverige har människor engagerat sig starkt för detta. I min hemby, Höör, har vi ett nätverk av människor från vitt skilda håll som hjälper till med språkträning, praktikplatser, vänfamiljer, gemensamma sportaktiviteter, barnverksamhet, Tillsammanscafé, handarbetskvällar, yoga m m på flyktingförläggningarna. Vi har fått nya vänner som öppnar världen för oss och berikar våra liv. de har fått hopp om en ny framtid och är mycket tacksamma.
  De har flytt från terrorismen, från Syrien, Afghanistan, Iran, Irak m fl. Om alla kunde få en kontaktperson/vänfamilj då skulle vi ha koll på läget. Det behövs en folkrörelse, eller flera, för att möta den situation världen befinner sig i. Vi ska inte möta terrorism med rädsla för varandra utan med fast beslutsamhet, omsorg utan naivitet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *