En halv miljon muslimer i Sverige fram till 2030 måste integreras

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 mars 2016
- Torbjörn Sassersson

Sultan Omar Ali Saifuddin Mosque

Soeren Kern på den New York-baserade tankesmedjan Gatestone-institutet (GS) skriver att Belgien är ett centrum för jihadister och går så långt som att kalla landet för: “Europas paradis för jihadister”. Anledningen till terrorattacken i Bryssel beror på att Belgien har en bred bas av lättrekryterade muslimer som är arbetslösa. 

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 11:59, 25 mars 2016 | Bild: Sultan Omar Ali Saifuddin-moskén i Brunei – Foto: Sam Garza

Soeren Kern: De unga är lätta att få med på jihadism mot Väst

Enligt GS förväntas Belgiens muslimska befolkning att nå 700 000 personer i år och det motsvarar drygt 6% av hela befolkningen, att jämföra med 4,9% i Sverige, 2010. Uppgifterna kommer från en ny studie av Pew Research Center. Uppskattningsvis bor tex 100,000 muslimer i Brysselstadsdelen Molenbeek, ett område som blivit ett centrum för belgisk jihadism, skriver Koern.

Notera skillnaden mellan jihad och jihadism:

Jihad betyder “strävan” eller “kamp” och ordet kommer ytterst från jahada, att anstränga sig, vilken är en religiös plikt för muslimer. Jihad betyder för en msulim, självrannsakan och en strid mot frestelser och det förbjudna.

“I västvärlden är “jihad” ofta översatt som “heligt krig”, vilket muslimer och muslimskt lärda ofta poängterar är en felaktig översättning då dessa ord inte är synonyma med varandra.”

Jihadism däremot är en term som syftar på en beväpnad jihad inom islamisk fundamentalism. Termen myntades på 1900-talet och kan syfta på terrorism.

Prognos: Sverige får fördubblad muslimsk befolkning 2030

Studien från Pew Research Center visar även att Sverige förväntas fördubbla den muslimska andelen av befolkningen mellan 2010 och 2030, mer exakt från 451,000 till 993,000 individer. Siffrorna är uppskattade.

MDII-graphics-webready-85

Belgien

Soeren Kern beskriver ett parallellsamhälle, en segregation mellan den mer ursprungliga befolkningen och muslimer som en följd av tidigare politik. Det började på 1960-talet. Belgiska myndigheter uppmuntrade då till massinvandring från Turkiet och Marocko, eftersom man ville ha in billig arbetskraft. Fler migranter kom sedermera från Egypten och Libyen.

“Ett växande antal belgiska muslimer lever isolerade i getton där fattigdom, arbetslöshet och kriminalitet grasserar. I stadsdelen Molenbeek ligger arbetslösheten på runt 40 procent. Radikala imamer trålar aggressivt efter håglösa ungdomar som kan rekryteras för jihad mot Väst.”

Soeren Kerns artikel som översatts av Maria Celander poängterar sitt budskap bla med följande citat:

“När vi måste ha kontakt med dessa människor [europeiska myndigheter] eller skicka vårt folk att tala med dem, pratar vi i allt väsentligt med människor som är … barn. De är inte förutseende, de vet inte vad som pågår. De är i total förnekelse. Det är en skrämmande sak att erkänna att ens land håller på att övertas.” / Amerikansk underrättelsekälla

NewsVoice kommentar

Det framkommer i artikeln att radikaliseringen av muslimer och rekryteringen av jihadister som blir terrorister beror på att dessa människor inte integrerats i det belgiska samhället, för att de lever i utanförskap och fattigdom.

Sverige måste alltså integrera upp till halv miljon immigrerande muslimer fram till år 2030 för att inte riskera aggressivitet mot vår kultur. De måste känna sig välkomna och uppskattade, även om det kanske inte innebär en moské i varje stad och en “annan” kvinnosyn.  Integrering innebär trots allt att den inkommande kulturen respekterar värdkulturens värderingar och normer. 

Läs hela artikeln på Gatestone-institutets svenska hemsida

Text: Torbjörn Sassersson

The Gatestone Institute, formerly Stonegate Institute and Hudson New York, is a conservative think tank based in New York City that specializes in strategy and defense issues. Gatestone was founded in 2012 by Nina Rosenwald, who serves as its president. Former U.S. Ambassador to the United Nations John R. Bolton is its chairman. / Wikipedia

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq