Lennart Matikainen vill ha en rak och öppen debatt om flyktingproblematiken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 mars 2016
- NewsVoice redaktion
Lennart Matikainen - Foto: Thron Ullberg

FLYKTINGVÅGEN. Lennart Matikainen arbetar som relationsexpert. Han är känd från kanal TV4 och programserien ”Skilsmässohotellet”, men efter att skrivit några kommentarer på Facebook om att vissa flyktingar ljugit om sin ålder vänder etablissemanget honom ryggen.

Stenbeck bröt samarbetet med Matikainen. Sverker Lenas på DN och Linn Elmervik på Aftonbladet hänger ut Lennart Matikainen som främlingsfientlig trots att Matikainen gjort stora insatser för invandrare, skriver Granskning Sverige (GS) som samtalat per telefon med honom.

GS skriver:

“Allt fler som jobbar för etablissemanget börjar inse att något är fel och vänder sig till alternativmedia.” … “Tyvärr är sanning och etablissemangsmedia inkompatibla och därför får nu Matikainen nu inga fler uppdrag av etablissemangsmedia.”

Matikainen säger under samtalet han känner ett stort lugn trots att han hängts ut. Äntligen kommer jag ut i debatten med detta, menar han.

Hans kommentar om uthängningen:

Lennart Matikainen - Foto: Thron Ullberg
Lennart Matikainen – Foto: Thron Ullberg

“Folk har valt att tolka mina uttryck utifrån sin egen agenda och det handlar inte om mig.”

“Jag har jobbat med i fyra år nere i Södertälje där jag byggde ett projekt ihop med mina kollegor. Jag var den som var mentor i projektet där vi hjälpte syrianer in i arbetslivet. Är man rasist om man väljer att göra ett projekt för syrianer i arbetslivet?”

Lennart Matikainen berättar om en kollega som arbetar med ett migrationsprojekt som är förhindrad att prata fritt om flyktingproblematiken. Matikainen menar att lösningen på dessa munkavlar inom etablissemanget är att andra (alternativmedia och fristående personer) måste vara språkrör för de som annars riskerar att bli stigmatiserade.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag blev själv tillagd av en vän i gruppen människan i fokus där Lennart Matikainen var en av administratörer.
  Det enda gruppen fokuserar på är om flyktingarna och invandrarna med främlingsfientliga kommentarer.
  Jag blev kallad det ena och det andra av flera medlemmar där och kommentarerna togs inte ens bort av administratörer.
  Förmodligen för att dom delar samma värderingar.
  Samtidigt så sprider man en falsk bild om att man är kärleksfull och vill alla människor väl.
  Nej, Lennart Matikainen tar inget ansvar för vad han står för utan spelar martyr istället.

 • ‘Political correctness’ tycks allt oftare sätta käppar i hjulet för sanningen. Det som ‘serveras’ allmänheten har nu blivit så snedvridet att man kan varken titta på TV eller läsa en vanlig tidning längre – utan att undra vad som egentligen åsyftas..

  Som så många gånger tidigare säger jag – Tack o’ lov för NewsVoice!

 • Trevligt att Matikainen och fler med honom känner ett stort lugn trots att de hängs ut. Det tyder på högt medvetande eller att han helt enkelt vet att folk inte tror på påståendet eftersom de känner honom.

  Dessa presstituerade massmediala kräkmedel är sanningens fiender och är inte intresserade av att upplysa, men att fördunkla. Ju mer de fortsätter desto mer kommer folk gå över till alternativ media och bloggare. Grattis Torbjörn. Det kan hända att du blir en rik man om du försöker fortsätta att hålla dig till sanningen. Charlatanernas tid är förbi.

  Behöver du redaktionell hjälp så hör av dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *