Lennart Matikainen vill ha en rak och öppen debatt om flyktingproblematiken

publicerad 28 mars 2016
- av NewsVoice
Lennart Matikainen - Foto: Thron Ullberg

FLYKTINGVÅGEN. Lennart Matikainen arbetar som relationsexpert. Han är känd från kanal TV4 och programserien ”Skilsmässohotellet”, men efter att skrivit några kommentarer på Facebook om att vissa flyktingar ljugit om sin ålder vänder etablissemanget honom ryggen.

Stenbeck bröt samarbetet med Matikainen. Sverker Lenas på DN och Linn Elmervik på Aftonbladet hänger ut Lennart Matikainen som främlingsfientlig trots att Matikainen gjort stora insatser för invandrare, skriver Granskning Sverige (GS) som samtalat per telefon med honom.

GS skriver:

“Allt fler som jobbar för etablissemanget börjar inse att något är fel och vänder sig till alternativmedia.” … “Tyvärr är sanning och etablissemangsmedia inkompatibla och därför får nu Matikainen nu inga fler uppdrag av etablissemangsmedia.”

Matikainen säger under samtalet han känner ett stort lugn trots att han hängts ut. Äntligen kommer jag ut i debatten med detta, menar han.

Hans kommentar om uthängningen:

Lennart Matikainen - Foto: Thron Ullberg
Lennart Matikainen – Foto: Thron Ullberg

“Folk har valt att tolka mina uttryck utifrån sin egen agenda och det handlar inte om mig.”

“Jag har jobbat med i fyra år nere i Södertälje där jag byggde ett projekt ihop med mina kollegor. Jag var den som var mentor i projektet där vi hjälpte syrianer in i arbetslivet. Är man rasist om man väljer att göra ett projekt för syrianer i arbetslivet?”

Lennart Matikainen berättar om en kollega som arbetar med ett migrationsprojekt som är förhindrad att prata fritt om flyktingproblematiken. Matikainen menar att lösningen på dessa munkavlar inom etablissemanget är att andra (alternativmedia och fristående personer) måste vara språkrör för de som annars riskerar att bli stigmatiserade.

Text: NewsVoice

Relaterat