Lista på 22,000 terrorister över hela världen avslöjad – Svensk flicka berättar om ISIS

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 mars 2016
- NewsVoice redaktion

22000-jihadist-names-SkyNews-March-2016

Brittiska Sky News avslöjar att de kommit över en detaljerad personlista på 22, 000 jihadister, som delgivits en journalist av en desillusionerad avhoppare. En tidigare brittisk antiterroristchef vid MI6 Richard Barrett säger till Sky News att detta är en fantastisk kupp. Listan är en absolut guldgruva. 

Text: NewsVoice

Det totala dokumentarkivet som omfattar 10,000-tals sidor av information inkluderar: personnamn med korresponderande IS-namn, hemadresser, telefonnummer, kompetens, stridserfarenhet och kopplingar till andra familjemedlemmar. Totalt kommer dessa IS-jihadister från 51 länder över hela världen, uppger idag Stuart Ramsay i sin artikel:  “Sky News IS Registration Forms Identify 22,000 Jihadis”.

“…the key breakthrough from the documents is the revealing of the identities of a number of previously unknown jihadis in the UK, across northern Europe, much of the Middle East and North Africa, as well as in the United States and Canada.”

Sky News uppger att man fått materialet från chefen för IS interna säkerhetspolis. Mannen som kallar sig själv Abu Hamed är en fd ISIS-soldat som hade fått i uppdrag av kalifatet att skydda organisationens innersta hemligheter.

Artikeln tar några exempel på brittiska jihadister som finns med i listan, varav vissa redan har dödats av amerikanska drönarattacker. Eftersom listan innehåller namn och adresser finns den grundinformation som möjliggör massgripanden, om resurserna finns för att genomföra dessa.

Ett dokument är av särskilt intresse. Det är rubricerat “martyrer” och omfattar alla de som är tränade att genomföra självmordsattacker.

Svensk tonårsflicka reste med ISIS-krigare från Sverige till Irak

ISIS-svensk-flickaI artikeln intervjuas den svenska tonårsflickan Marlin Stivani Nivarplain av Sky News. Hon följde i maj 2015 –  då 15 år gammal – med sin ISIS-pojkvän från Sverige till Mosul i Irak. Hon hävdar att hon inte förstod syftet med resan eller vad ISIS stod för. Hon räddades av kurdiska styrkor och kunde återvända till Sverige, enligt Sky News.

Historien indikerar att Sverige är en fristad för aktiva och avvaktande ISIS-krigare (red anm).

Stuart Ramsay skriver att han träffade Abu Hamed på en hemlig ort i Turkiet. Hamed säger att ISIS nu ger upp sina tidigare högkvarter för att dra sig tillbaka till ISIS ursprungsland Irak.

Ramsay avslutar sin artikel med uppgifter om att den Islamska Staten omfokuserat sitt arbete till att genomföra “high profile attacks” mot västerländska länder.

Text: NewsVoice

Relaterat

Islamic State Files: ‘Goldmine Of Information’


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • SvD (20 april 2016): Unga extremister fångas inte upp av kommunerna

  “Nästan en femtedel av landets socialtjänster har haft kontakt med barn och unga som riskerar att dras in i våldsbejakande extremism, enligt en enkätundersökning från Socialstyrelsen.”

  “Nu kan SvD avslöja att flera av landets socialtjänster det senaste året kommit i kontakt med barn och unga som misstänks vara involverade i våldsbejakande extremism eller ligga i riskzonen. Till övervägande del handlar det om religiös extremism.

  I 25 kommuner handlade det om barn under 18 år.

  I en enkätundersökning som ställts till samtliga av landets socialtjänster svarade 39 verksamheter i 220 kommuner och stadsdelar – nästan var femte – att de stött på problemet.”

 • Det skulle också kunna vara att dessa 22 000 inte är ”äkta terrorister” utan avlönade legosoldater av diverse intressenter så som Saudiarabien, USA osv. Om det är på det viset kan det finnas register över dem – men knappast samlad dokumentation på en USB-sticka. Trovärdigheten ökar dock om uppgifterna kom från Wikileaks eller liknande fristående organisation.

  Men för att renodla debatten, låt oss definiera en terroristgrupp. En terrorist eller en terroristhandling är en våldshandling som slår mot fundamentala delar av vår kollektiva samverkan d.v.s. samhället. Målet skall inte primärt vara enskilda individer utan terrorn skall slå mot oskyldig civilbefolkning och strategiska eller symboliska byggnader som representerar samhällets makt. En terroristgrupp ska då inte finansieras av eller få logisk support från underrättelsetjänst, utan bestå av fristående individer organiserade i hemliga celler. Mål är att störta eller omvandla en stat. Baader Meinhof finansierade sin verksamhet via bankrån och var således oberoende av utomstående finansiärer, dock behövde dem logisk support från sympatisörer som kunde ställa upp med bostad och lite annat. Finns det finansiärer av typen främmande makt, affärsmän eller underrättelsetjänster handlar det om stadsterrorism, som då egentligen är att ses som legosoldater.

  Det kan också vara så att dessa 22 000 är finansierade och tränade av underrättelsetjänster som på något sätt frigjort sig från sina herrar och behöver därför likvideras. Eller att godtyckligt göra sig av med dissidenter och grävande journalister som NOW finns massbehagliga. Vem vet?

 • Att MI6 har en sådan lista kan ju rimligtvis bero på att de sannolikt varit i maskopi med USA, Israel, Saudiarabien, Turkiet och IS mot Assad. Huruvida MI6 skulle meddela att de har en sådan lista mot sina allierade är dock ytterst tveksamt. Förmodligen en distraktion.

  Det blir väl som förra gången det begav sig, nämligen oskyldigt arresterade icke-wahhabister på Guantanamo torterade av <a href="https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/01/14/f-d-wall-street-journal-redaktor-svarar-pa-vilket-ledarskap-ar-det-mest-kriminella-som-nagonsin-existerat-pa-planeten/"de mest kriminella företag som någonsin existerat på planeten.

  Detta spektakel är skapat av psykopater och religiösa och jag anser att det är dags att satsa på schack matt nu.

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/10/man-vinner-genom-schack-matt-konspirationsteorier-om-22000-is-terrorister-pa-en-lista/

 • Här kommer lite detalj också från andar källa där man kan läsa att uppgifterna är stulna på en USB sticka.Jag är mycket tveksam särskild p.g.a den Fria Syriska Armen är inblandat som vi vet de är inte att lita på så deras uppgift är inte heller att lita på.Den hela går ut som Torbjörn skriver.Den tyske säkerhetstjänsten också har fått liknande uppgifter.Hur många andra har fått samma uppgift,det vet vi inte idag.

  https://www.rt.com/news/335080-leaked-isis-documents-jihadists/

 • ARTIKELN påstår att namnlistan på 22000 terrorister är en guldgruva. Men vi minns SÄPO:s fantastiska insats för ett tag sedan. Då var det snudd på rikslarm innan träskallarna på SÄPO – efter “intensivt spaningsarbete” – lyckades spåra “terroristen”. Mannen visade sig vara helt ofarlig och bodde på ett flyktingboende i Sandviken med sitt namn på ytterdörren.
  Så med tanke på svenska SÄPO:s kompetens så är en namnlista förmodligen värdelös om det inte tydligt står var terroristerna bor .

 • När jag läste om artikeln insåg jag att det måste vara ett falsarium. Vilka som är “jihadister” och inte jihadister är bara i sig tvivelaktig. Vem avgör vem som är en äkta jihadister?

  Men framför allt skulle inte alla 22 000 finns dokumenterade. Det är inte scoutrörelsens medlemsregister vi talar om. De s.k jihadisterna är naturligtvis många olika löst knutna grupper som alla slåss för lite olika orsaker och deras lojaliteter växlar. Se dem mer som lösa ligor som finansieras av olika intressenter. Som IS-krigare eller jihadister har de naturligtvis inte sitt äkta namn och adress i en register. En äkta terrorist bygger sin särställning på att inte upptäckas – att agera i lönndom. Tänk bara på baader meinhof och röda brigaderna som de tog hela Europas säkerhetstjänst år att klarlägga och eliminera. Dessa grupper stöddes inte ens med statsliknande resurser. En terroristcell är per definition helig. Den lämnar inte dokument efter sig. Dessutom att bara en sådan sak som att en brittisk antiterroristchef vid MI6 Richard Barrett säger att detta är en fantastisk kupp. Den som kan det allra minsta om heliga operationer vet vad radiotystnad innebär och lever efter måtto: Nice to know, not need to know! Och sist men inte minst håller alla käften. Man ränner inte runt i media och läcker ut uppgifter som man inte vet kan skada hela organisationer och än värre en själv.

 • @Newsvoice: Hur staten skall handla är en problematisk fråga. Vi är väl båda överens om att vi inte vill ha ett storebrorsamhälle. I dessa frågor vill dock många som motsätter sig allmän övervakning ha riktade insatser mot muslimska svenska medborgare för att fånga upp eventuella IS-sympatisörer.

  Medborgarskap är skyddat i grundlagen och inget som politiker lättvindigt kan ändra på för att strippa obekväma från rättigheter. Jag vet att SD försöker driva denna frågan, men det är tveksamt om det är en framkomlig väg.

 • Dessa 22 000 uppdiktade jihadistera som skall jagas liknar Stalins utrensningsstatistik. Skillnaden var att Stalins var mycket väl medveten om att det fanns konspiratoriska grupperingar runt om i landet på samtliga nivåer i samhället. Man trålade tämligen brett för någonstans i nätet fanns nån antagonist som konspirerande. I ovan nämnda ex handlar det mer om att dels rikta om människors frustration samt driva ett lågintensiv krig för att få en rädsla samt ett tillstånd i landet eller inom hela EU. Detta tillstånd syftar till att få mandat av en skrämd befolkning att acceptera ett allt mer repressivt samhälle. Till syvende och sist är målet det samma nämligen att skydda en elits privilegier från massorna fast lite mer sofistikerat.. Fast detta är inget nytt. Med en fri press och fungerande sociala medier kan fenomenet avslöjas.

 • Precis Torbjörn,detta är vad det håller att hända som du beskrev i fallet med SA agenter. Det är föga troligt att en säkerhetschef för ISIS skulle hoppa av,varför skulle han göra det.En person i denna position har mycket bra ställt,lever som fisk i vatten och på andra sidan jag är helt övertygad att han bevakas av sina egna med.Jag tycker detta från Sky News är en missledande manöver exakt för att kunna utveckla en polisier EU och när detta blir gjort kommer häxjakten påbörjas på alla motståndare,kritiker av EU,grävande journalisten,bloggare m.m.Allt detta händer med godkännandet av våra och andra länders FÖRRÄDARE TILL POLITIKER.

 • Scenariot med SA agenten skulle ju knappast förvåna. Men sedan kan man fråga sig var i denna dramaserie står NATO om nu det blivit en Turkiskt kontrollerad organisation idag?

 • Men en helt annan sak. Låt oss experimentellt punktera denna Sky News-nyhet ovan. Låt oss föreställa oss att historien är en agentthriller.

  EuroZoneI denna thriller är Abu Hamed som Sky News-journalisten träffade i Turkiet i själva verket en brittisk SA-agent som utger sig för att vara avhoppare. Han förser Sky-journalisten med en lista på 22,000 namn varav 99% är påhittade.

  I thrillern får vi veta att målet är att försöka öka budgeteringen för samtliga polisväsenden i hela Europa och polisen får också dessa resurser. Även militären får ökade ekonomiska resurser att samarbeta med säkerhetspolisen. Angiverisystem inrättas precis som Frankrike i verkligheten gjorde efter Charlie Hebdo (Miljarder till säkerhetsföretagen och angiverisystem inrättas).

  Det startas man-hunts över hela Europa (och ute i världen) för att snabbt finna så många som möjligt av de 22,000 uppdiktade jihadistera. Det knackas dörrar, folk visiteras och får sina privatliv genomlysta. Framför allt personer med utländsk bakgrund blir utsatta.

  Det överstatliga samarbetet utropar snabbt sin framgångar eftersom några personer på listan är verkliga jihadister/terrorister. De grips. Allmänheten bifaller därför arbetet. Massmedia sänder ut att tryggheten måste stå över obekvämligheten att bli misstänkliggjord. Oroliga barnfamiljer intervjuas i känslomässiga TV-inslag. Politiker manar till ett lugn.

  Polisstater utvecklas i ett EU som i sin tur blir en förenad säkerhetsunion med ständiga tillslag mot privatpersoner. I thrillern avslöjar dock en frilansande journalist som arbetar för The Guardian, spelad av skådespelaren Clive Owen, att informanten Abu Hamed egentligen är en undercover SA-agent. Han har starka bevis. Journalisten får hjälp av en annan SA-agent spelad av Matt Damon, som fått nog av sitt jobb. De kämpar tillsammans för att avslöja att det överstatliga samarbetet bygger på en lögn. Efter sig ha de samma polisiära/militära arrangemang som jagar jihadistspökena. Ska sanningen komma fram?

  Kan det vara något att spinna vidare på?

 • Annika. Jag skrev artikeln om en nyhet.

  Jag är ingen debattör i detta läge, men om jag ändå ska debattera som svensk medborgare så hoppas jag svensk säkerhetspolis har mandat att se till att avslöjade IS-krigare som begått brott i utlandet – tex dekapiterat hjälparbetare i Syrien – grips, förhörs och utvisas till deras respektive hemländers polismyndigheter. De bör rimligen förlora svenskt medborgarskap om de fått det efter att dessa allvarliga brott begåtts i utlandet.

  Om de är svenska medborgare sedan födseln eller vid låg ålder kommer de förhoppningsvis att fällas för dessa brott om de tex åkt ned till Syrien och dödat människor där.

  Jag tror/hoppas på rättvisa och att rättsväsendet är rättssäkert.

  Hur anser du att svenska medborgare med IS-kopplingar bör behandlas av staten?

 • “Fristad” är väl ändå att ta i? Att det finns Svenska IS-resenärer är ju ingen hemlighet. Ej heller att den svenska säkerhetspolisen gör sitt yttersta för att hålla koll på dem. Hur anser du att svenska medborgare med IS-kopplingar bör behandlas av staten?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *