Lista på 22,000 terrorister över hela världen avslöjad – Svensk flicka berättar om ISIS

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 mars 2016
- NewsVoice redaktion

22000-jihadist-names-SkyNews-March-2016

Brittiska Sky News avslöjar att de kommit över en detaljerad personlista på 22, 000 jihadister, som delgivits en journalist av en desillusionerad avhoppare. En tidigare brittisk antiterroristchef vid MI6 Richard Barrett säger till Sky News att detta är en fantastisk kupp. Listan är en absolut guldgruva. 

Text: NewsVoice

Det totala dokumentarkivet som omfattar 10,000-tals sidor av information inkluderar: personnamn med korresponderande IS-namn, hemadresser, telefonnummer, kompetens, stridserfarenhet och kopplingar till andra familjemedlemmar. Totalt kommer dessa IS-jihadister från 51 länder över hela världen, uppger idag Stuart Ramsay i sin artikel:  “Sky News IS Registration Forms Identify 22,000 Jihadis”.

“…the key breakthrough from the documents is the revealing of the identities of a number of previously unknown jihadis in the UK, across northern Europe, much of the Middle East and North Africa, as well as in the United States and Canada.”

Sky News uppger att man fått materialet från chefen för IS interna säkerhetspolis. Mannen som kallar sig själv Abu Hamed är en fd ISIS-soldat som hade fått i uppdrag av kalifatet att skydda organisationens innersta hemligheter.

Artikeln tar några exempel på brittiska jihadister som finns med i listan, varav vissa redan har dödats av amerikanska drönarattacker. Eftersom listan innehåller namn och adresser finns den grundinformation som möjliggör massgripanden, om resurserna finns för att genomföra dessa.

Ett dokument är av särskilt intresse. Det är rubricerat “martyrer” och omfattar alla de som är tränade att genomföra självmordsattacker.

Svensk tonårsflicka reste med ISIS-krigare från Sverige till Irak

ISIS-svensk-flickaI artikeln intervjuas den svenska tonårsflickan Marlin Stivani Nivarplain av Sky News. Hon följde i maj 2015 –  då 15 år gammal – med sin ISIS-pojkvän från Sverige till Mosul i Irak. Hon hävdar att hon inte förstod syftet med resan eller vad ISIS stod för. Hon räddades av kurdiska styrkor och kunde återvända till Sverige, enligt Sky News.

Historien indikerar att Sverige är en fristad för aktiva och avvaktande ISIS-krigare (red anm).

Stuart Ramsay skriver att han träffade Abu Hamed på en hemlig ort i Turkiet. Hamed säger att ISIS nu ger upp sina tidigare högkvarter för att dra sig tillbaka till ISIS ursprungsland Irak.

Ramsay avslutar sin artikel med uppgifter om att den Islamska Staten omfokuserat sitt arbete till att genomföra “high profile attacks” mot västerländska länder.

Text: NewsVoice

Relaterat

Islamic State Files: ‘Goldmine Of Information’

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq