Maj Wechselmann: Den svenska McCarthyismen tar form

6

Maj WechselmannJuni 1953 började min judisk-ukrainska mamma plötsligt lida av tvångsföreställningar. Hon var säker på att det skulle gå henne och min pappa på samma sätt som det gick de amerikansk-judiska makarna Ethel och Julius Rosenberg. Mamma trodde bergfast att hon och pappa båda ville bli avrättade.

Text: Maj Wechselmann, Wechselmann.se | Text uppd. kl 01:00, 11 mars 2016

Rosenbergarna hade en liten radiobutik och hade överhuvudtaget ingen kunskap om atombomber, men anklagades för att ha sålt atomvapenhemligheter till Sovjet. De dömdes både till den elektriska stolen och avrättades den 19 juni 1953, när McCarthyismen i USA stod i zenit. Författaren Jean-Paul Sartre kallade rättegången för ?en legal lynchning som låter blodet från oskyldiga offer smeta ned en hel nation?.

Min mamma var hemmafru och min pappa kontorist, men just 1953 åkte danska säkerhetspolisen ut och förhörde alla våra grannar. Jag har fortfarande kopian av det brev min far skrev till polisen, där han anmodar polisen om att förhöra honom själv och inte våra grannar.

Vad hade min pappa och mamma gjort? Pappa sålde tidningar som agiterade för att vi skulle lämna NATO, och han och mamma stod på gatan, tillsammans med oss barn, och samlade in underskrifter till Stockholmsappellen, som ville förbjuda kärnvapen.

Oleg Mezjuev hängs ut som Kremls propagandist

Det här skrev jag för att trösta min vän Oleg Mezjuev (th) född i Ryssland, som just nu anklagas för att vara ?propagandist betald av Kreml?. Ledarskribenten Carl Johan von Seth offrar honom en hel ledarspalt i DN där han skriver att Oleg ?är “en driftig prorysk nätaktivist”. Hans artiklar om kriget i Ukraina har publicerats i Kremls propagandakanaler.? I Svenska Dagbladet kallades han för “en känd ?sputnik?”. På den twitter-storm som sattes igång betecknas Oleg som ?påverkansoperatör. Säpo borde ta sig en rejäl titt på den här figuren. ?

Oleg Mezjuev

Oleg som är ensamstående småbarnspappa är anställd i en Stockholmskommun, där han har ett helt vanligt arbete. Vad har han gjort? Jo, han har tillåtet sig att ha en annan mening om Ryssland än den svenska stereotypt negativa.

P1:s program Konflikt ville ha två ryssar med i programmet som representerade var sin sida av ryska folkopinionen ? Rysslands kris och grannars fruktan?. Oleg inbjöds via Ryska Föreningens ordförande, Ludmila Siegel.

I programmet påstod han enbart det som all statistik om Ryssland visar, nämligen att gemene man fortfarande är lojal med regeringen på trots av den ekonomiska krisen. Han kom också med den upprörande reflexionen att ryska centralbanken borde nationaliseras för att Ryssland bättre skulle kunna stå emot krisen.

Han klipptes bort när han påpekade samma sak som det svenska välrenommerade SIPRI (Stockholms internationella Fredsforskningsinstitut) har visat, nämligen att Rysslands militärutgifter är 8% av NATO:s ?och att de ryska militärutgifterna dessutom sjunkit 4% i fjol och kommer att sjunka ytterligare 5% 2016.

Det skall ett starkt bröst till att stå emot den nya svenska McCarthyismen. Man får bara hoppas att inte Oleg Mezjuev får tvångsföreställningar eller viker sig. Det är horribelt att man med personangrepp och misstänkliggöranden försöker censurera en enslig röst, som talar mot den stora larmande medieapparaten.

Text: Maj Wechselmann, Wechselmann.se

Relaterat

Jag spionerade på Sovjet tre år innan Carl Johan von Seth föddes – Idag är jag avprogrammerad

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
redhawk
redhawk
Gäst
12 mars 2016 kl 15:05

MCCarthy var en hederlig senator som avslöjade Globalisterna och deras hantlangare. När han kom för nära, startade media som redan på 50 talet var i Globalisternas händer en smutskastnings kampanje.
Man har tydligen lärt sig av detta att det fungera. Det viktigaste är att personer som utsättes för detta har tillräckligt med integritet att det inte bruter ihop under trycket som man vill skapa offentligt. Det viktigaste är att dessa ” mobbingsoffer” få tillräckligt stöd av oss andra

Gunilla Bengtsson
Gunilla Bengtsson
Gäst
12 mars 2016 kl 14:38

Kollade lite mer om Rosenbergs och deras radioaffär som Maj W svamlar om finns inte att hitta.
Båda två arbetade på Los Alamos där atombomberna utvecklades

Krusse har skrivit:
Memoirs of Nikita Khrushchev

In his posthumously published memoirs, Nikita Khrushchev, leader of the Soviet Union from 1953 to 1964, said that he “cannot specifically say what kind of help the Rosenbergs provided us” but that he learned from Joseph Stalin and Vyacheslav Molotov that they “had provided very significant help in accelerating the production of our atomic bomb”.

Camilla
Camilla
Gäst
12 mars 2016 kl 09:03

Ja, dessa ledarskribenter på dagstidningar lever “i en egen bubbla”. Jag tycker synd om dem. De verkar inte ha varit ute i livet, så mycket.

anders
anders
Gäst
12 mars 2016 kl 06:47

Danne, det finns antydan om detta från Pentagon.
http://russia-insider.com/en/russia-weaponizing-budget-defense-cuts/ri13266

Margareta Lundström GBG
Gäst
11 mars 2016 kl 18:44

Det går inte längre att tala om politisk korrekthet. Det handlat om hjärntvätt. Man hade råkat bjuda in fel gäst som hade fel åsikter. Journalisterna som gjort det blev utsatta för var mycket likt MCCarthyism och den stackars Oleg Mezjuev måste fråga sig vilket land han befann sig.

Samtidigt så anar man av alla dessa falska brösttoner som det gavs uttryck för en rädsla för att att tänk om det är precis tvärt om . Tänk om det är Oleg Mezjuev som har rätt.

Danne
Gäst
10 mars 2016 kl 22:09

Utan Ryssland som hot så finns det inget existensberättigande för NATO.
Jag tror man är väl medveten om det inom NATO.