NATO:s överbefälhavare: IS infiltrerar migrantströmmarna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 mars 2016
- NewsVoice redaktion

General Philip Breedlove - Photo: NATO.intTerrorgruppen Islamiska Staten (IS/ ISIS) infiltrerar migrantströmmarna till Europa från Mellanöstern och Nordafrika, enligt NATO:s överbefälhavare Philip Breedlove. Det skriver The Guardian.

Text: NewsVoice | Bild: General Philip Breedlove (Supreme Allied Commander Europe)  – Foto: NATO.int

Philip Breedlove varnade i förra veckan amerikanska Senate armed services committee att 1500 IS-soldater återvänt från strider i Mellanöstern till sina europeiska hemländer. Europa är i fara och i förlängningen även USA, menar han.

Han anklagar även Ryssland för att piska upp migrantströmmarna mot Europa för att de bombar ISIS i Syrien, men han ger ingen skuld till de andra länder som bekämpar ISIS. Breedlove menar att Ryssland försöker destabilisera hela Europa.

Philip Breedlove gör en viktig distinktion mellan “criminality, terrorist and foreign fighters”, som tex Sverige haft svårigheter att acceptera som en verklighet gällande flyktingströmmarnas innehåll (red anm).

Läs mer i The Guardian: “Nato commander: Isis ‘spreading like cancer’ among refugees”

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är i hemligtjänsternas verksamhet som nyckeln finns. Breedlove, Hillary Clinton och Soros är bara välbetalda officiella megafoner åt de kriminella elementen i City of London, Wall Street och Tel Aviv. Mossad är Rotschilds egen lilla bevakningsstyrka som i sin tur hierarkiskt styr CIA&al och det är på den nivån visselblåsare kommer att dyka upp. Hela denna pyramid sjunger på sista versen och har redan börjat krackelera i alla hörn. Det visar alla de misslyckade aktionerna under de senaste fem åren, och de halvdåligt i all hast ihopsydda operationerna ISIS-ISIL-IS i Syrien. Inte ens miljardsatsningar med fordon och vapen från Nato kunde hjälpa upp detta bedrövliga scenario som istället skapade flyktingströmmarna. Förortspundare och huliganer från väst lockades in i legosoldatsbranschen med knark och pengar ända tills verkligheten i form av ryska vapen kom ikapp dem. Inget går att dölja längre och antalet avhoppare ökar för var dag som går. Sibel Edmonds från FBI var 2003 en modig banbrytare på mellannivån som idag bildar sin egen nyhetsbyrå Newsbud http://www.boilingfrogspost.com/2016/01/17/newsbud-where-media-integrity-matters-join-our-campaign-for-a-100-people-funded-media/ Framtidens fria nyheter där liksom i Newsvoice kommer att köra över pressmonopolet med tiden när lögnerna blivit för genomskinliga. Kanske lyckas det för aktörerna bakom Stor-Israel att uppnå en tillfällig seger i mellanöstern genom splittringen i Irak. De senaste 15 åren har visat att de själva lär få rensa upp i den grushög som de skapat där.

 • USA är livrädda för goda relationer mellan Europa, Ryssland och Kina, men de är även livrädda för goda relationer överallt. Det betyder nämligen slutet på USAs kriminalitet mot dem. Om alla världens länder enas om att nu får det vara nog med kriminaliteten och skapar ett nytt demokratiskt FN så är det slut på lustigheterna direkt. Tack på förhand att fler kommer på den saken.

  • Håller med om beskrivningen av Usas inställning.
   Men förutom FN finns ju goda skäl för världens nationer att göra upp utom synhåll för draken.
   Bilateralt , multilateralt.
   Drakens makt baseras ju mkt på hemliga överläggningar. Då har han fördel av att andra agerar inför öppen ridå.
   Och draken bryter mot alla spelregler.
   Motåtgärder som svider på rätt ställen kan inte debatteras öppet.

    • Det är därför konspirerande eliter gillar demokrati för massorna. Och intellektuellt och moraliskt undermåliga individer som representanter. Såna som vi har inte många alternativ. Men nationalstater som Ryssland och Kina, det vore naivt att tro att dom inte skulle ha nytta av hemliga strategier. Både internt och tillsammans med partners.
     Och hade mogenheten och insikten bland våra företrädare existerat i tillräcklig grad skulle det också vara en väg tillsammans med en hel värld av nationalstater som ser imperiets vidriga framfart.
     Frimurarnätverk i imperiets tjänst ligger bakom både bankväsendets privilegier och alla stora historiska händelser. Troligen även 9/11. Edsvurna hantlangare behövs i stort antal och såna nätverk infiltrerar fler etablissemang än ngn annan typ. Går över religions och nationsgränser.
     Cia och Mossad skapades på basis av frimurarnätverk. Överlappar med andra broderskap.
     Att bygga upp motnätverk är givetvis inte gjort i en handvändning men det behöver ske.
     Det behövs också en teknologisk elit som innerst inne avskyr imperiet oavsett var dom jobbar.
     Varför tror du Usas eliter vågar skicka mördare som dom gör? Därför att dom inte tror att det är ngn stor risk för dom personligen. Assassinerna hade taktiken att smyga in och lämna en dolk i sovrummet hos fienden. När han sen vaknade fattade han budskapet och ömsesidiga relationer möjliggjordes. Som det nu är är det bara imperiet som kan göra så. De kan därför kalkylera med att ta allt. Nu har dom slukat delar av Latinamerika igen genom smutsiga ekonomiska metoder och omstörtning. Och mer är på gång enligt dagens nyhetstelegram. (Jag undrar, tvingades Ryssland byta Syrien mot Latinamerika? – Usas ‘bakgård’)
     Obama’s Grotesque Legacy in Latin America
     http://www.strategic-culture.org/news/2016/02/29/obama-grotesque-legacy-latin-america.html

     Vad hade Palme för skydd av sin öppenhet? Och vilket beskydd hade Anna Lind när hon försökte etablera egna nätverk inom EU? Jag tänkte hela tiden när hon höll på så att hon var bra ensam.

 • Philip Breedlove anklagar även Ryssland för att piska upp migrantströmmarna mot Europa för att de bombar ISIS i Syrien, men han ger ingen skuld till de andra länder som bekämpar ISIS. Breedlove menar att Ryssland försöker destabilisera hela Europa.

  Detta är inget annat än en upprepning av vad Soros lätt meddela tidigare i DN den 21 feb där Soros skriver att: “Putins syfte just nu är att påskynda EU:s sönderfall, och det bästa sättet är att översvämma EU med syriska flyktingar. Ryskt flyg har bombat civilbefolkningen i södra Syrien och tvingat den att fly”…

  Tror den den amerikanska administrationen att vi är dumma i huvudet som inte kan minas vad vi läst samt lägga ihop två och två? Philip Breedlove är inget annat än en papegoja!

  i Föresten, vad hände om vi läser Soros baklänges?

 • Många av dessa IS terrorister kan mycket väl ha blivit utsläppta från fängelset. Många fick ett val: gå med IS eller ta din dödsdom.
  Så att hoppas på att de kommer bli mönstermedborgare är önsketänkande.

  Gladio 3.0?

 • Sicken kille. Ett värre kräkmedel är nog svårt att finna. Plötsligt är inte grundproblemet de kriminella staternas understödjande av de extrema islamisterna längre, men Ryssland som effektivt avslutat kriget. Istället för att säga tack till ryssarna försöker denne kriminelle individ skapa hat mellan européer och ryssar. Vi ska vara tacksamma att ryssarna gjort jobbet så effektivt att IS förlorat. Tack Ryssland.

  Jag hoppas innerligen att många IS-soldater som nu flyr inser att det är de extrema islamisterna som infiltrerat deras byar, de skurkar som gett dem vapnen och de skurkar som köpt den stulna oljan som grundlurat dem och att de nu bör rikta sitt hat mot de som skapat världens mest kriminella företag som någonsin existerat på planeten och inte mot de vanliga amerikaner eller européer som faktiskt gjort sitt bästa för att hjälpa deras folk.

 • Philip B är en krigshetsare utan dess like. Att bara ha mage att skylla på Putin och Ryssarna är patetiskt. USA är roten till mycket ont och elände. Måtte dollarn rasa snart!!!

 • Vilka i FN var det som avgjorde underfinansieringen av flyktinglägren därnere? Det utlöste massimmigrationen. Var det helt enkelt FNs budget?
  Tillsammans med förstärkande åtgärder av globaliserarna.
  FN har beträffande Syrien representerats av neokonservative Jeffrey Feltman, som obstruerat fredsåtgärderna så att Ryssland och Usa höll FNs Feltman utanför för att överhuvud kunna komma fram till ngt.
  Ingen som sett Breedlove i aktion förväntar sig annat än lögner men man kunde ju begära lite mer finess i ljugandet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *