NATO:s överbefälhavare: IS infiltrerar migrantströmmarna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 mars 2016
- NewsVoice redaktion

General Philip Breedlove - Photo: NATO.intTerrorgruppen Islamiska Staten (IS/ ISIS) infiltrerar migrantströmmarna till Europa från Mellanöstern och Nordafrika, enligt NATO:s överbefälhavare Philip Breedlove. Det skriver The Guardian.

Text: NewsVoice | Bild: General Philip Breedlove (Supreme Allied Commander Europe)  – Foto: NATO.int

Philip Breedlove varnade i förra veckan amerikanska Senate armed services committee att 1500 IS-soldater återvänt från strider i Mellanöstern till sina europeiska hemländer. Europa är i fara och i förlängningen även USA, menar han.

Han anklagar även Ryssland för att piska upp migrantströmmarna mot Europa för att de bombar ISIS i Syrien, men han ger ingen skuld till de andra länder som bekämpar ISIS. Breedlove menar att Ryssland försöker destabilisera hela Europa.

Philip Breedlove gör en viktig distinktion mellan “criminality, terrorist and foreign fighters”, som tex Sverige haft svårigheter att acceptera som en verklighet gällande flyktingströmmarnas innehåll (red anm).

Läs mer i The Guardian: “Nato commander: Isis ‘spreading like cancer’ among refugees”

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq