Pojke på 5 år blev helt fri från svår epilepsi med alternativa metoder

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2016
- NewsVoice redaktion

Efter några fruktansvärt kämpiga år lyckades Vendela Burton få sin son, som idag är 5, 5 år, fri från svår epilepsi och mängder av starka skolmediciner tack vare homeopati och healing. Nu får han även homeopatisk behandling för att minska sin hyperaktivitet.

Text: Margot Granvik (i bild tv), vetenskapsjournalist och klassisk homeopat, Vetenskapenomhomeopati.se

Sonen som idag är 5,5 år är numera helt fri från den svåra epilepsin. Nu görs en klassisk homeopatisk behandling för att minska hyperaktiviteten. På bilden [ovan] ligger han stillsamt och ska få reiki av sin mamma. När han var under sjukvårdens behandling kunde han knappt gå på plan mark och hade alltid hjälm. Idag kan han cykla utan stödhjul.

I december 2014 skrev Dagens Homeopati om Vendela Burton och hennes enträgna kamp för sin son. I artikeln ”Envis mamma fick sonen fri från mediciner” berättade vi om hur sonen som mest hade fem epilepsimediciner, som istället för att dämpa epilepsianfall orsakade ännu fler och besvärligare anfall, och hur Vendela Burton började ett slitsamt arbete för att hitta en annan lösning.

Det var en kamp mot läkare, och mot en livslång medicinering av sonen, en kamp som många gånger var fruktansvärt tuff för mamman, Vendela Burton.

ArcanumSkolan 2024

Inga spår av epilepsi

Men den 29 oktober 2014 visade sonen ett EEG som var helt fri från epileptisk aktivitet. Hennes intuition hade lett dem rätt.

Epilepsin var borta tack vare homeopatisk behandling och Vendelas eget arbete med reiki-healing för sonen. Kvar fanns en hyperaktivitet och svårigheter att koncentrera sig. Nu har det gått långt över ett år sedan EEG-undersökningen. Hur mår sonen idag?

“Jo, idag är det bra. Det finns inga spår av epilepsin alls”, berättar Vendela Burton. “Däremot reagerar han fortfarande starkt på viss mat.”

Prövade verkningslöst alternativ

Och hyperaktiviteten, vad hände med den, och hur fungerar koncentrationen?

Vendela BurtonVid tiden för EEG var han jättelugn. Men efter att ha reagerat starkt på ett födoämne blev han återigen jättedålig med grava adhd-liknande symptom. Det var ett ständigt problem att få förskolan att inte ge honom sådant han inte tålde. Men nu lyckades vi under flera månader inte att matcha något homeopatiskt läkemedel för honom.

Därför bestämde jag mig för att ta en paus från homeopatin ett tag och börja leta mer information, gå fler utbildningar och eventuellt behandla med någon annan metod ett tag innan man provade igen.

Enligt min uppfattning är det bara bra att ta en paus och låta energin lägga sig. Man ser också saker annorlunda efter en paus. Detta var vid förra årsskiftet, i början av år 2015 som vi gjorde uppehåll med homeopatiska läkemedel.

Bild från Facebook

Sämre av detox

“Efter att ha tagit kontakt med en kinesiolog i syfte att lära mig mer om kinesiologi och muskeltestning så blev jag övertalad att låta denne behandla min son.”

“Först skulle det detoxas mikrober, vilket gjorde honom mycket sämre. Humöret växlade och koncentrationen blev sämre. Han kunde både skrika och svära. Han sprang runt och drog i allt, kastade saker och var helt vild. Han slog sönder vår TV, det var inte med flit, men han var så fruktansvärt hyperaktiv och utåtagerande att han svingade iväg något så den sprack.”

Lade ut tusentals kronor

Vendela Burton tyckte också att behandlingen blev väldigt dyr.

“Vi skulle på ideliga uppföljningar trots att det inte var så det hade lagts fram från början. Varje gång blev det nya mineraler eller annat sonen skulle ha, för tusentals kronor. Det var medel som skulle stötta njurar. Eller levern. Jag vet vilka organ som var överbelastade och varför han fick medlen, jag förstod hela principen för behandlingen. För mig var det logiskt, och ett skäl till att jag trots tvivel ändå fortsatte. Jag tänkte att jag kan ju ha fel.”

“Medlen var av mycket bra kvalitet, de har inte skadat eller gjort honom illa. Och metoden kan säkert vara jättebra för andra. Men den fungerade inte för min son och de symptom jag ville behandla.”

“Jag kände att vi var inne på fel spår, men samtidigt blev han bättre i perioder så det var svårt att bedöma om vi skulle nå ett genombrott till slut. Han blev dock aldrig bättre än han hade blivit med homeopatisk behandling. Det var upp och ner och snarlikt, men tjugo gånger dyrare och jobbigare.”

Tuggade på sin T-shirt

Efter nio månader hade Vendela Burton definitivt fått nog.

“Ingenting av det som hade utlovats att skulle ske hade skett. Efter sju månader var vi äntligen klara med detoxen som skulle ta sex månader, och som hade kostat dubbelt så mycket som först utlovats. Min son var inte bättre.

Då började kinesiologen återigen att prata om att mer behövde göras och jag var väldigt arg men tänkte att jag kunde ha fel och kände mig tvungen att fortsätta för min sons skull. Ifall han skulle bli bra om jag bara gjorde detta sista.

Strax innan julen fick sonen igen något jag skulle ge för att detoxa mikrober och återigen blev han jättesjuk. Då kände jag att nu räcker det. Sonen tuggade på sin t-shirt så den var blöt som en haklapp ända ner till naveln. Han förstörde alla sina kläder och var dyngsur.

Nu efteråt kan jag se att behandlingen i grunden inte gjorde något direkt positivt med honom. Däremot har den kostat mig enorma summor. Det har inte alls varit värt alla pengar och tårar.

Om man jämför med homeopatin är homeopatin överlägsen och det som har fungerat bäst för oss.”

Blev lugn direkt

Vendela Burton sökte åter kontakt med sonens tidigare behandlande homeopat Gunnar Jansson i Norrköping och fick ett homeopatiskt läkemedel. Denna gång var det enkelt för Gunnar att välja medel.

Gunnar Jansson, homeopat“Han reagerade direkt på det homeopatiska läkemedlet. Han blev lugn och började pratat normalt i stället för att skrika. Och han slutade att tugga på sina kläder. Det bara försvann!

Att vi för två år sedan fick bort epilepsin och kunde sätta ut alla de hemska medicinerna var helt underbart. Det jag önskar nu med den homeopatiska behandlingen är att han ska bli lugnare och kunna börja koncentera sig, för att få sitt liv att fungera.

Ser man till hela vår resa så har vi det oerhört bra idag!”

Bild: Gunnar Jansson, homeopat, Nakh.net

Föräldrar söker hjälp

Vendela Burton ser att behovet av hjälp är stort hos föräldrar med barn med diagnoser. Sedan artikeln publicerades har föräldrar både från Sverige och USA sökt kontakt med henne och hon har lyckats hjälpa flera med både reiki och homeopati att bli helt eller delvis fria från anfall och epilepsi.

“Det är ett stort problem med diagnoser som Dravet och Doose. Föräldrar ber desperat om hjälp och det är alltid samma historia man får från föräldrarna.

Sjukvården har övermedicinerat och barnen har tagit skada. Man lyssnar inte på föräldrarna och anmäler dem som vågar gå emot sjukvården.

Mitt råd är alltid att ta det bästa av allt. Sjukvården är bra på akutvård, de är inte värdelösa, men mycket fattas. Homeopatin och reiki är ett fantastiskt komplement och börjar man där kan man förebygga och behandla väldigt mycket så att man kanske aldrig behöver akutvård.”

Sök välutbildad klassisk homeopat

Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping, som själv har snart 40 års erfarenhet av att arbeta med klassisk homeopatisk behandling, påpekar att kunskap och erfarenhet är viktig för att nå framgång.

För att den homeopatiska behandlingen ska fungera krävs att det homeopatiska läkemedlets symtombild överensstämmer med patientens totala symtombild och att patienten, om möjligt, undviker annan behandling.

“Att behandla epilepsi, ADHD och Asperger är svårt även med homeopati. Det kräver en välutbildad klassisk homeopat som bör ha lång erfarenhet, säger Gunnar Jansson.”

Text: Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat, Vetenskapenomhomeopati.se

Relaterat

Vill du som förälder höra mer om vad homeopati kan göra? Se mer information på sakh.se/forskning, samt på vetenskapenomhomeopati.se sök artiklar om Heiner Freis forskning. Kontakta en välutbildad klassisk homeopat på sakh.se/hitta-din-homeopat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Inom alla yrkeskårer finns det rötägg, men jag har aldrig träffat på så många som inom den skolmedicinska läkarkåren. De flesta arbetar utifrån principen att” jorden fortfarande är platt.”Jag talar utifrån 63 års erfarenhet av läkare, blev sjuk vid 5års ålder. Men alternativmedicin och alternativläkare och egna studier har hjälpt mig, eller som en gammal dam sa “Jag är hellre frisk med alternativa metoder än sjuk på latin“

 • JAG DELAR f.ö. uppfattningen att pojken agerade utifrån ren självbevarelsedrift när han förstörde TV:n. Fler borde göra detsamma!!

 • MÄRK NOGA en av slutsatserna i artikeln: “Det var en kamp mot läkarna”.

  Vi är många som har samma erfarenhet av okunniga men påstridiga läkare.

  Läkare är bra på benbrott och akutinsatser vid olycksfall. Inget annat.

 • Efter att läst om fallen, sett statistiken, samlat erfarenheter från mitt eget och andras liv under många år framstår det idag – för mig – som att det inte finns en enda sjukdom som inte kan botas av alternativmedicin, naturmedicin, energimedicin eller av metoder som varit kända mycket länge inom folkmedicin och egenvård.

  Det finns definitivt inga invärtes/kroniska sjukdomar som inte kan botas av något av det ovan nämnda.

  I själva verket verkar konventionell skomedicin kalla sjukdomar för kroniska, systemiska eller genetiska för att de inte KAN bota dem.

  Vi ska särskilt i dessa fall förvänta oss lita på (a) fantastiska maskiner, (b) grova metoder (strålning, kirurgi, implantat, kemo) och (c) avancerad forskning på nya hightech-metoder som i framtiden ska bota oss samt (d) symptombehandling (painted rust).
  Allt har två gemensam faktorer: stora kostnader för skattebetalarna och stora intäkter för en industri.

  ALLT utanför denna industriella sfär ska enligt etablissemanget betraktas som kvacksalveri, spontan remmission, placebo och ovetenskaplighet.

  Jag är inte ett dugg förvånad över att pojken tillfrisknat. Mamman tog kontrollen och agerade intelligent.

 • Att Reiki fungerar mycket bra i detta fall förstår jag.
  Pojken kan ha försökt läka sig själv dessutom genom att ta sönder TVn.
  LCHF kan sannolikt ha en lugnande effekt på pojken, tror jag.
  Socker och snabba kolhydrater kan göra vem som helst tokig.
  Kan vara väl värt att prova. Kommer medföra protester inledningsvis såsom vilken drog som helst, men sedan kommer lugnet sannolikt infinna sig. 🙂
  En dominant mansfigur eller en kvinnofigur med lite stake har kan sannolikt också ha en god inverkan, tror jag.

 • Artikeln här ovan är en uppföljning på “Envis mamma fick sonen fri från mediciner”

  “Med kost, reiki och homeopati botade hon sonen från något som läkarna sa var genetiskt och ”obotligt”. Från två svåra epilepsidiagnoser till ett EEG helt fritt från epileptisk aktivitet. Vendela Burton gick mot läkarna och vann tillbaka sin son från en kanske livslång medicinering. Som treåring skulle han årligen ta 1 095 tabletter och 7,7 liter flytande medicin, utan att det hade någon effekt. Vendela valde en annan väg.” http://dagenshomeopati.se/2014/12/02/envis-mamma-fick-sonen-fri-fran-mediciner/

  Idag är sonen botad från epilepsin och nödvändigt är att fler föräldrar får veta att det går att bota “obotliga” sjukdomar genom att söka efter terapier utanför den vanliga sjuk-vården.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *