Ryska försvarsministeriet vet varför USA anser att Ryssland är det största hotet

9
763

Major-general Igor Konashenkov - Foto: SputnikNews Alexander VilfEn talesperson från det ryska försvarsministeriet Igor Konashenkov (major-general) sa i ett uttalande att USA:s utpekande av Ryssland som det största hotet mot USA måste sättas i samband med diskussionen i kongressen om den årliga militära budgeten, skriver Pravda. 

Bild: Major-general Igor Konashenkov – Foto: Sputnik News Alexander Vilf

Konashenkov säger att USA:s utpekande av Ryssland som det största hotet inte kommer som en överraskning eftersom USA visar upp samma hotbild varje år inför kongressen. Det handlar enbart om att försöka förmå kongressen att betala ut nya pengar. Vad skulle de göra utan oss, tillägger han.

“It is important to understand that the “Russian threat” has been Pentagon’s best-selling threat since the middle of the last century. Pentagon has been selling this threat to both US Congress and NATO partners. I wonder what they would be doing without us”.

Chefen för US National Intelligence James Clapper sa att både Ryssland och Kina utgör allvarliga hot mot USA:s säkerhet. Kina utvecklar tex sina cybersystem och Ryssland moderniserar sina väpnade trupper.

USA:s försvarsbudget för 2017 ökade med 3, 4 miljarder dollar vilket även ska “skydda” Europa. Så mycket som 900 miljoner dollar kommer att spenderas på att stå emot “den ryska aggressionen”, enligt RT.

Barack Obama föreslog den 9:e februari 2016 att USA:s försvarsbudget för 2017 ska utgöra den astronomiska summan på 587,2 miljarder dollar. Det uppger US Department of Defense i ett pressmeddelande.

Källa: Pravda.ru

NewsVoice kommentar

Det kan inte bli tydligare än så här. USA:s krigsindustri använder den påstådda ryska aggressionerna som förevändning för att komma åt miljardbelopp från de amerikanska skattebetalarna. Den amerikanska industrin behöver Ryssland och de spinner än idag på händelsen från 2014 då ryska trupper promenerade in på Krimhalvön. Vad som inte nämns i massmedia är att Ryssland har ett avtal med Ukraina om att få ha trupper på Krim.

Ingemar Wärnström skriver i sin artikel: “Varför mobbas Putin?”:

“Att Krim varit ryskt sedan 1758 nämns inte i västerländsk press. Chrustiev överlämnade administrationen av Krim till Ukraina vid en tidpunkt då båda ingick i Sovjetunionen och det hela var en rent administrativ åtgärd. Ryssland har sedan slutet av 1700-talet haft sin svartahavsflotta baserad på Krim, och ett leasing-avtal med Ukraina har gett dem rätt att ha 25000 soldater där.”

Även den ryska försvarsindustrin får anledning att öka sina kostnader (intäkter) genom att peka på de amerikanska aggressionerna mot Ryssland, i Mellanöstern och Afrika.

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
LeifB
LeifB
1 mars 2016 kl 12:45

Inte bara USA o deras vasallstater. Samma körs i hela EU och NATO-länderna.
Fanns inte Ryssland och Kina hade man hittat på något annat. Kanske Aliens eller nåt liknande.

Ryssarna borde få provision på denna industri.

Morgan Larsson
Gäst
1 mars 2016 kl 13:51

Israel är duktiga på att få amerikanskt bistånd och vill åt oljan på Palestinsk mark

Anna
Anna
Gäst
1 mars 2016 kl 13:59

“Chefen för US National Intelligence James Clapper sa att både Ryssland och Kina utgör allvarliga hot mot USA:s säkerhet. Kina utvecklar tex sina cybersystem och Ryssland moderniserar sina väpnade trupper.”

Den ovanstående är värt att titta på! Manipulations högsta nivå skulle jag säga. Utnämnd ditt fiende och sedan är det fritt för “false flag” eller “Proxy krig”! Begrepp som har långsamt men säkert har blivit ett känt begrepp och människor i hela världen börjar förstå innebörden också!

USA/NATO och allierade står nakna efter Syriens anfall! Ryssland har bara råkat bli nästa fiende i denna psykologiska krigsföring om att “vi måste skydda oss själva”!
ISIS är inte problemet! Problemet är de som skapade ISIS som är inget annat än legosoldater från olika delar av världen. De kämpar inte av ideologiska orsak……det är pengar det handlar om……
Och alla vet vem som står som finansiär bakom dessa spektakel…………

LJJ
LJJ
Gäst
1 mars 2016 kl 14:28

RYSKA FÖRSVARSDEPARTEMENTET kom till samma slutsats som jag gjorde för ett bra tag sedan. Så jag säjer grattis. Dom är nästan lika skickliga analytiker som jag!!

Bo Sonnsjö
Gäst
1 mars 2016 kl 15:22

Är det Sverige, som behöver USA och Nato, eller är det kanske tvärtom?

Frågan är väl om Sverige ens längre har ett försvar? Visserligen framkom nyss att vår högst rankade militär numera fått en tryggad fortsatt karriär – som talesman för ett flygplansvapen, som kanske inte längre ens har tillräckligt med drivmedel här i Sverige för att göra någon nytta alls – förutom att bomba medmänniskor i mellanöstern av och till. Vilka därför flyr till Europa med viss förhoppning om en bättre framtid än i de länder de levat sedan forntiden …

Var det för att Turkiet, EU och England behövde resten av all ännu inte upp-pumpad syrisk olja till extra lågt förmånspris – via ISIS! Vars just nu pågående oljetransporter via Turkiets närmaste gränsland, bebott av kurder – vilka varken tycks hysa några varmare känslor för USA-skapade ISIS eller för Turkiets diktatorsfamiljs medverkan i oljesammanhang…

Att ISIS numera raderar bort mång1000åriga kulturminnen nämns någon gång då och då i våra medier – men vilken diskussion förs egentligen om varför folk, som hellre torde ha velat bo kvar i mellanöstern nu i allt stridare strömmar styr kosan mot Europa?

Tystnaden gällande dessa förhållanden är minst sagt påtaglig skrämmande – både för dem liksom för oss…

Det som startade i mellanöstern under ledning av Churchill och Roosvelt fortsätts nu av deras efterföljare – för att trygga västerlandets största och rikaste företags fortsatta dominans över ännu inte helt omhändertagna naturresurser jorden runt.

– Var det inte via TPPI-förhandlingarna mellan USA och EU – världens resterande resurser skulle tas om hand?

– Varifrån och vart kommer nya skrämda och numera helt utblottade människor då att strömma …

Det ämnet borde seriöst diskuteras omedelbart – för att inte ännu allvarligare konflikter i närtid kommer att orsaka nästa och förmodligen det tredje och sista världskriget …. med tanke på alla tänkbara militära resurser som hastigt skulle eliminera mänsklighetens möjligheter att alls överleva

… när kortsiktiga “pund-huvuden” numera tycks styra världen mot den verkliga katastrofen …

Ingemar Wärnström
Ingemar Wärnström
Gäst
2 mars 2016 kl 12:31

I Sveriges Radios program Studio Ett intervjuades den 8:e februari 2016 den tidigare svenske ambassadören i Moskva, Sven Hirdman. Han fällde där den häpnadsväckande kommentaren att den ryska militären är mera barbarisk än andra. Han sa att de ryska bombningarna dödat 1000 civila på några månader, medan USA:s bombningar under ett år endast dödat 400. Siffrorna kommer från USA och är naturligtvis ren lögn. När US-trupper går in med militären, som i Irak, så gör man det med totalangrepp på lokalbefolkningen, det ingår i deras strategi. I detta fall kan dock det låga antalet döda ha berott på att de amerikanska bomberna mest föll i ökenområden där inga människor fanns. USA har naturligtvis inte haft någon vilja att förstöra ISIS som tvärtemot vad västvärlden tror, är USA:s egen skapelse som ska se till att USA får bort president Assad från makten i Syrien. Ryssland har ingen som helst anledning att bomba civilbefolkningen eller sjukhus för civila. USA däremot är mer trolig förövare, sannolikt genom någon allierad. Syftet är som alltid att få opinionen att tro att ryssarna är barbarer. Vi vet sedan USA:s bombning av ett sjukhus i Afganistan i oktober -15, att de är fullt kapabla till sådana terrordåd. Hur många av de 1000 som var terrorister stridande mot Assadregeringen vet vi inte, kanske var det huvuddelen. Det är vanligt att terrorister gömmer sig bland civila. Men det är intressant att jämföra siffran med den miljon som det mer humana USA dödade i Irak. Sven Hirdman verkar ha glömt amerikanernas överfall på Irak och en lång rad andra länder vars hjälplösa befolkningar till stor del slaktats, och där radioaktiva bomber har använts som lett till massfödslar av missbildade barn. Än i dag föds många i den tredje generationen vietnameser med genetiska skador efter USA:s napalmbombningar av en fattig och fullkomligt oskyldig bondebefolkning. Tydligen har Hirdman också missat den amerikanske soldaten Daniel Somers som tog sitt liv eftersom han fann det omöjligt att återvända till en normal tillvaro efter vad han varit med om som soldat i Irak. Det samma gör i nu 22 unga veteraner varje dag i USA. Somers gav som exempel på vad hans befäl tvingat honom till; Under min första tjänst tvingades jag att delta i sådant som är svårt att beskriva. Krigsbrott, brott mot mänskligheten. Order att slakta alla män som var gamla nog att bära vapen. Order att tortera fångar, av vilka många aldrig… Read more »

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
2 mars 2016 kl 15:07

Nato-motståndaren Hirdman som samtidigt tycks kritisera Ryssland orättvist, är svårare för Russofoberna att komma åt. I diplomati är inte alltid sanning den effektivaste vägen.
Men det skall f-n vara diplomat.

pelle
pelle
Gäst
2 mars 2016 kl 17:00

bakom dessa personer står Rockefeller, Rotschildt, Goldmann-Sachs, israeliska bankägare.
Dessa styr sedan NATO, EU och hela västvärlden. Undrat över varför Israel får hålla på med terror utan att fällas i någon domstol?
Ovan har du svaret. Sök sedan tillbaka till tiden när Sumer var en nation (ca 4000 f.kr), så förstår hur sjukt det hela är. Dessa bankfolk tror på fullt allvar att de är ättlingar efter utomjordingar och att de därmed har rätt att behandla resten av mänskligheten som boskap.

Danne
2 mars 2016 kl 17:10

Se hur amerikaner och engelska medborgare idag tvingas genomgå omänsklig “austerity” = stränghet, medan man ökar anslagen till vapeninköp och vidare övervakning, vidare krig osv, osv..

Vill vi se sådana prioriteringar även här? Pengar till vapen istället för till äldre, sjuka och barn?

Ett nej till nato är också ett nej till denna utveckling.