Bonniertidningen KIT kritiseras av Nöjesguiden för att locka besökare med recept på fulmat

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 april 2016
- NewsVoice redaktion

Nojesguiden-om-KIT-2016HUMOR. Bonniers stjärtskott tidningen KIT som för 50 miljoner kr lanserat sig som en “nyskapande journalistisk plattform” kritiseras i en artikel av Hateff Mousaviyan på Nöjesguiden för att med billiga medel försöka locka till sig läsare genom att skriva om “artärkloggande skitkäk”.

Text: NewsVoice

Hateff Mousaviyan tar bladet från munnen när han skriver och det blir faktiskt ganska roligt. Vad sägs om denna drapa?

“Jag känner mig som 160 år gammal när jag inte vill vara en del av det – men det gör i och för sig inte så mycket, för det här ska inte handla om mig. Snarare ska det handla om vad man förmedlar (och inte förmedlar) i klipp vars enda syfte tycks vara att appellera till skräpmatssugna zombies med kort attention span.”

Mousaviyan fortsätter bland annat med orden:

“Det är “sex säljer”-tänket, fast ett par snäpp harmlösare och med syntetisk fulcheddar istället för kvinnokroppar. Jag ska inte nöjesguida allt för hårt här. Oklädsamt is all I’m saying.”

…och han avslutar med:

“I ljuset av detta blev mitt skratt därför ännu hjärtligare när jag såg Washington Posts ironiska demontering av den här sortens receptvideos i morse.”

How to make the ultimate Facebook recipe video

Relaterat

Bonniertidningen KIT och Granskning Sverige intervjuar varandra i en ”Stand off”

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq