En av tre irakier tror USA stödjer ISIS

publicerad 12 april 2016
- K. Reporter

President Barack Obama Official White House Photo by Pete Souza - Wikimedia CommonsEnligt en färsk undersökning tror nästan 40 procent av irakierna att USA arbetar för att destabilisera Irak och för att få kontroll över Iraks naturresurser. 30 procent tror att USA stödjer terrorism eller ISIS.

Under 2015 visade en parlamentarisk kommission i Irak dokument och foton som visade att flygplan som tillhörde den internationella koalitionen levererade vapen och förnödenheter till ISIS (rapport i Iraqi News).

“We have been receiving this information continuously from many sources, documented in photos and reports to prove that the planes did land at some airports in Mosul, Tal Afar, Al Kiara,” sa kommitténs ordförande Hakim Zamili.

Text: K. Reporter  | President Barack Obama – Foto: Pete Souza – Wikimedia Commons

Relaterat

RT: United States of terrorism? One-third of Iraqis believe the US supports ISIS

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: IrakISIS