Flyktingkrisen fotograferad av flyktingarna

publicerad 5 april 2016
- av Torbjörn Sassersson red.

Flykting-foto - Aljazeera

Fotografen Kevin McElvaney ger världen en direkt insyn i flyktingarnas upplevelse av sin flykt. Han delade ut 15 kameror, anteckningsblock och förbetalda kuvert så att materialet kunde samlas in. Sju brev kom tillbaka och McElvaney kunde sammanställa foton tagna av flyktingarna själva.

“Reporters travel with the refugees, interview them and collect their stories, trying to get as close as they can so that they may truly understand and capture their lives. But as outsiders, they can never truly capture the refugee experience.”

I bildtexten till fotot ovan skriver Aljazeera att mannen på bilden är en av flyktingarna. Han heter Firas och kommer från Irak. Firas skrev att han flydde från sin hemstad i Irak efter att ISIL attackerat staden. Enligt Firas dödade ISIL barnen och våldtog kvinnorna. Idag bor Firas i Tyskland. Hans familj finns kvar i Irak.

Se fotoserien

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Aljazeera

Relaterat

#RefugeeCameras


Så här kan du stötta Newsvoice

  • det finns säkert behjärtansvärda exempel, men om majoriteten beter sig som ockupanter blir det en motreaktion.
    När uppåt 90% av dessa är män upp till 40 års ålder utan någon som helst bakgrundskontroll släpps in som barn är nog agendan bakom inflödet betänkligt.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *