Folkhälsomyndigheten “köper” ny narkolepsiskandal från kriminellt företag

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 april 2016
- Torbjörn Sassersson
Folkhälsomyndigheten, säkerhetslab, P4-zonen. Pressfoto: Magnus Pehrsson
Folkhälsomyndigheten, säkerhetslab, P4. Pressfoto: Magnus Pehrsson
Folkhälsomyndigheten, säkerhetslab, P4. Pressfoto: Magnus Pehrsson

DEBATT & ANALYS. Trots att hundratals personer fick narkolepsi, dvs hjärnskador efter massvaccinationerna mot svininfluensan 2009, har Folkhälsomyndigheten tecknat ett avtal för exakt samma pandemivaccin. Detta trots kännedom om vaccinets risker. En undersökning visar att bara 21% av svenskarna vill ta vaccinet om leverantören blir samma igen. Det skriver SVT den 26 april 2016. Vad SVT missar att redovisa är att den ena vaccinleverantören är tungt kriminellt belastad.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 11:40, 27 april 2016

Det här betyder att Folkhälsomyndigheten är i färd med att “köpa” en ny narkolepsiskandal för miljardbelopp för folkets skattepengar. Vaccinet Pandemrix som köptes 2009 från GlaxoSmithKline kostade 1,3 miljarder kronor.

Så här förklarade Anders Tegnell, statsepidemiolog:

“Vi behöver ha åtminstone två vacciner tillgängliga. Annars kan vi stå där utan vaccin överhuvudtaget. Det finns i dag två vacciner på marknaden som kan levereras till Sverige och som har gått igenom de procedurer som finns för att säkerheten ska kunna följas upp.”

“Det är de två vaccinerna vi nu har tillgängliga och de får vi nu använda på ett sådant sätt till de grupperna där vi vet från tidigare erfarenheter att de inte medför någon risk.”

Företagen i fråga är GlaxoSmithKline (GSK) och Seqirus, det senare ett nytt SCL-bolag som består av Novartis vaccinavdelning, ett annat företag som bötfällts på samma sätt som GSK.

Financial Times skriver i artikeln “GSK fires 110 staff in China after corruption scandal” (mars 2015) att GlaxoSmithKline sparkar 100 anställda i Kina efter att bolaget fått böter på 100 miljoner brittiska pund på grund av korruption. Bara tre månader senare anklagas GSK för mutor i Rumänien, meddelar Reuters i artikeln: “Exclusive: GSK faces new corruption allegations, this time in Romania”.

I september samma år publicerade Brittisk Medical Journal en rapport om GSK:s forskningsfusk, skriver Study329.org i artikeln “BMJ Publishes Study Revealing How Flawed Drug Research Fails a Trusting Public”. Här finns ett exempel på att GSK:s forskning kan vara baserad på fusk med dödliga konsekvenser för patienterna.

BMJ:s studie visade också att GSK:s läkemedel Paxil inte hade mer verkan än placebo och samtidigt skadade patienterna varav vissa yngre personer utvecklade självmordsbeteenden. Listan på GSK:s kriminalitet kan göras lång. Bolaget har fällts för miljardbelopp i domstolar runt om i världen under en period av år, vilket NewsVoice rapporterat om. Utvecklingen är skrämmande, men de miljardböter som företaget betalar är ingenting mot intäkerna som GSK gör varje år. Bara år 2014 sålde GSK för 37,9 miljarder dollar, enligt Drugwatch.

Seqirus består av Novartis vaccinavdelning

Det andra bolaget som Folkhälsomyndigheten vill köpa svininfluensavaccin från heter Seqirus. Det är ett nytt bolag som ägs av det australiensiska biotech-företaget CSL som 2015 köpte hela Novartis vaccinavdelning. Novartis i sin tur är ungefär lika kriminellt belastat som GSK. Novartis har fällts för korruption, mutor och mörkandet av biverkningsdata, vilket blir tydligt vid en enkel sökning på orden: novartis, fraud.

Det är sannolikt att när CSL köpte Novartis vaccinavdelning följde det med personal från en företagskultur där kriminalitet är rutin. Att de sedan hittar på ett nytt namn för verksamheten hjälper föga.

Det finns siffror på antalet dödsfall och medicinska skador i världen som GSK och Novartis har orsakat. Det är oklart om CSL-bolaget Seqirus kommer att fortsätta på Novartis brottsliga bana. Seqirus bör alltså vara föremål för etisk bevakning under flera år innan en svensk myndighet gör affärer med bolaget.

Dessa fakta och omständigheter verkar inte Folkhälsomyndigheten ta hänsyn till. Utan nödvändigt säkerhetstänkande beslutar istället Anders Tegnell och hans stab att fortsätta göra miljardaffärer med tung kriminella och misstänkta bolag.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Seqirus-us.com: Update on Novartis influenza vaccines acquisition

Employment Law Daily: In largest health care fraud settlement in U.S. history, GlaxoSmithKline to plead guilty, pay $3 billion to resolve allegations of fraud and failure to report safety data

The Telegraph: GlaxoSmithKline bribery scandal led to 13-fold increase in China whistleblower reports


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Att Anders Tegnell inte ansåg att delar av Socialstyrelsens Vetenskapliga Råds inkomst kom från aktuellt Vaccinationsföretag – skulle kunna tas som bevis för att korruption inte kan uteslutas föreligga!

  Vilka andra myndigheters anställda får delar av sin lön från de verksamheter som de skulle kontrollera? Hur kan man lita på att statistiken gällande komplikationer verkligen stämmer. Det har ju funnits infektionsläkare vilka skyllt drabbades besvär på någon annan orsak än vaccineringen! Tycker mig minnas att man skyllt på t ex olämpliga genetiska förhållanden … varför troliga fall aldrig hamnade i något komplikationsregister.

  Var det inte den typen av bortförklaringar som avslöjades vid FDA och CDC … Skedde inte samma saker här inom EU ???

  Eller bortförklaringar vid diskussioner i USAs senat alldeles nyligen???

  Vem eller vad skall de vanliga medborgarna kunna lita på när det gäller JÄV och KORRUPTION?

  Hur sköter sig svenska myndigheter som Finansinspektionen verksamheter som banker, Trafikskadenämnd eller försäkringsbranschens olika bolag? Nordeas Panamaaffärer minns vi ännu!

  Utreder JO och JK brott mot gällande lagar om JÄV hos myndigheter?

  Kontrolleras att svenska domstolar verkligen följer EU-domstolens domar – t ex gällande utlovad gränsöverskridande vård inom EU/EES-området.

  När det t ex gäller vargjakt och skyddande av utrotningshotande arter tycks i alla fall Sverige inte följa de domar och regelverk som skulle ha gällt…

  Förmodligen skulle en mängd ytterligare verksamheter behöva granskas…

  [text om nackskadeproblematiken raderad – ämnet är vaccin]

 • Det är inte osannolikt att Folkhälsomyndigheten tar emot mutor.

  Ett par exempel på att svenska myndigheter går att muta:

  John Virapen som var VD i Sverige för ELi Lilly (ett av världens största läkemedelsbolag) avslöjade att han mutade en person som var konsult för Socialstyrelsen för att snabbt få ett godkännande av Prozac (livsfarligt SSRI-preparat). Avslöjandet fångades upp av Sverige Radio, men ärendet tystades därefter.

  NewsVoice har skrivit om att en anställd på Skattemyndigheten råkade peta i en korruptionshärva på myndigheten. Skattemyndigheten sparkade honom på lös grund. Därefter fälldes en chef på myndigheten för mottagande av mutor och en konsult från HP fälldes för bestickning.

 • Kan man inte förutsätta korruption här – dvs. att statliga myndighetspersoner som köper in tvivelaktiga, bevisat farliga “läkemedel” för att behandla hela svenska folket – får n å g o n t i n g i utbyte för denna bolagsservice – någon form av bestickning, mutor? Vad kunde annars vara motivet? Vi vet ju att Läkemedelsindustrin jobbar med morot, piska att korruptionen är inbyggd i systemet. Skulle svenska statens folkhälso-överstepräster stå över mutbarhet? Och det är ju uppenbarligen inte folkets hälsa som står i fokus. Vad kunde det annat vara – än bestickning?

 • Utdrag ur Läkemedelsverkets sammanställning av biverkningsrapporter 2013 till 2016 avs Pandemrix.

  Om man besinnar att mörkertalet kan vara betydande, framstår Myndighetsbeslutet än mera ryggradslöst.

  Om man även besinnar ev friskrivningsklausul tätnar intrigen.

  2013:

  2013-04-18, uppföljning 2016-02-24, 16-årig flicka, anmälan efter Pamdemrix. Allvarlig biverkning.
  Fatigue, Narcolepsy. Bestående funktionsnedsättning.

  2014:

  20-årig kvinna fick livshotande psykiska symptom efter Pandemrix:
  2014-02-11 uppföljning 2014-12-08, 20-årig kvinna, anmälan efter Pandemrix:
  Disturbance in attention, hypersomnia, burnout syndrome, depression.
  LIVSHOTANDE. Ännu ej tillfrisknat.

  2014-03-25, uppföljning 2016-02-12, 30-årig kvinna anmälan efter Pandemrix:
  Post viral fatigue syndrome. Bestående funktionsnedsättning.

  2014-04-10, uppföljning 2016-03-11, 33-årig kvinna anmälan efter Pandemrix:
  Cataplexy, narcolepsy. Bestående funktionsnedsättning.

  2014-03-25, uppföljning 2016-03-01, 38-årig man, anmälan efter Pamdemrix. Allvarlig biverkning.
  Psoriatic arthropathy. Bestående funktionsnedsättning.

  2014-04-03, uppföljning 2016-03-04 13-årig pojke anmälan efter Pandemrix:
  Cataplexy, narcolepsy. Ej tillfrisknat.

  2015:

  34-årig kvinna fick ALS efter Pandemrix:
  2015-08-26, 34-årig kvinna, anmälan efter Pandemrix:
  Amyotrophic lateral sclerosis.
  LIVSHOTANDE biverkning. Ännu ej tillfrisknat.
  Diarie 2015-005285.

  Ung kvinna fick livshotande narkolepsi efter Pandemrix:
  2015-09-11, uppföljning 2015-09-29, kvinna ungdom, anmälan efter Pandemrix:
  Narcolepsy.
  LIVSHOTANDE biverkning. Ännu ej tillfrisknat.

  34-årig kvinna fick ALS efter Pandemrix:
  2015-08-05, uppföljning 2015-10-29, 34-årig kvinna, anmälan efter Pandemrix:
  Amyotrophic lateral sclerosis.
  LIVSHOTANDE biverkning. Ännu ej tillfrisknat.
  Diarie 2015-005005.

  2015-10-12, 31-årig kvinna anmälan efter Pandemrix:
  Sleep disorder. Bestående funktionsnedsättning.

  2015-12-17, 39-årig kvinna, anmälan efter Pandemrix, allvarlig biverkan:
  Headache, narcolepsy. Bestående funktionsnedstttning.

  2016:

  2016-02-15, 18-årig kvinna, anmälan efter Pandemrix. Allvarlig biverkning:
  Fatigue, hypersomnia, memory impairment, apathy, mood swings. Bestående funktionsnedsättning.

  2016-03-09, 54-årig kvinna, anmälan efter Pamdemrix. Allvarlig biverkning.
  Overweight, headache, insomnia. Bestående funktionsnedsättning.

  2016-02-09, 16-årig kvinna, anmälan efter Pandemrix. Allvarlig biverkan:
  Cataplexy, narcolepsy. Bestående funktionsnedsättning.

  2016-02-04, 6-årig flicka, anmälan efter Pandemrix. Allvarlig biverkning:
  Cataplexy, narcolepsy. Bestående funktionsnedsättning.

  2016-03-09, 9-årig flicka, anmälan efter Pamdemrix. Allvarlig biverkning.
  Epilepsy. Sjukhusvård, ännu ej tillfrisknat.

  Källa Läkemedelsverket via 2op.se

 • Ja. De påstådda dödsfallen som enligt Anders Tegnell räddades av vaccinet Pandemrix är sannolikt nonsens. Annika Linde som var förra statsepidemiolog hävdade samma sak när narkolepsin konstaterades.

  Har deras kalkyl granskats av någon undersökande journalist? Var finns kalkylen? NewsVoice har inte haft tiden att undersöka den, men frågan är nu skickad till Folkhälsomyndigheten. Kalkylen måste offentliggöras om den inte redan är det.

 • Det tragiska är att vaccinet mot svininfluensa inte bara var ineffektivt och dåligt utan troligen totalt onödigt. Den så kallade svininfluensan visade ju sig inte vara värre en vilken ”vanlig” influensa som helst, så alla dessa hundratals personer som drabbades av narkolepsi gjorde troligen detta helt i onödan. Alla dessa dödsfall som enligt Anders Tegnell räddades av vaccinet är totalt nonsens.

  Ska vi låta hundratals personer drabbas av narkolepsi bara för att KANSKE rädda någon från att få en vanlig influensa så får han nog se över sin matematik.

 • Bortsett från korruptionsanklagelserna – var det inte så att vaccinet var rätt ineffektiv också ?
  jag tror inte ett ögonblick på att detta förvärv verkligen skall kunna vara utprovat och effektiv, pengarna rullar det är huvudsaken
  ingen vaccination för mig !!

 • Jag tror Folkhälsmyndigheten måste hälsotundersökas. Rätt snart.
  Upptill kan det inte stå rätt till iaf.

 • På vilket sätt har verifierats att man verkligen inte förgiftar samma folk med ett nästan identiskt vaccin, där man bytt ut någon giftig tillsats med någon annan med liknande biverkningar? Hur har detta forskats fram och på vilka har detta det senaste vaccinet testats? – Kanske på något u-land med ingen kontrollmyndighet, som likt CDC eller FDA har haft medarbetare som senare ägnat sin tid åt att hjälpa Merck eller andra stora koncerner hur man skall klara av att undgå upptäckter innan deras vacciner blivit utdistribuerade i länder med okunniga eller korrumperade politiker – vilka nu tycks vara inne på spåret att tvångsvaccinera sina medborgare?

  – Tar dessa politiker själva dessa sprutor – eller kör de med sina vanliga trix? Påtvingar folket de regelverk de själva sällan eller aldrig brukar följa?
  – Hur var det t ex med löftet att följa EU-domstolens domar – här i Sverige?
  – Gjorde vår nuvarande Rikspolischef det – under sin tid som Försäkringskassans generaldirektör?
  Svar: Nej? Fler finns säkert …
  Var inte motorcykelgangstergäng mer trovärdiga än staten själv? Ämnet som nyss var aktuellt – här på NewsVoice !!! ???

 • LvM idag: Folkhälsomyndigheten: Vi tar inga medvetna risker

  “Folkhälsomyndigheten har fått kritik för upphandling av pandemivaccin, med samma vaccinprototyp som Pandemrix, som gav ökad risk för narkolepsi. Myndigheten är dock tydlig med att det inte är samma vaccin och att man inte tar några medvetna risker.”

  Kommentar: Folkhälsomyndigheten tar bara omedvetna risker, som tex att handla från företag involverade i organiserad kriminalitet.

 • Helt otroligt, om ett sådant skumrask företag kan sälja för hela 37,9 MILJARDER DOLLAR på under ETT ÅR, borde ju isf rådet till Stefan Löfven vara att: Snarast starta ett eget statligt medicinbolag för att göra eget vaccin och börja sälja till alla andra länder – håva in miljarders dollars att fylla Magdas alla typer av lador i landet – och simsalabim så har vi löst alla ekonomiska problem i landet för generationer! Plus slippa alla biverkningar dagens vaccin har dessutom. Varför har ingen tänkt på det förut… 🙂

 • Folkhälsomyndigheten förnekar sig inte. Snustillverkarna får inte framhäva fördelar som lägre nikotinhalt men måste ha varningstext som cigarrettpaket.. Livsmedelsverket gjorde allt för att dölja höga koncentrationer av härdadekoncent i kex..

 • Tegnell lyckas bekräfta sitt jäv. Friskrivni gsklausulen kan bara vara vanlig när medvetandet om vaccinets skadlighet är för handen. Det argument som dykt är att priset kan stiga och att leveransen får vänta. Utpressare ska man inte gynna. Särskilt inte när de uppsåtligt tänkt skada sina offer.

  Tegnell arbetar på folkhälsomyndigheten och borde väl se sig om och om inte det gör intryck kasta in den allt smutsiga handduken.

 • Det här verkar på ytan så dumt att man baxnar. Vill man utvidga hålet i vaccin-bubblan så är detta ett mycket bra sätt, tänkte jag först… Fascinerande dock att man erkänner öppet redan nu att man har accepterat friskrivningsklausul även denna gång. Tänk om man vågade nämna att så är det för hela vaccinationsprogrammet? Men förresten, det spelar ingen roll, de är ju så väl beprövade m a p säkerhet och effektivitet…

  Tyvärr är det rimligt och anta att det medvetet skapas ett problem som det sen kommer en lösning på, som allmänheten annars hade haft svårt att acceptera. Jag försöker hitta alternativ men det enda som kommer upp är tvångsvaccinering.

  Ett potentiellt scenario: Tomten Tegnell görs till offerlamm (ensam ansvarig) och syndabock som orsakat en signifikant förtroendedipp för vaccination som företeelse. Han hudflängs och får avgå. Man kommer tona ner svininfluensa risken och samtidigt bekräfta riskerna med vaccinet men ändå rekommendera det till s k “riskfria” grupper. MEN, för att inte riskera ett signifikant tapp i täckning m a p det befintliga vaccinationsprogrammet, och det kommer sannolikt komma lämpliga “indikationer” på att så redan har skett, måste tvångsvaccinering införas. Det är inte vad vi vill, enligt myndigheterna, men tyvärr en nödvändig säkerhetsåtgärd “för allas vårt bästa” (kommer f ö låta såhär gällande kommande natomedlemskap). Lämpligt nog har vi så hög täckning i sverige att den enda skillnaden blir att de få som “inte har förstånd nog” att reflexmässigt vaccinera sina barn oavsett anledning får en välförtjänt spark i baken. För vem vill inte att ens barn ska få möjligheten att ta del vårt skolsystems förtjänstfulla samhällsbidragande effekter?

  Få blir gladare än jag om det kan finnas någon annan anledning till detta än att bana väg för tvångsvaccinering. Övertyga mig gärna om att Tegnell faktiskt bara gör bort sig. Att allt bara är ännu ett exempel på pinsamt myndighetsutövande, som tyvärr riskera allmänhetens väl och ve, och såklart kastar bort våra skattepengar på, i bästa fall, omdevetna bedrägerier.

  Vad alternativa orsaker för detta ser ni?

 • Det bästa folk nu kan göra är att INTE vaccinera sig nästa gång propagandan sätter igång.
  Narkolepsifallen borde vara skrämmande varning, men godtrogna svenskar kommer väl att chansa med en spruta i alla fall.
  Anders Tegnell grillades ordentligtt i Aktuellt studion och imponerade inte med sina undvikande svar.
  Bara nu inte myndigheterna inför tvångsvaccinering.
  Det finns en klar agenda bakom dessa massvaccineringar.
  Kabalen vill förhindra mänskligheten att höja sig andligt och metafysiskt.
  Det finns okända preparat i vaccinet som fördunklar de andliga aspekterna hos en människa.
  Källa: Michael Relfe. Go figure!

 • Det haglar självgoda fördömanden, men egna förslag till hantering av en möjlig katastrof existera inte. Uppblåsta tyckare kan filosofera över hur deras resonemang kan utvecklas med till exempel en Ebola-epidemi, så fortsätt på era kommentarer med ett Ebola-utbrott i familjen som bakgrund?
  Det behövs inga länkar, bara en fortsättning på er föregående kommentar och hur det hade kunnat rädda halva släkten från denna tänkta epidemiska utrotning?

  • @Per Larsen

   Ebola såväl som HIV är manmade. För att skapa skräck, hot och tvinga människor i flykt och givetvis ta död på ett otal också.. Skapa och sprida smitta med hjälp av djur, insekter övade man grundligt i nasselägren och på platser som Unit 731 vilka Japan höll i trådarna för. Axelmäktigt och miljoninvesteringar att förkovra sig i ond bråd effektiviserad smitta och död.. Redan då ansågs fästingen vara en utmärkt smittobärare…. Investerarna fick rejält med lön för mödan och cynismen att prova farsoter, smittobärare och brutaliserat våld.. En maktfullkomlig värld som håller krig som sista och ofta första alternativ kan ju inte dölja sina egentliga egenskaper, verktyg eller avsikter.. Sponsorerna till Shitler veta vi ju vilka det var Per… uppfinna smitta som dödade endast svarta invånare arbetade man noga på i Sydafrika.. Vilka stöttade och sponsrade förresten det landets grymma politik Per?

   Vilka hotande Pandemier? Det enda vi sett är uppblåsta nyheter? Ska vi bygga vår rädsla och osäkerhet på det sätt du torgför den som en berättigad? En fluga som oavlåtligen gjort intäktssidan grönskande som aldrig förr. Du verkar få betalt för ditt skrivande….

 • Man friskrev GSK från ansvar vid förra pandemi vaccineringen och ingen myndighet eller vår riksdag vill ta ansvar för de drabbade. Hur ska man kunna motivera någon att vaccinera sig och dessutom med vaccin från samma bolag. Ge först de redan drabbade all den rätt de har till ett tryggt liv genom att ta ansvar för de som redan hänt.
  Hur kan det gå till på det här sättet i Sverige eller är det möjligen så att det bara kan hända i Sverige.

 • Det är bra konstigt att en myndighet får ägna sig åt sådana här skandalliknande affärer , oavsett om en statsepidemiolog heter Anders Tegnell eller något annat! Gäller gammaldags felaktiga ageranden fortsatt hos våra myndigheter? Lever dessa herrar och damer i en helt annan värld än vi övriga här i Sverige? Har de inte förmåga att läsa innantill om all den korruptions som råder i vaccinbranschen?

  Att en medicinsk reporter hos Svenska Dagbladet avslöjat att Vetenskapliga Råd fick delar av sin inkomst från den korrupta läkemedelsbranschen kunde inte statepidemiologen Anders Tegnell neka till, men ansåg inte att det kunde innebära någon form av korruption eller JÄV! – Det var helt enkelt det normala enligt honom.

  Att erhålla delar av sin lön från en verksamhet, som man var anställd av, men skulle kontrollera med hjälp av statistik etc att inga blev skadade av dessa vacciner förefaller onekligen märkligt!

  Att detta torde hamna under definitionen av vad JÄV är tycks ingen bry sig om! Till vilken nytta har samhället funktioner som JO och JK när inte dessa reagerar alls?

  Finns det då inte anledning att tro att dessa myndigheter är anställda för att se till att inga myndigheter skulle få drabbas av klander! Klandras ingen, så torde de flesta tro eller inse att det saknas en verklig och fungerande verksamhet i rättssamhället – i alla fall när det gäller våra myndigheter!

  Dags för att någon med skinn på näsan läser lusen av tjänstemän, vilka tycks skydda varandra trots alla felaktigheter/brott, som sker mot svensk lagstiftning!

  Att Svenska domstolar bryter mot EU-domstolens domar tycks inte föranleda någon reaktion …

  Att förre Generaldirektören på Försäkringskassan (nuvarande rikspolischefen), Dan Eliasson bröt mot EU-domstolens domar tycks inte heller vara något att bry sig om …

  Att JO och JK inte tycks bry sig om att korruption pågår hos myndigheter torde väl också innebära att även JO och JK bryter mot rådande lagstiftning …. Eller kanske inte de heller blir bestraffade för att de inte tar itu med rådande korruption bland svenska myndigheter ????

  Kanske något för EU-domstolen eller Europadomstolen för mänskliga rättigheter ???

  När Anders Tegnell förnyar beställningen även i år gällande samma typ av vaccin, som förra året orsakade så många svåra komplikationer – får han kanske påökning i sin plånbok, som bonus för att han struntar i all bevisad korruption aktuellt vaccinationsproducent ägnat sig åt?

 • Det är bra konstigt att en myndighet får ägna sig åt sådana här skandalliknande affärer , oavsett om en statsepidemiolog heter Anders Tegnell eller något annat! Gäller gammaldags felaktiga ageranden fortsatt hos våra myndigheter? Lever dessa herrar och damer i en helt annan värld än vi övriga här i Sverige? Har de inte förmåga att läsa innantill om all den korruptions som råder i vaccinbranschen?

  Att en medicinsk reporter hos Svenska Dagbladet avslöjat att Vetenskapliga Råd fick delar av sin inkomst från den korrupta läkemedelsbranschen kunde inte statepidemiologen Anders Tegnell neka till, men ansåg inte att det kunde innebära någon form av korruption eller JÄV! – Det var helt enkelt det normala enligt honom.

  Att erhålla delar av sin lön från en verksamhet, som man var anställd av, men skulle kontrollera med hjälp av statistik etc att inga blev skadade av dessa vacciner förefaller onekligen märkligt!

  Att detta torde hamna under definitionen av vad JÄV är tycks ingen bry sig om! Till vilken nytta har samhället funktioner som JO och JK när inte dessa reagerar alls?

  Finns det då inte anledning att tro att dessa myndigheter är anställda för att se till att inga myndigheter skulle få drabbas av klander! Klandras ingen, så torde de flesta tro eller inse att det saknas en verklig och fungerande verksamhet i rättssamhället – i alla fall när det gäller våra myndigheter!

  Dags för att någon med skinn på näsan läser lusen av tjänstemän, vilka tycks skydda varandra trots alla felaaktigheter/brott som sker mot svensk lagstiftning!

  Att Svenska domstolar bryter mot EU-domstolens domar tycks inte föranleda någon reaktion …

  Att förre Generaldirektören på Försäkringskassan (nuvarande rikspolischefen), Dan Eliasson bröt mot EU-domstolens domar tycks inte heller vara något att bry sig om …

  Att JO och JK inte tycks bry sig om att korruption pågår hos myndigheter torde väl också innebära att även JO och JK bryter mot rådande lagstiftning …. Eller kanske inte de heller????

  Kanske något för EU-domstolen eller Europadomstolen för mänskliga rättigheter ???

 • Ytterligare ett sätt att krossa statens ekonomiska resurser och skaffa sig inkomster från läkemedelsförsäljning?

  Det här är ju garanterade utgifter eftersom ingen kan tro att bolagen denna gång inte har ett likadant friskrivningsavtal för eventuella skador. Skador som de alltså vet om.. Vinstfaktorn och aktieägarna står där nakna med sin skam.. Så frågan är ju också

  Sedan är ju inte problemet pengarna utan det enorma lidande och förstörda liv de offer man utan att reflektera låter drabba personer som utan att ana faran, litar på sjukvården kommer bli sjuka..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *