John McAfee säger att FBI kan öppna vilken smartphone de vill mha hårdvara

6

John McAfee som skapade antivirusprogrammet McAfee och sålde det till Intel för 100 miljoner dollar säger att FBI bluffar när de påstår att de inte kan hacka sig in i en känd drogkungs iPhone. De har tekniken och den handlar inte om att kunna dekryptera koder.

Text: NewsVoice | Källa: RT.com, 22 april 2016

Bakgrunden handlar om en utdragen konflikt mellan Apple och FBI om en iPhone som tillhört en drogkung. FBI vill komma in i telefonen och för att kartlägga drogkungens nätverk. Apple svarar med att vägra att ge dekrypteringsteknik till FBI.

John McAfee uppger att han känner till att FBI redan har tekniken och han förklarar hur den fungerar.

“The devices they have will actually break into any iphone. It’s a hardwired device. It’s not a software key that you can just transmit over the internet and let everybody have it. no. It’s a hardware device. They have to buy the device, they have to have the device present and they have to put the phone into that device. So, no, the FBI is bluffing. They have the capacity, using that same company – Cellebrite – to get access to an Iphone system.”

Enligt McAfee handlar FBI:s teknik som de fått från ett israeliskt företag om att de placerar telefonen i en apparat som kan hämta ut informationen från telefonen utan att tekniker behöver gå via mjukvaruspärrar och inloggningskod. Han menar att tekniken handlar enbart om hårdvara.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Robin
Robin
Gäst
7 oktober 2016 kl 14:13

Enheten som nämns i samband med hur FBI hackar Iphone är en känslig radio som snappar upp signalerna som uppstår när processor & minne arbetar. Efterhand kan man urskilja olika mönster vilket gör att man kan fånga in tillräckligt med enskilda datapaket för att avkoda det till förstålig information.

Castoropollux
Gäst
23 april 2016 kl 17:20

Det enda war on drugs handlat om är slå ut konkurrensen så wallstreet och bankernas penningtvätt fungerat så invändningsfritt som möjligt.

gunnarzoega
gunnarzoega
Gäst
23 april 2016 kl 14:43

FBI vill nog komma åt drog-nätverket för att kunna utplåna alla spår som leder till dom själva.
Skulle dom börja snoka mha NSA, skulle dom nog skapa ringar på vattnet, så här utnyttjar man istället situationen genom att påtala att en iphone är helt säker, att man kan lita på äpplets produkter.

Robert B
Robert B
Gäst
23 april 2016 kl 08:22

Orsaken till varför FBI vill ha detta, är att kunna hacka telefoner på distans. Dvs. ej behöva ha fysisk tillgång till telefonen. Därför ljuger de om att de “inte kan hacka” den telefon de har fysisk tillgång till.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 april 2016 kl 22:50

Jag har känt till länge att det finns en orsak till att el/data-ingenjörer varnar för direktdemokrati över internet. https://intelligentunion.wordpress.com/2010/12/21/what-is-a-dedicated-trusted-computer-voting-device/ Problemet är inte enbart mjukvara, men givetvis att även hårdvaran tillverkats av de girige få.

castoropollux
Gäst
22 april 2016 kl 21:15

Har inte allt detta för Apples räkning länge osat reklamkampanj för varumärket..